Jump to content

unagi

Član foruma
  • Posts

    225
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

unagi's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Reacting Well
  • Very Popular
  • First Post
  • Collaborator
  • Dedicated

Recent Badges

193

Reputation

  1. Jako glupo isplanirana akcija i da se razumemo ne podrzavam bilo kakvo ubijanje. Kosovska policija na tom potezu od Banjske do sela Izvori gde je adm. linija stalno patrolira zadnjih ne znam koliko godina. Dok su Srbi bili u kosovskoj policiji oni su patrolirali tim podrucjem. Bukvalno izadju 2 policajca dzipom do administrativne linije i tu stoje pored puta 12h i onda dodje druga patrola narednih 12h. Kad su Srbi izasli iz kosovske policije to su radili albanci. Sada taj put u poslednje vreme kontrolise Rosu i na tom potezu od Banjske do adm. linije mozes da postavis zasedu iz sume bar na 10 mesta. Bukvalno mozes da ih satres iz sume i da vrlo lako pobegnes preko adm.linije za 1h pesaka kroz sumu. Evo sad se pojavljuju informacije o ovim ranjenima u Novom Pazaru i kvadovima. I Banjske kvadom mozes sumskim putevima da predjes adm. liniju za 30 minuta.
  2. Kamioni mogu da budu i od mestana Banjske jer na ulazu u selo gde je postavljena blokada je prosirenje pored puta gde se istovaraju drva koja se spstaju iz sume i tu se onda utovaraju na velike slepere. To moze da bude i neki stari dajc ili 110-ka koja nema vrednost ni 500 evra koja je tu parkirana i posto je ravan teren tu 5-6 ljudi mogu da ga izguraju na put i da naprave barikadu, ne moraju cak ni da ga upale.
  3. Nemam pojma sta je cilj ove akcije. Gde u mojoj prici sledi da su došli sa druge strane adm. linije. Ja sam pisao da im je verovatno bio plan da pobegnu preko adm. linije. Ova imena što se pojavlju to su sve prezimena sa severa Kosova tako da verovatno su se oni sami organizovali.
  4. Poznajem taj teren oko Banjske dobro jer mi je majka rodjena tamo, rodna kuca je udaljena od administrativne linije oko 1,5-2km. Otac rodjen 5-6 km iza linije i njegovo rodno mesto pripada Novom Pazaru. Ujak mi zivi 1,5 km selo pre Banjske. Taj teren iznad Banjske je uglavnom prekriven sumom i verovatno im je i bio plan da pobegnu u Srbiju. Najbolji put za izvlacenje pesice je im je bio uz pravac Banjska reka-Paruci-Zarevi. Taj pravac je prekriven sumom preko 90 procenata. Taj pravac su koristili za silazak u Banjsku i dalje Zvecan i Mitrovicu moji deda i pradeda zimi jer su tuda bili manji snegovi nego ovaim glavnim putem 206 koji je sad vecim delom asfaltiran koji ide preko Rogozne prema Novom Pazaru. Taj pravac je bio jako nepristupacan do rata i tim pravcem se moglo samo pesice ili konjem. I on bi bio idealan za izvlacenje nocu 1999. godine ali je zadnjih 25 godina napravljen masakr nad sumama na tom podrucju i taj predeo vise nije tako nepristupacan jer je sad ispresecan i uzduz i popreko sumskim putevima i gde se sa terenskim vozilom moze doci bez problema. Tako da strane sluzbe su verovatno imale informacije sta se sprema i postavili su im verovatno zaseduu u blizini manastira i onda nisu imali gde jer su bili u obrucu i pobegli u portu manastira. Manastir je na uzvisenju iznad sela Banjska i okolini manastira je suma i u prvom trenutku su imali prednost nad kosovskom policijom koja je dosla do barikada sa kamionima kako su pisali mediji. Ali taj ko je planirao ovu akciju nije planirao da se odatle gde su postavljene barikade se za 2-3 minuta moze izaci vozilom ovim glavnim putem 206 to je 500 m iznad ovih serpentina sto se vide u blizini Banjske na google mapama i postaviti snajperiste na relativno bezbedno odstojanje od atomatskog oruzija, gde oni vide i kontrolisu bukvalno celo selo kao na dlanu pa cak i manstirsku portu i ovaj pravac za izvlacenje koji sam naveo koji nije bas pokriven mnogo sumom jedno 1-2 km od sela. Akcija je jako lose strateski isplanirana i to se vidi i u krajnjem ishodu.
  5. unagi

    Konačno USO 2023.

    Ovo je 1-1 u setovima, imao je Novak sansi ali Danil dosta bolje servira. Brejknuce Novaka na prvu brejk loptu.
  6. unagi

    Konačno USO 2023.

    Dobar takticki plan ima Novak, miksuje dosta udarce, mora da mu menja ritam. Sa Danilom je samoubistvo napucavati se jer on je bukvalno zid u takvim razmenama.
  7. unagi

    Odbojka

    Maja bas preteruje sa dizanjem na Boskovic, ne moze svaka lopta na nju. U trecem setu na onom dugom poenu je odigrala 3 puta zaredom na nju. Mora malo raznovrsnije da se napada.
  8. Porzingis će pomoći na defanzivnom skoku i da se u tom segmentu rastereti Tejtum da ne rudari kao u ovom PO i da ostane svežiji za napad. Defanzivno se gubi Smartova mogućnost da može da preuzme bilo kog visokog koji ne može lako da ga uguzi na postu. Nešto se dobije, nešto se gubi, videćemo kako će sve to ići.
  9. unagi

    Novak Djokovic

    Posle proslogodisnjeg W sam napisao da je glavni cilj do kraja karijere decima na AO i jos 2 W i da zacemntira svoje mesto u istoriji. Decima na AO je zavrsena, ovj RG je uleteo neplanirano ali RG uvek ima veliki znacaj jer kad ga uzme to vredi 2 slema jer ga Nadal nije osvojio. Nemojte jos o kalendarskom slemu dok ne uzme W, ima vremena za to. I ako dodje na USO sa 3 komada bice mnogo tesko jer je u Njujorku najveca konkurencija. Da moze da se bira sta da osvoji do kraja karijere da uzme naredna 2GS ili 3W ja bi pre izabrao da osvoji jos 3W. Mnogo me nervira taj narativ o kalendarskom slemu. Nadam se da ce Nadal sto kasnije da objavi da ide u penziju jer mislim da ce i Novak vrlo brzo za njim jer ce da izgubi motivaciju.
  10. Ovaj gem pokazuje što su ova trojica ludaka privatizovala tur zadnjih 15-20 godina. Jednostavno kad oni podignu nivo, nema odgovora.
  11. Trebalo mu je ovo da ga probudi, malo se uspavao i išlo sve na autopilotu.
  12. Noting isi, noting isi, gejm seven bejbi, gejm seven!!!
  13. Ovo je trebalo da bude 20 razlike, može ovo da se obije u glavu ako se Majami zapali.
  14. Mnogo se skuplja u reketu, nema potrebe da se ovoliko pomaže unutra. Imaju mnogo otvorenih šuteva za 3pts.
×
×
  • Create New...