Jump to content

Likvi

Član foruma
  • Posts

    387
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Likvi

  1. A šta si ti rekao što je drugačije od mog komentara? Sem sočnog rečnika?
  2. Čekaj, je li mi treba/ ne treba Gnjatovićka i naše studije? Mislim, ne treba mi studija da vidim realnost. Sinofarm je uzet kao jedina masovna opcija u tom trenutku, sumnjive efikasnosti i solidne zaštite od težih oblika. Tako i treba iskomunicirati sa mnom, ali, ponavljam, tad ne možemo biti pobednici sa koronom.
  3. Kako ne. Gnjatovićka prvo da se rade AT posle 2 nedelje, pa ne ni to, nego 40 dana, pa smo ustanovili da ni to, nego iskustveno, zaraziš se, ali ti bude lakše. Ali, to nije efikasnost. Zato naši prijatelji emiraćani ispituju treću dozu.
  4. Kako kaže Bata Stojković u Sabirnom centru- medicina je hirurgija, sve ostalo je sudbina
  5. Jest, pa da se dobije efikasnost 33% kao u Peruu, to ne dobija izbore
  6. Sve i da je vakcina obavezna. Ostavimo po strani represalije. U ovom trenutku bismo sad i odmah morali da imamo 8 miliona doza...kojih nema. Valjda je poenta u što kraćem roku sve vakcinisati da onih prvih 10% ne bi izgubilo vakcinalna AT. Rečeno- toliko vakcina odjednom nema. Drugo, deca se ne vakcinišu. Ti malo slinavci su prenosioci, valjda smo oh zato povukli iz škola. Treće, mi masovno vakcinišemo sinofarmom, koga, videli smo kao i sputnik, eu ne priznaje. Šta reći glasačima, a primorao si ih?
  7. Ja bih se odmakla od socrealizma. Korona je dobar pokazatelj kako se savremeni čovek odnosi prema konceptu smrti. Pošto nema okvir u koji bi taj koncept uklopio, a sa koronom je smrt postala isuviše očigledna da bi se ignorisala, čovek ostaje paralizovan kao jelen pred farovima. Zato i pristaje na lockdown.
  8. Izveštaj o deveru. 3 dana imao temperaturu do 38. Saturacija 98. Jutros bez temperature. Izgleda da kinez ipak radi poso.
  9. Na čemu? Na tome što odbija da misli, makar bilo i pogrešno? Vakcina, svakako, nije razlog da ga menjam, raskidam dugogodišnja prijateljstva ili ubeđujem nekog šta je " za njegovo dobro". Nisi ti slučajno Koča.
  10. Zanimljiva teorija. Gledaj gde 2021. tražimo sigurnost- vakcine ( pa ni to nam nije smirilo histeriju) pa merenje antitela. Neizvesnost postaje nepodnošljiva, a zaboravljamo da, samo dok ima neizvesnosti, život se i dešava. U suprotnom, to više nije život, nego izvršavanje programa. Neizvesnost potiče iz slobode.
  11. Moja baba po majci ima 96 godina. Nedavno joj je bio rođendan. Kad smo je pitali šta želi, rekla je- društvo. Sama je, vršnjaka nema, a i ne može da se kreće. Moja svekrva je umrla kao gospođa- u dubokoj komi. I znate šta? Život ide dalje, a deca rastu, bilo čija, ne samo moja. Moj muž se nije vakcinisao niti hoće. U kući oko toga nema rasprave. Želela bih da na TV čujem da je ozdravilo toliko i toliko ljudi.
  12. Ostao si nam dužan onaj doktorski komentar od sinoć, bio si umoran 😁
  13. Sudeći po lokalnim vestima, kreće vakcinisanje trgovina, banaka i inih šaltera. Da li će biti diskretnih pritisaka, videćemo.
  14. Direktno vest od moje imunološkinje koja je mikrobiolog i koja joj je radila pcr oba puta
  15. 58.godište, nzm da li ima hronicitete. Dugo se oporavljala od pneumonije. Ovo čudo tačno gađa ljude sa određenom genskom ekspresijom. Gledajte nas u kući- majka, sin, drugi sin, moja deca- svi temperatura Svekar i ja - anosmija
  16. Ovo, dok ne okrene bar dve sezone i ne izmutira tamo gde treba, neće stati.
  17. Vrv, nisam bliska s njom, sad dobih info od ove svoje imunološkinje 2 nedelje
  18. Nemam dobre vesti. Doktorka pulmolog, letos pneumonija, pozitivna. Sada, opet pozitivna, temp.i dijareja. Vakcinisana u fulu kinezom.
  19. Oko zaražavanja, dever " zarazio si majku, brate" slučaj Dobio oba kineza. Kafanski čovek. Retko po izletištima, uvek u svakom gradskom kafiću- jedna od onih osoba " društvene mreže su zlo, prijateljujem na kafi", obavezan odlazak posle radnog vremena na piće, tzv.gradski lik. Žestoko razočaran što ga vakcina nije zaštitila da može da banza po lokalima.
  20. Novosti oko izolacije kontakata: Ne ide u izolaciju revakcinisani kontakt ( potrebno da prođe 2 nedelje od druge doze) i preležali potvrđeni kontakt ( 3 meseca po bolesti) niti se takav testira, sem ako ima kl.sliku koja se drugačije ne može objasniti.
  21. 3.faza Novavaxa u UK i SA utvrdila da postoji izvesna otpornost prebolelih na novi SA varijetet tokom vremena. Dobra vest!
  22. Sa ovim ne mogu da se složim. Makar sve dok postoji anketa- koji krizni štab vam se sviđa.
  23. Nova.rs postavlja pitanje kom kriznom štabu verujemo 🤣 majko moja, ima li neko sa trunkom vrline u ovom našem javnom prostoru?
×
×
  • Create New...