Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/03/2022 in all areas

  1. Da se ne lažemo, ovaj roster je Radonjićevo maslo, jasno se vidi njegov rukopis. Odlučio je da doselektuje ekipu sa Markovićem, a bilo je vidljivo da mi vapimo za jednim dobrim bekom sa poenima u rukama. Potpis Cirbesa je već skandal epskih razmjera, lik je i u drugom mandatu kod nas izgledao loše, onda je valjda logično da neće biti bolji kako godine prolaze. Bili smo počašćeni i prisustvom Simonovića na solidnom broju utakmica. Takve zajebancije EL ne trpi. Ovi šamari su zasluženi i nijesu nikakvo iznenađenje.
    14 points
  2. Šta god bilo, kako god se sve ovo završilo - podrška ovim momcima do kraja.
    13 points
  3. Nek se mane patetike. Jasno je svima da Čović u celoj priči nije ni malo nevin i da je tu SO bio stavljen u nezgodnu situaciju. Ali imao je priliku da iskulira mačevanje sa Čovićem. Barem zbog te Zvezde u koju se kune. Jer je u tolikoj želji da ga utera Čoviću, ustvari uterao Zvezdi. I boleo ga je kurac što je to tako, sve dok je njegov ego namiren. Zato se nadam da neče više dobiti prilike kao trener u ovom klubu. Svi ti veliki zvezdaši što su toliko patetisali su nas na kraju uvek najviše zajebali. Na ovaj ili onaj način.
    13 points
  4. Eto sta bude kad se ne vakcinises. Da se vakcinisao ne bi bilo drame oko ulaska u Australiju, osvojio bi AO, sad bi davao intervjue po svetu... Vakcinisite se, inace cete zavrsiti kod Vucka na prijemu.
    12 points
  5. povraćkica jaka osetio je želju da s vidi s Njim, da mu se lično zahvali, možda i da mu popuši nakon konferencije ja razumem da kad uđe Vučić u avion fudbalske reprezentacije, da kad se osvoji neka medalja, da mora padne slikanje, zahvaljivanje itd., to je neko nužno zlo (i to pričam ko god da je na vlasti, to neko grebanje za poene) progutao bih čak i da je uzeo zlato na OI pa ovde išao na prijem, iako realno on ima slobodu da to na kulturan način odbije ali ovo ničim izazvano sastajanje i pristanak da diže rejting ovom psihopati dva meseca pred izbore, e pa za to nek ga duva
    11 points
  6. stubborn ra VS bold fraud, 19h : i
    10 points
  7. Pa naravno da ne postoji, mislio sam da smo do sada to već apsolvirali... Niko u Zvezdi nije zaposlen kao skaut, niti je bio, a kamoli da postoji nekakva skauting služba koja ne radi posao za koji je plaćena. A da je glupo što je tako - naravno da je glupo. Noko nam je i bio prva opcija, al' smo mi njemu bili otprilike četvrta: Bajern, Monako i Baskonija su bili zainteresovani za njega, na kraju je dočekao Baskoniju... I prilično se zajebao, mnogo bolje bi mu bilo da je ostao kod nas (a i nama bi bilo super). Lesora smo isto želeli, al' je tražio cifru koju mi nismo mogli/hteli da platimo... Iz istog razloga nije ostao u Monaku, jer ni oni nisu bili spremni da mu daju te pare (pa ih je posle prozivao na Tviteru kada su potpisali Majka Džejmsa). To je doduše sve bilo pre Makabija, šta je tačno bilo kada mu je tamo istekao ugovor, to već ne znam. Nnoko, Tarczewski, Petrušev, Pelle i Lessort su igrači koje smo sigurno hteli, to je 100% pouzdana informacija. A raspitivali smo se i oko Tarika Bleka (preskup + info da je užasan karakter), čak u jednom trenutku razmatrali i Rubit-a jer su nam ostale opcije propale, a on dugo bio bez konkretnije ponude - dok se ipak nije pojavio Bajern i uzeo ga. Znači itekako smo pokušavali da dovedemo centra, al' smo očigledno pikirali pogrešne/nerealne/preskupe... I naravno da smo mogli da dovedemo boljeg igrača od Cirbesa - to i nije neki izazov, al' da smo unapred znali da će sve željene opcije da nam propadnu i da smo se lepo u startu fokusirali na realnija/manje poznata rešenja. Problem je što KKCZ neće u startu da peca sitnu ribu, nego uporno lovi krupnu (a naročito domaću), a onda kada krupna i definitivno izmakne više ni sitne ne ostane. To nam se desilo i 2020. sa pozicijom pleja kada smo imali spisak od 5-6 jačih imena, pa se na kraju krpili sa Ročestijem i Kolomom. Opet, ako se ti su startu opredeliš za neko mid-level rešenje, onda recimo u Zvezdi nećeš gledati M-Will-a i Ročestija (mislim na prvi mandat, dabome), sa kojima si igrao na čekalicu i obaranje cene u kasnijoj fazi prelaznog roka... Znači čak i ta strategija (koja je po meni pogrešna) je umela da da rezultat. A što se tiče Kvinsija - niti je bilo ikakvog navaljivanja i pritiska na Radonjića, niti je doveden zato što je pretio totalni fijasko od sezone - skautiran je mnogo pre nego što je sezona uopšte i počela, dok je još uvek bio pod ugovorom sa Bruklinom. Radonjiću se on odmah svideo (sajz, atleticizam i two way kvalitet/potencijal - sve stvari koje on preferira + streč opcija na PF) i čim su ga Netsi katovali odmah smo ga i potpisali:
    9 points
  8. Mozda je otisao da pozitivnim emocijama pretvori toksicnog Vucica u isceljujuceg Vucica, nije sve tako crno.
    9 points
  9. Dobar je jedan komentar: izgleda postoje i veganski sendvici
    9 points
  10. Kalina sigurno ima slobodu da kada nam zaustave pozvanu akciju, proba i 1 na 3 izolaciju jer to gledamo već par nedelja. Kod Mesine nije imao više od pola metra prostora za manevar. Baš u toj tekmi se videlo da je imao nikad više nervoznih gestikulacija kojima je neuspešno usmeravao igrače tokom napada. Bilo je transparentno i bez ustručavanja kao da je na treningu...epilog... nakon ona tri poniranja sa loptom...dupla tehnička. Ok, nikad alibi igrač...neustrašiv i temperamentan ali prvi put je u ulozi prve violine i uber korektora. Sa jedne strane, Radonja mu ga je tesno skrojio i sada može samo pravovremeno da ga izvlači iz igre. Ali moraće Kalina sam iz tog kanala jer on je zadnji igrač na parketu koji sebi može dozvoliti ovo luksuziranje sa napušavanjem sudije do isključenja. Baš je bilo mučno za videti.
    9 points
  11. Karma je cudo. Poraz dosao. Covic je prodao pricu da se zvizdi Obradovicu. Nije ni cudo sto su Sloba i Vucic po 10+ godina bili i ostali na vlasti. Ovom narodu mozes da prodas sta 'oces.
    8 points
  12. vec me je smorilo da uvek budem u pravu na pocetku sezone sam zamalo proteran jer sam pisao za radonju da ce vecno biti limitiran trener jednostavno, jedno je zelja, trud, sistem, disciplina, ali ne moze se bez osecaja za kosarku
    8 points
  13. 8 points
  14. i trejdovi i pozajmice mi se čini kao overkill trejdovi su upravo prilika da obrneš sezonu, pokrpiš neke propuste ili kreneš tankerskim putevima. na to dodati pozajmicu mi izgleda kao teška kaubojština
    8 points
  15. Mene je već prošlo. Kad igramo sledeću? 🙂
    7 points
  16. Devil In My Pants sam izasao, pametno
    7 points
  17. Možemo li konačno bez griže savjesti da kritikujemo besmislenu selekciju tima ili ćemo se i dalje praviti ludi? Ja bih da navijam za košarkaški klub, rukomet me ne zanima.
    7 points
  18. Ali da nas nema stvarno bi nas trebalo izmisliti, kad je bilo najavljivano da skoro sigurno Lesor potpisuje za nas više od polovine postova je bilo kako ne valja i kako nam ne treba takav igrač, sad kad je u Partizanu kuknjava što ga nismo doveli
    7 points
  19. Uh, što volim kad krenu priče kako nam jedan igrač ne bi garantovao top8. Svake godine u ovo vrijeme. 🙂 Nije trebalo ni Kalinića dovoditi, jer nam ne garantuje da ćemo osvojiti EL.
    7 points
  20. Simonovic se cesto provlaci kroz blato sa Cirbesom, ali ne bi trebalo. Za razliku od Nemca, Simon je fizicki maltene besprekoran i spreman da odradi svoju ulogu. Uostalom ne znam ni zasto se on pominje toliko kada covek nije u 12 kada smo kompletni i vise se i ne secam kad je igrao poslednji put.
    7 points
  21. Monako je skroz drugi tip ekipe u odnosu na Milano. Fizikalni su, brzi i agresivni. Sigurno će glavni deo plana biti da nekako zauzdamo Jamesa, tako da očekujem dosta Laze i Hollinsa na parketu. Bacon je silos koji ide glavom kroz zid i uglavnom je neefikasan, treba mu zatvoriti ulaz i ići uvek ispod bloka. Nadam se da nas neće Anđušić ili Lee natrpati iz drugog plana, na Anđušića samo čvrsto, on je mekan igrač. Pod košem se standardno plašim Willa Thomasa, preiskusan je i klasična oldschool četvorka. Kod Obradovića Moteijunas je nesumnjiva prva opcija na 5 ali nešto se njega i ne pribojavam. Hall je mislim odsutan a on je nezgodan kao verovatno najbolji atleta u EL. Igrač na koga treba obratiti posebnu pažnju je Alpha Diallo, baš je digao formu, mislio sam da je klasičan atleta bez veština, ali nije tako, sasvim solidan krilni igrač. Svakako imamo više šanse nego protiv Milana i verujem da će nas momci obradovati.
    7 points
  22. Barem imamo osovinu za narednu godinu. Pefi, Simon i Cirbes. Samo nadogradnja treba.
    6 points
  23. ispravka - da sme da napise kritiku a da ne bude nadojen cirbesovom kitom
    6 points
  24. Veoma zanimljvio na 6:10 Pitali Obradovica kako mu se cini sada ovaj ambijent sa publikom i da li mu je krivo sto nije predvodio Zvezdu sa publikom. Samo sto se nije rasplakao. "Jako mi je krivo to. Verovatno bi bilo sve drugacije. Uzeti su mi snovi.... ali nije vazno. Ovo je Zvezdino odelo (hvata se za sako) - s njim cu u top8 da idem".
    6 points
  25. Ćelafuto: Došao sam da naplatim dug i da vas jebem, a dug sam već naplatio.
    6 points
  26. Budimo realni...ne može Radonja od 300k da se meri sa Obradom od 400k plus 600k.
    6 points
  27. najpametnije bi mu bilo da sedne s nekim (stranskim) advokatskim timom i profesionalnim PR-om (nek ukljuci Lacoste i Pezio, Head..., a nek se Jelena bavi decom, cita knjige i vodi fondaciju) i da sastavi tekst koji ce advokati i PR dobro da isproveravaju (17 puta procitaju i izanaliziraju), te da onda to objavi. Moze u pisanoj formi, a moze i da procita saopstenje. I posle toga na svako pitanje koje dobije u Dubaiju da se poziva na to saopstenje (a usput da objavi da je angazovao timove pravnika u razlicitim zemljama koji ce da se pozabave onima koji su radili na defamation njegove licnosti i u krajnjoj liniji doveli do odluke australijskog ministra i deportacije. I da tuzi BRE vec vise novinare i press. to bi bilo najpametnije. sto znaci da verovatno nece to uraditi.
    6 points
  28. Ovo je vise Novak i State.
    6 points
  29. Koliko mi je žao u ovom trenutku što sam navijao protiv Nadala na AO zbog ovog beskičmenjaka, prosto ne mogu da prihvatim da je neko ko je na sportskom planu bukvalno ubermensh u isto vreme osoba bez trunke dostojanstva, hrabrosti i mozga van terena. Da posle svega što je napravio u životu, što je nedostižno za 99% običnih smrtnika, završi kao crkvenjacka anti-vakserska šakaluda koju političari šutiraju sa kontinenta na kontinent kao lutku na naduvavanje u svojim prizemnim, populističkim kampanjama a da on učestvuje u tome, svesno ili nesvesno. Čak i kada pokušam da na neki način da shvatim ovaj randevu sa Psihoom kao pragmatičan potez i nužnost da se zaštite biznis aspiracije poludelog tate to mi je još jadnije kada pomislim koliko je novca zaradio, pa i poklonio u životu.
    6 points
  30. unix nas je usrao ko niko u poslednjih ihahaj godina.. ne samo sto su peglali odbranu, vec su sa tolikom odlucnoscu uzimali svaki sut u napadu, sto nije bio slucaj ni sa cska i realom u prajmu kad bi igrali protiv nas.. na toj utakmici su izgledali 3 puta brze, agresvnije i jace od nas..
    6 points
  31. Kapiram da je ova izjava najahala na talas opšteg defetizma, pa donekle i sindroma "kiselog grožđa" (u fazonu, toliko je loša (do)selekcija da nam ni prime MJ ne bi pomogao, sa čim se ne slažem), ali i kao takva je malo prejaka. Tavares je apsolutno dominantan u EL na poziciji centra već par godina, ne postoji igrač koji bolje zatvara reket, štiti koš, lepi blokade, pa i postiže poene. Pravi game changer u pozitivnom smislu za svoju ekipu i Real ga basnoslovno plaća ne bi li ga odvratio od NBA, gde realno pripada. Zdrav i prav Milutinov je odmah iza njega i takođe je jedan od igrača sa velikim uticajem na kontrolu reketa i obruča. Obojica su vlažan san svih ekipa u EL, šta reći za Zvezdu koja je godinama donji dom po platežnoj moći i ovakve igrače može samo u igrici da dovede, uz neki patch ili cheat. No, kao što sam napisao, kapiram da izjava nije u bukvalnom smislu, a i teorijski je nemoguća za ostvarenje, kamo li u praksi, pa ne bih više o tome. Poenta je da bi svakako bili mnogo ozbiljniji konkurent za Top8 i sa za klasu slabijim centrom od navedene dvojice. No, to je moralo da se reši na početku sezone, da se tako i projektuje tim - ostaviti kamaru para za startnog, 25-30min centra, a Kuza i Luku koristiti kao back-up opcije sa većom minutažom u ABA, KRK, KLS. Ili odustati od jednog od njih, zarad dominantnog Biga. Pošto se to nije desilo kada je trebalo, Radonja se bacio na "opravljanje" Kuza i Luke i tu je, mora se priznati, uradio fantastičan posao. No, ni najbolje verzije našeg centarskog para iz ove sezone nemaju taj kvalitet da iznesu godinu u EL na način da daju tu odlučujuću prevagu u reketu, skoku, blokadama. Između ostalog, zato smo tu gde smo i to ne pišem kao kritiku tima, već kao realno stanje na tabeli kada se uporede naš i rosteri ekipa protiv kojih se borimo iz nedelje u nedelju. Ono što u poslednje vreme čitam, a što se koristi kao sprdnja, je floskula "da se ne guše Kuz i Luka". To bi valjda trebalo da bude duhovito, ili zajedljivo ili već šta, a u stvari u tome leži suština naše potencijalne doselekcije na centru koju nismo dočekali. Kao i usamoj igri košarke, tako je i kod dovođenja igrača tajming izuzetno bitan. U momentu kada se pisalo da bi centar sličnih kvaliteta ovoj dvojici bio nepotreban i da bi ugušio one dobre stvari koje Kuz i Luka rade na parketu, to je bila sasvim korektna i tačna izjava. Naravno da u tom momentu (decembar/januar) na tržištu nije postojao legit EL startni centar koji bi se uklopio u našu finansijsku ponudu, možda ni u namenjenu ulogu i minutažu. Pravo pitanje je - zašto nije doveden startni centar na leto, kada mu je i vreme? Ili se svesno išlo na tandem Kuz - Luka, olako shvatila verovatnoća realizacije doselekcije na C oko Nove godine, pa je onda pokrenuta mašinerija zamena teza, spinovanja i damage controla, ne bi li se nekako umirili navijači i skinula odgovornost sa onih sa kojih ne može da se skine, a to su Čović i Radonjić, baš tim redosledom po važnosti. Ostavljamo Zirbesa, što valjda niko na planeti zemaljskoj ne može da shvati osim navedene dvojice i tako nam, pored poslednjeg voza za EL pojačanje, prolazi i onaj za ABA i domaća takmičenja. Hrabrost ili ludost, tanka je linija između te dve osobine. A krajem proleća ćemo videti na koju smo stranu povukli.
    6 points
  32. „Nikad se nije desilo da svi, kuvarice, domari, da samo žele Novaka da vide. Ko god da dolazi od najvećih državnika sveta, Putina, Sija, Angele Merkel… Nikada ovako nešto nismo videli. Sve dame su se posbno doterivale i spremale, došao je neko veći i važniji od nas, veliko hvala što si danas ovde. Hvala što ste proslavili našu zemlju“, rekao je Vučić. Đoković je istakao da je želeo da se vidi sa Vučićem da mu se zahvali na velikoj podršci koja mu je pružena za vreme boravka u Australiji. „Bio sam sam i suočen sa puno problema, ali nisam se osećao usamljeno“, rekao je Đoković. „Sebe ste stavili u jednu kompromitovanu političku poziciju i zbog toga sam izuzetno zahvalan“, poručio je Đoković predsedniku Srbije. apolitican
    6 points
  33. Bukvalno nijedan centar iz EL nam ne bi garantovao nikakav top 8, ni Tavares, ni Milutinov, a kamo li neki centar za koga mi možemo objektivno da se isprsimo. Top 8 nije garantovan ni mnogo jačim ekipama nego što smo mi. Top 8 bi mogao da nam garantuje samo Jokić ili Embiid na ovaj naš roster.
    6 points
  34. Uveo ga je,jer se znalo da će ovi da krenu na max broj obrtaja. Ali ovaj folirant to ne prepoznaje, on igra svoju igru...ukrasti loptu po svaku cenu, bol u preponama za blok koji ga čeka, i sa koje ga strane čeka. Davi se na bloku, nešto mlatara rukama, a za to vreme pik je uveliko prošao. I tako cepa celu sezonu, od prve utakmice. Kockovo pismo Aleksi Avramoviću Dečko odigraj regularnu odbranu na svom igraču, biće nam svima lakše. Probaj da odigraš pik, probaj još jednom da odigraš pik, jer napad traje 24 sekunde, a ne 6, dodaj loptu dobro postavljenom visokom igraču, jer ne znaš ništa drugo. Popij posle utakmice litru vinjaka i gledaj na šta ličiš, i razmisli da li je normalno da u tim godinama praviš od sebe budalu. Pozdravi Željka. Tvoj Kocko.
    6 points
  35. Ovo kao kad je Tito pisao na pocetku sezone da ne valja sto dobro igramo jer mozemo samo da padamo a oni mogu samo bolje da igraju. Prosta filozofija.
    6 points
  36. "Mislim da bi to bilo to od mene sto se gledanja Zvezde tice, nemam vise zivaca za ovaj dan mrmota. Svi znaju sta nam je bilo potrebno da zavrsimo selekciju i sta nam uopste nije bilo potrebno a Radonjic je iz ciste tvrdoglavosti uradio upravo ovo drugo, ne bi li valjda svima dokazao da je samo on u pravu. Ne samo sto produzava Cirbesa nego ga skida za utakmicu da sedi na klupi i ne uvodi ga i pored toga sto se Mitrovic raspao, iz tima zbog toga izbacuje Lazarevica da bismo gledali Davidovca kako trci okolo kao muva bez glave dok nas njihove cetvorke pune a skok nam ne uzima samo ko nece. Bukvalno smo produzili treceg centra da bi izbacio Lazarevica iz tima, sedi na klupi i ne ulazi nevezano za to kako Kuzmic i Luka igraju jer svi znamo da ako udje na parket odosmo u minus smesta. Valjda ga drzi za slucaj da se neko od ove dvojice povredi pa da ima ko da igra. Posebna minijatura je stavljanje Markovica da cuva Dilejnija posto decko nije dobro usao u utakmicu pa bi mu dobro doslo da ubaci jedno 3-4 trojki, sto je ovaj neometan i uradio. Imali su i imace klubovi lose i pogresne selecije ali da trener iz ciste tvrdoglavosti ovo napravi ekipi koju trenira, to jos nisam video. Na kraju ce da osvoji ABA ligu nekim hrkljushom od kosarke i onda ce da se siri pricama o Kalemegdanu u junu i nemogucnosti da se "s ovakvim budzetom nesto uradi u Evroligi", mi cemo dobronamerno da zaboravimo da je on licno oduzeo ekipi sansu da se ravnopravnije takmici jer je bandoglav. Jebali ga mrtvi Pefi i Cirbes." Harperov post o danu mrmota
    6 points
  37. Borjan uprkos tome sto je bio u slabijoj formi jesenas je ubedljivo najbolji golman u CZ.
    6 points
  38. Jeste li vi svjesni da smo mi jedina ekipa u EL koja nema snažnog i atletičnog centra? Bukvalno jedina. Da idete fenjerom po EL rosterima nećete naći nijednu ekipu bez takvog igrača. Jesmo li mi sad odlučili da ih sve zajebemo i da budemo avangarda? Ili smo ispali magarci zbog takvih propusta?
    5 points
  39. Nemam vise zivaca za ovakve raspade. Uvjek nam se zbog jedne kockice srusi citava kula. Jedino za nas nema odgovarajucih igraca na trzistu… Bilo bi smijesno da nije tuzno.
    5 points
  40. peru se milioni kroz klub a problem ce biti nabaviti potvrde, miisim ono.. nabavice tvorzan potvrdu za svakog igraca ne da je vakcinisan, vec da je svaki vakcinisan sa svih 5 vrsta koje postoje ako treba, pa nek uefa bira koju priznaju..
    5 points
  41. Mantra po kojoj bi kasvetan centar gušio Luku i Kuza je upravo protiv Armanija pokazala svoj besmisao. Luka bi se sigurno naljutio da ga Radonja povlačenjem na klupu spasi onog mismeč gušenja sred Pionira...i na kraju tekme da ga uskrati za priliku da ga dohvati za gušu i ludi navijač. Armani nas je razgolitio do gaća. Nismo imali jednog igrača koji je iskočio jer nam to Mesina nije dozvolio i samo njihovo spavanje do zida prethodne noći je sprečilo da nas ne nagrde sred punog Pionira.
    5 points
  42. bila bi fora da je šutirao 5/22 ovako je... meh.
    5 points
  43. iz perspektive 2022. svakako ništa što bi te sad nateralo da promeniš mišljenje. raiders je prvi moderni akcioni film, gde rollercoaster kreće na prvom minutu i završava se na poslednjem. bukvalno postoje 2ipo predaha od po 2ipo minuta u celom filmu. danas je to standard ali je onomad bilo iz never done before registra. naravno, nije to jedina stavka ali nije ni važno. indijana džons svakako nije umetnost, već feelgood movie koji je napravio takve standarde za avanturistički (a zapravo overall akcioni) film, da se retko kad šta i pokušavalo na temu nakon toga a još ređe uspevalo. možda je lov na zeleni dijamant retki izuzetak. ono što je takođe zabavno (meni lično) je fakat da je te 1981. film bio udaljen od 1936. = 45 godina a meni kao klincu je to delovalo kao drevno vreme (a zapravo nije baš toliko bilo, vremenski); npr, danas smo udaljeni 40 godina od premijere filma ( :
    5 points
  44. Ma to su bre gluposti. Na mrtvoga lava i zec patku šilji, posle 40 godina. Ovi što smišljaju te gluposti bolje da vide sa "svojima" zasto se "omladina" identifikuje sa anticivilizacijom, i šta kažu, kad će to u NATO, a ova buncanja nikoga ne zanimaju, jer ni tada nikoga nisu zanimala. Neka vide oni sta ce sa svojom psihozom zbog koje odbijaju sve vrednosti civilizovanog sveta i zbog koje ih niko nece, a hebes leseve od pre 40 godina. Da li su im ovi nabrojani rekli da po ceo dan buncaju o mrskom "zapadu", koji dok bejahu ovi sa spiska bese progresivnoj omladini ideal i smernica, a "njihovoj" su ideali mule, ajatolasi, vini pu, onaj sto jase medvede, razni travopasi i slicni, a vrednost im je da grupno siluju svakoga ko nije oni. More mrš u...
    5 points
×
×
  • Create New...