Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/14/2022 in all areas

  1. Da li je realno da se sada vodi ova diskusija? 😂
    15 points
  2. I Era Ojdanić bi pobedio da je predstavljao Ukrajinu...
    9 points
  3. Kosjerina za sat i kusur objavljuje "12 points from Serbia, Rokeri s Moldovu" 😂
    9 points
  4. Koji crni top 8, za to je potrebno minimum 50% pobeda (a često ni to nije dovoljno), mi još od sezone 2016-17 nismo ni blizu toga nego variramo od 29% (prošla sezona) do 42% (ova sezona). Sa ovakvim budžetom i insistiranjem na famoznoj domaćoj osnovi možemo da budemo presrećni ako opet dobacimo do 14-15 pobeda (ako ostane EL sa 18 klubova).
    8 points
  5. Prošao svaki voz da se kremaljskom pacovčiću spase obraz. Predaleko je otišao. Ne radi se samo o aktuelnom ruskom nastupu totalnog uništenja i bombardovanju i rušenju svega i svačega (reciklaže starog gvođžda). Otkrivaju se zločini iz prve faze rata oko Kijeva. Buča, ko zna koliko još takvih mesta, i potpuno besmisleno ubijanje dvoje civila, koje se desilo na početku rata a sada isplivalo. Da ne nabrajam silovanja, kidnapovanja i sve ostalo. U ovomtrenutku još i da se kaže da su nepripremljeni ruski vojnici odlepili u celom tom haosu pa bezumno postupaju. Međutim, dešavanja sa početka rat su svesno delo, odnosno delo po naredbi. Kakvo crno spašavanje obraza. Naći će se pacovčić u nizu "istorijskih ličnosti" kao što su Hitler, Staljin, Džingis Khan i sličnih na nekoj visokoj poziciji.
    8 points
  6. Ja sam izričito protiv Veća staraca. To jest institucije koja će samo dodatno da komplikuje i produžava vreme za donošenje odluka i koje će nešto bogznakakopametno da smatra po raznim pitanjima. To bi nas samo dovelo u situaciju da večito nešto raspravljamo i da se više bavimo forumom i njegovim funkcionisanjem nego konkretnim temama koje bi trebale da budu svrha foruma. Po meni, ako je neko raspoložen da se bavi forumom u tom smislu, odnosno donošenjem odluka vezano za forum, treba da bude u moderaciji, tj. da ima prava i obaveze koje moderatorsko mesto donosi. S tim u vezi, ono što nismo uradili a trebalo je uraditi još na samom startu je upravo da se precizno definišu prava i obaveze moderatora, supermoderatora i administratora, odnosno da se definiše tačno ko šta radi i ko je za šta odgovoran. To nas je dovelo ovde, da se posle nekoliko godina rada foruma o tome raspravlja "javno" i za to smo direktni krivci svi koji smo bili i svi koji jesu deo ekipe koja upravlja forumom. Zato bih rekao da je taj pravilnik o radu moderacije ili kako bi se već zvao, trenutno bitniji od pravilnika o radu foruma, koji se manje-više svodi na kaznene mere prema forumašima. Taj drugi pravilnik već postoji i njegovo ažuriranje/unapređenje, uz svo dužno poštovanje ljudima koji su ozbiljno vreme potrošili na njegovu izradu, je nešto što će ionako morati stalno da se radi. Jer koliko god bio dobar i sveobuhvatan, odluke koje moderatori moraju da donesu često nisu pokrivene pravilnikom, jer se u praksi uvek dešavaju neke nove i nepredviđene situacije. Zato mislim i još jednom ponavljam da je najvažnije prvo rešiti trenutni problem funkcionisanja moderacije i to donošenjem pravilnika o njenom radu, a teme foruma neka žive svoj život, po mogućstvu sa minimalnim uplitanjem bilo kakvih formalnih ili neformalnih forumskih organa.
    8 points
  7. I ja sam vratio da pogledam Spaniju.
    7 points
  8. To je onda vrhunski rezultat.Ukrajinska pesma je jedno tesko smece- mesavina Bregovica i nekakvog repa.
    7 points
  9. Ako Novak danas pobedi, onda bi trebalo da bude #1 do posle RG (sigurne 2 sedmice vise). Medvedev ni titulom u Zenevi ne bi mogao da ga pretekne (Novak bi imao 8260 bodova, a Medvedev 8230), kao ni Zverev titulom u Rimu (imao bi 7715 bodov kad mu se skine 125 bodova od pre 2 godine iz Zeneve). Sve ovo uz uslov da ATP bodove od titule iz BG-2 prosle godine skine posle RG. Ako bi se strogo ispostovalo pravilo od 52 sedmice vazenja bodova onda bi tih 250 bodova trebalo da se skine 30.5., tj. onog ponedeljka kad pocinje 2. sedmica RG. Posto se tada ne radi update renkinga, onda bi trebalo da se to uradi u ponedeljak posle RG (6.6,), a to bi znacilo da bi tih 250 bodova "vazilo" 53 sedmice. Videcemo da li ce ATP u ovom specificnom slucaju bas ovako rezonovati ili ce mu skinuti bodove posle 51 sedmice, tj. 23.5. - onog ponedeljka kad pocinje RG. Sledeca stvar koju imamo su bodovi od prosle godine s RG. Ako se strogo ispostuje pravilo o 52 sedmice vazenja bodova onda bi ti bodovi trebalo da se skinu tek jednu sedmicu nakon zavrsetka ovogodisnjeg RG (jer je prosle godine RG poceo sedmicu kasnije), tj. 13.6. Odnosno trebalo bi te jedne sedmice da RG bude u skoru 2x: bodovi od prosle i od ove godine. Ako se ne varam tako su radili ove godine posle AO: drzali su bodove oba AO (iz 2021 i 2022) par sedmica dok bodovima iz 2021 nije "prosao rok". Ako to bude tako i u ovom slucaju onda bi Novaku titula u Rimu pomogla da se mozda zadrzi jos jednu sedmicu na #1 ako: - na RG 2022 prodje dalje od Medvedeva, tj. do kraja Rima i na RG sakupi za 210 vise bodova nego Medvedev u Zenevi i na RG (u ovom slucaju bi danasnja pobeda i eventualna sutrasnja titula dodatno pomogle) i - Zverev ne sakupi dovoljno bodova u Rimu i na RG da ga pretekne (Novak kiksne, a Zverev sakupi 695 bodova vise) a onda ima previse svakojakih kombinacija za renking. Novak do kraja RIma i na RG mora da osvoji - 1850 bodova vise od Medvedeva u Zenevi i na RG. - 585 bodova vise od Zvereva do kraja Rima i na RG a Nadal bi morao da osvoji na RG 1245 bodova vise od Novaka do krraja Rima i na RG, Tsitsipas 1245 bodova vise do kraja Rima i na RG da bi pretekli Novaka. Nisam proveravala da li jos neko ima sanse da ga pretekne. u svakom slucaju bi Novak morao minimum da stigne do QF da bi imao ikave sanse da ostane #1 (uz ogromne kikseve ostalih glavnih konkurenata).
    7 points
  10. samo steph a ovo ko jebe, ne svira se to
    6 points
  11. Zvuči nevjerovatno da nismo ni finale igrali od 2013. Ja sam te poraze duboko potisnuo u sebe, ostalo mi samo da nismo ništa osvajali posljednjih par godina. Da me neko pita kad smo posljednji put igrali Evroligu rekao bih prije neke 3-4 godine. [emoji2957] Autosugestija je čudo, samo potiskuj.
    6 points
  12. Spanija - Srbija - Moldavija Seks - Zdravlje - Pravoslavlje
    5 points
  13. Ja juce napisah u Kafani da Konstrakta nece (do kraja) biti shvacena na takmicenju. Jer Konstrakta je umetnost,a ostali su zabava. Medjutim,svaka joj cast! Najpre je na Beosongu u lavoru oprala Lukasa i ceo turban-folk. Zatim je,u istom lavoru,oprala Eurosong od kica,jednolicosti i bljestavila nicega. Pokazala svima drugaciji, kreativniji i zanimljiviji put. Tu lezi njen uspeh - ne sledi slepo trendove.
    5 points
  14. Ok tako je kako je, Ukrajina realno nije bila najbolja, ali verovatno im više znači ova pobeda nego bilo kome danas i neka bude tako. Da je drugačije i da su glasovi drugačije raspoređeni, možda ne bi bili prvi, ali tu među tri. Nataknem stručni žiri na onu stvar. Izvinite na rečniku. Naša pesma je dobila nagradu ovde (jedna od tri), i ignorisanje od strane nekih žirija je dno dna. Ko ih jebe - Umetnica mora biti zdrava 😁.
    5 points
  15. Nisam gledao ovo sranje 6 godina, sad idem na vječnu pauzu.
    5 points
  16. I meni je ovo horor situacija. Ok, slažem se da nisu 4 koraka, nego dva, ali i to je previše za kretanje unazad :D Uglavnom, taj prvi korak je nešto što smo oduvek zvali klasičnim stepback-om i to je to. I onda čovek jednostavno ponovi to. Ajde da on uradi ono što smo pričali o podizanju stajne noge, pa produži još malo unazad da napravi mesto za šut, ali to bi mu donelo fadeaway šut sa jedno noge, strašno težak šut. Ali ne, čovek jednostavno uradi još jedan najnormalniji naskok. Ludost. Gather step mi isto ne pije vodu, potpunu kontrolu nad loptom uspostavlja pre završetka prvog koraka unazad.
    5 points
  17. 5 points
  18. Pisao je neki lik na tviteru oko poseta, ukratko da prepričam: - KKCZ ima mnogo više utakmica i ukupno više posetilaca, ali po utakmici u proseku KKP ima više (one Ostojine priče da KKP zarađuje više para su za maloumne glasače itd) - KKP zbog toga što igra manje utakmica ima neuporedivo bolje termine, od 13. mečeva kod kuće: 8 mečeva u subotom 17-21h, KKCZ ni jedan meč u sezoni u tom terminu!!! (subota 1 meč u 13h, poslednje kolo), KKCZ 6 mečeva ponedeljkom u 18h kada je za zaposlene gotovo nemoguće stići u Pionir, KKP samo 1 meč u ponedeljak i to 03-Jan-2022 - prezasićenost KKCZ navijača dobrim utakmicama, npr derbi KKCZ-KKP je cca 15. meč po snazi protivnika u sezoni za KKCZ, dok je za KKP taj isti meč protiv najtežeg protivnika u sezoni - analogno tome i značaj ostalih mečeva ABA lige - npr najmanja poseta KKCZ u ABA sezoni protiv Borca (852, 19-Dec-2022), najbliža utakmica KKP tom datumu je KKP-COL u Areni (7.476, 11-Dec-2022) - i sada vi kada poredite možete zaključiti kako KKP ima ne znam koliko više navijača, a za to vreme KKCZ od 09 do 17-Dec-2022 igra 3 meča u EL u Pioniru pred ukupno 18.079 navijača (Olimpijakos, Barselona, Bajern), a KKP igra 1 meč u EK protiv Slaska u Areni (5.088, 15-Dec-2022), jednostavno je tako kada igrate EL, "Brena je Brena, al' dvaput je dvaput" - nedolazak organizovanih navijača KKCZ na mečeve ABA lige
    5 points
  19. Ali sto je lik kod Simmonsa izneo toliko dobru teoriju da nema sanse da se ne ostvari 😄 Rekao je da ocekuje u skladu sa svim vidjenim u ovoj seriji da Boston dobije 6. mec ( ostvarilo se) i da Janis izadje 7. mec i postigne fazon 50+ poena, razgrne ih sve i kad se zavrsi pesnicom udari leprikona, napravi im rupu u sred hale i ode 🤣
    5 points
  20. lepo vece u nba, pobedili svi koji su trebali cestitke bostanu i posebno tejtumu dace bogovi kosarke da robot zavrsi svoj PO u nedelju...sta mu se sve tolerise, stvarno nema smisla komentarise se ovde gather step stepha, a robot 10 puta po tekmi napravi igranku + nabije rame i nikom nista jos ako bi moglo neko luka g7 ludilo...
    5 points
  21. Ekstra basket u Milvokiju! Volio bih da ovaj par da šampiona...
    5 points
  22. Mislim da su sve trojica opasni igrači i da tu dolazi do debate samo zato što neko voli da gleda ovaj, a neko onaj tip igrača. Da se ja pitam, Zo, Loyd pa Beron. Ali kad bi morao realno da procenim ko može najviše da doprinese timu, onda Loyd, Zo pa Beron. Vrhunski skoreri koji povrh svega cepaju i odbranu, ne rastu na granama. Zato lagano Loydara na prvo mesto. Ništa protiv Berona, ali on mi je malo jednodimenzionalan i zato je iza ove dvojice.
    5 points
  23. Jbt koliko ogorčenih rusofilčina i na ovom topiku...
    4 points
  24. 4 points
  25. trofejni saldo i neka ostvarenja u trenutku kad je izvojevana hiljadita atp pobeda: (Lendla i Konorsa cu sutra da procesljam) Djokovic – 1000 : 203 (34 god) – 86 tit / 20 gs , 37 mast , 369 ned , 231 top ten pob Nadal – 1000 : 201 (34 god) – 86 tit / 20 gs , 35 mast , 209 ned , 172 top ten pob Federer – 1000 : 227 (33 god) – 83 tit / 17 gs , 20 mast , 302 ned , 183 top ten pob
    4 points
  26. Ekipa iz serije Un Paso Adelante je za ovu mešalicu i njene kamenjarke i kamenjare svemirski brod. A nemate pojma koliko sam mrzeo tu seriju...
    4 points
  27. Otprilike je tako i Srbija zamisljala politku 90ih. Zauzme 70% Bosne, etnicki ocisti i onda da pregovara tako da zadrzi te okupirane teritorije. Tako i Rusi, deo Ukrajine, pa posle idu da spasu nejac u Gruziji, pa deo Gruzije, pa da spasu nejac u Moldaviji...svuda oko njih ugrozena ruska nejac, gle cuda kao i srpska 90ih.
    4 points
  28. Nasao sam jedno dosta kreativno i interesantno resenje, koje bi zadovoljilo skoro sve. "Možda predložiti Scholzu i Macronu da oni ustupe dio svojeg teritorija pomakom na zapad Ukrajine, Naprimjer Ukrajina da Krim, Poljska prepusti dio svog teritorija Ukrajini, Naprimjer Krakov i Lublin, oni zauzvrat dobiju dio teritorija Njemačke do Berlina, tamo na zapadu Francuzi prepuste Strasbourg Nijemcima i zavisi koliko još bude potrebno da se podijele kvadrati teritorija na dva jednaka dijela, i svi zadovoljni, čak i Putin, neće ga biti sramota pokazati se negdje u nekom međunarodnom društvu. A Macron i Scholz riješili potencijalni nuklearni konflikt i uiaze u povijest. I to bi bio prvi veliki problem koji su oni kao vodeće države EU riješile." https://hindustannewshub.com/russia-ukraine-news/china-has-joined-the-technological-blockade-of-russia-the-moscow-times/ "Krenuli su izlaziti podaci o trgovini Kine i Rusije te kako sankcije utječu na to sve. Uvoz laptopa iz Kine u Rusiju je pao za 40% Uvoz pametnih telefona u Rusiju je pao za 66% Uvoz telekomunikacijske opreme u Rusiju je pao za 98% Izvor je Kineska carina." Sve ide po planu. 👍
    4 points
  29. Russia wants to sit down at the negotiating table not only with Ukraine, but also with the West, and conclude a new big deal. "We must clearly understand. The Kremlin is sending emissaries to the West, offering to stop and negotiate. Agree on the territory already seized," Arestovich said. "Then middle finger to them None of that will happen. We will keep smashing them until they are done and kicked out of here," he added.
    4 points
  30. ne sluzi te dobro ( : bila je drama oko hardena pre 6-7 sezona na temu. ja bih svojevremeno na basketu trazio korake, ma sta trazio, zahtevao bih da gather - stepper sam vikne koraci ali pravila jasno kazu da nisu. tek kada je igrac u punoj kontroli nad loptom, ima pravo na (dodatni step). stvarno je ovo stara vest. cekiraj pravila, youtube pojasnjenja, ovo se desava na svakoj tekmi xy puta, samo sto si sad video.
    4 points
  31. Uđe li Konstrakta u top 5 glasova žirija, kad se bude dodavali teleglasovi sve će biti moguće. Ima regionalnu bazu kao jedini preostali izvođač, intrigantna je i posebna da svi frikovi sveta glasaju za nju, keči je u meri da hvata i levo i desno, i gore i dole, ima dobru priču za one koji glasajući smatraju da čine nešto posebno, ishajpovana je po netu toliko da joj društvene mreže dođu kao ogromna mreža za pecanje glasova.... Ima bukvalno sve za dobar plasman.
    4 points
  32. Permanent banovi dovode do gašenja foruma. Forum ima perspektivu da ima više članova, i mora se raditi malo i na marketingu.
    4 points
  33. Nemojte se zamajavati sa pravilnikom, i onaj prvi što je neko sklepao u 10-tak rečenica je pokrivao da se kažnjava vređanje sagovornika, trolovanje, flejmovanje pa smo imali ljude kojima je to dozvoljeno a sa druge strane su neki dobijali banove za zaista smešne prekršaje ili netačna tumačenja njihovih postova. Moderacija pod jedan mora da ima slobodu da banuje i da to radi kada se napiše problematičan post a ne posle 3 dana. Sve ostalo samo doliva ulje na vatru umesto da je gasi. Takođe ne sme biti "stari član, nemojte njega za tu sitnicu" svi moraju biti slani u banju jer samo tako šaljete poruku da neke stvari više nećete tolerisati. Naravno propišite manje kazne, ne morate non stop da perma banujete. Recimo za starije članove su i banovi od par dana pa i jednog dana ozbiljna kazna jer su se navikli na forum i to im je svakodnevnica. Kad bi par usijanih glava slali u banju svake nedelje makar na jedan dan garantujem da više ne bi pravili haos po temama. Kod novih članova razumem da je teško proceniti da li je neko legitiman ili je trol nalog tako da tu razumem moguće greške ali kod starih članova imate gomile mogućnosti kako da ih dovedete u red.
    4 points
  34. Kremlj Smradinski je, kao znak dobre volje, proglasio jednostrani prekid ofanzivnih delovanja ukrajinske vojske i povlacenje iste na pozicije pre XIX vijeka. Specijalni dogovor ce biti potpisan na specijalnom toaletnom papiru, od strane Lavrowa Lazljinskog i vazice dok se ruske trupe ne oporave. Procurelo je nekoliko tacki specijalnog dogovora: - Ukrajinci smesta moraju da prestanu da se brane i vrate, sa kamatom, svo oruzje - predsednik Ukrajine ce biti dogovoren ravnopravno, sa pravom veta jace strane - Rusija do Japana, pardon Donjecka (sa obe strane) - ukrajinski jezik ce, kao manjinski, biti posebno zasticen - ruske teritorije u Ukrajini ostaju ruske, a za dalje cemo videti - prekid vatre ce nadgledati mirovne snage iz Kube, Severne Koreje, Venecuele i Jermenije - Rusija se obavezuje da nece vrsiti dalju denacifikaciju (Finske i Poljske na pr.), privremeno 😉 - Ukrajina se obavezuje na placanje odstete, zbog nanesene dusevne boli ruskom narodu Citamo se krajem avgusta na istu temu.
    4 points
  35. "u ovoj seriji" lorde; wiggins sada cepa i ono što nedostaje od gary paytona, plus što ima više skokova nego grizli adams na sve to, napadački učinak mu se kreće od solidnog do odličnog.
    4 points
  36. Nije loše. WCF baby.
    4 points
  37. Strašan, strašan basket! Janis i Tatum na superstar nivou!
    4 points
  38. Prejak tempo da bi bio održiv cijelu utakmicu. Ono što mi se sviđa u ovom paru je muški basket, ali u granicama fer pleja. Čini mi se da ima najmanje floppinga, glumljenja zvijezda, kukanja na sudije i slično. Igra se čvrsto i u kost, ali pošteno. Janis tri faula, White odlična rola u finišu - pristojna prednost Kelta na poluvremenu...
    4 points
  39. Pa pregovori Ukrajine i Rusije su bili u toku, nije fer da izbegavaju Ukrajinu i pregovaraju sa US. A sto bi tazgovarali sa US ne ratuju sa njima?
    4 points
  40. I jedan iz top9 evrokupa
    4 points
  41. Zo je ove sezone bio među najboljim plejmejkerima u EL, odličan two way igrač sa retkim fizikalijama za tu poziciju. Beron je na EL nivou šuter specijalac i malo šta drugo - vrlo skromne fizikalije, odbrana, plejmejking... Praktično 6th man za koga će se igrati što više off ball akcija dok je na parketu, a ako ga ne krene šut slaba korist od njega.
    4 points
  42. Ova igra je ozbiljna kandidatura za Garos.
    3 points
  43. Wiggins kada igra kao noćas Warriorsi su užasno zajebana ekipa - odbrana na čoveku, pomoć, banane, ukradene, još kada krene šut onda je zaista kompletna trojka i opasna prednost na terenu. Kevon čovek od kamena. Stef manje više rešio, ali Wiggara MVP. Klej efikasan i bolji u odbrani.
    3 points
  44. Pa mislim da bi trebalo njih dvojica lično da se razracunaju. Bar ne bi toliki ljudi poginuli. Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
    3 points
  45. Stanic pokazuje da ne treba ni period adaptacije, ni bilo kakve druge floskule da bi se opravdalo to sto neki talenat ne pokazuje nista na terenu. Decko dosao iz Panceva, prosao skolu OFK Beograda, dakle nikakav spektakularan CV iza sebe, a za 10 utakmica pokazao vise nego Nikolic za 50 recimo.
    3 points
×
×
  • Create New...