Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/13/2021 in all areas

  1. Kad smo već kod dece onda da nastavim. Dobih prvu ceru u toku te legendarne teme kada smo popravili prirodni priraštaj za celu Srbiju, a od pre neki dan info da će u martu rode opet da donesu nešto malo krestavo. Da nam ove sezone teme budu podjednako bericetne! I da moje dete ima manje grčeva od vaših.
    19 points
  2. Ja ne znam kako vam ne dosadi da Ivanovica gurate na neku dvojku/kombo beka i udarate mu neke etikete samo da bi u nekom vasem svijetu ta neka definicija plejmejkera ostala netaknuta i gledala se na isti nacin kao i prije 20+ godina uprkos svoj evoluciji kosarke kao igre i samih igraca. Ajde da nikad ga nijeste vidjeli kako igra no je tu eo 10 godina zadnjih i opet se neko ludilo glumi da bi se stvorila neka iluzija kako treba dovest jos 2 ballhandlera (PG I SG)
    13 points
  3. Kakav je ovo nepotizam? Jel smo to i mi dobili naseg juniora?
    11 points
  4. Meni najvise nedostaje Abraham 🤗
    10 points
  5. Ne razumem onda uopšte šta si hteo da kažeš sa tim "novi" termin. Ili je nov ili nije. Ili si hteo da kažeš da NBA mediji nisu znali da to postoji, pa su ga oni "uveli" kad je Janis krenuo da prevodi loptu preko sredine. A i neznam kako je to relevantno za raspravu o pozicijama u našem timu. Primedba na gramatiku uvek može. Ti si nov pa ne znaš. ali ja sam u ovih 10+ godina na forumu više puta priznao, da mi od tri jezika koja tečno govorim, baš srpski pravi najviše problema.
    9 points
  6. 2051: Udonis Haslem re-signs with Miami on a one-year deal.
    9 points
  7. Niti imam staza, niti sam ugledno forumasko ime, ali... Arsenije je napisao savrsen post, pa bih se naslonio na njega. Bojim se da masite temu moderisanjem (iako je sastav mod tima +- savrsen) u smislu da ne resavate uzrok problema vec neke 'ustaljene' probleme. 'Stalni' clanovi ovog foruma se znaju ko su i sta su. Procisceno je to od nacionalista, mizogena, mada stoji da ima po koja budala 🙂. Zaluta neki novi, koji vidno strci, ali to se lako resi. Ipak, dobar deo kosarkaskog (reci cu i najbitnijeg) podforuma je doveden do necitljivog stanja. Po mom skromnom misljenju, razlozi za te tenzije poticu od par ljudi koji ih potpiruju sa losom namerom, bukvalno 'pecaju'. Npr. kad @goofy ili @Barkley#34 bace neku salu, provokaciju, to bude slatko, mene nasmeje. Verujem da je i sa 'druge' strane slicna prica. Ali...postoje forumasi na obe strane kojima su data krila (jer ne krse pravila, ili bar ne u velikoj meri) a u stvari su kancerogeni za 'kosarkasko' na ovom forumu, vec spuste sve u blato. I oni koju bocnu i oni koji se upecaju. Na obe strane. Forum nekako gubi 'drugarski' vajb, a postaje pijaca za prepucavanje. Veliki je izazov pred svima kako to hendlovati. Gasenje tate, ostrije kaznjavanje provokacija i 'teritorijalizma' po temama, uvazavanje da moderatori imaju pravo da procene nameru i to uracunaju u odluku, te masovno koriscenje IL su jedini nacini koji meni padaju napamet. Dodatak na to je da ce, kad kosarka krene, sigurno vise pisati oni od kojih se ima sta procitati, a ne ... neki drugi. PS mozda uvesti i kaznjavanje za autoplagiranje, odnosno konstantno ponavljanje istoga.
    8 points
  8. Zeljko je u Feneru navikao na siroki roster u toku sezone zbog onog pravila oko domacih igraca. Tako da tu nema potrebe da kratite tim na 12 igraca, bice ih min 15ak Sa druge strane ovo je klasicna situacija kada se promeni trener i ostanu igraci koji imaju ugovor, a nisu u planu trenera. Nekima se, pretpostavljam, vec trazi klub, neki ce se boriti za minutazu, neki ce na pozajmice, neki ce otici kasnije, neke ce zuljati klupa, a neki jednostavno nemaju gde. Suludo je bilo koga otpisivati u avgustu. Neka prodju svi pripreme i polako praviti rezove kako se pocetak sezone bude blizio.
    8 points
  9. Nikakvi simptomi, mislim da je okay, brojimo dane za inkubaciju, ali je skroz ok. Onaj od 20 evra negativan
    7 points
  10. Sta je radio? Ja se ne secam. Statistika kaze da je u polufinalu ABA lige na 3 utakmice imao prosek od malo preko 8 ppg, a u finalu 13 ppg. U finalu prosecan indeks 16. Ne vidim kako se on to sakrio kad je tvrdo, u polufinalu je otprilike odigrao ono sto je igrao na nivou sezone, a u finalu dosta bolje od toga. Niti je grejao klupu, u 5 od tih 6 utakmica je igrao preko 20 minuta. Playoff EL 2018/19, Fener - Zalgiris, tvrdo da ne moze tvrdje. Walters 14 ppg u seriji, 70% za dva, 70 za tri, jedan od najboljih igraca u toj seriji. Nate mozda na oko deluje mekano, ali je fenomenalan u kontakt igri, za mene mi nismo imali igraca koji bolje zavrsava pod kontaktom od njega. Da, bolje i od Djenke.
    7 points
  11. a da malo batalite priču o zlim komšijama! nisu Zvezdi problem komšije već banditi u klubu. da smo prošli Šerif svi bi pisali o meču protiv Dinama i uspeh komšija se ne bi primetio. ali krstovići izgubiše pa sad traže na koga da svale krivicu.
    6 points
  12. And this week's award for smoothness goes to
    6 points
  13. Moja radost sto sam danas prosao tehnicki trajala je kratko
    6 points
  14. Kaže mi ortak koji je bratanac masera kod kojeg dolazi sestra Filipove žene : Nnoku smo dali rok da se odluči najkasnije do Sv.Nikole ili vraćamo i četvrti put dobro poznatog i prekaljenog cigana na poziciju centra. I onda samo još da uigramo Vajta mukicu...a ostali znaju šta im je činiti. Radonja je kažu ipak prihvatio predlog preodlikovanog marketing tima da potpisivanjem uglavnom igrača koji već poznaju trenera, sistem i grad, mi prvi u EL dostignemo najviši stepen uigranosti i forme odmah na početku sezone dok se još milijunaši kalibrišu i aklimatizuju masne potpise. Ideja je da peglamo već na startu takav reli mod, da svako sa sezonskom kartom ko uspe da se prvi uloguje odmah nakon sudijskog podbacivanja, može da upravlja timom preko ''KKCZ remote control 2021'' aplikacije koja je već sada dostupna na play store...ali samo prvu četvrtinu. Meni to ipak malo preterano jer šta ako i ''kamen na kamenu'' nabavi sezonsku pa ga ukenja log-in.
    6 points
  15. Lazetić treba da nam bude prva opcija, pa makar ispromašivao sve prve sezone.
    6 points
  16. 3 dana, obojica. Sledeći put će za igranje urologa, psihologa i ostalih ologa biti veće kazne. Rekli smo na tati se toleriše svašta ali na stranu očajan humor, preteraste ga.
    6 points
  17. Kad se setim - Jovelju prodaju Ajntrahtu, decka koji je top talenat, veci od svih ovih zajedno u prvom timu, a Terza prica, mislim cak u izjavi nekoj da je to rekao, ali interno je pricao - Ma koji Joveljic, pa doveli smo boljeg....mali Krstovic...strasan igrac.
    6 points
  18. Da, sa Janisom je uveden taj termin...
    6 points
  19. Najbolje da se nismo ni prijavili za evropske utakmice
    5 points
  20. Ja tebi serdaru ti meni vojvoda
    5 points
  21. Pusti ti šta je zapisano na sajtu EL, jer o tome niko do sada i nije pisao, nego smo pisali o fizičko-atletskim karakteristikama igrača i njegovom skillset-u. Ivanović je visok 190 cm (u patikama), ubedljivo je najopasniji sa loptom u rukama, odličan je ball handler, ume da iskreira sebi šut iz P&R-a i izolacija, ume da iskreira za saigrače, dobar je decision maker i generalno high IQ igrač... 7.1 asistencija per 40 na nivou sezone, 2.59 Ast/To ratio, 4.5 asistencija na 8.9 šuteva iz igre. S druge strane za dvojku nema sajz i fizikalije, nema šut iz izlaznih kretnji, nije neki kater, iz catch and shoot jumper-a prošle sezone težak prosek... I na osnovu čega je onda on dvojka, ili kombo bek, kada nema bukvalno ni jednu jedinu karakteristiku zbog koje bi ga tako zvali, a ima sve karakteristike PG-a? Uzgred, prošle sezone u Budućnosti je i Della Valle igrao sa loptom i vrteo pik u petorci sa Kobsom i Ivanovićem... Po ovoj tvojoj klasifikaciji je onda i on bio PG, a neko od preostale dvojice čak SF... A zapravo su samo igrali sa tri "mala" i to je to.
    5 points
  22. Poenta je u tome što je tada klub bio u užasnim finansijskim uslovima, tada smo nekako lakše prihvatali sve te Krnete, Bogdanoviće, Kaluđeroviće, Slavka Perovića iz Liberala, i ostale fudbalske duduke. Bilo je teško sigurno gledati sve to, ali vjerovatno da nije moglo nešto bolje da se nađe. Ovo je mnogo veći problem. Mi nakon 2 ulaska u LŠ, nakon dva prolaska grupne faze LE, nakon nekih finih rezultata i nekoliko velikih mečeva koje smo odigrali, mi se i dalje nijesmo odmakli od klošarskih kombinatorika i muljanja. Ne možeš u tim da imaš Borjana, Dragovića, Kangu, Kataia i Bena sa jedne strane, a sa druge strane da vučeš Gobeljića i Krstovića. Ja razumijem da ne možemo da imamo baš 11 jednako dobrih igrača, ali mora da postoji neki kriterijum. Zbog toga je igranje Krstovića danas jedan od ključnih problema, Krstović reflektuje sve one loše strane našeg fudbala i društva. Mi na svakom koraku vidimo neke ljude koji se nalaze na nekim mjestima na kojima nikako ne bi smjeli biti, bez kvalifikacija, bez obrazovanja, bez kvaliteta. Neke je postavila partija, neke je bogati otac progurao, a neke menadžeri guraju. U ovom našem slučaju se izvjesno radi o ovoj trećoj opciji. Taj momak je nažalost samo igračka u rukama jednog ozbiljnog kriminalca, lika koji ponižava igrače, upada sudijama u svlačionice. Za ovo prvo znam provjereno da tretira igrače kao robove, a za ovo drugo ga je Kaluđerović suspendovao iz fudbala doživotno. U suštini me boli briga šta radi u svoj prćiji u Golubovcima, veći je problem za mene ovo guranje krša u timu koji želi da igra Evropu. Da je trenutno 2008 godina vjerovatno se ne bih previše potresao oko toga da li igra Psiholjub Đorđević, Krneta, Savio ili Krstović, svi su ozbiljne neznalice, ali u klubu koji ima neke dobre igrače u svojim redovima, klubu koji je uspio da napravi neki evropski kontinuitet, onda je moralna i etička odgovornost da se borimo konstantno protiv jedne klasične muljatorske kombinacije.
    5 points
  23. par utisaka sa stadiona, najpre sa tribina: 1. oni koji idu na južnu tribinu partizanovog stadiona su zapravo na gostovanju. ostatak publike im zviždi, vređa ih i skandira im "cigani, cigani" 2. tribina koja najglasnije navija i podržava svoj tim je "istok". razumem da se to ne čuje u tv prenosu. to podseća na navijanje sa engleskih utakmica, nema organizovanih navijača i izgleda sjajno 3. redovan repertoar posvećen vučuću nije izostao a sad o terenu: 1. nikada nije bilo očiglednije na terenu to što partizan nema upravu. imamo 16-17 seniora (većina od njih su fizički potpuno nespremni), a na mnogim pozicijama nemamo zamene. recimo, imamo jednog desnog beka, jednog napadača, samo tri centralna defanzivca i da ne nabrajam dalje. ali, kad se dovodi pojačanje dovedu trećeg golmana 2. partizan, na žalost, trenutno ne može da nađe boljeg trenera od stanojevića 3. svakom igraču treba podići spomenik za trud koji su uložili. nesrećni lazar je bio u predinfarktnom stanju pre nego što je izašao, a nije jedini 4. ovi rusi su ekipa za koju je i više nego očigledno da su b tim nekog drugog kluba. ponašaju se kao tipične birokrate, čini mi se da bi sa istim žarom udarali pečate u nekoj sovjetskoj firmi iz doba brežnjeva
    5 points
  24. Imao si me do ovog "talentovan". Čak mi je i odlazak u PSŽ manje neverovatan. Otkud znam, možda im treba domar, baštovan ili klovn.
    5 points
  25. Trudna mi je snajka, stize mali Zvezdas/ica 🙂
    5 points
  26. Mislim da sam već pisao ranije, pre koju godinu burazer i ja na skijanju na Staroj Planini i u lobiju hotela Dejan Savić. Nemam običaj da se slikam sa sportistima, zapravo mislim da ni sa kim i nisam, a samo sam odredjenima kao klinac uzimao autogram ali rekoh sa Savicem cu da se uradim foto i ujedno da razresim jednu dilemu na koju samo on može da mi da odgovor. Ustvari prišao sam da ga pitam to sto me dugo kopkalo a brat je iskoristio i pitao Deki može slika. On je zastao, pogledao nas strogo i njegovim tipično odsecnim tonom kratko rekao Može. Dok pokušavam da ga za sliku delimično obgrlim, jer je kad si pored njega jos ogromniji nego sto izgleda na TV, pitam Deki, neke ‘95-‘96 si u intervjuu za Tempo rekao da si tokom leta, medju dve sezone, pojeo mnogo cevapa. Davno je bilo i bio sam klinac pa ne mogu da se setim da li je 50 ili 100? DS (bukvalno ovim recima): U jbte čega si se ti setio! 100, opklada je bila u pitanju
    5 points
  27. Valjalo bi zatvoriti ovu temu. Probalo se, ne ide.
    4 points
  28. Ajde Kure budi faca i turi ga na profilnu
    4 points
  29. kakva sprdacina i jajaranje su ova odlaganja kola.. nisu prosle ni 3 utakmice u prvenstvu a i tu su izrotirali 25+ igraca, pa se vec "umorili".. serem ti se i na ligu koja to odobrava i na klub. ☕
    4 points
  30. podsetimo se najboljih momenata iz prosle sezone
    4 points
  31. posle se ljutite na coopera, za identicne postove. ne mozemo da dovedemo igraca, sasa obradovic isisava sve finansije iz meseca u mesec plus bonuse.
    4 points
  32. Jel se secas koliko si me bio iznapadao zbog predloga da mi igramo sa '3 mala' , jer ce Ejim da nas napuni iz reketa??
    4 points
  33. U sledećoj inkarnaciji bih voleo da me nebesa obdare veštinom mahanja peškirom Udonisa Haslema. Ne tražim mnogo.
    4 points
  34. Jedan od kumova me godinama zeza zbog McD i naseg malog dozivljaja. Bilo je to vreme kad sam najvise trenirao i najvise vodio racuna o ishrani, sadasnja supruga je jos uvek zivela u Novim Banovcima a kako je kuma svima kupila karte za Balasevicev koncert u Areni plan je bio da odemo do Banovaca, pokupimo suprugu, rucamo u jednoj odlicnoj kafani na Dunavu u Banovcima svezu ribu, odemo na koncert a kad se zavrsi - nocu svi za Nis. I naravno kad su u pitanju takve akcije najteze je odrzati neku normalnu ishranu, posebno uvece/nocu nakon koncerta od skoro 4 sata i putovanju od jos sat ipo - dva. Zato sam isplanirao jos ranije da mi devojka, dok mi stigenmo, napravi obrok koji cu zapakovati i koji ce cekati u kolima, a sta ce oni jesti me nije puno zanimalo. Kad smo krenuli za Nis naravno da im je najlaksa i najlepsa opcija bio McD na autoputu. Posle bezuspesnog ubedjivanja i mene da im se pridruzim nakupuju oni to smece koje su jeli, tj pristao sam i da ih castim ali necu da jedem, pocnu da veceraju a ja vadim zapakovan neki pirinac i kuvana jaja I tako, posto je zima, 30. decembar jedemo u kolima a onaj fini miris McDa se mesa sa "mirisom" kuvanih jaja... Kadgod sedimo negde da jedemo, ili krene prica o hrani, kaze kum da nece nikad da zaboravi i pocne da me citira: Necu bre da jedem to smece, necu, jedite vi... pa dodaje: I tako plati svima nama a on jede ona njegova jaja bold: Veceg smeca nema, da je ukusno ukusno je ali da je smece smece je
    4 points
  35. Zato i rekoh, ne bih voleo Jovica kad je tu vec vanilica. Daj dva beka i Noka pa da prebacujemo loptu kroz kos. Da je Ivanovic zavrsio kod komsija, mislim da bi se vise plasili njega od Pantera i Avramovica zajedno. Ivanovic ima sve karakteristike lidera, zajeban je, klacer, prgav, motivisu ga jaki protivnici, hrabar je, voli da preuzima odgovornost na sebe i bilo ga je tesko gledati protiv nas svih ovih godina. Eto sad ce biti nas, u crvenobeloj garnituri(sto je bas amboliv'bol), i iskreno, od svih, njega jedva cekam da vidim u nasoj opremi. Sa ratnicima kakvi su on, Kalina i Lazic, mnogo se lakse spava. Verujem da ce Ivanovic posle prve utakmice sve da nas kupi. Zapravo on i Kalina su ti koji me drze spokojnog, ma koliko se drugi pojacali.
    4 points
  36. Kod komsija Jovic povredjen, udje Terzic i vrhunski centrira za izjednacujuci gol. Kod nas je otisao najbolji bonus, koji inace nije bio ni blizu prvih 11. Ali Krstovica voli grupa.
    4 points
  37. Definicija debila koji voli više basket, no leba da jede: Odvedem klince u kvart, igraju fudbal, ja im branim itd. Neki klinci krenu da pikaju basket i ja im se naravno pridružim. Bos. Završim basket sa dva krvava žulja na nogama. Kraj priče o debilu.
    4 points
  38. Čović i Ostoja su na istoj sisi i deo istog sistema. Dakle, Čović nije nikakav opozicionar nego deo mafijaške hobotnice isto kao i limar. Razlika između njih dvojice je što je limar klasični sns komesar u KKP, a Čović ima i nekog ličnog udela u KKCZ s obzirom na interesantne pravne aranžmane preko FMP. Centrala je ovog puta odlučila da više para ide u KKP i to je to, nema tu neke velike filozofije.
    4 points
  39. U LE igraju timovi iz prvih 15 liga i šampioni iz ostalih liga ako propadnu u kvalifikacijama za LŠ a ne propadnu u kvalifikacijama za LE. Baš je grozan termin od 21h. Kako se oteglo, mislio sam da će nam još malo pa servirati doručak. Kakav je stres bio, svi sa kojima sam pričao su bili umorni kao da smo mi igrali. Nemam šta da zamerim Stanoju. Štaviše, koliko god da sam imao sumnje prema njemu, za ovo sinoć mu skidam kapu i duboko se klanjam. Na dan utakmice ostaje bez dva predviđena startera (bez jednog bukvalno pred meč), a uz Jovića bez ukupno tri izmene, u ionako kratkoj rotaciji. Uz to, 6-7 igrača je rovito ili poluspremno. Hajde ti, majčin sine, u takvoj situaciji pripremi očekivani rovovski rat i vodi ga do kraja. On je to, uz pomoć štapa i kanapa, uspeo. Jeste, trebalo je zadržati Natha još bar 10-15 minuta, ali sveukupna ocena je čista petica. Lepo je primećeno da je našao tu nit da ih dobro motiviše a ne preoptereti. Zaista je vodio utakmicu, svaka izmena je imala logiku u datom kontekstu. Takođe, ni ja ne vidim da smo igrali kukavički. Od samog starta smo pokušavali da igramo, napadali, stvarali polušanse, nije bilo nikakve čekalice. Mnogo cenim Natha ali nema šanse da bismo dobro izgledali da ga je pomerio poziciju iza. Ovi su veoma zajebani, mnogo više bi se šetali kroz našu sredinu u tom slučaju ili nekom drugom koji bi pojačao napad na uštrb sredine. Ostaje taj problem kondicije, ajde da se nadamo da ćemo biti bolji u nastavku sezone. Ne smemo da se orijentišemo samo na borbu za titulu, jer kad smo već došli dovde bilo bi šteta ispustiti šansu za grupe LK. Naravno, Santa Klara je nepoznanica, možda nas dobiju na kvalitet ali ne smemo da imamo lošiji pristup od sinoćnjeg. Jeste bilo i sreće, ali zaslužili smo je borbom, a sad je ne bi trebalo izneveriti nekim ''lako ćemo'' pristupom. Jeste, mi nemamo nijednog igrača koji je kompletan niti u stanju da igra bez ponekog velikog ispadanja ili druge neozbiljne greške. Zato nam ostaje taj timski pristup, borba i trčanje, pa da se molimo da povremeni padovi ili pomračenja neće imati veće posledice. Veliko srce je osnovna odlika ovog tima - tri puta smo jurili i stizali prednost u ovom dvomeču. Ne mogu da vam opišem koliko sam srećan kada gledam Partizan koji ne odustaje. Par reči o igračima. Jojić se jeste švercovao u prvom poluvremenu (mislim da je kriv i za prvi gol), bio je znatno bolji u drugom. Marković je u napadu odigrao strahovito, kao retko kad ranije. Mnogo nam fali širina u igri, zato nam lako uguše igrače u sredini. Kako je bilo dobro kada su Marković i Živković više puta duplirali po desnoj strani i svaki put prošli. Nekoliko boljih centaršuteva i bilo bi više golova. Zdjelar je tihi motor, ništa što već nismo znali. Suma je jednostavno neozbiljan. Imao je i dobrih i loših poteza, on zna fudbal i može da odigra sjajno ali je sramota da u ovakvom stanju dočeka sredinu avgusta. Sumnjam da ćemo ga prodati, ostaje samo nada da ćemo ga kako-tako uklopiti i iskoristiti što više svetlih trenutaka. Na kraju, ako nešto trenutno imamo rešeno to su golmani (biće propusta, ali deluje da imamo gotovu poziciju). Izmena za penale je neočekivana ali hrabra i sjajna. Pričao je Natho (a bar on zna taj deo posla) da Nemanja fantastično brani penale, a to je i pokazao. Obojici je jasno da nema mesta za sve, znaju svoje uloge, ali su, verujem, dobili fantastičnu injekciju samopouzdanja u ovim mečevima. Odličan potez je i dovođenje Lukača - stariji, iskusan golman, poznaje klub, pristaje na ulogu podrške i osigurača, a moraš da imaš tri golmana. Hrabro da isplovimo na Atlantik. Napred Partizan!
    3 points
  40. Malo se priča koliko dobar posao radi ekipa TV Partizan. I mali Tegi dobar, polako prolazi trema, engleski na mestu jaka četvorka, svakim danom je sve sigurniji. Jebo ga ti, kako sine legend, skoncentriši se. Prva 3 dana pretpripema su izbacili 5 klupova i preko 200k pregleda na YouTube. Kako li će tek biti kad dođu starteri... Svi smo se uželeli vrhunske košarke.
    3 points
  41. Mr clutch je napisao dobar uvodni post, staviću i ja svoju analizu i predikciju. Idem od najjačih do najslabijih sa rangiranjem, novajlije na kraju kao posebna grupa. 1. Mančester Siti- ubjedljivo prvi favorit za titulu. Oni su mašina za ligaška takmičenja. Riješili su problem odbrane sa Diasom, ojačali sredinu sa Grealishom. Ostaje još napadač, Kane je savršen pick. De Bruyne i Foden će vjerovatno propustiti par utakmica na otvaranju, ali imaju dubinu na svim pozicijama. 2. Liverpul- najbolja verzija Liverpula može da se suprotstavi Sitiju. Pokazali su da imaju ogroman plafon u nekim ranijim sezonama, kad su na max broju obrtaja onda su ekipa za 90+ bodova u sezoni. Povratak van Dijka je ključna vijest za Redse. Sredina terena je oslabljena odlaskom Wijnalduma. Moraće Alcantara da odigra bolju sezonu, ne treba otpisati ni Keitu. Jota je sjajno pojačanje u napadu, mnogo bitan za Liverpul, biće pogotovo važan kad krene kup Afričkih nacija. 3. Čelsi- Tuchel je napravio sjajan posao prošle sezone. Zategao je ekipu izuzetno dobro. Presing i tranzicija su im najveća snaga. Kao tim nemaju nikakvu manu, nijednu slabu poziciju. Odradili su najbolji prelazni rok prošlog ljeta, a još su doveli Lukakua. Mislim da njima najveći problem može predstavljati sistem igre. Pokazalo se i prošle sezone da imaju dosta problema sa ekipama koje im stanu u blok, biće dosta takvih utakmica ove sezone. Očekujem da tu prokockaju dosta bodova, zato i mislim da ne mogu da osvoje titulu. 4. Mančester Junajted- kad se otvori prilika da se dovede igrač poput Varanea treba reagovati uvijek. Tu su dobili ogromno pojačanje. Sancho je isto veliko pojačanje i zalog za budućnost. Jaki su generalno na svim pozicijama, ali mislim da im treba jedan dinamičniji vezni igrač. Nijesam ni siguran da Solksjaer može da napravi mašinu kao što mogu treneri Sitija i Liverpula. Moraju se računati ozbiljno, ali ne vjerujem im do kraja. 5. Arsenal- sad je već teško ocijeniti ko je najjači iza ove četvorke, ali neka bude Arsenal. Igrali su baš jalov i dosadan fudbal prošle sezone, ali kad se pogleda tabela na kraju nijesu zaostali previše bodova u borbi za LŠ. Imaju oni potencijal da igraju bolji fudbal. Nemaju veliki plafon, ali morali bi biti barem top6 ekipa. White je plaćen papreno. Dobro je što su makli Luiza, ali nije dobro što su dali novi ugovor Granitu. 6. Lester- neka bude Lester. Oni su najgotivniju klub u ligi. Igraju odličan fudbal, imaju dobre igrače, imaju dobru transfer politiku. Samo im fali malo stabilnosti kad dođe finiš lige. Zadržali su otprilike isti sastav. Doveli su Daku i Soumarea, dva dobra i talentovana igrača. Lester je zakon. 7. Totenhem- dostigli su vrhunac sa Poketinom, sa sjetom će se prisjećati tih godina. Specijalni ih je vodio fino jedno vrijeme, ali se to brzo urušilo. Kane ako ode onda je to i zvanično jedne velike generacije. I dalje ipak tu ima kvaliteta za gornju polovinu lige, ali treba im restart. Može opet da se napravi dobra priča sa nekoliko dobrih poteza. Romero je fino pojačanje za početak. 8. Vest Hem- Moyes je dokazao da je ozbiljan stručnjak. Unio je čvrstinu u ekipu, izgradio dobru tranziciju, radio dosta na prekidima. Dovoljno za visoko 6. mjesto. Odlazak Lingarda će ih oslabiti. Ostalo je sve isto, Rice i Soucek su odličan tandem na sredini, Antonio uvijek odradi posao. Benrahma može sigurno bolje, intrigantan igrač. Neće biti lako da ponovo prošlu sezonu, ali nije možda ni pošteno to očekivati. Biće dobra i jedna stabilna sezona na sredini tabele. 9. Everton- Zalećeli su se dobro, ali su pali još bolje. Klasične Karamele su to. Na klupi su doživjeli downgrade, nijesu nešto ojačali roster. Hames je velik majstor, ali ne može se očekivati od njega da izgura cijelu sezonu. Everton je neki specifičan klub, kad god krene sezona od njih se očekuje nešto dobro, bili navijač ili ne, Everton nas kupuje lako, prodaje maglu, ali volimo da nas Everton prevari. 10. Aston Vila- odličan prelazni rok su napravili. Grealish im je donio 100 miliona. Odličan je igrač, ali 100 miliona mnogo znači za klub poput Vile. Ings donosi 15-20 golova za sezonu, samo je pitanje kako ga uklopiti sa Watkinsom, to je posao u struku. Bailey je isto dobro pojačanje, ima dobru ljevicu. Buendia je došao iz Norwicha, Young da pomogne malo kao veteran. Dobro je Vila ekipa, trebali bi da se zacementiraju na sredinu tabele. 11. Lids- Bijelsa je tamo sve. Njihovi igrači nemaju neku vrijednost individualno, ali kada je genije na klupi onda je sve moguće. Podsećaju me na Salzburg u LŠ, igraju svoju igru uvijek. Uplatite pretplatu na utakmice Lidsa, to je dobra investicija u zabavni život. 12. Vulverhempton- teško je predvidjeti njivov plasman. Trener im je dosta sumnjiv. Sastav je i dalje dovoljno jak. Napravil su rokadu na golu. Trincao je pojačao vezni red. Imaju oni potencijal za neko 7-8 mjesto, ali ako krene loše onda će vjerovatno provesti sezonu malo ispod sredini tabele. 13. Njukasl- postali su dosadan klub odavno, ali su napravili dobre poteze u prošlom prelaznom roku. Wilsona su pametno uzeli od Bornmauta. Idealan napadač za klubove ovog ranga. Sant-Maximin izgleda kao igrač koji igrač koji će u jednom trenutku da eksplodira i postane neka verzija Manea. Vjerovatno se neći boriti za opstanak, ali ne mogu nikako ni u gornju polovinu tabele. 14. Kristal Palas- otišao je legendarni Roy. Pošteno je vodio ekipu, dovoljno je izvukao sa ovim rosterom. Neće se vjerujem mnogo toga promijeniti u ovoj sezoni, slična je ovo ekipa. Mislim da su neoprezno odradili prelazni rok, ostali su bez dosta bitnih igrača u odbrani: Cahill, Sakho i van Aanholt su napustili klub. Ostaje pitanje kako će skockati poslednju liniju. Naprijed su dovoljno brzi i jaki da naprave probleme. 15. Barnli- ne volim ih, totalno su predvidljivi, ali drže se zajedno. Kod njih je sve poznato, sastav, stil igre, strijelci. Jedna totalna monotonija vlada u Barnliju. Imaju uvijek tu blagu prednost u odnosu na ostale davljenike, iskusniji su u toj borbi, imaju prosto kontinuitet sa trenerom i igračima. Mada neće ni to dovijeka trajati, oklizaće se pošteni Barnli ubrzo. 16. Sautempton- imaju odličnog trenera, to ih jedino vadi, ali transfer politika im je nedovoljno dobra. Svake sezone izgledaju sve slabije. Sad su ostali bez Ingsa. Oklizaće se i oni kao i Barnli, samo je pitanje vremena. 17. Brajton- volim ovu ekipu. Simpatični su, imaju neku viziju, trude se da igraju malo ljepši fudbal od družine sa dna kace. Živi su i dalje. Biće ovo teška sezona za Brajton. Po rosteru izgledaju slabije u odnosu na prošlu sezonu. White je otišao, golman Ryan. Nijesu napravili neke konkretne poteze, Mwepu iz Salzburga im je najveće pojačanje. 18. Norič- ekspresno su se vratili. Vjerovatno su izvukli neke pouke od tada. Očekujem da zaigraju malo oprezniji fudbal. Dosta je tu starih lica, Pukki i dalje vedri i oblači. Rashica može biti dobro pojačanje, doveli su i talentovanog Grka Tzolisa. 19. Votford- stari poznanik iz PL. Imali su povremeno dobre periode u najjačem rangu takmičenja, ali su znali da uđu i u katastrofalne serije. Teško je reći koliko mogu ove sezone, vjerovatno borba za opstanak, ali oni su čudan klub. Sjećam se kad su prije 3-4 sezone krenuli sa 6-7 pobjeda na otvaranju prvenstva. 20. Brentford- zanimljiv klub. Izgradili su identitet kroz drugu ligu. Vrijedi gledati njihove utakmice. Interesantno je da su poslednje dvije sezone imali u svojim redovima najboljeg strijelca lige, Watkins u sezoni 19/20, a prošle sezone je to bio Ivan Toney.
    3 points
  42. Nemamo upravu, navijači podeljeni, fali nam kvalitet, skraćena rotacija... ali imamo tim. Bravo za sinoć!
    3 points
  43. 3 points
  44. 3 points
  45. I meni je stan na Menhetnu dostupan, samo da odrešim kesu.
    3 points
×
×
  • Create New...