Jump to content

alpaka Bereta Sida

Član foruma
  • Posts

    5,535
  • Joined

  • Days Won

    3

Everything posted by alpaka Bereta Sida

  1. Ovoliko ni cirkusanti Carragher i Micah Richards nisu zaludjeni. Svaki komentar doista suvisan. Nista, mitomanisite vi i dalje o svemirskoj NBA i najjacoj ligi ikad vidjenoj, a ostali ce ih redovno samarati u Europi kad se susretnu. Ne dopusti da te nesto tako trivijalno i beznacajno poput rezultata, trofeja i slicnih gluposti zaustavi, uvijek postoji argument EPL ekipe nisu taj i taj trofej ozbiljno shvatile.
  2. To su cinjenice. Jasno mi je da ti je to kao zagrizenom ljubitelju EPLa tesko shvatiti ali jednom mozda i progledas. Rezultati u europskim takmicenjima u zadnjih 10-15 godina sve vrlo jasno pokazuju.
  3. Nije do tezine lige nego do cinjenice da u EPL danas imas samo jedan top tim i to je City. Arsenal i pogotovo Liverpool to nisu. Mit o nekom fudbalskom NBA, ubjedljivo najjacoj ligi svijeta i slicnom je uvijek i bio samo mit.
  4. Bila bi i ove sezone odbrana kud i kamo bolja da Gabe i Vando nisu propustili skoro citavu sezonu. Do potpisa Spencera Lakersi fakticki nisu imali treceg beka na rosteru jer Ham iz samo sebi znanih razloga nije htio koristiti Christiea nego je forsirao Reddisha iako je Max imao fenomenalne procente iz spot upa i igrao sasvim korektnu odbranu na lopti. Sa vecom minutazom Max bi danas bio i sasvim dobar 3&D bek za rotaciju.
  5. Zboga tko je to mogao pretpostaviti da je prica kako je covjek od 40 godina naprasno umro od srcanog nakon hapsenja i ispitivanja laz.
  6. Ogromna je razlika izmedju "ocekujemo od Russella bolji ucinak od 6 poena po mecu na 30% iz igre i 13% za tri" i "ocekujemo od Russella da bude veliki faktor u seriji protiv Nuggetsa".
  7. Jeste ako ce mu ucinak u napadu biti nepostojeci. Ako ce igrati na barem pribliznom nivou koji je prezentovao nakon prica o trejdu za Dejountea onda moze biti itekako koristan Lakersima uz sve defanzivne probleme koje donosi. Jamal je takodjer solidno los defanzivac, Lakersi su ga proslo WCF redovno ciljali u odbrani i preko njega generisali kvalitetne suteve pa je to bilo totalno irelevantno jer je u napadu isporucivao 30 poena sa Steph Curry nivo ucinkovitosti.
  8. Ne ocekuje niko od Russella da zaustavi Jamala ili bilo koga drugog nego da ima bolji ucinak od 6 poena po mecu sa 30 posto iz igre i 13 posto za 3.
  9. To je apsolutno neutemeljeno bez obzira na bilo cije zelje i pozdrave u BiH. USA kao sponzori te rezolucije i tvorci Dejtona su mnogo puta naglasili da od toga nema nista. Citavo ludilo i Srbije i RS je iskljucivo jer ni jedni ni drugi ni 30 godina nisu u stanju prihvatiti cinjenicu da je u Srebrenici pocinjen genocid i da Mladic i Radovan nisu nikakvi heroji nego najgori zlocinci na europskom kontinentnu nakon WW2 nit su odustali od ideje Velike Srbije. Jedina stvarna prijetnja za gasenje RS je samo politicko vodstvo koje konstantnim guslanjem i provociranjem taj entitet vodi u svaku mogucu izolaciju, a taj referendum o nezavisnosti koji se stalno pominje bi nedvosmisleno doveo do gasenja. Nista ja nemam protiv toga da RS postoji ali itekako imam protiv toga da se i FBiH i RS posmatraju kao ekskluziviteti bilo kojeg naroda i da se sve drugo obespravljuje na sve moguce nacine.
  10. Upravo u tom Dejtonu stoji da itekako ima nametanja. I treba ga biti sve dok se stoka sa sve tri strane ne odluci civilizovati. Jucer smo svjedocili kolektivnom orgijanju i pozicije i opozicije u RS gdje se po ko zna koji put negirao genocid iako rezolucija koja se treba usvojiti u UNu apsolutno nigdje ne etiketira ni Srbiju ni Republiku Srpsku ni srpski narod kao genocidan niti ih uopce spominje. Ako neko ne vidi problem u tome onda ta osoba doista treba posjetiti psihijatra jer se nedvosmisleno radi o mentalno poremecenoj osobi.
  11. Ja ne znam zasto bi iko bilo sta sto Perkins kaze shvatao ozbiljno. Pored njega i Stephen A. Smith djeluje kao Aristotel licno.
  12. Zasto bi uopce imali osjecaj krivice? Embiid kakav god choker bio u PO je imao potpuno legitiman case za MVPa regularne sezone. Meni licno je Jokic bio bolji ali stvarno je urnebesno pricati o nekakvim kradjama i nezasluzenim nagradama. Ove godine ista prica, ko god od trojca Jokic-Luka-SGA dobije bice potpuno zasluzeno.
  13. Zapravo mu je pravo ime LeBron James Jr. lol
  14. City ima problem sto Pep apsolutno svakog igraca kojeg dovede ukalupi u ono sto je on zamislio. Ok, oni jesu najbolje poslozena masinerija na svjetu trenutno al mu se u LP precesto desava da to njegovo nece proci i onda imas besciljno kruzenje oko gola kao sinoc. Jedan Grealish je u Villi bio igrac kojeg je bio uzitak gledati, pregrst lucidnih poteza, a ovdje je postao sablonsko Pepovo krilo koje non stop ponavlja iste stvari i tu prosto znas sta ces ocekivati i kako braniti. S Mahrezom prije njega ista prica. Nije nimalo cudno sto je City napokon nesto iskreirao tek kad je Doku sa tom nepredvidljivoscu i direktnoscu usao u igru. Haalanda se opravdano pljuje zbog ovog dvomeca al i on sam je zrtva Pepovog ludila. Ok, nije on sad ni blizu tehnickim devetkama kakve su bile Ibra ili R9 ali on sigurno nije ovakav panj kakav izgleda trenutno pa da mu je jedina svrha cekanje tap inova u 16m. Kod Kloppa bi Haaland recimo bio masina samo takva. Za ligaske sisteme takmicenja dokazano nema boljeg od Pepa (plus Negreira i krsenje FFP hehe) ali u LP otkako je ostao bez Messija on ima samo jednu titulu u 11 godina, iako je u vecini tih sezona imao barem top 3 najjacu ekipu takmicenja.
  15. I LeBron i Steph su i dalje medju 10-15 najboljih kosarkasa na svijetu tako da itekako jesu gamechangeri.
  16. Pa nije bolji igrac od SGA sigurno al je fizicki i atletski sigurno najjaci bek na svijetu.
  17. Ant bi isto trebao da grize odbranu maksimalno. Trenutno na svijetu ne postoji bek sa boljim fizickim i atletskim predispozcijama.
  18. Definicija Pepove amebe. Jos u raspucavanju nije smio izvest penal. Sto se meca tice, lijepo je to gosn Thierry rekao:
  19. U raspucavanju u finalu 2016. vrtio loptu na prstu prije izvodjenja, veceras lagano pimpla. Lord.
  20. Sto se defanzive tice Carlo je perfektno postavio ekipu. City je bezidejno kruzio oko gola i jedina cista sansa koju s iskreirali je bilo ono kad je KDB sutao preko gola s penala. Gol je dosao nakon odbijnca Rüdigera. Opet meni je besmisleno igrati ovako dubok blok sa timom kakav ima. Previse je tu kvaliteta da se ovako povuces, nebitno ko bio na drugoj strani.
  21. Ali kakvi penali Lorda Lucasa i kapitencine Nacha. Cisti Madridismo.
×
×
  • Create New...