Jump to content

Valeyellow46

Član foruma
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Valeyellow46's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Reacting Well
  • Dedicated
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

5

Reputation

  1. Bilo za nas koji navijamo za njega,bilo za ljude koji ne ipak je u velikoj meri promenio ovaj sport i dodatno ga popularizovao u celom svetu. Poslednjih godina jeste pokvario malo legacy,ali ce ostati ikona motogp-a i upisan u istoriji kao GOAT. Za mene je uvek bio harizmatican lik sa decijim licem,magican na stazi. Ipak je 2010ta godina bila kljucna za njegovu karijeru i da je taj lom noge u Mugellu promenio sve nikada vise nije bio isti. Bojim se i da se Markezu desava isto,a da mi to i ne primecujemo. Bilo kako bilo Rossi je trebao zavrsiti karijeru jos na kraju 2015te godine da bi sacuvao kompletan neokrnjeni legacy
  2. Honda i jeste poslednjih nekoliko sezona najgori motocikl,to sto je Markez za ostale uvek bio klasu iznad je neka druga stvar. MGP sampionatu mogu da pozavide mnoga druga sportska takmicenja po neizvesnosti, pogotovu nakon promene pravila 2016 godine,ali valjda je u tome i car sporta,meni je na primer sjajno da gledam najmladju fabriku u sampionatu kako pobedjuje i satelitske ekipe na podijumu. Veliki korak unapred u odnosu na recimo 2012tu godinu kada se sve svodilo maltene na Lorenca i Stonera. Verujem da bi ova sezona u regularnim okolnostima sa dvadeset trka u kalendaru iznedrila i vise do devet razlicitih pobednika koliko smo imali 2017te.
  3. 1.Morbideli 2.Kvartararo 3.Vinjales
  4. Sto se tice danasnjeg dana,jutros su yamahe bile sjajne u kvalifikacionom krugu,sto se tice tempa za trku,Vinales ubedljiv,raduje sto se cini i da je Rossi mozda konacno krenuo u pravom smeru sto se setupa tice. Veliko iznenadjenje,bar za mene KTM, pogotovu u popodnevnim casovima,ako prenesu tu formu i sutra na kvalifikacije mogli bi Binder i Espargaro da budu opasni i cak priprete i za podijum. Takodje popodne je i Fabio pokazao odlican race pace,sto se generalno i ocekivalo. Morbideli los ujutru,sjajan popodne u simulaciji trke i na najmeksoj komponenti. Zamalo da zaboravim povratak Zarka,vidi se da mu prija prelazak na Ducati,neka moja percepcija da je njegov veliki problem u KTM-u zapravo bio pritisak fabricke ekipe,dok sada na privatnom Ducatiju kada maltene niko od njega nista nije ni ocekivao,moze da pokaze svu svoju vestinu i talenat. Markez danas nije ni vozio,a Rins i Kraclou u velikim problemima,sto ne treba da cudi nakon onakvih padova pre nekoliko dana. Bilo kako bilo od Markeza se ipak ocekuje borba za top 5. P.S. Sesnaest vozaca u jednoj sekundi,sto i nije za cudjenje,vise postaje neki standard.
  5. Mogu li ja i sada da se ukljucim u igru,ili je prosao voz ?
  6. Pre svega,sjajna analiza trke,zeleo bih samo da dodam par stvari i da se ne slozim u potpunosti sa nekima. Recimo da je Suzuki najkompletniji motor na gridu,ipak bih rekao da su kompletniji Ducati i Yamaha,pogotovu Ducati,zato sto su juce na stazi na kojoj se godinama unazad muce imali cetvoticu vozaca u top 10,a verovatno bi imali i Petrucija malo blize da je bio 100 posto spreman i to kao sto rekoh na stazi koja im tradicionalno ne odgovara. Bilo kako bilo,Markezu ne moze da pridje niko,sto je juce i pokazao ponizivsi ceo grid svojim abnormalnim tempom,slazem se da ga je nestrpljivost unistila juce,jednostavno ne mogu da verujem da osmostruki svetski sampion sa takvim iskustvom ne shvata da ne moze 5,3 sec da nadoknadi u odnosu na Fabia,a imao cetiri kruga fore da obidje Vinalesa kako god zeli. Sto se tice predvidjanja za titulu,Quartararo miljama ispred Vinalesa,koji suvise podseca na Lorenza,moze da pobedi samo u idealnim uslovima kada startuje sa prve,eventualno druge pozicije i na spoljnoj temperaturi 25 stepeni. Ne bih jos uvek otpisao ni Dovija iako mi je on tu nekako favorit iz senke. O Rosiju ne treba trositi previse reci,bivsi vozac evo vec trecu sezonu. Uvek ce ostati zal sto nije uzeo desetu titulu 2015 godine,na kraju sezone bi se povukao i legacy bi mu ostao maltene netaknut,ovako je svakom trkom sve vece mucenje i njemu i njegovim navijacima.
×
×
  • Create New...