Jump to content
Vox92.net Forum

Ljuba82

Redovni članovi foruma
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

212 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ni meni nije jasno zašto se stvorila neka frka od KKP. Da, ozbiljni su ove godine jako, nikad veću rotaciju nisu imali, pri tome jako kvalitetnu! Da, imaju te visoke koji preuzimaju sve, ali tako nešto možemo imati i mi. Tj imali smo kad si igrali Boriša i Faje na 4, a Gist na 5, pa i Kuzmić, koji je sporiji, ali se odlično pozicionira. Uživao sam npr gledajući mučenje Fenera u BG. Da ne pričam kad podignemo ove naše trojke na 4. Biće to sve ok kad se svi vrate u rotaciju! Dalje taj Boriša je zalepio jednog Šveda iz čiste mismatch izolacije i naterao ga na 2 preteška šuta spolja, niko ga više i ne napada posle sviča, osim na low postu. Sa ovim Mekaduom su dobili malo više mesa pod košem, isti upgradeovani Mozli, ali smo i dalje u prednosti na low postu! Bolja smo šuterska ekipa i to dosta, što može doći do izražaja baš u PO seriji kad ne bude više bilo kalkulacija i kad ćemo svi igrati na 100%. Brine me jedino to što smo generalno matora ekipa, mada me ni to ne bi toliko brinulo da me ne zabrinjava Šakota sa svojom rotacijom. Širinu imamo! Sve u svemu, nikad izjednačeniji nismo bili, odlučivaće nijanse u svim takmičenjima, bukvalno verujem da je 50/50% i nebitno je da li ćemo igrati na dve ili 3 dobijene! Smešna mi je ta frka od KKP. Prošle godine smo takođe bili egal, s tim što je bio dosta manji kvalitet na obe strane i ni jedna ekipa nije imala dubinu kao ove godine! Lično očekujem pobedu u ponedeljak, zato što njima ne treba pobeda koliko nama, ali nije tragedija ni da se izgubi, znali smo od njih da izgubimo u regularnom delu takmičenja i kad smo bili 3x jači! Biće bitno ono što se bude dešavalo u aprilu! Bilo bi mi milo i da uzmemo kup, iako je obezvređen i uzima dosta energije. Trofej je trofej!
 2. Iskreno...ja da mogu da biram, pre bih izabrao KKP u 1/2f. Ozbiljna selekcija u KKP ove godine, velika rotacija, odlično su vođeni, kvalitet na obe strane je veći nego prošle godine! Mislim da su šanse 50/50, bilo da se igra na dve ili 3 dobijene, tako da nam nije bitno. Što se tiče KKB, tu je bolje na 3 dobijene! Kvalitetniji smo, znači da šanse još više rastu na više mečeva! Ovako na dve dobijene, jednu uvek mogu da nas dobiju, jer ipak imaju neki kvalitet, a jedna može i da se ukrade. Na 3 mislim da nemaju šta da traže protiv nas! Ipak, kako se stvari odvijaju, najrealnija je ta treća pozicija, tj duel protiv KKB.
 3. To mu ne zameram, radije bih imao 5 petica u 12 ako moram nego jednog Filipa, ne zameram ni što je pokušao sa Jovanovićem na 4 (odbranu odigrao jako dobro) i Odžom na 5 u tih 17 minuta, čak pozdravljam! Zameram što mu je poslednjih 17 minuta od tih 5 petica igrao Štimac u kontinuitetu, a društvo pravio Gist! Plus Lazić na 3 sa tom minutažom. Pa tu količinu napadačke impotencije ne bi podneo ni 1 tim EL. Skupiš max bog visokih koji ne šutiraju, plus Laza koji pogodi svaku četvrtu otvorenu spot up situaciju i ne spušta loptu! Situacija za poželeti za svakog trenera koji voli da igra na više poseda i poen više. Priča Šakota kontrola meča...kakva kontrola, ubacili smo 50% šuteva za 3, ugl bez igre, ISO puntera ili šut iz pika, a kad smo spustili i izjednačili procente kasnije, došlo je na svoje. Da ne pričam kako izgleda odbrana sa tih 17 minuta Štimca na 5. Od ekipe protiv koje nemaš rešenje i koja preuzima sve, do bušne kante! Razumem protiv Žalgirisa, treba mesa za šibanje, ali ovo...2 puta nam nisu ušli pod koš na kraju, sve šutevi spolja, jednostavno mekana utakmica koja se dobija sa većim pritiskom spolja i više bržih igrača. Idealna situacija za Simanu na 4, Gista na 5! Plus zjbncja sa Kuzmićem...
 4. Ozbiljno je matori trokirao ove nedelje! Štimac mu je igrao kraj treće, celu četvrtu i produžetak u kontinuitetu. Kriminal untrasnja linija sa Gistom! Kreativnost 0. A ono štu naša krila danas igrala je takođe kriminal. Lazić, po vokaciji SG/SF mi po kretnjama više liči na nekog teškog centra koji okreće bulju košu i igra uručenja za ostale spolja! Razumem umor i sve, ali je nedopustivo da jedna Alba putuje na 2 gostovanja u 2 dana i da ima više energije od tebe koji si u Beogradu nedelju dana!
 5. 1. Imali smo bukvalno 10 poseda više, što zbog ofanzivnog skoka, što zbog manje izgubljenih lopti, a opet izgubili! Dopada mi se što smo generalno smanjili broj šuteva za 3 kod Šakote, ali sinoć su nas oni strašnom odbranom oterali od koša, a opet odlično branili šutere, tako da je tih 7/28 za 3 i glavni uzrok poraza (oni 8/19). Da smo dali jednu više, bio bi skroz egal meč. 2. Čestitke Šarasu kako je posložio odbranu u celoj utakmici, a pogotovo u drugom poluvremenu! Nismo bili pripremljeni na njihov zonski presing na našoj polovini i udvajanja i morali smo to mnogo brže da rešavamo tranzicijama, a mi smo bespotrebno ulazili u pozicione napade, gde je njihova odbrana bila još bolja! Šakoti na dušu. Razumem da nekad želiš da smanjiš tempo, ali ovo je školski primer kad te protivnik natera na tempo i ti prosto moraš da odgovoriš na taj način i tražiš bržu realizaciju! 3. Šakota! Mislim da radi odličan posao generalno, ali sinoć je baš trokirao. Prvo ona serija kad nije tražio TO, bio na 10m od njega, poludeo i odrao grlo, ali matori prosto zaspi nekad! Dalje sama rotacija. Kuzmić za 13 minuta ima 8 skokova i poena, štiti obruč sjajno, ali džaba, u ćitapu stoji da igra početne minute poluvremena! To što je Štimara u odbrani bio van vremena i prostora i što je dozvoljavao livade do koša, nema veze! Video je to i Šakota, prozivao ga, ali mi nije jasno zašto onda nije probao sa Odžom. Premekan igrač sa, što bi se reklo, defensive awareness 0. Mnogo gubimo u odbrani sa njim. Dalje, jeste Simana opravdano zamenjen, ispao 2 puta u odbrani, ali je generalno uradio ok posao, mislim da je morao da ga upari sa Gistom u par navrata, a ne ona parodija sa 4 mala. Pritom ga je ubio kad je uzlazio, mali je ionako labilan, pitanje kako će uticati na samopouzdanje to. Na kraju, minutaža Lazića u štetočina modu! Napad nula, a odbrana još gora ovaj put sa sve onim trojkama iz tranzicije. Ipak, uz sve propuste, ne zameram ekipi ništa, energetski su dali koliko su mogli, atmosfera je bila odlična, ostaje žal što nismo ovo dobili, ali Žalgiris je odlična ekipa! Podrška i da dobijemo Albu. Neće biti toliko tvrda tekma, biće mnogo više trčanja i poseda, očekujem da će biti bolje!
 6. Ne treba gledati naprednu statistiku pa da vidiš da poslednji tim na tabeli ima skor 5:13 i samo -7 koš razliku, slično kao i mi, samo što mi imamo 9:9! Znači sve što su gubili, gubili su baš, baš tesno. Očekujem baš mučnu i tvrdu utakmicu, pravo šibanje, max 140 poena. Gist će sigurno imati minute na 4, jer nema ko drugi! 3 klasične četvorke osim Simane su van rostera, kao i 2 igrača koji mogu da pokrpe (DD i Stratos). Nije to ni loše koncepcijski protiv tima kao što je Žalgiris, dobićemo na čvrstini i skoku. Defanzivno nećemo izgubiti kad je on na 4, jer može da uradi sve što i druge četvorke, možda čak i bolje da brani preuzimanja i mismatch situacije, ali ono što gubimo je kako ekipa izgleda na terenu u odbrani kad je on na 5! Tada oba visoka preuzimaju sve bez problema! Kada je ekipa energetski i motivaciono kako treba (EL), pravo je uživanje gledati Zvezdu u odbrani sa njim na 5. Što se napada tiče, davno Gist nije igrač koji sa visokim procentima pogađa spolja iz spot up i pop situacija, tako da će odbrana moći više da skuplja i brani u rotaciji ono što im je najopasnije u datom trenutku! Verovatno ćemo gledati low post igru koja se uporno, iz ne znam kog razloga, forsira sa njim ove godine. Opet to ne mora biti loše, jer će igrati protiv četvorki, mada Žalgiris tradicionalno ima ozbiljne šibadžije i unutra i spolja! Moram da priznam da sam bio pesimista što se tiče ove deselekcije. Štimara jednostavno nema tu čvrstinu i zagrađivanje, pune ga u odbrani, ali se snalazi dobro u napadu za sada i ipak je upgrade u odnosu na Odža, kome je Bog dao onakvo telo, ali ne i to da se rodi u nekoj košarkaški pismenijoj državi u kojoj bi neke fundamentalne košarkaške elemente rano prošao, a ne u nekoj 17. godini (lupam, tako mi izgleda). Kuridžu sam uvek gotivio, još od Cibone, generalno volim skromne i nenametljive igrače koji isporučuju (Milenko Topić). Uvek je bio nezgodan i tvrd, samo sam mislio da nema potrebe pored 3 naše četvorke! Faje je takođe beskompromisan borac i fajter koji bi uhvatio i više lopti nego MJK, verovatno bolje preuzimao, ali smo sa MJK dobili i tu opciju na low postu sa pozicije 4. Panter je klasičan skorer i dvojka, znači ne ono što nam je bilo potrebno. Da se razumemo, prezadovoljan sam ovakvom situacijom, to je ono što sam i očekivao od ove sezone, šibanje i egal sa svima u EL, mada imam utisak da bi sve to mogli da postignemo i da je Đenka od starta igrao na 1 kao sad, uz identičan igrački kadar i izlazak iz rotacije znamo već koga! Panter je tu ipak kao dodatna opcija spolja koja uvek može da rastereti ekipu ofanzivno i drgao mi je što je tu! Kako god, NČ se izgleda dozvao pameti, podrška za ekipu, ako dobijemo obe, do kraja smo u igri za top 8!
 7. http://www.overbasket.com/rsgames.php?gamecode=146&year=2019&cmp=EL
 8. Pogrešna računica, taj tvoj "skor 0" bi bio neutralna pozicija kada bi bilo 16 timova, tj deoba 8. i 9. mesta u proseku! Pošto ima 18 timova, a dalje ide 8, potreban je minimalan skor 18:16 ili čak 19:15. Sve ovo je u proseku, nekih godina će možda biti manje potrebno kada je veliki kvalitet skoncentrisan na vrhu i kad ti u vrhu malo kiksiraju, kao npr ove sezone! Sa druge strane biće godina kada na dnu ima dosta skoncentrisanih, loših ekipa koje gube od gotovo svih, pa će biti potrebno i više pobeda za top 8. Primer je ona godina kada je bilo 16 ekipa, a mi sa 16:14 nismo prošli u top8. Sve u svemu, matematika i statistika nisu na našoj strani, ali srećom, nisu ni na strani prosečnog navijača, što je svakako dobro, zbog hypea, posete, atmosfere i svega. 😀 Treba verovati, ali realno, šanse su nam male! Ja sam za početak zadovoljan što mi možemo sa svima da igramo i što je mali smrda izašao iz 12 i nema više onog vidljivog pada. Bukvalno sam došao u situaciju da vratim sezonsku iz principa! Mislim, jeste da je Punter klasična dvojka i skorer, ali prihvatam sve!
 9. U stvari, zvuči čudno, ali statistički po samom indexu korisnisti igrača po minutu na terenu (VAL/min), Odžo je u proseku bio ubedljivo najkorisniji igrač Zvezde prošle godine, lako se da proveriti na zvaničnom sajtu ABE. Jedini je i odigrao svih 30 utakmica (22 regularan deo + 8 PO). Taj index konkretno malo favorizuje centre i ne može da kvantifikuje neke gluposti u odbrani npr (zato se i koriste druge napredne statistike), ali kad ipak tu dosta odskačeš od svih (prvi sledeći je Reglend, pa Beron), ipak govori nešto, pisao sam o tome! Ovo što se trenutno radi u KK je ludilo mozga, kakvi centri, četvorke, lažne jedinice. Nemam ništa protiv ni Kuridže, ni Štimare, mada mislim da nisu nikakav upgrade. Nijanse su u pitanju, ali odbrambeno svakako downgrade! Dajte jebenog plejmejkera da vidimo šta ovaj tim može! P.S. Da kažem da je i ove godine čisto statistički naš najbolji centar, mnogo bolji od Kuzmića i za nijansu od Gista!
 10. Jeste zakon, ali ipak konvergira ka toj 141. poziciji, a kako uzorak bude rastao, približavaće se sve više, tako da ipak važi 😉
 11. Teorija velikih brojeva, nekad se lopta, ničim izazvana, odbije baš do tebe koji stojiš na jedno 10 m od koša, a između tebe i koša 9 igrača 🙂
 12. Pa upravo to, ja sam za praštanje ako se povuku konkretni potezi, a to je plej pod 1 i Filip van 12 za početak! Sad je baš požar i postoji pritisak da se nađe rešenje, a ruku na srce da budemo pošteni, na tržištu nema baš onoga šta nam treba! A upravo zbog tog požara će se izgleda dovesti čistokrvan poenter, a iz mog skromnog košarkaškog znanja, to miriše na katastrofu na ovaj tim! Sam je kriv, slažem se!
 13. Za početak zbog mira u kući, a posle kao i neko hvala za sve lepe trenutke od 2011, pre svega one polufinalne serije protiv KKP, ludila u Areni protiv Budiveljnika, Uniksa i one ludačke EL serije! Generalno dominacije na ovim prostorima! Svestan sam duboko ko je i šta je NČ, siguran sam da on od Zvezde ima veliku korist, pozapošljavao je celu familiju i prijatelje, obezbedio masne ugovore! Pa za ugovor Čovića, Laze i ovog sad iznuđenog rešenja u decembru se dovodi TOP plej posle NBA cut-a! TOP, ne prosek! Uveren sam i da se peru pare! Smatram da su i on sin morali biti posramljeni na način kao u petak! MORALI!!! Lično ljude sa transparentom smatram herojima neke vrste! A od Čovića lično zavisi da li će shvatiti poruku ili će sve ovo eskalirati u put bez povratka, a onda će sve biti još gore! Njih će razapeti hijene, a Zvezda će u kanal! Meni ovo liči na spuštanje lopte, a ja ću ostati dosledan sebi! Dakle, kredit je potrošen, zvižduci Filipu kad god je u 12, a i Lazi na prvoj sledećoj tekmi! A od Laze zavisi dalje postupanje prema njemu! Ne bih imao nišra protiv da začepi gubicu, baca se u reklame, opravda bar deo ugovora koji igrački ne zaslužuje i zaradi od mene aplauz kao nekad! Više volim Zvezdu, nego što mrzim nepotizam i negativnu selekciju! Kad bi svi krenuli samo od sebe i dosledno se držali principa, ova Srbijica bi bila mnogo lepo mesto za život!
 14. Želeo sam i ja da vidim leđa Filipu i prošle sezone i davao dokaze da je i tada bio najgori u proseku računajući i famozni PO ABE prošle godine, a bio sam usamljen kad sam ga konstantno prozivao još posle partije protiv Fenera, ali mi generalno nismo neka košarkaški pismena publika, a i nekima treba malo više da vide... A što se matorog tiče, tu iskreno nisam siguran. Ni 1 jedini put za ovih 8 godina nisam želeo da ode, a nisam ni sad siguran da li je rešenje. Znam samo da mi je smučio gledanje naše Zvezde i da nisam gledao live ni CSKA, a ni Oly, a imam sezonsku! U redu, Oli zbog slava, ali mučno mi je postalo! Ljut jesam i frustriran, ali bih ipak oprostio zbog svega!
 15. Ljudi, ja ovo gledam sa pozitivne strane! Pojeli su svoju sramotu, indirektno svima jasno, lopta je SPUŠTENA! Nije dobro da ih dalje mažemo svačim...ja bih spustio loptu! Lazić prosto mora nekako da odbrani svojih 300K, neka bude da mu je to hvala za sve ono što je uradio pod Radonjom! Što se mene tiče, FČ će i dalje dobijati od mene salve zvižduka bude li imao minutažu koju ima, a dobiće ih i Laza na prvom sledećem predstavljanju! E sad, od njega zavisi da li će na neki način uvideti svoju grešku i reagovati na nju kao Gist u drugom poluvremenu protiv Olija i ipak dobiti aplauz na kraju ili će ostati đubre do kraja...
×
×
 • Create New...