Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/03/2021 in all areas

  1. Neko je tražio reakciju Radonje kada je popizdeo na Dobrića. 🙂
    23 points
  2. Da, secamo se. Dosao kao 16-ogodisnjak u OKK Beograd 1971. godine i za koji je igrao do 1980. godine, kada odlazi u vojsku. Naredne godine njegov prelazak u Zvezdu, zajedno sa Zoranom Radovicem je izazvao veliku buru na kosarkaskom nebu tadasnje Jugoslavije. Bio je standardni reprezentativac vec punih 5 godina sa isto toliko medalja kada je dosao u Zvezdu, 3 zlatne (Evropsko prvenstvo Beograd 1975., Svetsko prvenstvo Manila 1978., Olimpijske igre Moskva 1980.) 1 srebrna (Olimpijske igre Monteral 1976.) i 1 bronzana (Evropsko prvenstvo Torino 1979,). Kao igrac Zvezde osvojio je jos dve bronzane medalje sa reprezentacijom Jugoslavije, 1982. na Svetskom prvenstvu u Cali (Kolumbija) i 1984. na Olimpijskim igrama u Los Andjelesu. Njihovo dovodjenje u Zvezdu, trebalo je da bude pocetak vracanja Zvezde na staze stare slave. Umalo se to i dogodilo 6 godina kasnije, kada je Zvezda u polufinalu playoff-a izbacuje tada neprikosnovenu Cibonu Evropskog prvaka (u regularnom delu prvenstva imali su 22 pobede bez poraza) sa 2:1 (gledah utakmice u TV sali SD "Lola" koja se nalazila u podrumu sa strane Bulevara). Bila je to godina kada je Rajko po drugi put dosao u Zvezdu posle dve godine provedene u Remsu. Nazalost u finalu je izgubila od Partizana 2:0, iako je obe utakmice Zvezda pocinjala furiozno i imala velike prednosti na pocetku oba meca. Ostalo je istorija, a mogla je tada istorija da krene u drugom smeru. Posle ovog neuspeha Zvezda vise nije bila konkurentna u prvenstvima bivse Jugoslavije i sledecu titulu osvaja tek posle raspada Jugoslavije 1993. godine. Te godine su inace Rajko sa OKK-om kao trener i Zoran kao igrac osvojili Kup. Inace je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. I da, Zizic nikada nije na ovaj nacin izvodio slobodna bacanja.
    22 points
  3. Evo ga ceo gif Onuaku vs Radonja
    20 points
  4. Masa emocija u časovima ljubavi, ali jedna poruka se izdvojila - treba izdržati da bi se ponovo pobjeđivalo. Nahajpovao sam se opet, idemo na Jugoplastiku po pobjedu! Samo da Divca ne gađaju kovanicama i biće dobro.
    15 points
  5. Šta je? Nemoj da ti... viđećeš kad odu gosti.
    11 points
  6. Pa pazi, ako Begli donese Grofu titulu u fantaziju to bi bio najveci uspeh Kingsa u poslednjih 15 godina, tako da bih ja razmislio o tome na njihovom mestu.
    11 points
  7. Jos na samom draftu je bila suluda ideja draftovati Beglija toliko visoko. Draftujes visokog igraca koji nema sut i defanzivno ne donosi nista, koji je igrao na koledzu na cist hustle oko obruca, presmesna odluka. Moze da postane fransizni igrac ako je fransiza KK Zdravlje iz Leskovca. A grof ga ima u fantaziju.
    10 points
  8. Srećan Jaramaz svima koji slave.
    9 points
  9. Svidja mi se kako je samo nas udarila covid ekonomska zikra
    9 points
  10. Radanov pokazuje da zaslužuje da bude legitimni član rotacije. Ja bih razumio da nema mjesta za njega da smo mi neka Barselona i da nam spolja igraju likovi kao što su Higins, Hanga ili Kuric. Njemu su konkurencija Lazić i Dobrić. Ja ne znam šta ne može da uradi Radanov na terenu, a mogu ova dva pomenuta igrača. Radanov nije igrač kojem treba neka velika potrošnja lopti da bi bio koristan. To je po mom mišljenju tip igrača koji se dosta lako uklapa u koncepciju timske košarke. Može da bude dobar sekundarni kreator, ima odličnu kontrolu lopte, dobro finišira na obruču. U odbrani za početak sigurno nije rupa. Ima size i dovoljno jako tijelo, dobro se kreće lateralno. Ako bude slušao Radonjića sigurno neće biti zakinut za minute. Neka slijedi primjer Dobrića koji je bio 12. igrač te sezone, ali je svaki minut koristio na najbolji mogući način.
    9 points
  11. 9 points
  12. 8 points
  13. Slavisa, sa ovim si bas, da prostis, zasrao. Moj pasenog, sapatnik... nije bo ni u jednoj rizicnoj grupi: sportista, zaljubljenik u reku - provodio na svom brodu svaki slobodan trenuta, ribolovac... ode Bogu na ispoved posle nedelju dana! Culi smo se 2 dana pre nego sto je umro! Nikakav faktor rizika, nista - ode. Kao i jos par ljudi koje sam dobro poznavao i sa kojima sam se druzio - odose, a niko ih ne bi stavio u rizicne grupe. Njihove humke i te kako brojim - svi su umrli na respiratoru. Zahvali Bobu sto te je to zaobislo i ne generalizuj, druze i pobratime - molim te.
    8 points
  14. 2021 je stigla, pa da pocnemo... Ustaaaaaj stokoooooooo
    8 points
  15. Večeras nam se na kecu rotiraju Kodi, Miler i Mekintajer.
    7 points
  16. Nabacićeš nam neki maler sa ovom slikom. Taman smo krenuli sa Radonjom da se uzdižemo fizički i duhovno.
    6 points
  17. 6 points
  18. Sleteli Perkins i onaj drugi...
    6 points
  19. Kazins izgleda kao Ratko Varda kad je došao u Sutjesku.
    6 points
  20. Imao je Radonjić još momenata vezanih za Dobrića
    5 points
  21. Odgledao sam jutros dobar deo reprize tekme sa Zadrom... Mislim da nema prostora za veliku brigu oko minutaže za Radanova...jer pretpostavljam da je i Radonja odgledao snimak. Pored jednosmernog Lazića koji se uvek kao starter prerano naždere malih faulova i klimavog Dobrivoja, teško je mladog igrača koji poseduje ovakav skil-set i brzinu reakcije zapostaviti sem ako ne glumiš neko ludilo poput Obradovića. Svi smo poverovali u očigledno neosnovanu priču da Radanov nije spreman za ovaj roster. Ali...nije ga ni probao. Radanov može da pokrije veći prostor u odbrani od Lazića jer je pokretljiviji, ima veći rič i manje je robustan. Jednom je matadorski propustio Koloma koji mu seče putanju u rikaveriju na svog igrača nakon udvajanja. Tu nije bilo šanse za svič i ispalo je odlično. Nije muva bez glave, prati kretanja i zato i izgleda pismeno na terenu sa loptom ili bez nje. Već treći put demonstrira brzinu prodora kažnjavajući propust spoljne linije (njegov čuvar jeste bio u niskom stavu ali je za trenutak pogledao iza da li ide blok) kada je cimnuo u prodor i bez hasla položio elegantno. Ostatak petorke ne troši energiju, rana faza napada...da su ga i videli na vreme izvukao bi faul ili faul koš...ultra laki poeni koji unose nervozu kod protivnika. Tu ga treba forsirati jer nije lako zaustaviti mlađano krilo koje puca od snage sa takvim prvim korakom i odličnom završnicom na obruču. Nakon toga u odbarni blokira šut pod košem obema rukama čisto kao suza (igra manje agresivnu ali i manje štetnu odbranu)...daje Voldenu koji vuče kontru, Volden maši sa distance i evo Radanova koji je istrčao da skokom iz drugog plana to koriguje. Za razliku od ove dvojice kojima već godinama moraš da daš ulogu u kojoj će napraviti najmanje štete na toj poziciji, Radanova treba pustiti da popunjava kolone. Ne mora ni da uzima više od par šuteva za tri po tekmi jer ga ima u dovoljno segmenata napada iz kojih može da skoruje. Kontra, skok iz drugog plana, prodor, može da baci asist, ukrade loptu...aj da ga ne ureknem i ovo već zvuči prilično jako.
    5 points
  22. Kod Obradovića je problem što nije umio da pronađe neki balans u tim reakcijama. Na svaki potez je reagovao nekom vikom i napušavanjem. Neki igrači su dovoljno mentalno čvrsti da izdrže takav tretman, ali sigurno ima i onih koji ne mogu da se prilagode tom pritisku. Mora da se nađe neka sredina u tom pedagoškom pristupu.
    5 points
  23. @Bonaventura Te 2 Jugoslavije (Kraljevina i SFRJ) su bile i velika Srbija, i velika Hrvatska, i velika BiH, i velika Slovenija, i velika Makedonija, i velika Crna Gora, i veliko KiM, a i velika Vojvodina u jednom: radilo se, skolovalo se, putovalo se, zivelo se... Ove sada nacionalne nazovi drzave nisu ni delic tog kapaciteta koji je imala ta drzava. Nacija? Cista izmisljotina da se njom bavi dokona raja dok joj otimas i ono malo dostojanstva koje je ostalo.
    5 points
  24. Već mi žao ovih Španaca. Nemaju sreće, naleteše baš na Radonju. Jedino se možda Barsa izvuče kao Katalonija.
    5 points
  25. Radanov, Dobric, Lazic... svako iskace u nekom segmentu. Lazic je ponajbolji defanzivni od njih, sigurno najjaci fizicki. Dobric je s druge strane los u defanzivi, pre svega u citanju igre (u defanzivi ga vadi jedino trcanje nazad u kontri i lupanje banane), ali je za 3p bolji i od Lazica (koji samo coskarenjem pogadja) i od Radanova. Radanov s druge strane sigurno ima najbolji overall package, najveci plafon. I jedini je od njih koji moze sam sebi da iskreira nesto. Kad bi upakovali svu trojicu u jednog igraca imali bi reprezentativca u timu. I to onog koji ide na SP ili OI. Zapravo, ne bi igrao u Zvezdi 😄
    4 points
  26. Dakle, ukoliko neko ima dilemu kojom vakcinom se treba vakcinisati, upravo je razrešena. Nije još, trebalo bi sutra ili preksutra.
    4 points
  27. slecem u kotez na basket terene signal mi ometale satelitske antene
    4 points
  28. Taman za bekapa osrednje ekipe EDIT: Da ne bude da sam peezduh, u nekoliko reci - dosta slabiji napadac od Gossa overall, ali ovako ako se razbije u kategorije ima nekih u kojima bi trebalo da bude bolji: 1) sut za 3 (sto je verovatno najveci minus u Gossovoj igri do danas), pre svega spot-up i 2) passing instinkti - nesto bolje barata sa uglovima od NWG-a i poseduje vrlo korektan taj skip pas koji se nije mogao videti tako cesto kod nasega miljenika. Ako se planira da zameni ovosezonskog, destruktivnog Gordica kao bekap, onda necemo izgubiti nista, ali nije igrac koji moze da nas povadi iz osrednjosti, tu nema nikakve dileme.
    4 points
  29. 4 points
  30. @Sunshine State Da probam ja iz ličnog iskustva. Gospođa i ja smo se vukli na kućnom lečenju desetak dana,simptomi srednji ,temperatura i blagi kašalj. Kada smo videli rendgenske snimke sa obostranom upalom pluća počela je da gori crvena lampica. Sledeća stanica je bila odlazak u bolnicu. To je najbolja odluka koju smo mogli da donesemo. Što se samog lečenja tiče niko osim lekara koji su direkno u kovid bolnicama nema veze sa čime se suočava. Kovid ambulante i porodični lekari mogu da dovedu u zabludu pacijente jer se iza blagih simptoma mogu da sakriju ozbiljna oštećenja pluća i krvnih sudova. Mi smo trebali ranije na rendgen pluća ali i ovako smo prošli manje više dobro. Gde je prednost bolničkog lečenja? Prva je mirovanje,to u kući nije moguće. Treba ići na pregled , čekati za laboratoriju ako treba terapija i tu se čeka. Tako da bolnica je funkcionalnije rešenje.Sve je na dohvat ruke i pod kontrolom obučenog osoblja. Preko puta nas je bio stariji bračni par (80+),deda veseo ,priča ,peva a baka kao miš ne čuje se. U toku noći smo čuli neki metež u hodniku , montiranje boce sa kiseonikom. Posle doručka samo videsmo da je dedin krevet prazan ,odneo ga kovid. Tako da koliko god mi sa pravom kritikujemo zdravstveni sistem u ovoj situaciji kapa dole.
    4 points
  31. Wrong! U Srbiji na respiratoru manje od 300 (na hospitalizovanih 8000), a Holandjani imaju skoro 700 na respiratoru (na hospitalizovanih 2000) - pokusavam da objasnim da Srbija ozbiljnije (koliko god to cudno zvucalo) pristupa covid lecenju, pa je posledica toga i manji broj umrlih. Ja vam lepo opisah moj slucaj - nijednog lekara ne videh ovde od kad sam saznala da sam pozitivna. Po prisanju Ruby Rod-a, njegova mama (u Srbiji) je imala slicne simptome kao ja, pa koliko vidim njoj je vadjena krv, dali su joj neku (kakvu god) terapiju, i za koji dan mora i na kontrolu. Ovde toga NEMA!!
    4 points
  32. Razumem ja tebe, ja sam cesto anti protivna svemu i uvek u nekom otporu. Ali ova situacija nema opciju cak ni glasanje 😄 Nisu to samo vlasti one koje se tebe doticu u Srbiji, tako je mahom svuda. Citao si sta ljudi pisu iz drugih zemalja, bilo je i gore u vecim demokratijama nego sto je u Srbiji. Naravno da mere treba da budu efikasne i pravovremene, ali nisu (svuda i uvek - btw mislim da ti se te efikasne i pravovremene jos manje svidele, pitaj mnoge istocne zemlje koje su se izborile sa virusom bolje nego Srbija i zapad kakve su imali mere). Napisala sam ti, politika je svuda. Oni mere uvode i ukidaju sebe radi, ne tebe radi (ne laje kera sela radi, nego sebe radi). Ali Urose, da su ove mere najveci problem u Srbiji ja bih i razumela taj tvoj otpor, medjutim ova garnitura vlada vec godinama (a i decenijama) pa se nista nije promenilo na sta je moglo da se utice. Zato mislim da se bezveze nerviras i pruzas otpor, troseci sopstveno vreme i energiju koju si mogao da usmeris na nesto drugo.
    4 points
  33. pročitati i prva dva komentara
    4 points
  34. Cenim da su ovo neke vaše fantazi zajebancije. Ekipa koja bi igrala za njega bi se kandidovala za veći cirkus od Kingsa, ako je to ikako moguće. Ima fantastičnu skočnost, odličan poluhorog i generalno može da se razvije u korisnog igrača posebno na par metara od koša, ali ne možeš ozbiljnu ekipu graditi oko njega. Da se ne zajebavamo oko toga da ima šut, možda ga nabaci u budućnosti.
    4 points
  35. bare je takav 30 godina, u smislu da ga apsolutno zabole kakav se pojavljuje u javnosti. mislim, nije za pohvalu, it is what it is. ali ovo što bombarder kaže (nisam gledao ovo, pričam generalno), on je i ovako intoksiniran razboritiji od većine balkana, što je očigledno veća tuga za balkan nego njegovo agregatno stanje
    4 points
  36. Mucenik ili ne,ali u ovom klipu rekao ono sto..ne znam..70% ljudi na ovim prostorima niti razume niti ume da artikulise.
    4 points
  37. Ne stojim baš najbolje s engleskim, ali koliko umem da pročitam, tu piše "Isplatite mu dve godine ugovora i može "departure"".
    4 points
  38. Intervju Zorana Lutovca, predsednika DS. 90% je na temu muzike pa ga kačim ovde https://nova.rs/vesti/politika/zoran-lutovac-zasto-nisam-postao-basista-partibrejkersa/
    3 points
  39. I za respiratore je pitanje sta je istina..i d ali ih ima dovoljno funkcionalnih..bolnica u Batajnici je otovrena, ali, bez sredstava, lekova, icega, smao da se nas predsednik, reklamira kako je eto otvorio bolnicu, u apotekema je trenutno nestasica nekih lekova koje kovid pacijenti koriste..mislim, ne mogu vise zaista, veruj mi, sve sto se zvanicno objavljuje je filtrirana verzija stvarnosti,a ni ta filtrirana stvarnost nije sjajna, prave razmere ovoga cak ni mi koji znamo vise verovatno ne mzoemo da zamislimo..najbolje znaju lekari, i oni koji zu izgubili nekoga, od ili zbog korone..
    3 points
  40. Ijan Bejker i Džejmi Skin. Bese ovo pred sezonu 2017/2018. Secam se ovih dolazaka. Jedan nije presao lekarski a drugi je nesto polomio nogu pa je raskinut ugovor. Legendarna fotka.
    3 points
  41. Mozda je vrhunski jos uvek pretezak izraz, medjutim nije sporno da Ayton ima dosta veliki uticaj pozadi. Izgleda znatno bolje nego prethodnih godina, odradi dosta posla koji ne udje u statlajn, mada ga i neke napredne metrike vide kao jednog od boljih defanzivaca na samom startu sezone. Ima masa stvari zbog kojih je zasluzio pljuvacinu, ali defanziva in general nije jedna od njih za sada.
    3 points
×
×
  • Create New...