Jump to content

MeanMachine

Član foruma
  • Posts

    1,754
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MeanMachine's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

  • Reacting Well
  • Dedicated
  • Very Popular
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

931

Reputation

  1. Navodno uhapšen zamenik Šojgua zbog mita.
  2. Patriot baterije koliko znam nisu se pokvarile a teškog pvo Ukrajini treba ko i granata za haubice.
  3. https://youtu.be/NOigviXwKCU?si=MWxixikEZLLkMpIF
  4. Koliko vidim taj bataljon deluje na zapadnoj obali pa i nema veze sa ovom masovnom grobnicom. Dakle to nije h vezi gaze već u vezi zapadne obale.
  5. Meni evropljani nisu jasni. Ameri jesu imaju magovce i Rusija im nije komšija (geografski jeste ali geopoliticki nije). Ali evropljani e to je ludost. Ovo pišem jer nisu uspeli da se dogovore evropljani u vezi slanja dodatnog pvo Ukrajini.
  6. Nisam mislio na bogatije zemlje podsahare. Ne sećam se koja zemlja je u pitanju ali se sećam da važi za siromašnu. Ali ima političare koji shvataju da je it 21vek a ne obavezna veronauka. Doduše imamo obrnute primere na zapadu npr pogledati zatucane kaubojske konzerve kojima je puritanstvo bitnije od tehnologije.
  7. Vaso poređenje sa Afrikom uskoro neće biti realno. Elem kad je kod nas krenula priča o obaveznoj veronauci (skoro čini mi se) tad bila vest da u nekoj podsaharskoj zemlji država predskolcima deli tablete sa specijalnim igricama za shvatanje algoritma. Juče na n1 priča snajka iz Afike da je tamo nezamisliv provod klinarije ko kod nas. Dakle i Afrosi shvataju šta je budućnost i uskoro ćemo i na njih gledati ko danas na Rumune koji su nas presisali fino pogotovo informaticki ali i dalje pričamo priče kako su oni bili beda jer jedino priče i imamo. Pri tome zbog loženja na kraljevinu niko ne kaže da su npr za Rumune ko i za neke druge narode istočnog bloka mi bili sirotinja pre komunizma dakle mi se ustvari vraćamo tamo gde smo prirodno i bili beda Evrope.
  8. Koje protiv radarske toliko duboko u Iranu? Dronovi opušteno. Videsmo u Ukrajini kako uništavaju i istočne i zapadne radare bez mnogo muke.
  9. @Klotzen Ukrajina ima problem američkih izbora i ne može zbog toga biti u defanzivi. Bajdenu treba uspeh na frontu Trump pak neuspeh.
  10. Pa rekoh da izguglam izjavu pa postavio navodno je u pitanju neko mudo za nacionalnu bezbednost Izraela. Evo: https://www.npr.org/2024/04/19/1245838551/israel-iran-attack#:~:text=Itamar Ben-Gvir%2C Israel's hard,"making fools of themselves." Inače Izrael i ne može da odgovori sa nekim spektaklom nemaju ogroman arsenal raketa dugog dometa. Morali bi da ko kad su overili oziris reaktor koriste avijaciju a bitne mete u Iranu su znatno dalje od ozirisa a i tu je bilo nategnuto sa gorivom.
  11. nije nemoguće da na osnovu viđenog u Rusiji određene izraelske službe su pomislili da kvadovima mogu postići odličan uspeh zaboravili su da su iranci ipak dosta ozbiljniji od rusa.
  12. Ne razumem čemu ova izjava rabina? Neshvatljivo jer se lako proveri i naravno da nacista ima. Umesto što je izjavio tu nebulozu mogao je reći da ih ims u Rusiji i da je Rusija friendly sa hamasom a pogotovo sa Iranom. Ovako je samo omogućio da MTG i njeni fanovi imaju samo još više lozenja na teorije zavere o zlim Jevrejima...
  13. @Dzoni_m Slažem se da im fali šlifa ali napreduju munjevito. Što se tiče ev nisu ni kineski ev jeftini i to je problem jer platis dosta da bi se cimao sa problemima koje ev donosi. Zato i napisah da tek sa prelaskom na natrijum ev će biti logična kupovina jer po ceni neće biti znatno skuplji od sus automobila pa se lako progura mazohizam koji ev donosi. Plus što će i hibridi biti znatno zanimljiviji. Inace Kina je po meni odradili odličnu meru a to je da ako nije plug in hibrid nema subvencije. Ostali su morali na to da se ugledaju jer meni hibridi koji nisu plug in su nebuloza možda grešim. Ne zove se više seat...
  14. Khm ako pričamo o ev glupo je razmatrati bilo šta drugo jer Kinezi su tate za baterije a garant za svoje brendove idu bolje baterije nego za strane. E sad pitanje da li je ev pametno uzimati? Ja ne vidim razlog uzeti ev sa litijum baterijama. Pogotovo ako niste bogati. Dakle čekaju se natrijum baterije. Tad ev ima smisla i može da se kolje sa susovcima.
×
×
  • Create New...