Jump to content

Mustafa Dogan

Član foruma
  • Posts

    239
  • Joined

Recent Profile Visitors

2,276 profile views

Mustafa Dogan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

148

Reputation

  1. Mustafa Dogan

    Crna Gora

    Podrska Islamskoj Zajednici u Crnoj Gori. 🤲 Podrska Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi u Crnoj Gori Podrska i zahvalnost katolickoj zajednici u Crnoj Gori na solidarnosti. Slike iz Bara gdje su sve tri konfesije zajedno ustale protiv fasista sve govori. Krmeca fasisticka bagra koja je krenula na crkve, dzamije, bogomolje, na obicne ljude, ostace nesorta i fukara, kravlji izmet, izgubljen u vremenu i prostoru...
  2. ''Volilo se, nije moglo''?! Vjezbali se bona fudbaleri i nek su. Sta smeta?! Bolje da momci dolaze na trening s dobrim raspolozenjem, nego nikakvi. Ispade da je zena jos napravila zlocin, ko da drugi to ne rade. Edit: 'naci Rambo smije da bude citiram ''ustrojen'', a za Biki se ne smije zucnut nijedne? Ne budite licimuri. Jos je Ramo ovdje figurativac, a za Biki samo izneseno ono sto cijela sarajevska carsija zna, pa jos i odobrava njene prohtjeve. Nije niko zakonom obavezan da joj hofira. Slobodna volja jaranice nase.
  3. De ba sto ste se uspandrcali. To je njeno pravo. Doduse iz lokalne perspektive je to za pozdravit. Sarajevska carsija je dobila kvalitetan materijal. Vidim da je u Srbiji cas velicaju, cas pljuju. U Sarajevo je Biki uvijek dobrodosla. Jasare, opet ti?!
  4. Ne mogu da odolim Po Sarajevu se odradjuje samo tako. Kad dodje. I s melecima i sa sejtanima. Tare se ko stuka. Udala se za neku francusku budalu-papucara, taj je neki glavonja u Beogradu ko fol, ali je vrednica ostala, zlatne ruke ima.
  5. Steta. Da, mislimo na istog. Fuada Muzurovica. Opis odgovara. Vodio je BH-reprezentaciju u prvom kvalifikacionom ciklusu za Francusku '98. Odradio dosta dobar posao spram uslova. Posle njega je preuzeo Musovic. Skroz drugaciji tip, ostriji sa igracima, tezi za saradnju, a i rezultatski je bio neuspjesniji od Fuada.
  6. Dosta argumenata koje nabrajas stoje. Da te upotpunim - finale LE u Bakuu je tezak promasaj. Ali tamo je upravo zrijeb spasio destinaciju zbog Turaka. Turci su fanatici za fudbal, nema grada u koji doc nece. Bliski su sa Azerima, granice geografski. Utakmice Turska - Vels i Turska - Svicarska garantuju daleko bolju atmosferu nego da se igraju u nekom Monpeljeu, Dizonu, Bordou... Sto se tice razdaljina, pa i Rusi su bili pred istim problemom, pa su organizovali vrhunsko svjetsko prvenstvo. Nekad ranije i Amerikanci. Kad se sve stavi na vagu - ovo ce bit daleko bolje od Francuske '16, u 80% parametara. Sto se tice favorizovanja domacina, lahko je moguce da ce bit samo 7 domacina. Podredjeni ce bit samo Belgijanci i Finci. Belgijanci su medjutim favoriti i kod Danaca i kod Rusa, dok su Finci i na neutralnom terenu aucajderi u toj grupi.
  7. Dzeko da. Za ova dva jos ima vremena. U Gojaka se ja najvise uzdam. On je glavni igrac u predstojecoj deceniji, vodja. Ne odgovori mi za Fuada. Ne insistiram. Al me zanima kako si ga ljudski dozivio, pogotovo kao mlad igrac.
  8. Odes da kopas mrkonju u Banovice. Na praksu. Posle u rudnik zeljeza, pa u livnicu... Tek na kraju izlijes cin.
  9. 1. Autoritet je neupitan. On i Svabo su omogucili mnogim igracima i cijeloj reprezentaciji deblokadu saveza kod FIFA i UEFA, kada je bio suspendovan zbog neusaglasenosti sa njihovim statutima, samim tim i plasman u Brazil 2014. Pamte to i mladji igraci odlicno. Svabu i Duska igraci pozdravljaju sa naklonom kada im dodju na treninge, mnogi imaju i tremu u razgovoru s njima. 2. Odlicno zapazanje. Hendikep svakako. I starost, i nastup na EURO-u ako se plasiramo. Zbrda-zdola je sve. Dusko je vatrogasac. Narod je da mu se neovisno od ishoda baraza garantuje podrska za sljedeci kvalifikacioni ciklus. Godinama su mnogi prizeljkivali Duska ili takvo jedno ime. Bilo bi licemjerno sad pjunut ga zbog jedne izgubljene utakmice. Edit: Rece da te je trenirao Fuad u Pristini... Kakve dojmove nosis? Pomalo zakopcan covjek, stara sorta trenera...
  10. Da. Vedo ga doveo. Vedu doveo Nijaz, pa se pokajo. I Dusko poput Nijaza usao na entuzijazam. Dobije li obje kuci u barazu, postat ce besmrtan i van Mostara. Ako bude neuspjesan, nikom nista, jer su svi bjezali od klupe, a tajming je sacuvaj boze. U Banjoj Luci pristali na Duska, spekulise se da je sledeci kandidat za selektora kandidat FSRS (pominjo se Buvac, a interno je Duskov protivkandidat bio Krstajic, pro forme). Ako nisi sta razumio, da obrazlozim detaljnije? Dusko je figurirao kao spekulacija, a onda je brze od ocekivanog pao dil izmedju Vede i Kovacevica. Navodno. Dal ce posle Bajevica (ako ubrzo ode) doc Buvac na mjesto selektora, vrijeme ce pokazat. Uglavnom na dobitku smo. Dusko je i u 100. godini zivota strucno ispred Prosineckog. Na klupi je jedno od tri najveca ziva trenerska BH-imena. Malo pokasano istina. Svabo je ostao nedosanjan san. Za Vahu cemo jos vidit. Ni za Duska se nije vjerovalo da ce ikad pristat...
  11. Zar ovaj fasista Skoro stvarno ulazi u kombinaciju za drugi krug?! Hajd ova milfaca, to i mogu donekle prokljuvit. Edit: rezultati drugog kruga izvjesniji. KGK glatko tuce Zokija ''prezivi'' li nalete Skore straga. Novi mandat.
  12. Znam bolan Ristu pitara. Igro u uoci rata u Torpedu. Polago kod nas trenersku, prije nekih 10-ak godina...
  13. Naveo sam eksteran primjer. Za primjer. Bilo je u UEFA dosta klubova koji su pali na 100-godisnjoj mantri (mescini Hajduk Kula je nesto brljo oko toga). Kriterijumi su strozi nego sto nasi ljudi misle. Generalno UEFA sve vise zateze kriterijume oko doniranja novca/subvencija.
  14. Haj onda da doprinesem temi... U doba obnove/nade/zaleta vjerovali smo u narativ i cistocu ovog pitoresknog filma (Evropljani s druge strane celicne zavjese vele da je to najbolje vrijeme i kod njih, od 80-ih krece stagnacija, barem u kolektivnom smislu). Bio je to nastavak kontinuiteta, posto drvetu zahvaljujemo izgradnju putne infrstrukture od strane beckih rabadzija, tj. glavnih (modifikovanih, karavanskih) koridora. Javljaju se u A-U doba i male carsije u zapadnoj Bosni, kamenitoj, gladnoj, rani vid industrijalizacije, ''groznica drveta''. 80-ih se radna snaga seli u Srbiju. Od 90-ih na Zapad. Podrinje je mrtvo u svakom pogledu. A sezonci kad svratim u Podrinje vele da Svedjani imaju najkvalitetniju tehnologiju (u Evropi).
×
×
  • Create New...