Jump to content

Juan Pablo Montoya

Član foruma
  • Posts

    14,150
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    13

Everything posted by Juan Pablo Montoya

  1. Jel ovaj Jaleen Smith bas tolika kanta od igraca da ne moze nikad ni minut da dobije?
  2. Ledey je najbolji i najkonstantniji igrac ovogodisnjeg KKP. Naneli mnogo bolje moze nego li sto pruza. Anyway, izuzetno je lepo kako gajite dobar odnos sa legendama kosarke, Kukocu i Radji. Za svaki respekt. Uvrede Milutinovu mi nisu jasne. Glupost.
  3. Cele sezone se ne pojavljuje, igra daleko ispod svojih mogucnosti. Najvece razocaranje kad se pogleda odnos poencijala i pruzenog.
  4. Kakva defanzivna klinika Olimpijakosa u zadnjoj cetvrtini. Lockdown.
  5. Najbolje da u 4. Minutu tekme gledaju snimak 5 minuta. Jebote...
  6. Ja sam zahvalan Covicu, veoma je blizu toga da potpuno prestanem da gledam nas sport. Fudbal sam malte ne batalio, sem lige sampiona, kosarku gledam evroligu samo, i F1. Samo jos malo gazda Covke zaseri i spasi me svih sekiracija i gubljenja nerava. Dovedi bate jos nekog povredjenog molim te.
  7. Sve i da nemaju pravilo o broju stranaca, Španija je daleko veće tržište, i Barselona je daleko bogatiji klub pa im je lakše da ispoštuju sva pravila. Meni nikad nije smetalo da je ideja dovoditi domaće talente. Smetalo mi je kada se to predstavlja kao imperativ pa se propuštaju prilike za dovesti nekog mnogo boljeg za iste pare samo na konto pasoša, i drugo što mi smeta je što izgleda ne umemo sebi da priznamo da pojedinci sa našim pasošem nisu talentovani i da ih treba pustiti.
  8. @Brat od Korneta Ulazimo u polje ličnih mišljenja i stavova pa ćeš mi oprostiti ako neću dalje da se ubeđujem.
  9. Neće Đurišić biti dvojka. Prosto je mnogo bolji kao nisko krilo. Očekujem da će biti swingman kroz karijeru ali prvenstveno trojka.
  10. Naravno, reakcija i jeste bila u kontekstu dovođenja obojice na poziciju 2.
  11. Čovek je tražio pojašnjenje. Dao sam svoj stav. Po meni Gudurić je takođe slab defanzivac. I sporiji igrač od Nedovića. Bolji je šuter. Ali ono što je poenta priče je da mislim da postoji pametniji način za trošenje novca nego li da nabudžimo roster istim igračima na istoj poziciji a da nam ponovo zjape rupe na drugim pozicijama. Zato sam i napisao juče da mislim da Smart treba da ima više minuta od Nede u plej ofu jer kad sabereš šta jedan i drugi donose i odnose, mislim da je Smart korisniji. To se često tumači kao BOLJI, ali to nije isto. Korisniji u smislu da u datom trenutku može da pruži korisnije stvari rosteru ili stilu igre.
  12. Nisam mislio da je potrebno objašnjenje. Fair enough. Razlog je što su to potpuno isti tipovi igrača, potrošači lopte koji ne mare za defanzivu, a u onim retkim momentima kada mare, bolje je da ne mare. Gudurić je čak i slabiji atleta od Nedovića, tako da apsolutno ne želim da na dvojci imamo defanzivnu rupčagu puta dva. Dakle ili jedan ili drugi. Ja iskreno ne bih ni jednog. Ali to je druga tema. Jok, Zvezde. Mada verovatno ima navijača Reala, beše jedan Panatinaikosa ali nema ga više.
  13. Ja sam mišljenja da dokle god je Nedović u klubu NI U BUNILU ne smemo da potpisujemo i Gudurića.
  14. Čović se okružio nesposobnjakovićima i poltronima i ne vidi šumu od drveća. To je razlog što mi nećemo u ovakvom režimu ništa postići značajnije. Naravno, u ABA regionu ćemo biti uvek favoriti dok su ovakve pa čak i manje financije, ali dalje od toga ne.
  15. Bolomboy nam je prvi centar i sasvim je dobar za tu ulogu. Za Plavšića se slažem. Za Simonovića ćemo, mislim, gledati da uzmemo neku sitnu odštetu ako ima još godinu ugovora.
  16. Simonović uopšte nije delovao ovoliko glupo i spetljano pre odlaska u Ameriku. Upropastili su ga tamo košarkaški, samo su mu ramena nabudžili da izgleda kao trokrilac.
  17. On moze u upisu da izlista sve podatke svojih bankovnih racuna i kreditnih kartica i gde cuva kljuc kad izlazi u setnju i ja ga nikad ne bih opljackao.
  18. Moje je neko mišljenje da treneri sa određenom stečenom reputacijom, poput Duška, Saše, Janisa, moraju da dobiju barem jendu celu čistu sezonu da urade što znaju. Dakle od formiranja rostera, preko priprema do svih takmičenja. Barem jedna cela sezona. To je minimum fer prema njima, nisu to neke novajlije ili dunsteri pa da su mačka u džaku. Kamo sreće da je nama većina rostara sa reputacijom kakvu imaju ti treneri koji su prodefilovali. Dakle, Janis ili otkaz na kraju ove sezone ili mu dati široko polje da bira tim. Dakle bez ovih domaćih kombinacija, koga hoće da zadrži od domaćih, super, koga neće neka se razdružuje Nebojša sa njima kako zna i ume jer ih je on dovodio. To, pak NEĆE DA SE DESI, biće opet Janis nije hteo svog imenjaka Adetokumba nego je izabrao Birčevića. Prema tome, o čemu mi pričamo bre? Zna se ko pravi ovakav klub, zna se zašto samo kod nas treneri nemaju svoj stav. Zna se. I dok je god tako, dok se finansije i menadžment ne odvoje od sportskog sektora, mi ćemo da živimo dane mrmota.
  19. U stvari, svi oni valjaju, ali klub ne valja. Klub je truo iznutra, organizacija kluba seje nepoverenje i razdor umesto da ima plan i metodiku i ciljeve. Svako od tih trenera su vrhunski, nisu naravno nivo Žoca, ali nisu ni mnogo slabiji. Da dodam ovde vezano za Žoca, pre nego što su tražili nov ugovor za njega, mnogo pre, tamo negde oko ispadanja od Burse u Evrokup sezoni, gomila je htela i njemu leđa da vidi, samo se sada prave blentavi. Prelistajte malo njihovu temu i razna pozdravljanja sa njim. Svi imaju košarku u malom prstu, razlikuje se samo po stilu igre koji vole. Mi smo potrošili Sašu Obradovića olako i bahato, potrošili i zajebali Ivanovića, potrošili Radonju mada on možda opet dođe jer i nije nešto mnogo tražen trener. Sad trošimo Sferopulosa koji ima svoje mane naravno. Poenta je da klub luta, da nema strategiju, da nema logistiku i jasno postavljene stvari. Ima samo taj marketing kojim se hvali iako ne znam koj će nam kurac marketing kada ne jurimo privatne sponzore. I tako, tu leži zec. Čović je problem, ne treneri.
  20. Nemojte da poredite poslovnu politiku i klupsku politiku Nemačkog i Srpskog kluba, nema nikakve poente. Kod nas se sport koristi kao zabava za mase i za smirivanje socijalno-društvenih događaja i nezadovoljstva. Bajern je klub koji verovatno tamo negde ima 15-godišnji plan razvoja kluba. To mi možemo samo da sanjamo. Mi dobijemo nekad neke milione i gledamo da ih sasipamo što pre i što bolje možemo. Oni rade metodički i polako, napreduju svake godine po malo u domenu izvodljivog. Mi i ne možemo da tako delamo jer je naš razvojni plan vezan za budžet koji je na nivou od godine do godine kako se vlasti dosete, a Bajern ima jasno definisan sredstva. Recimo, mi da hoćemo od budžeta od 15 miliona da uštedimo 5 za sledeću sezonu jer smo tako procenili da će biti bolje - ne možemo jer ako uštedimo 5 ovi sa vlasti će nam samo dopuniti sa još 10, neće nam opet dati 15. Javno finansiranje tako funkcioniše. Proceniš budžet pa ga potrošnjom pravdaš. Dokle god mi klub ne privatizujemo ili ga iz članarina finansiramo, nećemo imati jasnu situaciju. Nama sutradan političar može da zavrne slavinu ili da da još duplo, zavisno na koje uvo se probudi. Uzaludan je to posao, ne treba se opterećivati time. Videli smo da mi i ne znamo ni pred samu sezonu koliko novca ćemo imati, nego si projektujemo koliko možemo da damo igračima, pa moljakamo Vučića, a onda on ucenjuje razne firme državne ili poludržavne da daju novac u klub. To su sve kratkoročni uspesi bazirani ni na čemu.
×
×
  • Create New...