Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/20/2021 in all areas

  1. Nikako mi nece biti jasno razmisljanje navijaca da je neko ko ubaci 21 poen, ali ne da odlucjuci kos - choker, jajara, bezmudas. Ali zato neko ko bi u teoriji do tad ubacio 0 poena, i dao trojku na kraju - bio pobednik, mudonja i slicno. Da nema ovog Lojda, izgubili bi bar jedno 4,5 utakmica u EL. Vrhunski igrac za EL, a to dal je choker ce pokazati u utakmicama koje su bitne kao sto su one u ABA, mi smo u EL ispustili jos pre dva meseca.
    20 points
  2. Kako je Lazić igrao odbranu večeras, svako moguće poštovanje zaslužuje. Nema igrača koji toliko žrtvuje svoje tijelo u odbrani. Stane kao zid uz Gudaitisa, onda isprovocira faul u napadu Ponitke, posle jurio Pangosa kao bijesni pas.
    16 points
  3. Lojd je promasio ono jer je crkao, ne pamtim da sam ga video onako zadihanog kao na poluvremenu. Prelezao je skoro i koronu, mozda mu se telo jos uvek oporavlja. Jbg jedini je koji ume nesto sa loptom i mora da daje 20+ u kontinuitetu da bi ovom timu dao sansu da pobedi. Mozda nije top 10 igrac EL, ali top 20 svakako jeste, a uz to je i sjajan karakter.
    14 points
  4. Ovo nije tačno. Pogledaj ponovo taj detalj sa utakmice. Kuzmić je zagradio svog igrača ali upravo Davidovac nije zagradio Ponitku koji je sa suprotne strane od Kuzmića protrčao kroz reket, pokupio loptu i dodao je Pangosu.
    10 points
  5. Ma tipicni srpski mitovi... - izgubis, i odmah trazis krivca, Brankovica; - vidis nesto kod komsija da se koprca, i odmah u tudjega tatka pogolema patka; - nakandna i odlozena pamet, kaze se nesto na pocetku sezone, cuti se dok se to ne ostvari, i onda 'esam vam rekao'; - secanje ko u zlatne ribice + selektivna memorija... Ok, i ja sam podlozan tome, moje omiljene su: - bice bolje i bitno da smo pokazali karakter...
    9 points
  6. Mislim da ne postoji trener koji bi iz ovog tima izvukao bolju partiju od Radonjica. Kad Loyd nije na parketu tesko je naci igraca koji zna da spusti loptu na parket, a kamo li da postigne kos nakon tog poduhvata. Cista radonjicevska partija sa dobro izgrebanim koljenima i teska je nepravda da smo ovo pukli. Ova sezona u EL je bas frustrirajuca. Imamo 7 pobjeda i bar jos toliko izgubljenih u ovakvoj zavrsnici. Najradje bih sve premotao do plej ofa.
    9 points
  7. Prvo idi da proveris da nisi postao oluk od tolikog cinka, pa cemo posle da vidimo za dalje 😉
    8 points
  8. naravno da statistika moze da zavara ali ovde se na svaki fadeaway JOB-a gledalo kao na potop i "zbog ovoga ga treba ostaviti na aeorodromu", a kad Loyd ispuca 1/9 trojke (nije bilo samo jednom)...nema veze, ulazi sledeci put, samo sutiraj tebreks jasno je i da je Loyd kompletniji igrac, igra odlicnu odbranu i sve to, ali se na njegove greske obicno zmuri, jer smo zaljubljeni u njega, a JOB je neka bivsa riba, koja nam smeta i kad dise
    7 points
  9. JOB 50% za 2, 32% za 3 8.8 suteva po utakmici privatnik, samo misli na svoju statistiku, ispucava se, a procenti mu ocajni za njega je Kina Loyd 52% za 2, 29% za 3 13.5 suteva po utakmici odlican timski igrac, strelac mamojeb ide u Barsu : )
    7 points
  10. Preseklo me kad procitah, a onda se setih da se valjda radi o zubima....
    6 points
  11. Ma ne rade čak ni to, znaju oni da među onima kojima se on obraćao nemaju šta da traže, nego su primorani da ga slave, zbog ovoga sto je rekao urosg3, da je od Titove smrti ovo jedini put kad sve novine na teritoriji ex Jugoslavije imaju istu vest na naslovnim stranama. Sa time da je sad reakcija čak iskrenija nego kad je umro Tito. Da je do njih ne bi ga oni ni pomenuli, kao što i nisu na perjanicama patrijotskih sajtova, nego moraju. Što je u stvari dobro, to da su naterani da ga slave. To znači da je on na kraju pobedio, tj ideja koju je zastupao. Plus, svi ce oni na smetliste istorije, a njegove pesme ce ostati deo najlepse lirske poezije sa tih prostora. Ja u stvari nekako i nemam osecaj da je stvarno umro, mada je sto kaze mrd i mene ovo pogodilo vise nego kad su umirali neki koje sam poznavao, ili su mi bili rođaci, zato sto su bili budale zavedene nacionalizmom.
    6 points
  12. Interesantno je odakle dolazi otpor uopste zbog snimanja ne ovog konkretnog filma, vec bilo kog filma sa ovom tematikom. Otpor iz Hrvatske je sasvim ocekivan. Pokusaj revidiranja istorije, budjenje iz friskog sna o apsolutnoj nevinosti, rusenje narativa da je Jasenovac u odnosu na Hrvatsku isto sto i Ausvic u odnosu na Poljsku. Otpor iz pojedinih krugova u svetu je iz razlicitih razloga. Od ogromnih para datih za lobiranje kroz negativne kritike do bekstva od rusenja zacementirane slike o vecitim losim momcima. Zastrasujuce je sto se cak stice utisak da je nekome zasmetalo sto jos neko moze da ima tapiju na holokaust. Sa druge strane da nije jevrejskog stradanja za Jasenovac kao simbol, a ne jedino stratiste, niko i ne bi cuo. Otpora ima i u Beogradu. Neverovatno je da ima toliko bitangi kojima je smetalo snimanje ovakvog filma. Razlozi? Od komunjarskih jarana kojima pena izbija na usta kada ih neko pita zasto ovaj logor nije oslobodjen, preko raznoraznih benignih kontrasa, pa do cuvenih nvo društvanca koji dobro znaju da naplate to sto rade i govore. Dakle, najmanje je bitan kvalitet ovog filma. Sporna je uopste obrada ove tematike i to je mučno.
    6 points
  13. Jeste užasno teško biti game winner. Ali i ti retki kojima to uspeva u dobrom procentu, ne znači da mogu svaki put iznova biti game winner. A problem je što mi ovde Loyda proglašavamo chokerom, a Pangosa clutcherom, na jako malom uzorku. Što je svakako nefer a isto bi reko i da je obrnuto.
    6 points
  14. Ako bi neko hteo da Balaševića definiše kao navijača najtačnija odrednica je Zvezdaš. Ako bi smo svakoga, ko iz lokalpatriotskih razloga simpatiše neki klub ili iz političkih hvali nekoga ko se nama ne dopada, isključili iz crveno- bele porodice postali bi Delije. Euforija koja je u bivšoj državi vladala oko Zvezdinih evropskih utakmica u periodu 78.-82. ne može se uporediti ni sa osvajanjem Kupa šampiona. Jedno finale Kupa UEFA i dva četvrtfinala Kupa šampiona u tom periodu + herojska utakmica protiv Bajerna učinila je da su svi neutralni ljubitelji sporta kao svoj prvi izbor prihvatili Zvezdu. Bez ikakve prisile, samo snaga fudbalske igre.
    6 points
  15. Da se mene nešto pita, ostavio bih Koloma u korona izolaciji. Neka Hall, Uskoković i Volden dele minute na kecu i samo rokaj.
    6 points
  16. Pravo malo cudo je kako smo sa ovako kratkom rotacijom uspeli da zategnemo odbranu u drugom poluvremenu i primimo samo 28 poena. Pritom nije da su oni ispromasivali otvorene suteve, vec su morali da zarade tih 28 poena. Znam da Kuzmic nervira mnogo sa nenormalnim promasajima za onolikog coveka, ali on radi fenomenalan posao u odbrani pika. Savrseno se postavlja i od toga krece cela odbrana, tako da i pored svega sto uspeva da promasi na drugoj strani on je ipak po mom misljenju dosta bitan za nas.
    6 points
  17. Evo ja sam jedan od ''padobranaca'', koji istina pogleda par stotina utakmica svake sezone, a koji tvrdi da je defanzivni intenzitet u ovogodišnjoj NBA ligi ne samo ispod svakog takmičarskog nivoa, već bukvalno sraman. Bilo je toga naravno i ranije, ali sada je nekako ogoljeno do dna. Ima tu i objektivnih okolnosti, poput ove budalaštine s kovidom i odsustva publike, zgusnutog kalendara, nedovoljno vremena za kvalitetne pripreme zbog čega mnoge ekipe spekulišu i sa intenzitetom igre, tj. zalaganjem kao i sa odmaranjem igrača i kada ima i kada nema razloga. Ja nijesam jedan od onih 45% izgubljenih gledalaca u posljednjoj deceniji i zadugo neću biti među njima jer basket obožavam i fanatično pratim još od kraja 70-tih, ali ovaj procenat nije sasvim slučajan. Za one koji bi ga opravdali većom dostupnošću zanimljivih sadržaja u modernom informatičkom društvu samo da pomenem da NFL ne bilježi nikakav pad gledanosti. Sportska borilišta su neke vrste gladijatorskih arena i publika voli krv, znoj i suze. U modernom NBA basketu ostala je samo zabava, sa tendencijom da postane jeftina. Gomila super plaćenih zvijezda i onih drugih koji glume mala nedodirljiva božanstva, odsustvo bilo kakve pripadnosti (i podređenosti) ekipi, nedostatak individualnih i timskih rivalstava, nepostojanje rezultatskog imperativa - ništa od ovog ne doprinosi popularnosti. Tvrditi da je ovakva košarka kvalitetnija i estetski ljepša je stvar ukusa, a o njima ne vrijedi raspravljati. Samo da pomenem da nas ima mnogo i sa druge strane. Bezglavo trčanje i bjesomučno prangijanje trojki nije moj cup of tea, nikakvu estetiku ja tu ne vidim. Ima još mnogo negativnih stvari, nek se njima bave teoretičari igre, ja ću samo pomenuti dozvoljavanje flopping-a (i defanzivnog i ofanzivnog), pa čak i nagrađivanje istog (posebno u slučaju superstarova), iako je u pitanju prevara, tj. nešto potpuno suprotno od fair play-a koji bi trebalo da je osnova svake sportske igre. Znam da je ljubav, pa i prema basketu, često slijepa ali ipak nijesam toliki apologeta da dok se kola kotrljaju ka provaliji samo kažem so far, so good. U principu, s aspekta takmičarskog sporta, vrijeme do plej-ofa se slobodno može ''prespavati''. Uprkos tome, ja ću svaku noć odgledati utakmicu, dvije...
    6 points
  18. Pop Ćira i Pop Spira su pre RTSa, a bilo jeni te kako emisija pre RTSa, uglavnom 80-tih koje je ili radio Balašević ili je gostovao u njima, na primer Specijalna redakcija koja je išla posle njegovog šou programa, ali sve je to bilo 80tih. Naravno od 1990 pa do danas gotovo da ga nije bilo i to je istina. Jedini period kada vrata RTSa nisu bila zatvorena za Đoleta je neposredno posle 5.oktobra i u vremenu kada je RTS vodio Tijanić, koji ga je i nagovorio da urade, sada već antologijske, serije mini koncerata na RTSu, gde je on otpevao gotovo sve pesme. Mislim da je bilo 6 ili 7 emisija nemojte da me držite za reč. Posle toga uglavom ništa. Ne sećam se kada je rađena Balkanska ulica. Na ostalim kanalima nešto malo na B92, gostovanje kod Ivanovića na Prvoj i to bi bili to. Ali možda je tako i bolje, pošto je Đole iz te priče izašao čist. Bila je ona tužna i ružna priča da su je na Radio NS postojalo zalepljeno obaveštenje - Ne puštati Balaševića. Ali svi ti poltroni od muzičkih urednika u ovoj maloj nesrećnoj državi su male i beznačajne gnjide. Đole jednostavno nikako ne može sa njima da bude u egalu i ravni pošto je Đole džin za te male beznačajne stvorove. Čitam naslovne strane ovih režimskih patuljaka i mislim se, pa oni ga se i mrtvog plaše. ‐‐------------------------------------------ Sa Đoletom, sa njegovim odlaskom je zauvek otišao i jedan deo mog života, jedan deo mene. Pokušavam od sinoć da još obradim tu informaciju, da je shvatim, razumem. Nestvarno i tužno, kao ružan san. Pokušavam i da nađem prave reči, ali ne ide. Jednom sam pročitao da kada umre neko veliki i važan kao Đole, onda je i tuga veča zato što se tada više nego ikada susretnemo sa činjenicom i o našoj smrtnosti, i da kroz to oplakivanje, oplakujemo i naš život, i prolaznost naših života. Možda je to i istina, ali nije samo to. Možda se suze mogu objasniti time, ali ova praznina u duši koju osećam od sinoć nikako. Nemam snage ni da napišem ono RIP ili počivaj u miru i da dodam njegovom imenu, jednostavno se ili plašim ili ovo nije istina. Možda je sve ovo samo ružan san. Ko će donositi svetlost u ovaj mračan svet sada kada nema Đoleta ili kada nema nekog sličnom njemu. Kada ću ponovo osetiti onaj spokoj u duši i snagu i misao da možeš sve da uradiš kao što sam osećao te noći između 2 i 3 decembra 2018, posle koncerta kada sam ga zadnji put video i slušao. Jednostavno odbijam da poverujem da ga nema. Tu je on negde. Srešćemo se negde ponovo, na nekom koncertu, negde, nije važno gde. Ostao je dužan Bubu Erdeljan, a i ne može da ode bez da otpeva Odlazi cirkus. Bez toga jednostavno nije kraj. Vratiće se on na bis. I te kako če se vratiti.
    5 points
  19. @urosg3 Da li postoje neki brojevi koji potvrdjuju da je broj zarazenih i vaccinisanih veci od broja zarazenih nevakcinisanih? Ne znam sta da kazem. Jasno je sta vaccina radi. Znam za slucaj gde je osoba umrla za 19 dana od pozitivnog testa. Nije bila vaccinisana, ali mi ne pada na pamet da to moje saznanje koristim, kao pravilo. Just 5c
    5 points
  20. Clutch time is the final 5 minutes with the score within 5 points. https://t.co/DZdQMgKmeU. — ESPN Stats & Info (@ESPNStatsInfo) March 30, 2020. Clutch scoring is more than game-winners and overtime makes. It involves any shot in the closing minute of a close game.Mar 30, 2020. daklem, nije "clutch" samo poslednji napad. prozivati lika da je choker za mene lično nije fer. što ne znači da ti ne treba da misliš drugačije, narafski.
    5 points
  21. pa upravo smo pomenuli neke odlučujuće momente ove sezone gde je nemilice pogađao. ne može da se računa samo kada promašuje
    5 points
  22. Na žalost i posle 20 godina aktuelna...
    5 points
  23. Ima njegov imenjak nešto da doda na tu temu... Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока
    5 points
  24. Da nisam odrastao uz viđenje baka i deka s obe strane, bio bih neuporedivo siromašniji čovek.
    5 points
  25. Eto da me danas nasmeje. Sent from my LM-G710VM using Tapatalk
    5 points
  26. Pangos 10/14 iz igre, subjektivni osecaj 14/14 Steta, steta, ali igrati sa ovim rosterom na jednu loptu protiv bilo koga u EL je znak da se nesto dobro radi.
    5 points
  27. Skoro sam vas pitao, razmišljajući jesam li normalan, da li budete tužni kad umre neko poznat. I evo, valjda je morao meni neko poseban da ode, pa da vidim da sam "normalan". Počivaj u miru, Đole.
    5 points
  28. Naravno da su zubi. 🙂 Mozak ne vredi da joj dodaju kad je toliko dugo sa mnom. To bi kosatalo ko porcija mozga masinca u restoranu. 🙂
    4 points
  29. Bas los film, zaista sam ocekivao dosta vise. Ovo je lose i za Antonijeviceve standarde, koji je prosecni reziser. Film nema fabulu, radnju. Nema ni glavnog lika, cak je I Dara sporedni lik. Jako plitko obradjeni likovi. Bez pocetka I bez kraja. Gluma losa, sem koljaca Ante Vrbana, on je odlicno odglumio. Sreca pa je Vuk Kostic imao samo dve recenice. Uzgred budi receno glava mu je izgledala kao kod marsovca, tu su nesto zeznuli sa maskom, za Majstorovica su govorili da je bio lep covek. Janketic je ocajno odglumio Luburica. A akcente su svi promasili. Film nije nikakva propagnada, kao sto sam I ocekivao. Mislim, Antonijevic nije budala, kad je video da u scenariju nema nista od radnje I price, trebao je da ide na senzacionalizam I da pojaca scene nasilja na maksimim. Ovaj film je tanak cak I sa te strane. Propagandni film ne mora da bude los I on ima neku vrednost, ali ovaj je promasen I sa tog aspekta. Bolje da je sve to ulozeno u jedan kvalitetan dokumentarac. Aj sad Kusturicu da vidimo. Nisam njegov fan, ali sam ubedjen da ce njegov film biti dosta bolji, pa makar samo I na propagandnom planu.
    4 points
  30. Preko milion doza su dali, pricati o nekoj vezi vakcinacije sa zarazavanjemje zaista glupo. Pogotovo o tim razmerama gde vi od 10ljudi znate nekoga ko je posle vakcine dobio koronu. Jeste li svesni koliko bismo sada zarazenih imali?
    4 points
  31. Da l si realan da porediš procente šuta za 2 beka i visokog? Što se šuta za 3 tiče, JOB uglavnom uzima najklasičniji spot up sa centralne pozicije, Loyd gađa iz driblinga i kad sve stane. Uostalom, za jednog se interesuje Real a za drugog Turk Telekom.
    4 points
  32. Posle pobede od 2:2 Informer nastavlja da dominira
    4 points
  33. ovde se racuna samo poslednja utakmica sem kad je dzoni u pitanju, njemu se racuna i onaj fejdavej sto je uzo u poslednja 3min 3.cetvrtine protiv krke u novembru
    4 points
  34. mislis na utakmicu sa CSKA? jeste dao mnooogo poena i poene za +2 minut pre kraja, ali je 8sec pre kraja izgubio cistu loptu i to nas je za malo kostalo pobede. ali smo dobili utakmicu pa se to zaboravilo. jos jednom, samo kazem, ako je to dozvoljeno na ovom forumu, da to sto neko ima skilla da postize po 30+ poena po utakmici ne znaci da mu ruka nece zadrhtati u ogromnom broju odlucujucih momenata. primera je toliko, da je besmisleno da ih navodim, ali je posao trenera da prepozna ko je Loyd a ko je Rade fckng Milutinovic. ako jos uvek nije jasno sta kazem, eno polufinala iz Laktasa pa se da uporediti sta je odigrao Rakocevic a sta Lazic. i sto se mene tice, svaka dalja prica ovde staje, samo mi jos treba da mi se ucitavaju svakakve gluposti i da me neko proglasi za malicioznog a Loyd mi je svakako jedan od najdrazih stranaca u klubu.
    4 points
  35. jednu opciju smo pre par dana poslali u aut. što se lojda tiče, imao je on tekme gde je clutchovao po 5min u kontinuitetu, protiv cska je valjda naočigledniji primer nema igrača koji uvek pogađa
    4 points
  36. I jebo Pengos svakog ko ovde opet zakuka za njim. Ode nam cela sezona u grdjenju lica i valjanju po zemlji što i ciganija ukleta nema milionskog igrača, kao da smo ga nekad i imali, nego moramo da se patimo sa Lojdom koji nume zicera. I Zo nam nije valjao kada je usporio nakon šlepanja onog odrona od rostera više od pola sezone. Njega smo opremili sa Filipom najboljim domaćim plejem ali Lojd eto ima reprezentativca Španije i višestruke evropske vice šampione Kuza i Simketa. Zvezda prvi put ima kompletnog igrača, beka top šutera, vrhunskog ball handlera koji kada je vreo trpa, kada mu stane šut ide u meso kao da nema sutra a odbranu igra iz sve snage od početka sezone. Kada planiramo da prihvatimo da je i Lojd milionska klasa ali to se adekvatno plati i racionalno eksploatiše tek kada potpiše za milionerski klub gde će umesto hausmajstor uloge igrati samo svoju igru pa će sa 20 poena za 20 minuta biti baja. Kod nas iako je od 19 EL duela 12 odigrao u okvirnih 30 minuta, ipak sinoć je čouker jer nam je prodao tekmu za bitnu osmu pobedu u EL. Kada on misli da stignemo Alimpijevih jedanajs? To je sindrom ovih vaučeraca kojima država pokloni 5k dinara za letovanje a oni fejkuju još par komada i sa empirijom od deset godina porodične Paralije i još toliko sa oblajavanjem po odmaralištima Sutomora sa radničkim igrama sada po Sokobanjama jebavaju rentijere što u apartmanu od 4 zvezdice nema plitkog tiganja za palačinke.
    4 points
  37. tu pola teksta nema veze sa igrom i odbranom u ligi. kao sto rekoh u prvom postu, glavni 'problem' i problem ove lige su nacin igre koji se razvio poslednjih godina i pravila u ligi. igraci su toliko istrenirali sut za tri poena da je to doslo do tog nivoa da mogu iz bilo koje poze i sa bilo kog dela terena pogoditi trojku da protiv toga nema nikakve odbrane. nema veze da li te cuva young ili anunoby, tu nema odbrane od trojke sa 10 metara. pa onda iz dotrcavanja, iz driblinga, iz stepbecka i slicno. tu gotovo nema odbrane koja to moze da spreci. nikakav gary payton, scottie pippen ili john stockton nece spreciti curryja ili lillarda kada se ovaj digne na metar od pola terena i pogodi. defanzivci poslednjih godina moraju da gledaju i gde landuju™ sa nogama jer ako su i malo blizu mesta gde bi se suter spustio na zemlju (zaza rule), sudija odmah duva, i tri slobodna bacanja, sto je statisticki najgori moguci ishod za odbranu. pored toga, defanzivac mora izuzetno pazljiv gde su mu ruke jer ce 1 harden ili 1 durant to odmah pametno iskoristiti da zakace ruke defanzivca i tako iznudi slobodna bacanja. ovo je naravno sranje i jedna od najgorih stvari sto se tice pravila u ligi. ovogodisnji procenat za tri bih najvise pripisao zbog publike i praznih tribina. kao sto je bio slucaj u bubbleu. nije slucajno da bas sada ima toliko igraca koji su i dalje iznad 40% za tri, sto je ranijih sezona bilo u statistikama 3-4 igraca najvise. tu je i ono sto sam napisao pre, a to je da su igraci jednostavno sve bolji i bolji suteri. sadasnja kosarka i kvalitet lige je rekao bih nikada bolja. napadaci su ukupno nikada bolji, isto tako i defanzivci. razvoj tehnologije omogucava mnogo brze razvijanja i trenera, skautova i ostalih iz staba sto takodje dodaje na kvalitetu. estetika je subjektivna stvar i tu nema mnogo toga da se doda. ni meni se npr ne svidja da gledam neke igrace koji bez svesti opaljuju loptu iz bilo koje pozicije. ali isto tako i kada pogledam neke snimke iz ranijih godina, pa pogledam sta se tu radilo, dodje mi da iskljucim video jer mi je tesko gledati nerezonsku kosarku. toga je bilo i tada a i sada. licno, mnogo mi se vise svidja kada jedan igrac dominira u defanzivi nego u ofanzivi. svako moze imati dobar dan pa dodje jedan lavine i ubaci 10 trojki ali ne moze svako kao npr. ben simmons ili chris paul da dominiraju odbranom. flop i sve sto ide uz to je, opet zasluga lige i njihovih pravila. dok se ne pocne ostro kaznjavanje (a nece), toga ce uvek biti. evo poslednji slucaj je bio sa licem nba lige. dobro su ga isprozivali, dobio je opomenu i sada su vec svi zaboravili. a nije mu ni prvi a verovatno ni poslednji slucaj. da se tu dele kazne npr neigranja, bilo bi to iskorenjeno. ali ligi se to ne isplati, pa nista od toga. igraci su vec odavno nasli rupe u zakonu kod ofanzivnog flopinga, bez da prodju sa kaznama, cak sta vise, jos ih sudije i nagradjuju. jeste, gledanost opada poslednjih godina. hiljadu puta ponovljena prica. pravi razlog toga nisam siguran da postoji. ima nekoliko stvari od kojih je jedan od glavnih po mom misljenju - broj utakmica. nfl koja je daleko gledanija ima utakmice svaku nedelju, po 4-5 meseci i to je to. svaka utakmica vazna i nikada se do poslednjeg kola ne zna pola ucesnika playoffa. u tom razdoblju nba ekipa odigra oko 50-60 utakmica, ako ne i vise. ne bih rekao da su sve nebitne utakmice ali velika vecina jeste. top dve,tri ekipe mogu 80% sezone odigrati u trecoj brzini do playoffa i da opet budu na kraju najbolji. bilo je ranije prica da ce se smanjivati broj utakmica ali sam siguran da to nece promeniti nista. sustinski tih 10-15 utakmica ne znace nista. generalno nba liga nije u losem polozaju po mom misljenju. ima naravno stvari koje bi trebalo iskoreniti ili bar umanjiti...flop, var™, sudjenje, favorizovanje, narativi, mediji...i jos drugo. ima stvari koji sada postoje a nije bilo ranije. npr internacionalni igraci i njihov poseban smek™ sto daju ovoj ligi, kao i sto vise internacionalnih trenera. ja bih skratio ligu na npr 24 ekipa umesto da se siri na 32, sto ce se uskoro i desiti. sa 24 ekipa bi tek liga bila kvaitetnija i zanimljivija za gledanje.
    4 points
  38. Žao mi je samo zbog ekipe, koja je zaslužila ovu pobedu možda više nego ikada. Ja sam iskreno bio zadovoljan več sredinom treče četvrtine. Kad smo smanjili na minus 7, uhvatim se sa velikim osmehom na obrazu i govorim sam sebi: "Jbt, koliko volim kad moja ekipa nezna šta znači reč predaja" ❤️
    4 points
  39. Serbian pop singer popular in Balkans dies of coronavirus Washington post
    4 points
  40. Ne znam da li je u pitanju samo testiranje, ali mislim da bi bilo too much da krene forum da bude kao sajt za strimove. Ne znam koliki su mesečni troškovi održavanja, al ako je tolika frka, daj ponovo da damo po 1000 dindži kao kad smo ga podizali
    4 points
  41. Ne znam kako vas, ali mene jos jede onaj poraz od juce, nekako me jos vise pece posle prospavane noci. Rezultatski nebitno, ali posle onoliko truda da se sa sakatim rosterom vratis i onoliko dobre energije izgubis jednim skokom i promasenim zicerom najboljeg igraca, nekako mi je bas WTF, i deluje mi kao kosmicka nepravda.Bas su momci zasluzili da se raduju sinoc, ali nadajmo se da smo losu srecu istrosili ove godine u 10tak EL utakmica, i da su nasa ostala takmicenja. Nekako mi ponovo posle par godina nas tim prirastao za srce❤
    3 points
  42. 3 points
  43. Daleko od sjajnog izdanja, a pobeda rutinska. Prava sampoinka.
    3 points
  44. Ja nekako drugačije gledam na to. Ne sporim da je ostvaren značajan napredak u šutu za tri poena, razlog je prije svega dominacija takvog tipa igre, pa je povećana potražnja zadovoljena kvalitetnijom ponudom. Ali, ne bih se složio sa narativom da je u pitanju nekakvo neodbranjivo majstorstvo protiv koga nema protivoružja. Kvalitet šuta za tri poena najviše zavisi od intenziteta individualne, ali još više timske odbrane. I dok ovo prvo još i može da se nađe, ovo drugo u regularnoj sezoni skoro da je izumrlo. Ono što hoću da kažem - nije isto kada šutiraš uz puls od 180 u egal utakmici, ili uz puls od 120 u laganom tempu rezultatski manje-više nebitne utakmice. Nažalost, u modernoj NBA sve više gledamo ovo drugo. Tako dobijamo iskrivljen, da ne kažem lažan utisak o kvalitetu mnogih igrača. Zato plej-of uvijek dobro dođe kao neka vrsta reality check-a, svojevrsne demistifikacije uobičajenih narativa i neophodnog spuštanja na zemlju zabluđelih ovčica (mislim i na igrače i na navijače ). Ono što NBA nekako mora da uradi je da regularnu sezonu učini kompetitivnijom, inače će spirala interesovanja i dalje ići naniže... Murray konačno ponovlja svoja plej-of ostvarenja, do sada je imao sezonu za zaborav. Večeras je baš trpao nemilice.
    3 points
  45. Svaka cast momcima na angazovanju i srcu, a pobede ce doci.
    3 points
×
×
  • Create New...