Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/17/2021 in all areas

  1. Novica nije elokventan lik, plus se stegao da je jedva progovarao, ali je uspeo da kaže sve što je trebalo, i to sa merom, da ne pređe u patetiku. Odlično je on ovo izneo sinoć, još da je nabo onu trojku na kraju da eksplodira Arena, ali dobro, sledeća će ući Efes je vrlo pristojno odradio svoju ulogu, ispoštovali su događaj maksimalno. Nisu zapinjali previše, ali dovoljno da utakmica ne bude samo revijalna. Publika...proteći će još mnogo kanalizacije Arenom dok na beznačajnu meru ne budu svedeni oni koji na ovakvom događaju pevaju o Čović Vesni i silovanju Zvezde, zvižde na predstavljanju prvaku Evrope koji je došao da uveliča oproštaj igračke legende, iskoriste i ovu priliku da naprave frku i tako dalje. Ne računajući ovo iznad, fino veče, primeren oproštaj od Dude, eto, pogodilo se da utakmicu igraju njegov prvi i njegov poslednji klub koji je vodio kao prvi trener, Novica dostojno ispraćen u penziju, na kraju i basket bio sasvim gledljiv.
    21 points
  2. moram da kazem da je sramota da niko od nas komsija, cak ni vini, nije pohvalio ovaj dogadjaj i odao pocast jednom velikom igracu i majstoru ove prelepe igre. novica je neko koga se secam kad sam poceo da pratim kosarku i jedan od onih zbog kojih je zavolis. kao da je juce bilo, dule ga ubacio u vatru i onda golobradi novica pruza ono sto svaki navijac zeli. skok u napadu, trojka, hasl, borba, napaljenost, njegovi potezi razbijaju pionir. iz aviona se videlo da se radja zvezda. mnogo sam vam zavideo, jednostavno bio je sve ono zbog cega se voli kosarka. to mi sad imamo u kalini. imao je on jos mnogo mnogo toga da kaze u kraijeri i da osvoji joj dosta trofeja, ali ta povreda ga je unistila, to posle nije bio isti igrac. nije njega dzabe uzeo najtrofejniji klub u evropi. steta, tek je trebao da kida i uzme par el. i na stranu sve to na terenu, novica je pre svega dobar covek, uvek posten i fer na terenu, primer sportiste. rival iz koga izbija partizanstina, koga moras da postujes, i koga je najsladje pobediti. voleo sam ga i volecu ga uvek, i hvala ti novice za usadjenu ljubav prema kosarci i za sve sto si joj pruzio! moram da editeujem. sve sto kosarka moze da ponudi. klinac koji radi sve. roling, skok, blokada, trojka preko ruke, borba, napaljenost, odbrana. pa sve to na ripit i ripit. jede teren i loptu. tesio sam se jer su pricali da je kao dete navijao za nas. to mi je bila jedina uteha. bukvalno je razbijao pionir, bio je vec tad strasan, ali strasan igrac. igrac koji se radja jednom u 100 godina. a na sve to ortak iz kraja, sasvim obican, po njemu vidis da je dobar ko lebac, emotivac. i otisao je valjda bas sezonu pred vas f4, jel tako? da je ostao... sta ti je zivot i sudbina... lepo ste ga ispratili, puna arena i zasluzio je. novice ostani bas onakav kakav jesi i hvala!
    17 points
  3. NajvernijiTM su krenuli da se makljaju negde posle poluvremena na šta ih je ostatak hale napušio, kao i svaki njihov pokušaj da povedu neku pesmu. Do kraja utakmice je ostatak hale sam vodio navijanje i napušavao ove idiote. Na kraju igrači nisu otišli kod njih kao i inače već su stajali negde na centru terena ali okrenuti njima leđima, a volim ga su pevali sa navijačima na tribini suprotno od ovih klošara. Lepi momenti.
    16 points
  4. Popovic je meni najslicniji Daliboru Ilicu. Ako bude vrijedan i radan, ja ga definitivno vidim sa minutazom kod Radonjica. Ako ne ove godine u slabijim ABA utakmicama, i u KLS-u, onda sljedece definitivno. Lazarevic vs Lazic je interesantno poredjenje, i neka prirordna selekcija da jedan drugog naslijede sa ulogom u ekipi. Lazic koliko god imao limitiran kosarkaski skill (znate da je ubacivao i po 50+ poena u mladjim selekcijama?), doveo je do savrsenstva svoju 3D ulogu u ekipi. Jedan od onih koji mogu statisticki da imaju sve nistice u statistici, a odigra svoju ulogu skoro perfektno. Odbrana na visokom nivou, odvlaci svog cuvara na weak side da ne moze pomagati, postavlja kvalitetne blokove. Bukvalno moze da bude nevidljiv, a da doprinese pobjedi i dobroj igri ekipe. Da li moze Lazarevic da uskoci u istu ulogu? Ne bas, ali moze da doprinese na drugaciji nacin. Prije svega se koristi vecinom na cetvorci, ima bolje fizicke predispozicije i vec sad je bolje pripremljen od Lazica. Odbrana mu jeste veoma kvalitetna, ali da prenese to na EL nivo trebace malo iskustva i reputacije kod sudija. Eh sad sut, jeste napredovao, ali trebace tu jos rada da bi imao isti efekat kao Lazic, da odvlaci odbranu samim prisustvom na terenu. Ali zato skok i hustle u reketu to moze da mu bude veliko oruzje, i generalno razumjevanje igre, pregled terena, proigravanje. Da ne bude samo kao saobracajac kao Lazic. Izgleda mi gladan, zeljan rada i napretka, a to je za sad najvaznije - samo zdravlje da ga posluzi, i imace on sasvim dobru ulogu ove sezone.
    15 points
  5. Da se ne zajebavamo, Lazic je ispunio otprilike 120 posto svog potencijala i izvukao iz svoje karijere najvise moguce, uzeci u obzir fizicke nedostatke i nedostatak osnovnog skila za beka.
    14 points
  6. To ne znas, a znas da banujes na 10 dana
    12 points
  7. Juče toliko svega! Prvo vest o Dudinoj smrti, pa i oproštaj na samoj tekmi, gde, eto slučajnosti, igraju ekipe koje je Duda vodio prve i poslednje u karijeri. A onda ono što je bilo ili je bar trebalo da bude glavna tema večeri, Novičin oproštaj. Meni je ovo bila pravo oproštajno veče. Ne volim one revijalne utakmice, kao bivši protiv sadašnjih, blabla, tralala. Došao ti prvak Evrope, puno dragih bivših igrača, Dule, Danilović... Zatim prva utakmica kod kuće pred publikom, još od Mege, čini mi se, pre godinu i po dana. Ovo je praktično bilo i predstavljanje nove ekipe, Željka... Toliko emocija. Novica održao govor baš onakav kakav se od njega i očekivao, poveo navijanje. Bez previše patetike, a opet lepo, potaman. A onda kad čujem kako se peva Vesni, siluje Zvezda i sl, pomislim kako jedva čekam opet neku Megu ili "manju" ekipu, gde ću doći u halu, sesti, otpevati himnu, pogledati tekmu i otpevati još par pesama, koje će povesti random likovi i otići kući zadovoljan. Mislim, nisam više klinac, ne loži me to navijanje u toj meri, ali kroz tu pesmu ili aplauz i ono "ajdeeeee" se oseti i koliko publika prati utakmicu i kakva je konekcija između ekipe i navijača. I sad se osećam kao da mi neko to otima, nekako se poistovećujem sa tim kriminalcima jer eto kao navijam. Pa mi onda čak i bude drago kad se dese neke ovakve ružne stvari nakon čega se desi otpor "normalnih", kad je kriminalcima ostatak hale odgovorio. I ne samo u hali, već i na ulici, ne znam, oduševi me kad neko vidi nekog kako je bacio papirić, pa ga opomene. Kao vau, bravo. Jebote, kakvo smo društvo postali. Ti kriminalci ne znaju da otpevaju jednu dužu pesmu, osim nekog pukog skandiranja ili nekog vređanja. Mislim, sve jasno, to je taj vokabular i njegova veličina. Za tih par minuta kad su pravi navijači preuzeli navijanje otpevane su 3, 4 pesme koje možda i donose najviše energije, a kojih se ovi mamlazi ne bi setili za 3 utakmice. Na kraju, i sama situacija sa koronom mi je dodatno donela neko uznemirenje ili kako već da kažem. Da l' ići, ne ići... Na kraju mi je drago što sam bio i sve u svemu prelepo veče.
    12 points
  8. Gde se njega seti 😂 Jedna anegdota. Na svadbi kod jednog clana nase slavne Barijevske generacije. Ceo ulaz nase zgrade se sjatio u Bg. I domacin je rekao da ko zeli moze da se slika sa fudbalerima. I svi normalno traze Piksija, Deja, Robija samo najstariji komsija hoce Drizu. Ovaj dolazi i ne moze da veruje da neko trazi njega i pita komsiju zasto bas ja. Kaze ovaj draze mi je sto si udario Nemca nego da smo prosli dalje 😁
    11 points
  9. Više kroz sprdnju, nego zaprave ali ima pomaka Doduše i Željko ga je ružio u trenucima kad je kidao na terenu. To me natjeralo da pomislim da će Rade uz Željka konačno isporučiti ono što većina već sada misli da ne može ili da će se slomiti i bataliti košarku na ozbiljnom nivou. --------------------------------------- Meni je osim Jama u kojeg sam se zaljubio utisak večeri Rodions ima tu materijala na obe strane terena.
    10 points
  10. Nije ružno, baš je bilo ok jer Novica više nije aktivan košarkaš a lepo je bilo da na oproštaju uradi ono što je radio celu karijeru. Šta je trebalo, da mu zalepi bananu ili da prže odbranu da ni ne pogleda koš? Tih par minuta je bilo potpuno revijalno i on se sasvim uklopio u to.
    9 points
  11. Problem je sto su u KKCZ tradicionalno najveće misterije povrede i koliko traje povratak nakon istih. Tako smo imali raznorazne sage a najupecatljivija je bila ona sa Dangubićem. Za Vajta smo krenuli sa zvaničnih 6 nedelja, pa su onda išle nezvanične priče preko 2 meseca, a sad smo dosli do toga super je, neće biti 4 nego 3 meseca…
    9 points
  12. Džaba si njega označio. Uveliko spava da bi ustao u 6h za Kalenić pijacu. Moraćeš da sačekaš.
    8 points
  13. Lazarevic ima 25 godina i nikakvo iskustvo, ako bude dobacio do Lazica, neka bude srecan(moje misljenje).
    8 points
  14. Kakva diskusija, odusevljen sam. Ne i zacudjen. 😄 Elem, pravna strana ovoga je vrlo prosta - zasto kod nas obavezna vakcinacija, a na mnogim mestima sloboda izbora? Pa, postoje jos neka mesta, poput Australije i Italije recimo gde su doneti slicni zakoni kao kod nas Zakon o zastiti stanovnistva od zaraznih bolesti, jer se pokazalo da ljudi, khm, ne biraju kako se ocekuje od razumnih individua, i onda se donese zakon i resi taj problem. Znaci, kad se pojavi problem gde anticivilizacijska bezumna masa preti da porusi civilizacijske tekovine koje su generacijama mukom izgradjivane, tu radi zakon i prisila, a ponekad i pendrek i suzavac. I treba tako. To sto ne vidjate bilbordove po gradu koji promovisu neguranje prstiju u steker ili pokazuju sta se desi ako ubacis ukljucen elektricni uredjaj u napunjenu kadu znaci samo da se smatra da ljudi nisu bas toliki idioti da tako nesto probaju. Ali ako i kad se pokaze da jesu, drzava i odgovorni pojedinci se potrude da zauzdaju tu amorfnu bezumnu gomilu. Vakcinacija je potpuno ista stvar. Greska je jedina sto u danasnje vreme imamo na vlasti politikante i populiste maltene u celom svetu, koji ne rade svoj posao kako treba, pa se antivakserima i drugim idiotima popusta. Ako nece, prinuda, nego kako.
    7 points
  15. @Devil In My Pants jos nije ni pocela sezona a vec si napravio 15 odstupnica za radonjica, dao okvirne rezultate i mozda dogovorio gig sa baskonijom skoro sam siguran da mu vecina ovde nece zameriti ni lose rezultate, tako da iskreno, ne kontam taj pristup koji se svodi na "treba da budete zahvalni sto je dejo tu i da placete od srece" mislim, mogu da budem i zahvalan ako to nesto menja, samo ne razumem poentu tvog pisanja na temu u kontinuitetu
    7 points
  16. Jedna stvar je jasna, ovo je verovatno jedina prijateljska tekma, koje ću se sećati dok sam živ.
    7 points
  17. Zbogom Minja. Hvala ti što si mi ulepšao detinjstvo. Počivaj u miru.
    7 points
  18. najvise mi se dopao sam pocetak govora, kada je rekao "zeleo bih da se zahvalim porodici, duletu [pauza]".. to je bas smekerski uradio.
    7 points
  19. Mur imao dobre momente, al opet me brine ista stvar - najbolje izgleda bez lopte. Sve više liči na Pejdž scenario. E sad, nije to samo po sebi toliko loše, ali povlači sa sobom da neko drugi organizuje napade, a ne vidim ko to još može osim Zagora. Što je večeras izgledalo odlično, ali ne verujem da tu možemo očekivati neki kontinuitet. Ono što nam je svima jasno je da ćemo gledati ludačke kombinacije sa petorkama. Ona večeras sa Kurucom, Dangom i Zagorom u isto vreme na terenu, bez četvorki i petica, je stvarno teški bizar. I na sve to, Rade ubije Danstona i to sve ispadne dobro. edit: :D
    7 points
  20. To su te nevolje. Coveku gori kuca, a on se pita da li da zove vatrogasce jer nije siguran kakvi su dugorocni efekti mokrih zidova.
    6 points
  21. Ma to su ovi bezveze, koje režu prve. Mi ipak čekamo one malo jače, kojima se zamalo izmakne taj čuveni NBA parket 😉
    5 points
  22. Otkad je to neželjena trudnoća zarazna bolest, opasna po ostale članove društva? Nemoj sa takvim poređenjima, leba ti. Iako razumem šta si htela da kažeš. Ali iza želje države da te obavezno vakciniše stoji zaštita društva, iza želje države da ti ograniči pravo na abortus leži samo zatucanost.
    5 points
  23. Могао је и Гобељић да изађе да блокира шут уместо што је подизао шорц. Ваљда је мислио да се играчи Браге плаше гардиста. Лепо рече Дегенек после утакмице, јесте Саного дао лошу лопту али могли смо Гобеља, ја и Борјан да интервенишемо боље. Sent from my SM-G975U using Tapatalk
    5 points
  24. Značajna pobeda u jednoj baš takmičarskoj utakmici. Bilonje grešaka ali ne da se nekom skida glava zbog toga.Sanogo je do te greške bio uz Dragovića najbolji naš igrač i ne treba ga vešati zbog kiksa. Desno smo osakaćeni a i pozicija Živkovića gde on treba da se sam izbori za loptu je loša. Nama je teeba tip igrača kao Falčineli a doveli smo nešto između krila i polušpica.
    5 points
  25. Sunce mu jebem, dokle bre? Sto puta ponovljena laž neće postati istina, pa i još sto puta da se ponovi. Dakle, upravo smo saznali da revakcine nisu vakcine... Lebtijebem da ti jebem..
    4 points
  26. Vas dvojica ima da oterate posten svet odavde.
    4 points
  27. Napravio sam kombinovani rapsored, ako ne bude neki odlaganja. Uglavnom, imamo 5 nekih ciklusa utakmica, koje su u zgusnutom rasporedu, i to: 11 utakmica od 4. kola ABA/1. kola EC do reprezentativne dvonedeljne pauze, 7 utakmica od repr. pauze do zimskih praznika, 11 utakmica od zimskih praznika do druge reprezentativne pauze, KRK 11 utakmica od KRK do kraja ligaskog dela ABA/EC. Bojama sam pokusao da predstavim tezine tih utakmica, neki rani power ranking. Uglavnom, utisak je da od kupa krece bas zajebano i da ce biti izazov igrati paralelno 2 plejofa sa sampionskim ambicijama. Kljuc je biti u 2 u ABA i u 2 u grupi u EC. @Zadar @Split Derby @Cibona @Hamburg Krka Turk Telekom @Borac Huventud FMP @Andora @Zvezda Lietkebelis Buducnost @Igokea @Metropolitans Cedevita Slask @Mornar @Lokomotiv Mega Zadar Split Trento @Derby Hamburg Cibona @Turk Telekom @Krka @Huventud Borac Andora @FMP KRK Zvezda @Lietkabelis @Buducnost Metropolitans Igokea @Slask @Cedevita Lokomotiv Mornar @Trento Mega
    4 points
  28. Ovaj podatak da je Lazić u mlađim kategorijama dao nekom 50 poena mogu da prihvatim kao nerealan ali možda teorijski moguć samo ako je igrao centra protiv nekih fizički inferiornih dečaka. Ja sam ga zapazio još na početku njegove profesionalne karijere u FMP-u kada je odskakao po odsustvu bilo kakvog košarkaškog skilla, nisam mogao da verujem da je on kasnije prošao čuvenu Karijevu selekciju (gde je doduše Filip Čović imao veću minutažu nego Nedović), a evo Laze i danas u klubu, ima svoje mesto i kvalitete koji još uvek jako dobro dođu. Zna se koji su njegovi kvaliteti a koje su mu mane, njega je bar lako etiketirati kao profil igrača. Što se fizikalija tiče, on je nesporno izrazito snažan igrač za svoju visinu i potpuno je defanzivno "dresiran", na igrici bi mu onaj determination bio 99, ali što se tiče atleticizma tu je ispodprosečan po svim parametrima.
    4 points
  29. 28. maja je registrovano 330 pozitivnih slučajeva i neki forumaši su ovde proglašavali 4000 ljudi u Pioniru “korona festom” i pitali se koliko će ljudi da umre. Par meseci kasnije, 7000 zaraženih, krcata Arena, i ni reči o “korona festu”.
    4 points
  30. missim to je receno i pre meca sa kluzom, al brateu malo je reci da je smesno da se za pobede u le dobija samo 100k vise nego u kupu lepe brene.. u le protivnici za 2 klase jaci od ling long lige, a u kupu lepe brene protivnici za 2 klase slabiji od ling long lige ☕
    4 points
  31. Meni je Lazarević po stilu bliži Kalinić nego Laziću i mislim da mu je budućnost da bude neki light Kalina. Ne može on da bude Lazić jer nema tu pokretljivost da bi mogao da juri bekove kroz blokove. On je dobar u skoku, borben je , ima odličnu igru leđima, dobar je na pomaganjima i u odbrani 1-1. Nema motoriku da juri igrače kroz blokove i to se videlo protiv Bajerna. Lazić je odličan košarkaš koji je imao sve preduslove da bude još bolji u smislu i radne etike i fizikalija, ali je očigledno sa njim loše rađeno u mlađim kategorijama jer je evidentno nepostojanje bazične košarkaške tehnike.
    4 points
  32. A evo jednog "svetlog" primera iz susjedstva. Kakav karakter i velicina. Malo se unovci i zaradi na sirenje smeca, a onda na malo na ispovesti iz bolnice u drugoj drzavi gde je zauzeo mesto nekom drugom. https://www.index.hr/vijesti/clanak/bunjac-sirio-zavjere-o-koroni-sad-je-jedva-prezivio-umrla-mi-je-vrsnjakinja/2304369.aspx https://www.index.hr/vijesti/clanak/ljudi-napadaju-bunjca-ako-ne-vjerujes-u-koronu-sto-si-zauzimao-mjesto-u-bolnici/2304391.aspx?index_tid=146768
    4 points
  33. Mislila je nije obavezna. Nemojte djonom I lepiti etikete, unapred. Ne vidim da je zena/sta god napisala bilo sta sto je protiv vakcine do sada, daj probajte malo pozitivno da citate nove forumase.
    4 points
  34. Say not in grief 'he is no more' but in thankfulness that he was Hebrew proverb
    4 points
  35. Opustite se ljudi, bice sve kako treba, cvrsto sumnjam u to!
    3 points
×
×
  • Create New...