Jump to content

Drug Crni

Član foruma
  • Posts

    14,307
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    22

Everything posted by Drug Crni

  1. Vesele se što su bezmalo tri meseca proveli pod sirenema,bombama i u skloništima. Što su na kraju izgubili 15% svoje teritorije. Što je život izgubilo oko 750 ljudi.. Ali eto - jedan oboreni avion je nekakva "pobeda". Celu istoriju više slavimo poraze nego pobede.
  2. Isto kao i za Mundijal,Puma je dizajnirala jedan dres i onda je različitim reprezentacijama samo dodavala različite dezene. Užasni su im svi.
  3. Dobro..imali smo mi već izbacivanja sa posla nepodobnih profesorskih kadrova sa univerziteta po zloglasnom Zakonu o univerzitetu..1998.godine. Ali to se nije odvijalo po nacionalnoj pripadnosti..ovo sada je ipak neka uznapredovala varijanta
  4. Ja poredim jer je srpski svet preslikana vajmarska ili postvajmarska Nemačka. U primitivnom obliku jer se ovde po organizaciji ne može dobaciti čak ni do 1933. Nadam se da će jednako skončati.
  5. Rekoše mi pre neki dan da mi poređenje nije na mestu,ali bojim se da itekako jeste..pa da malo dopunim. Pomenuti nacistički nedeljnik Der Stuermer i njegov urednik Julius Štrajher,kasnije osuđen na smrt, često su pozivali nacističke jurišnike da ulete na fakultete i izbace profesore Jevreje i "nepatriotske" Nemce. Takođe. Beč, 1938.godina. Studenti simultano blokiraju fakultete sa težnjom da se podele otkazi svim profesorima koji su Jevreji. Aneksijom od strane nacističke Nemačke, počinju da važe zakoni koji štite "rasnu higijenu". Na medicinskom fakultetu u Beču,preko noći je otpušteno 157 od 197 zaposlenih. Ovi naši velikosrbi imaju blanko blagoslov da kadriraju po našim fakultetima u najboljoj tradiciji bečkih hitlerjugend dečaka.
  6. Može federacija Vojvodine i Šumadije,zašto da ne? Inače Mek..ti kao da si sada sa Vanjom G. otkrio toplu vodu..a lik je još tokom svoje igračke karijere bio osvedočeni slobista. I čudiš se što sada lupeta?
  7. Ne radi se ovde čak ni o Dinku. Radi se o našem društvu. Jer,ako im prođe ova hajka na Dinka Gruhonjića u izvedbi prorežimskih falangi,sutra će iz svake ustanove isterivati osobe kojima vlasti nisu uspele da slome kičmu,niti ih odstranili iz javnog života medijskim harangama i zastrašivanjima. A onda nije daleko ni isterivanje iz stanova. O tome se radi, Zar je to teško videti ili smo zaista kompletno potonuli u fašizam?
  8. Jbt,Molina,po tvojoj logici ispada da sam onda i ja profesionalni izdajnik? Jer ona lako može da se prostre i na anonimne likove,članove foruma itd.
  9. Tuga je što smo poslednjih 35.godina tako uludo proćerdali. Umesto da budemo deo civilizovanog sveta mi smo postali razvaljeno društvo zatucanog naroda bez ikakvog dostojanstva. Razmere tog zaostajanja su enormne,a biće plaćene trajnim duhovnim i materijalnim siromaštvom i gomilama promašenih života kojima će jedina uteha biti kafanski nacionalizam i religiozna mantranja o nebeskom narodu..zaostajanje za naprednim svetom će se sve više pokazivati.. Užasno je i potpuno poražavajuće u šta se pretvorila Srbija.
  10. Ma,jasno da sam napravio žestoku grešku..izvinjavam se zaista svima..editovaću sada post.
  11. E,deco,deco..niste se vi susretali sa Rujama do nedavno očito. Svuda se tako ponašaju i oduvektm To je moje iskustvo sa njima
  12. Ovo sam i ja pomislio. Loži perkos samo tako. Dinku Gruhonjiću su inače ustaše pobile dobar deo porodice u Drugom svetskom ratu,tako da je ova kampanja protiv njega posebno odvratna,a svakako je orkestrirana iz drugih razloga. Što se tiče današnjeg upada nekakvih studenata na Filozofski fakultet,nekoliko mojih zapažanja: - izgledaju kao Vučićev sin Danilo - koreografija kao u navijačkih grupa - ne znam šta studiraju,ali rekao bih da se pre spremaju za prijem u Crvene beretke nego za nastavu Inače,da smo iole zdravo društvo,studenti bi odavno digli svoj glas protiv lažnih diploma, njihove kopovine na kioscima, plagijata, kršenja autonomije univerziteta, skupih školarina i drugih pitanja studentskog standarda..umesto toga nose majice sa likom jednog osuđenog ubice. Poraženi u drugoj generaciji poraženih Dinku je osim njegovog fakulteta podršku pružio još jedino PMF. Sramota za NSU
  13. Na današnji dan 1989.godine Skupština Socijalističke republike Srbije je,nakon uličnih orgijanja po Kosovu i Vojvodini,praktično ukinula autonomiju svojim pokrajinama. Tako je Srbija počela institucionalno rušenje SFRJ. Pevalo se: "Oj Srbijo iz tri dela Ponovo ćeš biti cela"
  14. Levi bek - Teo H. (iako sam milanista pa ne bih voleo da ode) Zadnji vezni - Kimih (bez obzira na spekulacije mislim da ga Bajern neće pustiti) Centralni vezni - Frenki de Jong Krilo - Kudus (zakasnili su..neće ga W.Ham dati bez da se obije banka) Štoper - Arauho Kimih je malo stariji od zadate granice,a i budžet je ovde debelo prešao zadatu cifru.
  15. Ja ne volim da koristim 'ha-ha' smajlija u reakciji na nečiji post jer može ili jeste nekorektno,a i može se protumačiti kao vid stalkinga što je kažnjivo na forumu..međutim,nekad se nema drugog izbora...kao u slučaju postova Džeme.. Čak i da nema otvorene mržnje prema Albancima,ovo je korak do toga. Julius Streicher bio je osnivač anti-semitskog časopisa Der Sturmer koji je izlazio sedmično,a koji je bio nazi-propagandno glasilo. Časopis je inicirao opštu kampanju protiv Jevreja koja je na kraju rezultovala donošenjem zloglasnih Nirnberških zakona. Evo naslovne strane jedne takve ilustracije koja se zove Otrovne gljive Streicher je na kraju rata uhapšen od strane američkih vojnika. Suđeno mu je u Nirnberškom procesu i osuđen je na smrt vešanjem i pogubljen je. U pravu je Mek..mada ja to isto smatram već dugo i povlačim brojne paralele - Srbija veoma podseća na Vajmarsku republiku Nemačku.
  16. Mene samo zanima da mi se objasni kako je tačno Vidić "politički podoban"?
  17. Malopre videh šta počini Olmo odbrani Brazila kod gola
  18. @40Wins šta bi ovo u drugom poluvremenu,gde ste nestali?
  19. 40. godina od izlaska ove stvari R.I.P. princezo
  20. Sve zode su povezane..kao i obe sezone takođe..ostale su još dve epizode do kraja druge sezone. Čini mi se da će to biti i kraj serije,ali neću da tvrdim jer nisam čitao knjigu tj.memoare po kojima je snimana Ako misliš na to da li su sve epizode izašle,nisu.
  21. Ko to kaže ko to laže Tokyo Vice ne valja Taj se kume ne razume Obična budala
  22. Na tako davno smo ovde baš raspravljali o tome kako je Mitar loš penaldžija i da ne treba da ih šutira
×
×
  • Create New...