Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/31/2020 in all areas

  1. Komsije zivi i zdravi bili i sledece godine (sto pre) Zvezdu u Pioniru/Areni uzivo gledali.
    29 points
  2. Dobric je dosta popravio odbranu. Bolje lateralne kretnje, bolja anticipacija, meni to ne izgleda lose uopste. Da ne bude Radonja ga opravio sa dva treninga, ovaj utisak mi je jos od nekog vremena, ali ocekujem da to izgleda jos bolje kad se zategne timska odbrana. Radanov je odigrao vrhunsku odbranu juce. I to onako da kazemo allround odbranu. Cuvao prodore bekova, cuvao krila unutra, ima fantasticnu gradju i brze noge, sve je tu. Sa njima dvojicom i potencijalno Lazarevicem koji je stvarno fenomenalan defanzivac i igrac za te prljave stvari, Lazic je apsolutni visak i nadam se da je ovo poslednja sezona koju odradjuje.
    25 points
  3. Bratina. Noga mu je tad bila u gipsu, ako se sećam. On sedi blizu klupe sa igračima, ja došao do ograde i pitam za fotku. Mislio sam preskočiću, samo ako hoće da se slika. On legenda ustaje, hramlje, dogegao se 5-6 metara samo zbog slikanja s nekim navijačem. Al šta znam, lepi smo.
    22 points
  4. Aleksa Radanov Euroleague Debut vs PAO
    19 points
  5. Bio je srećan što nije igrao. No big deal.
    18 points
  6. Momci nek je sretna svima Nova godina od srca, da se ova situacija cim prije unormali i vratimo se normalnom zivotu ❤️
    16 points
  7. Da probam ja ovaj put da cestitam Novu godinu,mozda ispadne bolja? Svim drugarima/icama sa Vox92,svima koji kao gosti citaju Forum i svim ljudima dobre volje sirom ovog naseg kamencica kojeg zovemo Zemlja, zelim srecnu,uspesnu i istinski bolju 2021! Ja ne bih bio ja,ako kao istinski ljubitelj filma i muzike,ne bih ostavio i nesto propratno i prigodno. Spoj tradicionalnog i savremenog,Judy Garland i Pink,i svevremenska stvar koju svi vole. Kad god je cujem pomislim kako ce na kraju sve biti dobro. "Over the Rainbow"
    15 points
  8. 15 points
  9. https://sportklub.rs/blog/sasa-ozmo/majk-tejlor/
    14 points
  10. Dejo je skoro svih 40 minuta sinoc bodrio momke i aplaudirao (sto mi ne ide uz njega) sto je samo jos jedan pokazatelj u kakvom su kanalu igraci.
    13 points
  11. Ne može. Kuridža nije tu zbog lepote već zbog mlaćenja i gomile prljavog posla od kojeg bi Simana dobio osip samo da mu se spomene, a kamoli da treba da odradi.
    13 points
  12. Da sledece godine sto vise posecujete prave od ove virtuelne kafane, da djuskate po koncertima i da smo svi zdravi. Naravno dobar cug veceras, ziveli
    12 points
  13. Zelim vam da veceras uzivate u hrani a vala i u alkoholu, kakva je godina bila svi smo zasluzili. Samo da smo zdravi i da sledece godine stavimo kljuc na ovu temu pa da se druzimo na ostalim delovima foruma.
    11 points
  14. Kolege forumaši, pošto ne znam kakav ću biti kasnije ajt sad da vam čestitam. Srećna vam 2021!
    11 points
  15. Ne očekujem da će Radanov odjednom da bude igrač koji će imati ovakve ili bolje partije u kontinuitetu, posebno jer nije dugo igrao. Biće tu grešaka, pa i početničkih, ali se vidi da stvarno ima materijala i da mu treba pružiti šansu. Ono što je bitno za Radonjića - Radanov ima telo sa seniorsku košarku i neće biti minus u odbrani. Ako već to ispunjava, verujem da će ga istrpeti kada bude igrao loše u napadu. I naravno, da vidimo da li ima glavu za ozbiljnu košarku. Stvari koje brinu su - povratak Simonovića u roster i eventualna pojačanja, koja mogu izbaciti Aleksu iz 12, a to bi stvarno bila šteta. Ja ne bih ništa dopunjavao trenutno, eventualno ako je ta promena Hall/novi plej neophodna, mada nije fer ni prema igraču da ga odstranjujemo i raskidamo ugovor kada se povredio kod nas i, evidentno, nije zalečen još uvek. Lazić je sinoć igrao 13 minuta i to na prvoj EL utakmici koju je vodio Radonjić, pa mogu to pripisati nekim starim zaslugama i da je Dejan hteo da vidi šta može sad i koliko, pa stvarno očekujem da mu vremenom uloga bude još manja i da često neće biti ni u 12. Od sigurnih tu su: Hall/novi plej, Collom, Loyd, Wallden, DeDa, Kuridža, JoB, Nnoko (uskoro), Kuzmić, mislim i Dobrić. To je 10 popunjenih mesta, a za ova dva konkurišu Lazić, Radanov, Simanić, Simonović, Uskoković i Rit. Stvarno ne vidim potrebu za nekim dodatnim pretrpavanjem, jer verujem da Radonjić može iz ovih 5-6 igrača, koji nisu sigurni u 12, da izvuče ono što mu je potrebno i da ih rotira po potrebi, kako on zamisli za određenu utakmicu. Optimista sam.
    11 points
  16. sacekao bih ja sa konacnom ocenom za radanova slazem se naravno da je odlicno iskoristio sansu sinoc medjutim, na osnovu informacija koje su dostupne siroj javnost, moj utisak je da je njegov problem glava i ponasanje...ne igracki kvalitet radonja mu je ocekivano dao sansu sad kad je stigao...kao sto je daje svakom igracu koga je zatekao...da vidi na sta moze da racuna ukoliko mali ima gloginje u glavi, siguran sam da to nece proci dobro kod radonje videcemo u narednim tekmama, posebno u ABA, u kom pravcu to ide
    11 points
  17. Hajlajc jučerašnje utakmice je bilo radovanje Boriše na klupi. Imao je osmeh i na pozdravljanju nakon utakmice. Nema boljeg znaka da se nešto pozitivno dešava.
    11 points
  18. job igra na ovaj isti način od neke četvrte utakmice u dresu zvezde, trener koji je sve upropastio je korigovao njegovu igru vrlo brzo ali se to ovde ignorisalo (iako je dovoljno ljudi pominjalo) jer se ne uklapa u narativ trener nema pojma - igrač privatnik. ono što je radonjic zaista uradio sinoć nikako nije malo - dao je priliku radanovu koji mu je to vratio boljim performansom nego na tiktoku a lopta se u napadu kretala kao na početku sezone kod obradovića (koji je budala). verovatno prva bitna tekma koju smo dobili bez loyda je za respekt - samo da ponovim ono što je kaos već rekao na neki način : ne znam može li da se izvadi negde statistika koliko otvorenih šuteva je pao imao sinoć, pošto su jedno 80% toga promašili. ovo je bila jedna od lošijih odbrana u sezoni a ni trener panate nije gledao srećom tekmu sa albom pa nije ni pokušao da vrši pritisak na voldena na našoj polovini. uglavnom - protok lopte + radanov + pobeda je makar za dve stavke ako ne i cele tri više nego što sam ja očekivao. bez makar metar dana rada je teško očekivati neki kontinuitet u boljitku u igri. ovo je po meni dobar sastav koji će dolaskom nnoka biti potencijalno bolji.
    11 points
  19. Top 3 asocijacije na Savicevica- KES sa Zvezdom,LS sa Milanom, drugi u trci za Zlatnu loptu. Top 3 asocijacije na Terzu Madjiju- poternica, lopovluk u CZ i unisten OFK Beograd
    10 points
  20. ma nije pitanje sakrivanja, nego u čemu je breaking kad umre neko sa 91. godina, eto da je meni da doživim 91. godinu pa kad odem u večna lovišta ne mora uopšte me spominje exB92 a kamoli stavlja breaking. Ono znamo se B92 i ja, hvala, daleko im lepa kuća.
    10 points
  21. Srecna Nova godina svim forumasima koji su cele godine bili aktivni na COVID-19 PDF (i ostalima naravno,ali njima ponajvise)
    9 points
  22. Idem da se spremam, pa da slavim docek Nove godine sa bratom, Suprugom mu, sestrom i njenim suprugom. Ajd budite mi dobri, zivi i zdravi. Sretna svima Nova godina, da bude opet ona stara normalna.
    8 points
  23. Podrška jednom od najjvećih ikada. Jednom sam rekao ponoviću ponovo - Čast ga je bilo gledati u crveno-belom dresu.
    8 points
  24. imamo u timu zapostavljenog zdravog i mladog igrača sa odličnim frejmom i jakim fizikalijama...i pored verovatnoće da postoji neki razlog te skrajnosti koji mi ne vidimo na terenu...dečkonja je sinoć u svom debiju u EL, na isteku napada kreirao za sebe i step-back trojkom preko Papajanisa skorovao za 17 razlike. Kada je komotnije da uzmeš takav šut? ...zatim stravično brzom predjom promenom iskoristivši blok, probija spoljnu liniju i rešava visokog pod košem ukrštenim korakom dok elegantno polaže na drugi obruč iz visine kuka. Koliko puta u sezoni vidimo ovakav ''clean'' prodor. U odbrani je igrao flaster na top skoreru, izmak'o stolicu Papapetru, na udvajanjima se par puta vratio na vreme na svog igrača odličnim bočnim kretnjama. ...ako može Simon trenutno išta od ovog navedenog da izvede... nek uzima Radanovu minute u svojoj 34-oj jer nas baš zadužio il šta već. Da ne sudimo po jednoj tekmi, nek dobije par puta istu ulogu i slobodu kao Dobrić u zadnja dva susreta. Neće moći da dobije toliko šuteva kada se vrati Lojd ali za može zato unutra jako i do samog kraja...odbrana nadam se neće biti sporna...to ide iz glave kod njega.
    8 points
  25. pa... da. A da smo nercovi za nas bi pandemija završena odmah 🙂
    8 points
  26. Realno je da Simon ispadne. Bivsi igrac, mlatara onim rukama ko vetrenjaca, bukvalno je lik minus igrac u svakom smislu. Jako bih bio razocaran ako ga Radonja vrati u 12.
    8 points
  27. Srecna Nova, valjda ce biti bolja od ove koju smo upravo potrosili.
    8 points
  28. Svaki put kad ulazim ove me nervira naslov teme, pa ako bi mogao da se promeni. Oni o kojima pišemo ovde nisu bivši Partizanovci (bez ljutnje @lord_slawe_). -aeiou u intervjuu za mondo o Tepari 🖤🤍
    8 points
  29. Pade mi nešto na pamet! Ova sezona će biti idealna da se na neki način statistički izoluje značaj domaćeg terena! Naravno još je rano, ali i pola sezone je prilično dobar uzorak! ...i tako krenem da tražim home /away tabele. EL i ACB su dosta reprezentativne lige zbog većeg broja utakmica, ali sam gledao i druge lige i više godina takmičenja. Moram da priznam da sam se prilično iznenadio posle malo istraživanja. Nije iznenađenje da timovi imaju po 3, 4, 5 pobeda više kući nego na strani, bez izuzetaka u smislu lige i godine takmičenja! Ono što me je iznenadilo prilično je da ove sezone toga nema, timovi u proseku imaju isti bilans pobeda i poraza i kući i u gostima! Ipak sam očekivao da zbog putovanja, poznavanja domaće arene, više vremena za trening, domaće ekipe ipak u proseku imaju više pobeda! To me dovodi na sledeći zaključak...najveća prednost domaćinstava je u NAVIJAČIMA (direktna podrška i verovatno pritisak na sudije), a svi ovi ostali efekti su poprilično sekundarni i nebitni!!! Pratiću do kraja sezone, mada opet kažem...i ovaj uzorak je prilično dobar, skoro pola sezone. P.S. U prilog tezi idu i uslovno slabiji rezultati Zvezde i KKP ove sezone, timovi koji najviše dobijaju od publike, odnosno najviše gube u odsustvu iste...i u domaćim takmičenjima, a pogotovo u Evropi!
    8 points
  30. Dragi Cigani želim vam srećnu 2021. godinu i da svi pre svega budemo živi i zdravi, i da sve što je ružno ostavimo u ovoj godini. Nadam se da ćemo u 2021. konačno gledati evro mečeve pred punim tribinama i da će se sa adrese Ljutice Bogdana 1a, ponovo čuti pesma cigana.
    8 points
  31. Pao je tezak odron od ekipe realno, pa Papapetru strci tamo kao bor, ali je realno veoma zahvalan igrac, sa malo tanjim sutem, koji je doduse popravio ove sezone.Nedovic je klasa, neka ga samo zdravlje posluzi. Papajanis je upotrebljiv centar, i defanzivno vrlo zahvalan igrac, kakav je krs bio kad se vratio iz NBA, prilicno je napredovao ove sezone, neka lajt Tavares varijanta. Ostatak ekipe za potpalu, bukvaklno nema igraca koga bih pozeleo na 5 minuta u nasem dresu...pomalo tuzno na sta je spao takav velikan, mada ih nikad nisam nesto voleo, pa necu suzu pustiti😀
    8 points
  32. Papapetru je bratina. Nema on taj talenat i skil, al zna da pogodi otvoren sut, dobar difens i skok. Kalina tajp krila.
    8 points
  33. Da se ne lažemo, ovaj PAO je kanta od tima (za EL uslove naravno) i to ponavljam od početka sezone, da su samo malo bili prisebniji gledali bismo opet Obradovićevsku završnicu. Mi smo prvo poluvreme odigrali odlično, sa mnogo energije, žara i sa izvanrednim Waldenom. U drugom smo krenuli da "čuvamo rezultat" i nekako ga sačuvasmo uprkos brojnim amaterskim greškama i mučenju, flashback krenu na oči ali srećom nas nisu kaznili do kraja. Mora se priznati da je dosta bitan momenat bio nesviranje faula na Nedoviću nakon čega je Vovoras dobio tehničku. Loše strane - Dobrićev dribling je teški kriminal, Dedin šut - ne može keksa da nabode spolja, Kuridža je pročitan i nema još previše trikova u rukavu, JOBovo ubijanje drugog obruča, Colom je odradio ovo kao iskusni profić ali je atletski još gori nego što sam mislio. Dobre strane - Walden povukao jednu kao lider, Radanov, Kuzmić je živ i može da igra i drugo poluvreme za divno čudo, Simonović u civilu, epizodna rola Reatha, Colom je ipak pravi PG i dok se ne traži od njega previše može da se živi sa njim, Dobrić kad ne izlazi iz opanaka je dosta iskoristiv, JOB evidentno više radi za tim. Na kraju ipak lep poklon za NG, mađija je opet u kući, lep trijumf nad (ipak ofucanim) velikanom i konačno dobra atmosfera oko ekipe. Čekaju se Loyd i Nnoko i ne bih ja tu više prčkao nego ova ekipa da se uigrava, osim ako ne iskrsne neka ekstra opcija.
    8 points
  34. Jedan od retkih koji nije presao u Partizan tih godina i na tome mu vecno hvala
    8 points
  35. Ovu jebenu 2020 ću pamtiti po nizu loših stvari i nek' se tera više u pizdu materinu. "Uvek može biti i gore", život me je naučio. Ali, ovo je pakao jedan i samo neka ide netragom. Ne ponovila se. Deda - Mrazu sam već rekao šta bih želeo i ne bih se ponavljao. Kažu da nije dobro pa eto. Čuvajte se i budite dobro, gde god bili.
    7 points
  36. Colom / Hall Loyd / Walden / Dobrić Davidovac / Radanov / Lazić OBryant / Kuridža Nnoko / Kuzmić Uz uletanje Uskokovića i Reatha po potrebi, pa da zaplešemo konačno. To nam je što nam je.
    7 points
  37. A realnost je ranzo šta? Za kaznu što si zaboravio, pet puta da pročitaš postove kolege penduluma. Kad je došao Džile one sezone bili smo tu negde oko dna. U prvoj utakmici protiv Igokee sačekao ih je krcat Pionir. Zbog toga ovo ispod moramo staviti u podnaslov teme.
    7 points
  38. Meni je to previše defetistički. Onda možeš da ideš dalje... Šta ako osvojimo ABA? Neće pustiti nas da igramo.. Šta ako nas puste da igramo? Nećemo biti konkurentni u EL.. Šta ako ipak budemo konkurentni koliko toliko u EL? Jbg nećemo osvojiti EL pa šta onda koji kurac da se stresiramo...itd. itd.. Partizan mora da pokazuje energiju, pobednički stav, tu "partizanštinu" zbog imena, tradicije, ugleda...pa ako na kraju završimo šesti, jbg tako je kako je. Propusti u prvom delu sezone su očigledni i neko (osim Šćepe) mora da snosi posledice za to uz sve okolnosti koje su negativno uticale na stanje ekipe ali daj sad da se trgnemo i odigramo kao ljudi do kraja. Paradoksalno je da su u ABA nas razbile samo ekipe poput Borca i Krke. Sa svim ostalima iz vrha, uz sve probleme, mi smo igrali na jednu loptu (Budućnost produžetak - poraz, Igokea produžetak - poraz, Zvezda šut za pobedu - poraz, Mega pobeda poslednjim šutem, Mornar produžetak - poraz) ili dobili relativno lagano (Cedevita). Sve ove utakmice na jedan posed su mogle da se okrenu na našu stranu. Tragedija će biti po meni ako ne uđemo sa ovakvim konkurentima u borbu za titulu jer mislim da imamo tu šta da tražimo, a slažem se da nisu velike šanse jer treba mnogo rezultata da se poklopi i da tri ekipe skliznu ispod nas (Cedevita, Mega + jedna iz grupe: Zvezda, Mornar, Igokea). Ja mislim da će Igokea ponoviti onu sezonu kada su bili prvi u regularnom delu. Deluju prilično stabilno. Dobijaju favorite, rutinski pobeđuju ove slabije timove. Nešto poput Primorske prošle godine. Tako je. Rezultatski prosto gledano, da smo dobili jednu od utakmica protiv Burga mi bismo bili na istom skoru kao prošle godine i na drugom mestu. Za nadu u bolje sutra srećna nam svima 2021! 🙂
    7 points
  39. Ono sto imam ja da kazem da je gadno kada se na to navuku, onda ocekuju to isto i u PO-u, ali dobiju malo morgen. Sjajan primer je Harden.
    7 points
  40. Kad ekipa ima trenera, onda i slabiji igraci deluju upotrebljivo, pocnu da se kristalisu uloge, jer svi manje vise dobro igraju i mnogo dobijemo realniju sliku svega. A da, uspeli smo i da pobedimo bez Lojda. Volden je razvalio danas. Urpkos greskama u drugom poluvremenu, decko je bio alfa i omega nase ekipe danas, dao brdo bitnih poena, cak i uspevao da razigra saigrace, sto kod Obradovica nije bio slucaj nikako. Radanov izgleda kao zmaj na spram svih nasih domacih igraca, pogotovo bekova, sto kaze Nakamura, neverovatno je da decko do sad nije dobio ni minut. Mada on je i kod Tomica dobro delovao bas, pa ga je ovaj sklonio odjednom. Kuzmic takodje daje znake zivota, iako nema snage, ali opet moze da bude upotrebljiv i idealan za ulogu drugog centra. Kolom jeste penzos, ali je pokazao skill danas. O Brajant konacno deluje da igra i radi za ekipu i stvarno se cini da ce Radonja uspeti da ga uklopi, ali on je jednostavno mnogo glup kosarkas i bice ups and downs s njim. Prevelika je ovo uloga za Dobrica, jer se tu ne radi o pitanju konstantnosti, decko jednostavno nema mozga da igra toliko, a da nema isto ko i JoB, ups and downs. Simanic bi komotno i mogao i morao da uzme Kuridzine minute. Ali dobro, bar sad moze da se veruje u trenerov izbor. Prava Radonjic tekma, koonacno smo videli i fastbreak poene, brzu igru, ima tu jos da se gilja i radi, ali stvarno je ovo dobro delovalo.
    7 points
  41. Da se ispoštuje tradicija
    6 points
  42. Valjda samo takvi i postoje?!
    6 points
  43. Ubaciti u pravilnik foruma dozivotnu zabranu otvaranja ovakvih tema za onog ko je otvorio sličnu za čestitanje 2020. SNG ! :)
    6 points
  44. Jedna moja baba je umrla sa 80, druga sa 87 godina. Jedan deda sa 73 a drugi je imao 92 godine.. Mamin tata-moj deda koji je umro sa 73 godine bio je bolestan ( kancer ). *** Sestra i sestričina su dobro.. Drage moje i dragi moji, čitamo se ili kasnije ili u 2021! Budite zdravi i ostanite zdravi 🙂
    6 points
  45. O da. Uvek se setim mog prvog iskustva ovde, kad smo primili ženu sa polomljenim kukom koja ima 101 godinu... ja pitao šta ćemo s njom da radimo, a moj Oberarzt/attending, onako polu-zgrožen mojim pitanjem - kako šta, pa operisaćemo, nećemo je valjda ostaviti da umre... za to vreme, dedu moje supruge, sa istom povredom, ostaviše u Srbiji neoperisanog jer je zaboga star, sa svoje tada 84 godine... posle dve nedelje je naravno umro. Možda je to izuzetak, ali nije izuzetak odnos prema starim ljudima koji je na zapadu daleko bolji. Pri čemu su i ljudi daleko vitalniji za svoje godine nego u Srbiji... a svake godine ih ima više i više, pomera se granica na gore stalno.
    6 points
  46. Svima ovde zelim uspehe i zdravlja u 2021. Srecna vam nova godina. A za mene, da Deda Mraz donese 2 pobede u duplom programu sa Kingsima u ova 2 dana, da se pomerimo s mrtve tacke.
    6 points
×
×
  • Create New...