Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/11/2024 in all areas

  1. Moram da pohvalim predsednika Čovića što je u klubu uspostavio izuzetno kvalitetnu, profesionalnu i efikasnu skauting službu za praćenje podkasta, portala, medija, društvenih mreža... Vidi se da se tu radi sjajan posao, da je tržište u potpunosti pokriveno, da se sve pažljivo filtrira i selektira po prioritetima, te da je naš predsednik uvek odlično pripremljen i spreman na sve to da odgovori u retkim prilikama kada ga neki medij pozove u goste. Neki maliciozni forumaš, ili još gore podkaster bi se možda zapitao gde bi nam kraj bio da toliko truda i pažnje ulažemo u skauting i praćenje igrača, al' taj sigurno nikada nije vodio klub i ne zna šta je najvažnije za funkcionisanje istog, tako da bi mu bolje bilo da ćuti... da ne bi u sledećem gostovanju gospodina Čovića i on dobio odgovor i sve što ide uz to.
    56 points
  2. Hvala Edinu i Koletu što su gostovali u emisiji.
    55 points
  3. “A za loše godine u Evropi šablonski se okrivljuju oni koji uveliko nisu tu i nemaju nameru da se svađaju po medijima, Saša Obradović, Dejan Radonjić, Duško Ivanović… Nikako da dođe na red krivica onih koji su sve vreme tu.” Plavšića mogu voleti ili ne voleti ali on imenom i prezimenom stoji iza necega sto 90% hale ne sme da uzvikne sa Nivoa 400 u duksu sa kapuljacom
    53 points
  4. Mitrović nije samo petica bez atletike, nego nema ni fizikalnost/čvrstinu, a ni sajz. Da je visok 213 cm, da ima 115 kg i raspon ruku 220 cm, to što nije atletičan ne bi bio toliki problem. Dakle, pravo pitanje je koliko u Evroligi ima petica od 206 cm, sa kratkim rukama, koje nisu izrazito snažne/fizikalne, a ni atletične... I uz to ne prave razliku u napadu. @Crni nije napisao bez šuta za 3 poena, nego bez šuta. Mitrović ne šutira ni sa poludistance, znači potpuno je bezopasan po koš van reketa. Mitrović ima negativan impact na našu igru, što je u timskom sportu mnogo važnije od njegove lične statistike, koja je takođe daleko od spektakularne. Bukvalno babe i žabe poređenje, gde je Šengelija broj 1 napadačka opcija u dobroj ekipi i najjači low post scorer u celom takmičenju, Da Silva i Ingles dugački, switchable/raznovrsni defanzivci, Braun najbolji defanzivac sa te pozicije u celom takmičenju i neverovatan hasler i borac. Šta je Mitrović od navedenog? Ništa. A naravno da je bolje biti kakva-takva pretnja u šutu nego igrač koji ni ne gleda na koš kada je van reketa. Šut za tri jeste u par najvažnijih aspekata igre kod četvorki, jer se moderna košarka dominantno bazira na pick and roll-u sa 4 out postavkom, radi što boljeg spejsinga. Dovoljno je gledati košarku u EL i videti na koji način igraju današnje četvorke, umesto pokušavati na silu isforsirati neki narativ traženjem retkih izuzetaka. A to što je Davidovac odigrao generalno kriminalnu sezonu, svakako ne čini Mitrovića dobrim rešenjem na toj poziciji. Peticu koja može da raširi dovodiš zbog pomenutog Šengelije oko koga možeš da gradiš napadačku igru i koji je sila na low postu, a ne zbog 1 Luke Mitrovića koji ne pravi apsolutno nikakvu razliku. Komplementarni igrači se biraju u odnosu na nosioce, a ne obrnuto... Bar bi tako trebalo da bude. I imao 0.27 pogođenih trojki po meču... Čovek koji je sila iz rola i vrhunski finišer oko koša da pravi spejsing Mitroviću, primer kako ne treba raditi. - ne treba nam petica sa šutem jer Mitrović nije kalibar igrača da se u odnosu njega biraju pojačanja. - nije korisniji za tim na 4 jer nam ubija spejsing u napadu, a na drugoj strani terena ne brani ni perimetar ni obruč. Takođe, ekipa igra bolje bez njega. - odbrana post up-a sa pozicije 4 je neuporedivo manje bitna od odbrane šuta, closeout situacija i weakside odbrane. - ofanzivni skokovi su posledica toga što se šunja oko koša i što imamo jedan od nagorih % šuta iz igre u takmičenju, mnogo bolje bi bilo da imamo četvorku koja će kvalitetnim šutem da omogući dobar spejsing, fluidniji napad i bolje % šuta iz igre, nego da pravi gužvu u reketu i diže sopstveni učinak skupljaći poneki otpadak. Konačni zaključak: Luka Mitrović je dobra petica za ABA ligu, za Evroligu nije dobra ni četvorka ni petica, te u svim projekcijama treba gledati kako da na tom nivou ima što manju minutažu i ulogu, jer što su njemu minutaža i uloga veće to gore po ekipu za koju igra.
    52 points
  5. - Duško Ivanović je kriv za selekciju jer je birao Tobija pre Brendona Dejvisa, nije hteo Hauarda, nije hteo Monekea - Sferopulos je kriv za Smarta, Gilespija i Tompkinsa i jer nije hteo Mozesa Rajta - Zoran Savić je kriv za to što Topić prošle sezone nije mogao da bude registrovan za FMP, a malo je kriv i Duško Ivanović koji ga je vodio u Valensiju i rekao da će igrati, a nije igrao - Za manjak kontinuiteta na klupi je kriv Radonjić koji je otišao u PAO... a i setite se gde smo bili 2011. i vidite koliko smo trofeja osvojili (23) - Za smenu Alimpijevića je kriv Lesor koji je promašio zicer u Podgorici i tako mu učinio veliku nepravdu, a on je naš najperspektivniji trener i da smo mogli vratili bi ga kada je smenjen Ivanović, jer on nema poverenja u strane trenere - Za smenu Saše Obradovića je kriva korona, jer nismo imali publiku u hali - Za povredu Topića je kriva Mega jer ga je preopteretila - Za UPRAVA NAPOLJE su krivi mediokriteti koji dolaze na utakmice da leče svoje frustracije, al' to njega ne dotiče - Za priče da je ovo najslabiji draft u poslednjih par godina su krivi mediji, a to se priča jer je Topić projektovan kao visoki pik i još dvojica evropskih igrača, jer kog je to mladog igrača Amerika proizvela recite vi meni Zaista dosta kvalitetno i sadržajno gostovanje gospodina Čovića, ja nakon svih ovih činjenica i argumenata koje je izneo mogu samo da mu pružim punu podršku, a mrziteljima, pljuvačima, medijima i ostalim podkasterima mogu samo da poručim... da ako umeju bolje neka dođu oni da vode Zvezdu. A neće doći jer su sisice.
    44 points
  6. Kaze placeni su bili ovi sto vicu protiv uprave 😅
    43 points
  7. Izmedju ostalog kod Edina i Koleta , Nebojsa je prognozirao pobednike Play in turnira …. I dao prednost Bakoniji i Efesu. Pa vi placenici nastavite da sumnjate u strucnost uprave
    42 points
  8. Jbt, 'ladno sam zaboravio: - Za to što se u sezoni 2016/17 nismo plasirali u plejof EL je kriv Fenerbahče koji nije dobio Darušafaku... A trener Fenerbahčea je tada bio Željko Obradović - kraj citata.
    40 points
  9. Postao sam ekspert za dad jokes Što ima smisla jer sam juče postao otac
    40 points
  10. Poenta je da se ne ulazi u svaki prelazni rok sa idejom da se napravi crveno-bela sekcija košarkaške reprezentacije Srbije i da se okupe drugari iz 2014. i 2015. kao za proslavu 10 godina mature, nego da se sastavi najbolji mogući takmičarski sastav u skladu sa resursima kojima raspolažemo, a koji više uopšte nisu tako mali. Posebno jer je reprezentativna košarka svedena na dvonedeljni turnir koji se igra van sezone (plus oni nesrećni prozori gde često igraju trećepozivci), za koji su ovih dana pripreme izrazito kratke i gde se selekcija vrši po principu "to nam je što nam je, ovo su naši igrači koji su bili spremni da se odazovu" + reprezentacije koje se odluče da naturalizuju nekog igrača. Ne postoji nijedan razlog da takvu selekciju vršiš u klupskoj košarci i na taj način samog sebe limitiraš, nego lepo kažeš npr. 1. treba mi dinamični PG koji je više skorer i ima dobar šut, a nije operisan od plejmejkinga 2. visoki i timski orijentisani PG sa dobrom defanzivom koji će moći da igra i u paru sa ovim prvim 3. dvojka koja ima poene u rukama, može da kreira za sebe, a nije baš krater u odbrani 4. SF/PF koji ima dobre fizikalije, može da igra odbranu, može da pogodi otvorene šuteve u dobrim %, pomogne u skoku, možda se spusti leđima protiv lakših trojki 5. SF/SG koji će biti tu oko dva metra, koji će igrati većinu minuta koji ostanu iza prethodne dvojice i doneti fleksibilnost da možemo da igramo i sa višim i nižim petorkama, da ume od svega po malo 6. četvorka koja ima dobar šut za tri, a da nije potpuno jednodimenzionalna u napadu i kanta fizički i defanzivno 7. mobilna atletska petica koja može svičuje u odbrani, a da u napadu bude dobar finišer i lob meta, plus je ako nije loš sa bacanja, ili ako ume malo da iščita odbranu i doda slobodnom saigraču 8. još jedna petica koja može, a i ne mora da bude drugačija od prethodne, jer je legitimno imati i dve atletske petice E onda kada recimo odabereš tih 8 nosioca ni po babu ni po stričevima, nego po karakteristikama, kvalitetu i karakteru, onda dovodiš komplementarne role player-e u zavisnosti od toga šta proceniš da ti fali - može neki šuter specijalac koji će da bude off ball pretnja i za koga će se igrati akcije kada je na parketu, može neki limitirani 3&D igrač, može drvo od 215 cm da se porve sa EL grdosijama tog tipa, može streč petica... Pa ako na taj način možeš da sastaviš tim od 12 domaćih igrača (a ne možeš) - samo napred, ako je pak neophodno 12 stranaca (a nije neophodno) - opet samo napred.
    40 points
  11. To da nama trebaju neki klasni igrači i ne znam kakvi mamojebi je baš pojednostavljivanje cele situacije, nama pre svega treba ideja kakvu košarku želimo da igramo i kakvi su nam igrači potrebni za to, a ne nagomilavanje nekih zvučnih imena da izgledamo zajebano na papiru. Pre dve sezone smo imali neuporedivo jeftiniji i individualno znatno slabiji roster, pa bih rekao da smo igrali smisleniju i sveukupno bolju košarku. Znači trener da dobije slobodu da zajedno sa stručnim štabom izabare igrače u skladu sa svojom vizijom i košarkaškom filozofijom, a ne jeftini populizam, grejalice, šlemovi, bombe i ostala zamajavanja koja služe za ispunjavanje nečijih hirova i veštačko dizanje hajpa zarad prodaje sezonskih karata.
    39 points
  12. https://sportklub.n1info.rs/kosarka/euroleague/analize/zvezda-igra-globalno-radi-i-misli-lokalno/ Iskreno sve što i ja mislim, znam da Darko ovde nije omiljeni ali ovde je rekao suštinu problema
    31 points
  13. Ne znam kakva su pravila ali ono što je očigledno jeste da je Boldwin loptom gađao sudiju što se donekle može smatrati i fizičkim napadom dok je Teodosić bio verbalno agresivan ali bez kontakta. Smešna organizacija, smešne odluke. Ništa novo.
    30 points
  14. Odlicno. Ovakva jedna bomba je eksplodirala kad je prosle godine došao Simonovic. Toliko je puklo da nam još uvek bubnji u ušima. Počelo je, sine!
    28 points
  15. Sve dok nama budu igrali ovi domaci mediokriteti od igraca a to su lazarevic, Ilic, mitrovic, Nedovic i Davidovac nama bolje biti nece. Mozda cemo od 16 mesta sledece godine biti 14 zato sto cemo mozda ubosti nekog stranca koji ce pokazati kvalitet Realno sem Bolomboja apsolutno nece mi biti zao da svi napuste klub Toliko bedna sezona da cak i osvajanje aba lige nece popraviti misljenje kakvo imam o ovom rosteru a to jedno velika nista Krajnje je vreme da neko preuzme krivicu za ovu skandaloznu sezonu, skandalozan roster i skandalozno bahacenje ne tako malim budzetom Hocu da neko istupi pred zvezdasku javnost i kaze sta i kako, a ne da prebacuje loptu na Ivanovica, marka, zivka ili janka Hocu ostavke Covica, Dozeta i Bagzija!
    27 points
  16. Uspeh je u sustini kulminacija neuspeha. Nista gluplje odavno nisam procitao.
    27 points
  17. 26 points
  18. Sto neko nije Albi javio da ne bude u Atini egal 6 min do kraja, gde igraju svi Panati, kako Trinkiju neko ne javi da uspori intenzitet odbrane, nek da Real 90p, gde će sad pred ,,odlučujuće utakmice" da rizikuje dodatni umor i neku povredu, otkud Katas da ne odmori barem Baldwina pred plej in, ionako su 7 zašto je morao on igrati nema smisla bas, gde Laso zapinje da vraća 22 sa poluvremena sta on uopšte zna jedan nabedjeni Spanac (koji se drznuo protiv uprave Reala), pa mu glavni igrači igraju 30 min u ,,nebitnoj utakmici". E to je mentalitet koji ovde se usuđuje 80 godina, slave se porazi, istina se ne gleda u oči i naravno na kraju imamo poštovanje ravno 0 širom sveta, a i za to su krivi katolici, papa u Vatikanu kao i strane službe koje nas namenski guraju u propast, a ne mi sami sebe sa karikaturama na odlučujućim pozicijama i sopstvenim poltronskim i defetistickim razmišljanjem.
    26 points
  19. Najteže od svega mi pada to što smo pokvarili našu impresivnu koš razliku baš u poslednjem kolu.
    26 points
  20. Zavrsis medju 3 najgore ekipe u EL, Mitrovic ti iz nuzde igrao na 4 iako nema nijedan jedini skill za cetvorku u modernoj kosarci i onda opet neko misli da je on ok opcija za backup 4 u nekom novom rosteru dogodine. Il godinu stariji Teo kao backup play iako je vec ove sezone bio povrijedjen dobar dio sezone. Fascinantno.
    24 points
  21. Alimpijevic je, znajuci razne price za njega, em prevrtljiv covek, em neko ko glumi autoritet, a nema ni karakter, ni znanje da to potkrepi. Ovde su ga brzo procitali ovi stariji i apsolutno ih nije zanimalo sta je imao da im kaze, a on je to hendlovao izdrkavanjem na mladje. Atmosfera je te godine bas bila losa, bilo je i nekoliko tuca izmedju igraca na treningu, pa i konflikata sa njim (Pero Antic). Takodje je direktno oterao onog plavog cuperka Enisa, tvrdeci da je ovaj odbio da napravi faul, na toj poslednjoj utakmici protiv Buducnosti, kada mu je ovaj to trazio, te da je valjda na svoju ruku sutnuo neku trojku, a akcija je bila drugacije nacrtana. Nije imao puno svedoka da podrze tu pricu, a i Enis je tvrdio da se to nije desilo. Time je u sustini prebacio krivicu na drugog i nacrtao put svom jako dobrom prijatelju Filipu Covicu da se vrati u Zvezdu. Ne sumnjam da je napredovao u Turskoj, ali mi smo kod njega delovali kao busan kurton, gde smo na gostovanjima gubili utakmice u prvih 5 minuta, slicno kao i sad kod Sferopulosa. Takodje, tamo je vodio dva underdoga u smislu da ni ta situacija ne moze da se poredi sa ovom gde on treba nesto da osvoji. Ne znam dal covek ima jedan trofej u svojoj karijeri, ali eto, domaci je, verovatno je to kljucno u selekciji.
    23 points
  22. https://www.instagram.com/reel/C5omZ7UrJgJ/?igsh=MXBscHBqc3prYjR4aQ==
    23 points
  23. 22 points
  24. Najjace kad je pitao Edina i Koleta " ako nije Dusko dovodio igrace, ko je taj koji dovodi? Evo recite" 🤣
    22 points
  25. Dusko: Hocu Lazarevica, Mitra i Dedu na 4. Covic: Ama covece uzmi Dejvisa, Monekea i Bjelicu. Dusko: Ne, ne... Covic: Insistiram. Dusko: Nema smisla, stranci su to, ovi ipak nasi, uzece ih drugi, uzece ih nasi biti nece! Covic: U redu, trener je taj koji odlucuje u ovom klubu.
    22 points
  26. Sama činjenica da moraju da nas poguraju protiv 20 puta jeftinijeg tima je za sve suprotno osim za slavlje i likovanje. Ko kaže da je ono bio faul na Nedoviću kad se okliznuo nemam šta da pričam o košarci sa takvim. Drago mi je što smo pobedili ali nećemo daleko sa ovom igrom, a ni neki istanbulski scenario protiv komšija nije nerealan ako budemo ovako izgledali.
    22 points
  27. Sigurno najgora EL sezona u istoriji KKCZ. Em smo ispali u januaru, em i do tad nismo ni na sta licili i doslovno nismo odigrali tri dobre utakmice za sezonu. Sad ide vadjenje u ABA i KLS, ali uprkos prednosti domaceg terena i tome sto je Sferopulos rutinirao Zeljka tri puta, mislim da je Partizan daleko bolji tim od nas i da ce biti iznenadjenje ako osvojimo oba trofeja. U narednoj sezoni, moze Bolomboj i 11 novih igraca, a ne bi mi tesko pao ni odlazak Sferopulosa. Ponovicu po 100. put, ali ja u zivotu nisam video da novi trener u neku ekipu ne donese apsolutno nista, vec sve ostane kako je bilo. Nismo cak imali ni onaj honeymoon period, bukvalno nista. Teoljub sam, ali se nadam da ce se povuci posle ove dobre sezone. Siguran sam da vec sledece ne bi bio na tom levelu, a sanse nema da bi dobro resenje bila neka redukovana uloga od 10,.15 minuta, niti je on karakter koji bi to podneo. A jasno je da ni za nas nije najsrecnije da nam bog i batina u timu bude igrac od 37 godina.
    22 points
  28. Ko kaže da se u CZ nisu desile promene? Evo do juče je Radonjić bio kriv za sve, alavi Vračarac hoće samo pare. Pre njega Saša Obradović. Sada je tu titulu dežurnog krivca preuzeo Ivanović, nije hteo Hauarda i Monekea. Videćemo ko će sutra preuzeti štafetu... Ne znam šta očekujete od pola veka staža u košarci? Prošlo mu je jednom kada je umesto Pešića doveo Milivoja Lazića, niko reč nije rekao. Prošlo mu je drugi put posle odlaska Radonjića i sramnog napada Čovića i poltrona na bivšeg trenera tokom leta 2017., kada je doveo Alimpijevića i predstavio ga kao budućnost kluba. Od rečenice "baš me briga i da krene sa 0-10 u EL" do smene pred KLS kratak je put. Nisam ga ja smenio već onaj što ga je predstavio da budućnost kluba. Opet navijači puše priču o Bokanu kao glavnom neprijatelju kluba i niko da spomene šta radi neznalica na čelu kluba. Kad mu je prošlo 2 puta, što ne bi i treći? "Alavi Vračarac" opet odlazi u junu 2022. nakon što je Čoviću spasio dupe posle smene Saše Obradovića, nadzorni odbor najavljuje da je dosta krvavih kolena i da hoćemo umetnike na terenu, pa dovodimo mladog i perspektivnog Vladu Jovanovića. Navijači kao navijači - mora da je stvarno mlad i perspektivan, čim ga Čović tako hvali. Šteta samo što nije bio ni tako mlad ni tako talentovan kada ga je taj isti Čović šutnuo iz FMP-a 2 godine ranije posle 2-6 na početku sezone u ABA. Tada ga očigledno nije vredelo čekati da sazri kao trener, jer ipak FMP mora da juri rezultat. Zato će da se uči u Zvezdi 2 godine kasnije, ipak Zvezda služi gazdi da eksperimentiše, može mu se jbg. I sada neko očekuje da će sujetni nemač pojma da odjednom progleda i kaže "zajebao sam stvar, bolje da dođe neko drugi." Hoće, evo sad će...
    22 points
  29. Da li sam jedini kojima ova dvojica uopste nisu smesna
    21 points
  30. Možda, al' zato je sve ostalo na mestu.
    21 points
  31. Većina neće žaliti uključujući i mene, ali nikako nije trenutak u sred plejofa da gnjida priča o promeni trenera.
    21 points
  32. "Uprava napolje" i to 2x, je najbolji highlight. Samo treba po imenima, a ne bas tako "uprava". Zna se ko treba da leti napolje a ispasce kao da se sam povukao...
    21 points
  33. Ау брате шта исписа ти, ја сам писао о Плавшићу кошаркашу, а не новинару.
    21 points
  34. Potez veceri je kada Luka Mitrovic iznerviran jer mu Jago nije dodao loptu momentalno trazi izmenu i odmahuje rukom dok ide ka klupi i naravno dobacuje. U fazonu necu da se igram vise. Koliko beskarakteran igrac, samo da njega vise ne gledam u Zvezdi jer ne mogu da podnesem takve...ne znam kako da ga nazovem a da ne dobijem ban. I to mu nije prvi put, bukvalno kad god mu nesto nije po volji on nece vise da igra i da se bori. A posebna prica su ovi domaci mediokriteti koji vec drugi put ne staju u zastitu svog saigraca. Prosle godine su gledali mirno kako Lesor samara Petruseva a veceras treba Bolomboj da im objasnjava kako se brani saigrac i kapiten. Bukvalno sve domace da se rastera dinara jednog nisu zasluzili. Obicne pijavice koje su se obogatile zahvaljujuci Covicu.
    21 points
  35. Dobro je sve, prošla je operacija kako treba. Otvoren prelom šake.
    21 points
  36. Jeste smesna liga i njene odluke, ali se i Teo pokazao kao poprilican liability. Hvala mu za kup i magije, ali ga ne bih zadrzavao i sledece sezone. Pored toga sto ce imati 38 godina, bice jos skloniji povredama a ego mu je ogroman i psihicki je nestabilan, jednostavno ne smes onako da odgurujes trenera koji te smiruje i da se ponasas kao da si veci od kluba za koji igras, iako objektivno mozda i jesi. Barry White je pisao i da mu je plata 1m sto je nesto manje nego Baldwin ili Lorenzo, put u propast je dati njemu i Nedovicu kljuceve ekipe. Dogodine ce i preskociti te dve utakmice u startu i ko zna koliko jos zbog povreda ili ponasanja. Ja bih to preskocio i probao da drugacije koncipiram ekipu, cvrscu i kompaktniju pa i po cenu manje magije.
    20 points
  37. Čočo rekao ti Čović da si mediokritet i da ga ne dotiču tvoja skandiranja. 😄
    20 points
  38. Sve je na kraju kako treba da bude. Real je, uprkos padu forme u poslednje vreme, većim delom sezone bio mašina i zasluženo su prvi. Narednih 5 su upadljivo bolji od konkurencije i sve bih njih stavio u taj drugi tier. Tu su neke nijanse odlučivale ali svaka od tih ekipa ima nešto svoje i realnu šansu da se domognu F4 a onda je sve moguće. Makabi je zasluženo sedmi i najbolja ekipa od ovih koje nisu obezbedile direktan plasman u PO. Možda bi bili i bolji da su imali svoj tradicionalno vrući domaći teren u Tel Avivu, ovako su u startu imali minus u odnosu na sve ostale. I sve to uz realno lošu sezonu Lorenza Browna. Virtus se provukao u play in na konto fantastičnog prvog dela sezone kad su iskoristili povoljan raspored. Mislim da oni neće izaći iz play ina, ali svakako pozitivna sezona za njih i ozbiljan korak napred u odnosu na lani. Baskonija je takođe izvukla maksimum iz svoje kratke rotacije i zaslužili su PI. Nemaju kvaliteta za nešto više od toga ali je većina njihovih nosilaca imala dobru sezonu i imaće veću reputaciju na leto nego godinu dana ranije. Efes je uhvatio poslednji voz ali i ako prođu PI idu na Real i tu su im šanse male, ne zbog nedostatka kvaliteta jer ga i dalje imaju, već zbog nedostatka konstantnosti. Partizan zasluženo ispod crte, ni u jednom momentu sezone nisu uhvatili kontinuitet, dosta toga je bilo na silu, puki napadački kvalitet i na vruć domaći teren, a nisu se nešto proslavili ni u clutchu ni u podeli uloga. Armani najveće razočaranje sezone jer imaju ozbiljan sastav ali nisu imali plejmejkera koji bi sve to povezao + sad već standardno dosta lošu situaciju sa povredama tokom sezone. Vraćaju se na svoju staru ulogu "tigra od papira". Valensija prosto nije imala napadački a pre svega šuterski kvalitet ove sezone, a i ubila ih je demokratična raspodela minutaže umesto da se nosioci jasno znaju kao npr u slučaju Baskonije koja ima manji budžet i manju dubinu od njih. Bilo je i nekih utakmica gde su izgledali baš jalovo napadački. Žalgiris je odigrao pošteno kao i uvek ali su se malo kasno setili da promene trenera + def nemaju neki impresivan individualni kvalitet. Isto važi i za Bajern koji je igrao toplo hladno, ali nisu imali nekog alfamužjaka kad je stani pani i dosta su zavisni od nekih specijalaca koji su se povređivali kad se lomi. O Zvezdi sam rekao šta sam imao, uglavnom prilično neozbiljna sezona od samog starta zaključno sa debaklom od sinoć. Pre svega atletski nedorasla ekipa, a ništa nije bilo ni od nekog lepršavog napada, naprotiv. Asvel je krenuo baš loše pa iako su pred kraj popravili utisak suviše je tu takođe bilo sumnjivih poteza, loših biznis odluka i diskontinuiteta. Alba je daleko najslabiji roster u EL i tako su i prošli, prema očekivanjima.
    20 points
  39. Kada ovako napišeš onda moram da odgovorim... 🙂 Đurišić je interesantan - mlad, odlične fizikalije, nije operisan od ball handlinga, ima kamenjarske tendencije i povremeno diskutabilan decision making, al' ni u jednom ni u drugom nije izgubljen slučaj (posebno u šutu deluje da je napredovao), u odbrani je agresivan i ima predispozicije, al' mora još da popravi fokus od lopte i da bude konstantniji. Uz to mi se čini da je takmičar i da ima pozitivnu drskost, tako da sveukupno mi se sviđa kao prospekt. Opet, imajući u vidu koliko je tanak ovaj draft i da je imao dobru sezonu u Megi, ne bih uopšte bio iznenađen da bude draftovan i možda čak i odmah ode u NBA, jer Miško tako najviše voli. Takođe, ove projekcije u kojima ga mi dovodimo da nam bude treća dvojka/trojka su mi besmislene - ili bekap uloga i 15-20 minuta odmah, ili nemoj ni da ga dovodiš, a prilično sam siguran da i Miško tako razmišlja. Nije on Lazarević, a ni neki junior, dečko ima 20 godina, dobru sezonu iza sebe, važi za prospekta i fizički a rekao bih i mentalno je spreman. Plavšić mi se uopšte ne sviđa, deluje mi kao tipičan indeks korisnosti centar koji na ABA nivou finišira i skače, a u odbrani ne zna gde udara - niti ima tajming kao rim protector, niti ima fundamente i dobro pozicioniranje u piku, uz to ga prelako pomeraju na postu zbog visokog težišta i tankih nožica. Ne izgleda mi baš ni kao najoštrija olovka u pernici, na momente je divalj i neartikulusan, a nije ni toliko mlad - 26-27 godina... Generalno žali Bože visine i solidnog atleticizma, ja bih to ipak preskočio. Što se tiče Sterlinga Brauna, smatram da je bolji igrač nego što je to pokazao u raspaloj Albi, gde je previše igrao sa loptom i često morao da glumi go-to guy-a. On ima dosta dobar two-way kapacitet zahvaljujući sajzu, snazi, dugim rukama i mogućnosti da čuva više pozicija, a u napadu je dobar šuter (posebno iz mesta), ima nešto ball handlinga, solidan je situacioni dodavač i generalno pametan igrač. Mislim da u dobrom sistemu i sa adekvatnom ulogom može da bude vrlo zahvalan swingman koji igra u oba smera i radi od svega po malo. Al' isto tako mislim i da mora malo fizički da se zategne, jer mi deluje da cele sezone igra sa viškom kilograma (mada je on uvek bio chubby). Svakako bih voleo da ga vidim u nekoj ozbiljnijoj ekipi, posebno nakon sezone adaptacije na Evropu i EL.
    19 points
×
×
  • Create New...