Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 03/19/2024 in Posts

  1. Bolomboj je najbolji centar koga smo imali u ovom veku. Kakva igračina, kakav atleta, kakav karakter, personifikacija svega što bih voleo KKCZ da bude, a nažalost nije.
    58 points
  2. Moram da pohvalim predsednika Čovića što je u klubu uspostavio izuzetno kvalitetnu, profesionalnu i efikasnu skauting službu za praćenje podkasta, portala, medija, društvenih mreža... Vidi se da se tu radi sjajan posao, da je tržište u potpunosti pokriveno, da se sve pažljivo filtrira i selektira po prioritetima, te da je naš predsednik uvek odlično pripremljen i spreman na sve to da odgovori u retkim prilikama kada ga neki medij pozove u goste. Neki maliciozni forumaš, ili još gore podkaster bi se možda zapitao gde bi nam kraj bio da toliko truda i pažnje ulažemo u skauting i praćenje igrača, al' taj sigurno nikada nije vodio klub i ne zna šta je najvažnije za funkcionisanje istog, tako da bi mu bolje bilo da ćuti... da ne bi u sledećem gostovanju gospodina Čovića i on dobio odgovor i sve što ide uz to.
    56 points
  3. Hvala Edinu i Koletu što su gostovali u emisiji.
    56 points
  4. “A za loše godine u Evropi šablonski se okrivljuju oni koji uveliko nisu tu i nemaju nameru da se svađaju po medijima, Saša Obradović, Dejan Radonjić, Duško Ivanović… Nikako da dođe na red krivica onih koji su sve vreme tu.” Plavšića mogu voleti ili ne voleti ali on imenom i prezimenom stoji iza necega sto 90% hale ne sme da uzvikne sa Nivoa 400 u duksu sa kapuljacom
    54 points
  5. Mitrović nije samo petica bez atletike, nego nema ni fizikalnost/čvrstinu, a ni sajz. Da je visok 213 cm, da ima 115 kg i raspon ruku 220 cm, to što nije atletičan ne bi bio toliki problem. Dakle, pravo pitanje je koliko u Evroligi ima petica od 206 cm, sa kratkim rukama, koje nisu izrazito snažne/fizikalne, a ni atletične... I uz to ne prave razliku u napadu. @Crni nije napisao bez šuta za 3 poena, nego bez šuta. Mitrović ne šutira ni sa poludistance, znači potpuno je bezopasan po koš van reketa. Mitrović ima negativan impact na našu igru, što je u timskom sportu mnogo važnije od njegove lične statistike, koja je takođe daleko od spektakularne. Bukvalno babe i žabe poređenje, gde je Šengelija broj 1 napadačka opcija u dobroj ekipi i najjači low post scorer u celom takmičenju, Da Silva i Ingles dugački, switchable/raznovrsni defanzivci, Braun najbolji defanzivac sa te pozicije u celom takmičenju i neverovatan hasler i borac. Šta je Mitrović od navedenog? Ništa. A naravno da je bolje biti kakva-takva pretnja u šutu nego igrač koji ni ne gleda na koš kada je van reketa. Šut za tri jeste u par najvažnijih aspekata igre kod četvorki, jer se moderna košarka dominantno bazira na pick and roll-u sa 4 out postavkom, radi što boljeg spejsinga. Dovoljno je gledati košarku u EL i videti na koji način igraju današnje četvorke, umesto pokušavati na silu isforsirati neki narativ traženjem retkih izuzetaka. A to što je Davidovac odigrao generalno kriminalnu sezonu, svakako ne čini Mitrovića dobrim rešenjem na toj poziciji. Peticu koja može da raširi dovodiš zbog pomenutog Šengelije oko koga možeš da gradiš napadačku igru i koji je sila na low postu, a ne zbog 1 Luke Mitrovića koji ne pravi apsolutno nikakvu razliku. Komplementarni igrači se biraju u odnosu na nosioce, a ne obrnuto... Bar bi tako trebalo da bude. I imao 0.27 pogođenih trojki po meču... Čovek koji je sila iz rola i vrhunski finišer oko koša da pravi spejsing Mitroviću, primer kako ne treba raditi. - ne treba nam petica sa šutem jer Mitrović nije kalibar igrača da se u odnosu njega biraju pojačanja. - nije korisniji za tim na 4 jer nam ubija spejsing u napadu, a na drugoj strani terena ne brani ni perimetar ni obruč. Takođe, ekipa igra bolje bez njega. - odbrana post up-a sa pozicije 4 je neuporedivo manje bitna od odbrane šuta, closeout situacija i weakside odbrane. - ofanzivni skokovi su posledica toga što se šunja oko koša i što imamo jedan od nagorih % šuta iz igre u takmičenju, mnogo bolje bi bilo da imamo četvorku koja će kvalitetnim šutem da omogući dobar spejsing, fluidniji napad i bolje % šuta iz igre, nego da pravi gužvu u reketu i diže sopstveni učinak skupljaći poneki otpadak. Konačni zaključak: Luka Mitrović je dobra petica za ABA ligu, za Evroligu nije dobra ni četvorka ni petica, te u svim projekcijama treba gledati kako da na tom nivou ima što manju minutažu i ulogu, jer što su njemu minutaža i uloga veće to gore po ekipu za koju igra.
    52 points
  6. Kako će se Efesu usrati u život, nisu svesni
    48 points
  7. Kaze placeni su bili ovi sto vicu protiv uprave 😅
    44 points
  8. - Duško Ivanović je kriv za selekciju jer je birao Tobija pre Brendona Dejvisa, nije hteo Hauarda, nije hteo Monekea - Sferopulos je kriv za Smarta, Gilespija i Tompkinsa i jer nije hteo Mozesa Rajta - Zoran Savić je kriv za to što Topić prošle sezone nije mogao da bude registrovan za FMP, a malo je kriv i Duško Ivanović koji ga je vodio u Valensiju i rekao da će igrati, a nije igrao - Za manjak kontinuiteta na klupi je kriv Radonjić koji je otišao u PAO... a i setite se gde smo bili 2011. i vidite koliko smo trofeja osvojili (23) - Za smenu Alimpijevića je kriv Lesor koji je promašio zicer u Podgorici i tako mu učinio veliku nepravdu, a on je naš najperspektivniji trener i da smo mogli vratili bi ga kada je smenjen Ivanović, jer on nema poverenja u strane trenere - Za smenu Saše Obradovića je kriva korona, jer nismo imali publiku u hali - Za povredu Topića je kriva Mega jer ga je preopteretila - Za UPRAVA NAPOLJE su krivi mediokriteti koji dolaze na utakmice da leče svoje frustracije, al' to njega ne dotiče - Za priče da je ovo najslabiji draft u poslednjih par godina su krivi mediji, a to se priča jer je Topić projektovan kao visoki pik i još dvojica evropskih igrača, jer kog je to mladog igrača Amerika proizvela recite vi meni Zaista dosta kvalitetno i sadržajno gostovanje gospodina Čovića, ja nakon svih ovih činjenica i argumenata koje je izneo mogu samo da mu pružim punu podršku, a mrziteljima, pljuvačima, medijima i ostalim podkasterima mogu samo da poručim... da ako umeju bolje neka dođu oni da vode Zvezdu. A neće doći jer su sisice.
    44 points
  9. Javiti i malom Kosticu da nece ici u skolu sl cetvrtak, jer ima utakmicu.
    44 points
  10. Kako kažu u Strahinjića Bana, održao Sfero upravo kasni trening i već je pao dogovor oko taktike
    44 points
  11. Izmedju ostalog kod Edina i Koleta , Nebojsa je prognozirao pobednike Play in turnira …. I dao prednost Bakoniji i Efesu. Pa vi placenici nastavite da sumnjate u strucnost uprave
    42 points
  12. Postao sam ekspert za dad jokes Što ima smisla jer sam juče postao otac
    41 points
  13. Poenta je da se ne ulazi u svaki prelazni rok sa idejom da se napravi crveno-bela sekcija košarkaške reprezentacije Srbije i da se okupe drugari iz 2014. i 2015. kao za proslavu 10 godina mature, nego da se sastavi najbolji mogući takmičarski sastav u skladu sa resursima kojima raspolažemo, a koji više uopšte nisu tako mali. Posebno jer je reprezentativna košarka svedena na dvonedeljni turnir koji se igra van sezone (plus oni nesrećni prozori gde često igraju trećepozivci), za koji su ovih dana pripreme izrazito kratke i gde se selekcija vrši po principu "to nam je što nam je, ovo su naši igrači koji su bili spremni da se odazovu" + reprezentacije koje se odluče da naturalizuju nekog igrača. Ne postoji nijedan razlog da takvu selekciju vršiš u klupskoj košarci i na taj način samog sebe limitiraš, nego lepo kažeš npr. 1. treba mi dinamični PG koji je više skorer i ima dobar šut, a nije operisan od plejmejkinga 2. visoki i timski orijentisani PG sa dobrom defanzivom koji će moći da igra i u paru sa ovim prvim 3. dvojka koja ima poene u rukama, može da kreira za sebe, a nije baš krater u odbrani 4. SF/PF koji ima dobre fizikalije, može da igra odbranu, može da pogodi otvorene šuteve u dobrim %, pomogne u skoku, možda se spusti leđima protiv lakših trojki 5. SF/SG koji će biti tu oko dva metra, koji će igrati većinu minuta koji ostanu iza prethodne dvojice i doneti fleksibilnost da možemo da igramo i sa višim i nižim petorkama, da ume od svega po malo 6. četvorka koja ima dobar šut za tri, a da nije potpuno jednodimenzionalna u napadu i kanta fizički i defanzivno 7. mobilna atletska petica koja može svičuje u odbrani, a da u napadu bude dobar finišer i lob meta, plus je ako nije loš sa bacanja, ili ako ume malo da iščita odbranu i doda slobodnom saigraču 8. još jedna petica koja može, a i ne mora da bude drugačija od prethodne, jer je legitimno imati i dve atletske petice E onda kada recimo odabereš tih 8 nosioca ni po babu ni po stričevima, nego po karakteristikama, kvalitetu i karakteru, onda dovodiš komplementarne role player-e u zavisnosti od toga šta proceniš da ti fali - može neki šuter specijalac koji će da bude off ball pretnja i za koga će se igrati akcije kada je na parketu, može neki limitirani 3&D igrač, može drvo od 215 cm da se porve sa EL grdosijama tog tipa, može streč petica... Pa ako na taj način možeš da sastaviš tim od 12 domaćih igrača (a ne možeš) - samo napred, ako je pak neophodno 12 stranaca (a nije neophodno) - opet samo napred.
    41 points
  14. Jbt, 'ladno sam zaboravio: - Za to što se u sezoni 2016/17 nismo plasirali u plejof EL je kriv Fenerbahče koji nije dobio Darušafaku... A trener Fenerbahčea je tada bio Željko Obradović - kraj citata.
    40 points
  15. To da nama trebaju neki klasni igrači i ne znam kakvi mamojebi je baš pojednostavljivanje cele situacije, nama pre svega treba ideja kakvu košarku želimo da igramo i kakvi su nam igrači potrebni za to, a ne nagomilavanje nekih zvučnih imena da izgledamo zajebano na papiru. Pre dve sezone smo imali neuporedivo jeftiniji i individualno znatno slabiji roster, pa bih rekao da smo igrali smisleniju i sveukupno bolju košarku. Znači trener da dobije slobodu da zajedno sa stručnim štabom izabare igrače u skladu sa svojom vizijom i košarkaškom filozofijom, a ne jeftini populizam, grejalice, šlemovi, bombe i ostala zamajavanja koja služe za ispunjavanje nečijih hirova i veštačko dizanje hajpa zarad prodaje sezonskih karata.
    39 points
  16. Tobey je tip igrača kakve bih zaobilazio u širokom luku, međutim treba biti pošten i reći da je i on u solidnoj meri žrtva nakaradne selekcije zbog koje je dobio ulogu koja mu nikako ne leži. Ako si doveo centra koji je imao nekog uspeha u karijeri kao roll man iz centralnog pika koji se povremeno izvuče i na pop - onda ga tako i koristi, nemoj pokušavati da napraviš od njega nekog PF/C floor spacera koji će da visi po kornerima više nego ikada u dosašnjoj karijeri. Njemu su u Valensiji šutevi za tri činili 20-28% pokušaja iz igre, ove sezone u EL mu čine 41%, a čovek em ima sporiji izbačaj, em nema igru licem da napadne closeout... I to posebno ispada smešno kada igra četvorku pa primi loptu u korneru, gde ako nije otvoren mora ili da potegne preko ruke (što mu nikada nije bio forte), ili ga defanzivac "zarobi" u ćošku pošto ovaj ne ume da spusti loptu na parket i napadne ulazom/šutne iz driblinga. Takođe, to što imamo trenera koji forsira switch heavy odbranu mu nikako ne ide u prilog, pošto on sa svojim izrazito sporim nogama pik može da brani samo u dropu i da proba koliko-toliko da smeta oko obruča svojom visinom i dohvatom, na perimetru je bukvalno kao riba na suvom. Tako da kada se poteže kako ovaj ili onaj igrač nije ispunio očekivanja treba imati i u vidu kako mi tog igrača koristimo, odnosno šta smo uradili da maksimizujemo njegove kvalitete a prikrijemo mane. Mi prilikom same selekcije nemamo jasnu ideju kakvu košarku želimo da igramo, pa onda ni kakvi igrački profili su nam za takvu košarku potrebni, nego uzimamo mahom najzvučnija dostupna imena koja onda često izbacujemo iz zone komfora dajući im uloge za koje uopšte nemaju adekvatan skillset.
    38 points
  17. Sa Fredi Džijem na parketu sinoć +16, velika je šteta što nikako ne može da se iskontroliše i prestane da prave preglupe faulove, jer ono što je sinoć odradio u odbrani pika i zaštiti obruča je fenomenalno, plus je bacio nekoliko dobrih asistencija. On ima mnogo veći defanzivni potencijal od Bolomboja - viši je, snažniji, ima znatno duže ruke i veći dohvat, a uz to je i lakši na nogama, al' džabe sve to kada pravi faul na svakih 3.5 minuta u igri (najviše u celoj EL) i to mahom neke nepotrebne gde ga onako prepaljenog lopta povuče. Ujedno najbolji pokazatelj koliko je glupa ona "odbrana je stvar želje/voljnog momenta" - eto ovaj se pokida na terenu, a ima i predispozicije, al' ne može ni da ostane dovoljno dugo na parketu usled loših navika, niskog IQ-a i nesposobnosti da pravilno kanališe svu tu energiju. Žao mi je i što je Dalibor žrtva našeg letošnjeg zatrpavanja visokih pozicija, voleo bih da je dobio ulogu bekap četvorke i stabilnih 15-ak minuta, makar da vidimo da li je i u kojoj meri popravio taj šut za tri (9/24 u sezoni, 37.5%)... Daleko je on od nekog velikog talenta, al' je redak domaći igrač koji ima fizikalije za ovaj nivo košarke, plus je najmlađi koga imamo posle Topića i vezan je višegodišnjim ugovorom. Da je redovno dobijao šansu moguće i da bi napredovao i postao legitiman i koristan član rotacije, a i ako ne bi makar bi znali na čemu smo sa njim.
    37 points
  18. Ja moram da se osvrnem na pitanje ˝novinara˝ upućeno Milošu Teodosiću vezano za njegov bračni status i da demantuje glasine vezane za razvod. Ej, na košarkaškoj utakmici ti da postaviš ovakvo pitanje...Ja ne znam kakvo to đubre moraš da budeš...i posle se čudimo zašto naši sportisti neće da pričaju sa novinarima. Sa kim da pričaju? Sa ovim polupismenim i poludebilnim novinarima...Pa čak i da se razvodi, šta koga zabole za njegov privatni život, njegov život, njegova stvar...Kakvi smo to ljudi, prosto neverovatno.
    37 points
  19. Ali ja evo već 9 meseci ne mogu sebi da dođem da smo mi sastavili ekipu u kojoj zajedno igraju Teodosić, Nedović, Davidovac, Mitrović, Tobi, Jago (a bili su tu i Šabaz, Simonović)... Ne verujem da je u poslednjih 10-15 godina na ovom nivou košarke viđeno takvo odsustvo fizikalija, sporost, mlitavost, nemoć da se odgovori na čvršću igru i kontakt, da se u odbrani nogama isprati igrač, oteža šut itd. (možda eventualno Armani u Repeša/Pjaniđani eri). Nismo mi istrošena ekipa samo zbog godina pojedinih igrača, kod nas i ovi koji bi trebali da budu u prajmu izgledaju i igraju kao da su jednom nogom u penziji. Baš ekstremno mučno za gledanje, sve i da smo dobili koju utakmicu više isti bi mi bio utisak.
    36 points
  20. Zvezda ne odlučuje da li će ići u bitku prema mestu na tabeli za koje se bori, već prema tome koliku svetinju brani.
    35 points
  21. Pa naravno, ova utakmica je i bila inspiracija za naziv topika. Praštajte ako je došlo do nesporazuma.
    34 points
  22. Ne valja Radonjić, ne valja Obradović, ne valja Ivanović, ne valja Sferopulos. Mi bismo Željka posle poraza od Burse vešali na sred Terazija, a Mesinu da imamo budžet Armanija sa ovim rezultatima ritualno spalili. Kad ti se projektovani alfa i omega pokaže kao puvanjak, a projektovani startni centar i manje od toga, kad si pravio selekciju tako da domaće vedete moraju da igraju velike minute, kad u bitnom momentu sezone imaš na raspolaganju jednog i po igrača koji zna da dribla loptu...to ne možeš da zakrpiš sa g ligašima i penzionerima u toku sezone. Ova sezona je jednostavno konglomerat svega - nakaradne selekcije, očajne forme nosilaca, mnogo povreda, preplaćivanja i precenjivanja mediokriteta, nestrpljenja, bahatosti, letargije itd.
    34 points
  23. sad kad lider abe ugazi turke usred stambola. teo magia, neda plese, hanga 8/8 za 3, a bolomboj dominira... cekaju ih na aerodromu i cigani i grobari. zagrljeni, zagrljeni. baklje svetle, pesma se ori, ale, ale, ale, ale. pravac kosovo ravno.
    33 points
  24. Kladili su se on i @Firga: ako uđemo u top 8 ili osvojimo ABA ligu Firga dobija trajni ban (sam je tako tražio), a ako ne uspemo ni jedno ni drugo onda Kornet zauvek dobija limit na jedan post dnevno po temi, odnosno trajni ban ako taj limit prekorači. Definitivno nas očekuje nikad uzbudljiviji plejof ABA lige...
    33 points
  25. https://sportklub.n1info.rs/kosarka/euroleague/analize/zvezda-igra-globalno-radi-i-misli-lokalno/ Iskreno sve što i ja mislim, znam da Darko ovde nije omiljeni ali ovde je rekao suštinu problema
    32 points
  26. Ljudi različito gledaju na te stvari, ništa tu nije ispravno i pogrešno. Ja bih npr voleo da mi dobijemo Efes a da Partizan izgubi od Valensije.
    32 points
  27. Vidi se da komšije finansira Nordeus. Ušli su u Top Eleven.
    32 points
  28. Zvezdi su ove sezone 15 puta u EL sudile ABA sudije i na tim utakmicama imamo skor 2-13. Na 17 utakmica bez ijednog sudije sa ABA imamo skor 9-8. Jedine dve utakmice koje smo dobili sa ABA sudijama je rutiniranje Valensije kod kuće sa Petekom kao trećim sudijom i pobeda protiv Makabija u gostima sa Radovićem koji više ni ne sudi ABA već samo EL, pa se ona može svrstati i u drugu kategoriju. Kako smo došli do takvog statusa, a kako komšije do onog koji oni imaju je pitanje za upravu, odnosno za jednog čoveka kao što svi znamo. Ujedno su ove brojke i najava da smanjite očekivanja o značaju domaćeg terena u finalu ABA.
    32 points
  29. Isto tako Čović zna da ni on nikad ne bi dobio ovolike pare da nema Obradovića. I umesto da to iskoristi, reorganizuje sportski sektor i zaista podrži trenera poput Duška npr, on jos više divlja, mešetari, rasipa i razjebava klub. Što je samo kulminiralo ovakvom EL sezonom.
    32 points
  30. Ne bih se slozio da Jago nema prelaznu ocenu u EL s obzirom na projekciju njegove uloge na pocetku sezone i njegov realan kvalitet.
    32 points
  31. Ne znam kakva su pravila ali ono što je očigledno jeste da je Boldwin loptom gađao sudiju što se donekle može smatrati i fizičkim napadom dok je Teodosić bio verbalno agresivan ali bez kontakta. Smešna organizacija, smešne odluke. Ništa novo.
    30 points
  32. Volim jutra nakon EL pobeda. Ptičice cvrkuću, prolećna idila, ništa ne može da me iznervira. Samo ne znam zašto je tako lep osećaj kad nismo juče ni igrali.
    30 points
  33. Pa naravno da ga favorizuje kada je napredna hehe
    30 points
  34. Najveci problem ovog rostera je nacin na koji je sklapan, odnosno odsustvo bazicne kosarkaske logike. Tako da frljanje imenima, milionima, komsilukom i pozajmljenicama ala 'skauting' i slicno je mazanje ociju. Doktor Frankenstajn je sklopio ovo Frankenstajnovo cudoviste. I barem pola foruma je na pocetku tvrdilo da ovo tesko da ce funkcionisati. Pri tom, ne pricamo o suptilnim, a jako bitnim stvarima kao sto je 'vodja na terenu', 'vodja u svlacionici', 'energija na terenu', 'glad za pobedom'. Cak ne pricamo ni o godinama igraca, njihovoj kilometrazi. Pricamo o faktima - rotacija bekova sa akcentom na odsustvom defanzive i nemanje cetvorke sa na akcentom na ko je ovde lud. Posle toga je sve tupljenje prazne slame. Za ovaj roster je kriv Nebojsa Covic i Milan Dozet (ok, dok pisem ovo drugo ime smejem se i sam, ali Dozet se sam uvalio u pricu da bude smesno lice bez kravate u ovoj prici). Covic baljezgarije na stetu kluba pravi godinama. Sad, to sto je prosecan navijac glup ko kurac i/ili lako potkupljiv - jebi ga, zato i AV vlada, zato i Slobin gradonacelnik Beograda hara 2024te godine. Btw, ova prozivanja pojedinacnih kosarkasa su truba, i bas ono sto Covicu odgovara. Da se mi glodjemo, dok on tupi. Davidovac - 4-3 sa kefalom i bezimalo fizike, dodatno iznuren reprezentativnim letom - u play in rosteru igrac za 10-12min iza ozbiljnog kosarkasa, i to nategnuto. Nedovic - salonski igrac, lep za oko, moze da natrpa, ali mek, lenj, odbrambeno ne postoji gori, mind set primadone (kao i drugar mu Dragicevic, aka Novicina kuckica) - u play in rosteru bek sa klupe koji ako se zapali divno, ako ne klupa + zahteva krupnog pleja uz sebe i ozbljnog defanzivca u rotaciji. Gidra - covek iz senke, puno tranzicije, sutevi iz mesta, ali ne protagonista... Hanga - matora zakrpa, ne pimarni ball handler. Mitar - petica u telu cetvorke, zahteva karakteristicnog parnjaka u igri koji ga defanzivno moze pokriti, a ofanzivno pretiti sutem. Itd, itd, itd. Nisu igraci krivi, kriva su nasa ocekivanja od njih. I kriv je onaj ko ih upari. Bbtw, Slukas je tako divan kosarkas... Kako lepo namesta uzastopne pikove dok ne dodje do match upa koje mu se svidi... Po ABA pricu, mozemo biti srecni sto je Zoc odlucio da igra pucacku kosarku bez posta i pleja (neko bi rekao anti-Dusko kosarku), inace bi sve sem 0-3 bilo premija. Ovako, doktor Frankenstajn ponovo ima sansu da se izvuce u ocima vecinsko-fudbalskih navijaca.
    30 points
  35. Odlicno. Ovakva jedna bomba je eksplodirala kad je prosle godine došao Simonovic. Toliko je puklo da nam još uvek bubnji u ušima. Počelo je, sine!
    29 points
  36. Dobro je sve, prošla je operacija kako treba. Otvoren prelom šake.
    29 points
  37. Panter je covek od reci: Posteno👍🏻
    29 points
  38. @Luka diskusija Najpre da kazem da ja Luku jako volim i verovatno precenjujem njegov 'old man's game', kao i pas igru. Ipak, apsolutno sam saglasan sa Guruovim poentama, samo bih dosao do njih drugim putem. Reci cu da je Luka ove sezone stavljen u njemu idealnu ulogu - u napadu igra peticu (odnosno rolera), dok u odbrani igra cetvorku. Drugim recima, treneri Ivanovic i Sferopulos su se potrudili da sakriju Lukine mane (nedostatak suta ofanzivno, te mrljavost u kontaktu, nedostatak skok igre i spore noge u preuzimanju), a da maksimizuju njegove vrline. Hvale vredan potez, narocito kada se uzme u obzir obogaljenost rostera, ali to je flaster na otvorenu ranu koja krvari. Drugim recima, takva postavka je Luki donela fine brojke (ne bih ih nazvao bas praznim, mnogo mi je to jaka rec, ali svakako jesu u najmanju ruku bagovite) i to da ne bude maltretiran svako drugo vece od skocnijih, jacih i brzih centara, ali je nasa igra trpela. U modernoj kosarci spejsing je sve, a dobar spejsing se moze ostvariti sa bar 4 sutira. Stoga, da bi Luka mogao da se rola, Bolomboj je morao da visi na liniji za tri poena. Takva postavka ima tri velike mane: najbolji finisher iz reketa u rosteru visi na liniji za tri poena, pretnja sutem za 3 je lazna, a pride ovo su protivnici vremenom krenuli da dodatno ponistavaju tako sto su na Luki ostavljali peticu, a na Dzoelu cetvorku. Drugim recima, ovo moze da upali na neki kratak rok, a vremenom je postalo cep za napad. Trivia - mi smo trenutno na +1 po kos razlici u EL. Luka je po +- statu na -19 akumulirano. Jedine pluseve vece od 10 je ostvario u prvom (blow out Asvela) i petom kolu - +19 i +20, a +10 je ostvario u osmom kolu (blow out Fenera). Njegov parnjak na poziciji i najkritikovaniji igrac Zvezde, Davidovac ima ukupni +11. Nikako ne kazem da je Deda odigrao bolju sezonu niti imam nameru da direktno poredim njihov uciniak, poenta mi je da smo i sa Dedom koji je bio, hm, tanak, lakse igrali kosarku jer smo imali siri teren. Pride, Luki je primarni partner bio apsolutni heroj ove sezone - Bolomboj, a u drugoj postavi mesto centra je bilo vrlo fluktuirajuce. Banalizovano - Luka ima neke skilove koji se ne mogu negirati, ali njegova igra zahteva da uz sebe ima atletu koji moze pokrivati reket i zakljucati defanzivni skok, a pride i da siri teren, ubacuje za tri u visokom procentu i dobro igra bez lopte. Da li ima smisla potpisivati Luku, a da pri tome imas "must" kakvog igraca moras da dovedes? Zar nije logicno prvo skockati nosioce i univerzalce koji mogu pokriti vise uloga bez specijalnih tesko ostvarivih zahteva, pa onda ostatak rostera? Ili cemo i sledece godine krenuti od jednodimenzionih igraca koji zahtevaju specificne parnjake koji ne postoje na trzistu? Jedna lekcija nije dovoljna? I jel treba roster da prilagodjavamo jednom Luki Mitrovicu, ma koliko ga ja voleo? Ista prica vazi i za bekovsku liniju Tedosic-Nedovic-Jago. Jedan igrac ovo ne moze da pokrije, pa i da je Pejton iz najboljeg perioda. Moraju bar dva, i to kakva dva! Visoki, krupni, jaki, defanzivno orijentisani pass first plej, koga uzgred trazimo jos od vremena Jovica i ne uspevamo da ga nadjemo (Kampaco ne odgovara opisu u potpunosti, a i ne racuna se), i two-way stabilna dvojka koja je spremna da uprlja ruke. Aha, sve cemo dva takva igraca da dovedemo. I jos gore, nekima ce oni, pojacanja, da budu krivi, a ne debilizam da krecemo u roster sa Teodosicem-Nedovicem-Jagom. Korak dalje - imajuci u vidu njihove godine, koliko su injure prone, te defanzivne navike, upariti Tea i Nedu je stvarno... Sto se tice Dalibora Ilica, ubacena trojka protiv Virtusa i hrabra odbrana na Sengelijom mi znaci vise nego 1 na 0 kucanja protiv Panate. Nema tu Hajnsovsku cvrstini, ni intelekt da napravi karijeru kao skracena petica. Sut je ono sto ce odrediti njegovu karijeru. Ako nema naznaka napretka na tom polju, bolje da se razilazimo. Ako ima - pa onda i da razmislimo sta i kako.
    29 points
  39. - u poslednjih 5 EL sezona odigrao 152 od 158 utakmica (96%) - karijernih 11.6 ppg, uz dobre procente šuta, dvocifren prosek poena u svakoj sezoni - nije rupa u odbrani, zapravo se može reći da je sasvim korektan defanzivac Koliko naših igrača ispunjava sva tri kriterijuma? Ili dva od tri?
    29 points
  40. Ako zaista ne osvojimo tu prioritetnu ABA ligu, ovo ce verovatno biti najgora sezona u novijoj istoriji KKCZ. Licno, ne pamtim kad smo ovoliko malokrvno i sterilno izgledali. Doslovno ne mogu da se povezem, da se nerviram, da navijam. Katastrofa. Nama fali svasta, doslovno da svih 12 igraca i trenera zamenimo na kraju sezone ne bi mi bilo zao.
    29 points
  41. KKCZ Košarkaši, Viber grupa: Laza: Ljudi, prijave su do danas u dva, fale još dvojica, ajmo ko može? Deda: Stižem ja, iscimali smo prababu da pričuva dete! Laza: Super, ajmo još jedan! @Teo @Neda momci? Teo: Ja ne stižem, moram neke papire da završavam oko advokata jbg Neda: Ljudi ja sam još na sankanju, vraćam se one tamo nedelje. Luka: @Rokas aj vidi iscimaj onog tvog ortaka brazilca što je dolazio prošli put, vidi da li može Rokas: Zvao sam Jaga, ne može, još se nije oporavio od onog lakta što je popio, kaže da je ozbiljno. Fredi: Au jbt! Laza: Ljudi, neozbiljno je sve ovo, ako se ne javi još jedan uskoro zovem Ljubicu da otkažem! Teo: E pomerio sam ove obaveze za sutra, stižem. Kasniću malo. Luka: Nema veze, javljamo Sferu da te ubacuje od druge četvrtine.
    29 points
  42. Coki taman prileg'o, budi ga Vesna. Nebojsa, ustaj! Sta je bilo, jel se Bjelica vratio? Ne bre budalo, dobili Baskonija i Efes. VESNA, DAJ ONO ODELO, IDEM KOD JOVANE JEREMIC UJUTRU
    28 points
×
×
  • Create New...