Jump to content

Teodoras

Član foruma
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Teodoras's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Reputation

  1. https://youtu.be/BOigeUq-NeE Danilovicev sindrom 😛😅
  2. Sve to stoji, ali jedno je sigurno da Toronto ne bi uzeo titulu da njega nije doveo i da je kljucni igrac Spanije bio ovog leta. Zasluzio je sve sto mu se desava i mislim da je on neko na koga treba ovi mlađi da se ugledaju.
  3. Rekao mi je samo da je bilo Rekao mi je samo da je bilo situacija gde je odbijao da uđe u reket i izgradi poziciju za sebe, a ovaj mu je na to ukazivao.
  4. U pitanju je igrac Tako je, covek je bio deo ekipe...jedan od 12.
  5. Koliki god deo krivice da je Đorđevićev za celokupnu situaciju, poneo se krajnje gospodski na kraju.
  6. Evo upravo sam doznao informaciju iz prve ruke. Definitivno je bila narusena atmosfera u timu i istina je da su Raduljica i Milutinov imali sukob koji se nije zavrsio samo verbalno. Pojedini igraci nisu poštovali selektora, među kojima je bio i Jokić. Navodi mi banalan primer na utakmici da kada mu je Đorđević davao instrukcije da uđe u reket i izgradi poziciju, Jokić se oglušavao o to.
  7. Jedna od ključnih vrlina koje Smailagić ima u odnosu na Simanića je fizička sposobnost da preuzme peticu i ono što je najbitnije je da se dečko ne plaši. Apsolutno nema straha da napadne koš protiv bilo kog protivnika i probaće da mu zakuca loptu u lice, što mu je često polazilo za rukom ne samo u razvojnoj već i u letnjoj ligi gde je imao sigurno dva do tri kucanja po utakmici. Ta agresivnost i odlučnost je ono što mi se najviše sviđa kod njega, jer mu te osobine omogućuju da u potpunosti iskoristi svoje veoma dobre fizičke predispozicije. Što nije slučaj recimo sa Borišom, previše je "stidljiv" i prava je šteta što ne koristi na utakmicama ono što mu je Bog podario. Sve više me podseća na Dangubića koga smo čekali takođe godinama, iako ne igraju na istoj poziciji, ali obojica imaju predispozicije kao super-atletski crnci i cini ti se da mogu kao od šale da prodru pod koš i zakucaju preko protivnika, ali to je retkost kod obojice što je prava šteta.
  8. Od gen.'95 na ovamo mi nemamo ni jednog pleja za koga se moze samo naslutiti da zakuca na vrata reprezentacije, strasno. Jedan ima fizikalije, ali nema pregled i nema sut (Jaramaz), drugi ima solidan sut i ok pregled, ali je spor (Pot), Uskoković je hitar, moze da bude dobar suter, ali nikakav osecaj za proigravanje. Avramovića (on je kombo) i Đokovića ne bih da komentarisem, kao ni od mlađih Tadića, Vulikića...uglavnom svima njima hvali nesto sto je neophodno da budu kompletni na toj poziciji. Gledao sam sve naše mlađe kategorije ovog leta, kao i juniorske turnire evrolige. I kod jednog momka iz 2001 gen. se vidi potencijal da moze da bude kompletan, jer je hitar, tj. ima brzinu, ima dobru mehaniku suta i sto je najvaznije ima odlican pregled igre, u tranziciji uvek pronalazi slobodnog igraca i to onog koji je u najboljoj poziciji, ima osecaj za proigravanje i lako pravi visak, a uz to ima i finu visinu za pleja oko 195. U pitanju je Vukašin Mašić, i tragično je da taj momak ne dobija minutažu koju zaslužuje, jer je vidno bolji igrač od Vasića koji je potpisao profesionalni ugovor sa Zvezdom, Karapandžića i Andrića. Sva trojica navedenih igrača su u reprezentaciji kod Klipe imali prednost u odnosu na ovog momka. Međutim u fazi razigravanja je bio nas najkorisniji igrac i pokazao je da se Klipa ogresio o njega. Ljudi, gledao sam i juniorski fajnal ejt evrolige ovog proleca, Klipa je iste greske pravio i u Zvezdi sa deckom. Voleo bih da Masica uzme neki strani klub, jer mu sad treba da igra neko jace takmicenje od nase juniorske lige. Verujte mi na rec, to je jedini igrac od 95 do 2001 god koji ima potencijal da bude vrhunska jedinica, a Klipa ga je ubacivao umesto Pazina da igra dvojku u reprezentaciji. Eto toliko o nasoj struci. Malo sam otisao od teme, jer je ovde rec o seniorskoj reprezentaciji, ali me razumete zbog cega pominjem sve ovo.
  9. Mi mozemo doci u situaciju da imamo problem na poziciji kljucnog igraca u timu, pleja, i ovo prvenstvo je to donekle pokazalo. Ono sto pisete za dobru bek ap poziciju u vidu Jovića to stoji, ali Jović je realno prvi plej bio na ovom sampionatu. Videcemo sta mozemo da ocekujemo u buducnosti od Micica, ali trenutno ne racunajuci Teodosica mi nemamo vrhunskog pleja poput Rubia ili Kampaca koji su napravili razliku. Imajuci u vidu da ni na vidiku nema nekog ko iole obecava na toj poziciji u mladjim kategorijama, stvar je dodatno zabrinjavajuca.
  10. Covek ne moze da se otme utisku da je ovaj Raznatovic krajnje bezobrazan covek. Ko je on i zar su tolike njegove zasluge za nasu kosarku da daje takve izjave u medijima da je ovo najveci neuspeh u poslednjih 10-15 god. Neukusno je takođe da komentarise ko sigurno nece biti selektor s obzirom da svi znaju kakvim se poslom bavi i sta je sve u stanju da radi da bi dosao do licnog interesa. Da je Duda ostao selektor ili da je u trenutku njegovog odlaska dosao neko koga takođe zastupa Raznatovic pitanje dal bi videli ijednu medalju. Ali Đorđeviću se na prvom mestu pored medalja treba zahvaliti na strategiji da se prate Srpska deca i igrači Srpskog porekla van naših granica. To je patriotsko razmišljanje i racionalan potez koji može biti ključan za našu reprezentativnu košarku u budućnosti.
  11. https://youtu.be/09tZ-9Mxums "Leader of Horde" jos nije ovakav vođa. Ali od srca mu želim da to postane u narednim godinama i voleo bih da je bar jednom reagovao na ovakav način i pokušao da trgne dobar deo ostatka ekipe iz vidne letargičnosti.
  12. Nije dominiranje, samo 17 poena...kao sedamnaestogodisnjak u seniorskoj ligi kakva god da je. Ali nije poenta u tome, niti je bilo ko pominjao dominaciju u toj ligi...vec je najbitnija stvar da je decko igrao i jacao u seniorskoj konkurenciji u tim godinama, a nije sedeo na klupi nekog "velikog" kluba. O tome je bas pricao Vlade Jovanovic posle osvajanja evropske titule sa Pecarskim, Petrusevim, Trifunovicem i ostalima. Rekao je jos onda da je pojedinima iz te generacije bolje da igraju u seniorskoj konkurenciji u bilo kojem rangu takmicenja nego samo juniorsku ligu ili da sede na klupi velikog kluba.
  13. Bogdanović jeste lider, ali nije vođa na terenu, za sada...mi nismo imali vođu, čoveka (Teodosić) koji će prodrmati ekipu verbalno kada je to potrebno. Divac nije bio lider prakticno ni u jednoj ekipi u kojoj je igrao, bilo da je reprezentacija u pitanju ili klub, ali je bio vođa.
×
×
  • Create New...