Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/08/2020 in all areas

  1. Dobili smo fantastičnog atletu i odličan materijal za obradu, nekoga ko poseduje ozbiljan defanzivni potencijal, može da brani pik na različite načine (posebno značajno što može da preuzima spoljne igrače), nudi i nešto rim protection-a, a na aktivnost i skočnost će i da pokupi koji skok. U napadu donosi vertikalni spejsing i fenomenalno trčanje tranzicije, al' te stvari još nisu potpuno otključane zbog našeg stila igre i ball handler-a koji ga prečesto ne vide kada se otvori, ili ga vide ali se muče da nađu ugao i tajming za dodavanje. Sirovost, nedostatak visine i mase, prepaljenost i neiskustvo ga u ovom trenutku ograničavaju da bude više od role player-a, ali je i takav koristan igrač za rotaciju + poželjan profil za današnju košarku. Ako mu se trener i stručni štab posvete i porade sa njim na ispravljanju nedostataka, može se od njega istesati ozbiljan defanzivni game changer (molim bez Filip Čović skečeva). Uz to je najmlađi igrač od ovih koji su u rotaciji i sa verovatno najmanje iskustva, posebno na ovom nivou, a potpisan je na dve sezone, tako da pretpostavljam da nije doveden kao klasično instant pojačanje, nego neko ko će vremenom napredovati i možda tek sledeće sezone dostići maksimum u našem dresu. Igrači koje se pomenuo nemaju apsolutno nikakve sličnosti sa njim, ne donose ništa od navedenog ni u teoriji, mahom su spori, atletski loši, defanzivno šuplji i za modernu košarku prevaziđeni centri, osim Simanića koji je četvorka. Da su makar kvalitetniji igrači tog profila pa i da se razmisli o njima, ovako niti imaju kvalitet, niti se koncepcijski uklapaju.
    26 points
  2. Dobar post Guru, samo bih se nadovezao. Terry izgleda pogubljeno na terenu zbog radi par stvari: - Ima brzinu, atletizam da iskoci visoko kod pnr-a, bukvalno moze da odradi po 3-4 slides sa igracem sa loptom, a uz to da se vrati na svog igraca. Problem nastane kada ne bude nikakve ispomoci nad njegovim igracem koji se otvara u reket sa weak side (vecinom Roch), i onda Terry ostane u nekosenom. Takodje kod vracanja na svog igraca izgubi vid lopte, mora ugao za nijansu da popravi da bi perifernim vidom vidio loptu i dalje. Imao bi vecu kontrolu svog kretanja, i bio bi prisutan bolje u situaciji. To je bukvalno sitnica, i koja ce se uz timske odbrambene kretnje korigovati, uz nesto jasniju komunikaciju i boljim odbrambenim suigracima, to ce biti nas timski veliki aset i Terijev doprinos timskoj igri. - Druga stvar, nejacak donji dio tijela, i nemogucnost branjenja 1na1 na niskom postu. To se takodje mora rijesiti timskom odbranom, da se jasno zna sa koje strane dolazi ispomoc ili udvajanje. On kad se ostavi sam na niskom postu, jednostavno mora da anticipira krijetnje i poteze napadaca (skakuce), zatvara mu linije do kosa, i trazi sebi ugao za potencijalnu blokadu. Ova mana je pitanje struke, ili da se trazi bolji match-up, ili da se brani timski niski post. Njega ostaviti samog da to brani je isto kao ostaviti Bobija 1na1 vani sa nekim brzinskim igracem. - U napadu ima odlicne kretnje, veliki je radnik, otvara dosta opcija bekovima, prisutan na skoku itd. Cudi me kako ovo nije prepoznato od foruma koji voli ovaj tip timskog igraca, ali dobro. Opet, on je jedan od igraca koji najvise pati zbog timske neuigranosti, cim skupimo koji trening zajedno i uhodamo bice on jedan od omiljenih igraca. Tako ne znam zbog cega ga ljudi tjeraju, ali za njegovu namjenjenu ulogu, njegov doprinos je i sad zadovoljavajuci, sa velikim potencijalom rasta.
    19 points
  3. U teoriji nije problem da ako neko moze i da izlazi i da igra dobro, da to i cini, iako nije preporucljivo. Ali u doba korone kad je svom plebsu zabranjeno da izlazi, da ti ides na ilegalne zurke i dovodis sve saigrace u opasnost, a uz to i rezultate, a igras za veliku platu je za ozbiljno hladjenje. Dva debila.
    16 points
  4. Kao sto Guru spomenu vertical spacing, podrazumjeva siri spektrum od samog alley-oopa. U odbrani svakog pick-a ucestvuje svih 5 igraca, ili u najgorem slucaju kod losijih ekipa 4 ili bozesacuvaj 3 - on napravi po 3-4 pick-a u jednom napadu, na sta protivnik svaki put mora: a) Igrac sa strane pomoci bukvalno mora da bude u reketu da bi sacuvao visoko dodavanje. b) Odbrambeni koji iskace na igraca sa loptom, mora brzo da se vrati na Terija - tako reci ogranicen je u vremenu koji moze da provede na igracu sa loptom. E sad sta se desava u situaciji a - krilni igraci u stavu ispomognu u reketu, pa onda close-out na suteru, i tako po 2-3-4x po napadu! Nevjerovatan workload, i cesto na njima pukne odbrana i prime trojku iz coska, ili ulaz po ceonoj liniji (ili alley-oop ako ne ispomognu). Ovi slobodni sutevi sa krila (Lazica, Dobrica itd.) dodju kao direktan produkt pnr-a, i otvaranja Terija u reket. Trebate malo vise posmatrati ove njegove konstantne kretnje, i sta se pokusava postici sa istim - tad cete vise postovati trud, a i bice vam veca uzivancija kod svakog pogotka koji dodje kao timski produkt. U situaciji b - centar, pogotovo ako je malo tezi (koji ga moze napasti na niskom postu), znaci i da je malo sporiji, nije agilan, niti skocan, mora konstantno da iskace kad god Teri napravi blok. Ako ne iskoci, ostavlja prostor Lojdu/bekovima da napadne sredinu sto je protivniku veliki problem. Kad iskoci, mora da ostane sa bekom dovoljno dugo dok mu suigrac ne napravi recovery, a onda mora da sprinta u reket gdje se Teri otvara, i tako po 2-3-4x po napadu. Opet, veliki je to workload za te ljudeskare, puno prostora moraju da pokriju, dosta lateralnih kretnji i promjena pravca. Teri svojim kretnjama i opasnosti indirektno cijedi energiju iz njih. Otvara suigracima dosta prostora, ne trazi loptu u rukama da bi bio opasnost, utrcavanja, skok sve su to napadacke vrijednosti koje nisu statisticki propratne. Kako se budemo timski uigravali, dolazice dodavanja njemu cesce po automatizmu, pa i tranzicija kad se uvjezba. Uglavnom, ima puno energije i potencijala, za drugog/treceg centra u rotaciji za sad je veoma dobar, sa vjerovatnocom da izraste u odlicnog (za svoju ulogu).
    15 points
  5. Evo na drugom forumu su me pitali da izvucem nesto spornih situacija iz utakmice. Da napomenem da za razliku od derbija sam ubedjen da ovde nije bilo udruzenog zlocinackog poduhvata u nameri da se otme pobeda i da smo za ovaj poraz sami krivi. Elem pobedio nas je klub sa timskim indeksom 56. Dovoljno govori o nasoj igri. Evo ga ceo post: Ma nije problem da se naprave sporne situacije ali za razliku od derbija mislim da ovde sudije nisu odlucile pobednika(ono na derbiju je bila katastrofa i kradja sa namerom) Evo recimo jedna situacija koja nije svirana, igranje nogom Ivanovica i sticanje prednosti igranjem nogom a naknadno cak i prelazak u svoju polovinu. Nista nije svirano a iz te osvojene lopte oni postizu u kontri 2 poena: Faul Nikolica koji nije sviran i jos je posle svirana lopta za BUD: Bila je i ova situacija koja je prosla nezapazeno. Povlacenje Lojda pa posle saplitanje(ili gazenje ne vidi se dobro) i opet nista nije svirano vec je pustena kontra BUD. Saplitanje drugi ugao: U tom napadu BUD se pravi nova greska sviran faul Lojdu iako mi se cini da je na vreme zauzeo poziciju. Nevezano za sve ovo odavno u KKCZ nije igrao talentovaniji igrac od Lojda a bas nikakvu zastitu od sudija nema. Bukvalno ga biju kao vola u kupusu na svakom prodoru ili ulazu E da i ovo je bilo smesno, nasao sam gde je: Faul Rida nad Rocestijem koji sam igrac priznaje ali sudije smatraju da nije bio:
    13 points
  6. @Gurui @Princeton Odlicni postovi na prethodnim stranama. Zaista je uzivanje citati vase detaljne analize u moru bezveznih komentara. 🙂
    13 points
  7. 12 points
  8. Ja verujem da je njemu cena dosta pala, a deluje mi da je kao nacrtan za ono što Obradović voli. Možda je do sad bilo nerealno ali danas mi ova priča izgleda mnogo realnije ako je njemu iole do povratka u Beograd. Taman podela minuta sa Hallom 50-50. Meni bi se jako sviđala petorka u kojoj su Pefi i Loyd zajedno na parketu (tu Lazića i Pefija obavezno treba razdvajati).
    9 points
  9. Ovim nabrajanjem šta sve Terry ne ume možeš da obesmisliš veliku većinu igrača tog profila, a taj profil je u evropskoj košarci zastupljen duže od decenije i potražnja za takvim centrima je iz godine u godinu sve veća. Jel' zaista misliš da su svi ti treneri ludi što žele takve igrače i da ih dovode zbog leđne tehnike, poena sa posta, šuta sa poludistance, igre licem itd? Neki Alex Tyus isto ne ume sve to što si naveo, pa je godinama igrao na top EL nivou i bio startni centar šampionskog Makabija. Evo kako je to statistički izgledalo u njegovoj prvoj EL sezoni (imao isto godina kao sada Terry): A evo kako za sada izgleda Terijeva: Znači neki poen manje (ne sigurno zbog Tyus-ovog superiornog ofanzivnog potencijala, nego činjenice da je dobijao više upotrebljivih lopti), neki skok i blokada više, neki faul i izgubljena lopta više, nešto bolji procenti iz igre i sa bacanja... Ali overall veoma slično. Uz to treba uzeti u obzir da je Tyus proveo 4 godine na jednom od jačih koledz programa - Floridi, dok je Terry igrao NCAA II na opskurnom Lincoln Memorial univerzitetu. Pogledaj makar prva 3 minuta ovog klipa, gde se odlično vidi kakav vertikalni spejsing donosi Terry, koliki pritisak stavlja na protivničku odbranu, kako one reaguju na to i šta se sve iz toga otvara (mada je Prinston sve već detaljno i stručno opisao). Tu ćeš videti i da njegovi slipovi nisu slučajni i produkt nekakve sebičnosti, nego jasna strategija kojom se napada određeni tip protivničke p&r odbrane:
    8 points
  10. Brate znaš li koliko to može biti teško
    8 points
  11. U Grčkoj se lockdown produžava do 7. januara (trebao da bude ukinut 14. decembra) iako su se brojke novoobolelih poboljšale. Broj novoobolelih je pao na oko 1.200 (bili su barabar sa nama na oko 4.000, oni pali, mi nastavili da rastemo). 89 mrtvih (juče bio 101), 600 intubiranih (isto kao juče). Mestimično su na preko 85% zauzetih kapaciteta ICU-jedinica. Procenat zaraženih među testiranima 20,49%, što smatraju za katastrofu (cilj im je ispod 2%, naši, rekao bih, tu statistiku nešto i ne gledaju). Škole, restorani, barovi, zimovališta/ski resori, etc, ostaju zatvoreni, noćni policijski čas od 21 do 05 ostaje, zabrana napuštanja matične prefekture ostaje, ostaje zabrana okupljanja i demonstracija, za maloprodaju van prehrambene, za crkve i za frizerske salone će saopštiti tokom nedelje. Ulazak u zemlju znatno otežan za bilo koga, uključujući povratnike, koji su bili negde na kratkoročnom business tripu, a očigledno da hoće gastosima i eventualnim turistima da žešće ojade dolazak. Pored PLF-a i taze PCR testa, koji moraju putnici da pokažu, svaki ulazak u zemlju ukljućuje obavezan brzi test na licu mesta i slanje na obaveznih 10 dana preventivnog karantina (nisam ukačio da li te oni negde smeštaju ili možeš kući/u hotel). Iako imaju bolje rezultate, Grci treniraju strogoću. Hebe im se i za Božić. Zdravstvo im je blizu potpunog kolapsa, pa moraju. Mitsotakisa ovo može koštati vlasti, ali ipak mu je bitnije stanje zdravstva nego rejting. A imam blagi osećaj da Grci hoće da spoje kraj lockdowna sa početkom vakcinisanja. Trebalo je da se krene u decembru, ali ipak će se krenuti sa vakcinisanjem tek u januaru. Grci su nabavili 25 miliona Pfizerovih vakcina (nemaju Grci problem sa zaduživanjem, to im je sport i hobi). Kako god, jedva čekam tu vakcinu. U njihovom treniranju strogoće naravno opet imamo karakteristične grčke bisere. Oko nekog komemorativnog skupa (zabranjeno) u Atini panduri uhapsili dva advokata, koji su bili na radnom zadatku i jasno se identifikovali. Strpali ih u tor/ćeliju sa 80 drugih privedenih bez ventilacije i bez dovoljno prostora za distancu i bez pridržavanja drugih mera. Pošto je Grčka makar donekle ipak pravna država, ovi presavili tabak i tužili direktora policijske prefekture Atike i drugog visokog policijskog činovnika zbog bespravnog hapšenja i nepoštovanja mera protiv širenja Corone. Za ono prvo bi se panduri možda i izvukli (prolazi ovde pomalo i policijska brutalnost u sprovođenju mera) ali za nepoštovanje mera će verovatno gadno nahebati. Našli pogrešne da se sa njima zahebavaju. Ako nekoga uopšte zanimaju detalji, ima toga ovde: https://www.keeptalkinggreece.com/2020/12/06/greece-lawyers-arrested-file-police-detentions-grigoropoulos/
    8 points
  12. Mi generalno imamo jako lose sudjenje u abi. Fino je vidjeti da ljudi imaju volje da to potkrijepe gifovima, da ne bude da prdimo u prazno. Zasto je to tako, vjerovatno ima veze sa Covic - fmp pricom. Ne znam sta drugo moze biti, sumnjam da se aba sudijama ne svidja crveno bela boja.
    7 points
  13. Nece Pefi kod nas. Ja se nadam Teu, to je vec realnija prica.
    7 points
  14. 7 points
  15. Imali smo Ristica na dohvat ruke, steta sto smo ga ispustili. Trebaju navijaci ove zemlje malo da mijenjaju navike, prosire vidike, prouce kosarkaske trendove, razumiju potrebne atribute za citavu centarsku liniju, a i nacin kako se sklapa ekipa. Svaki igrac ima svoju ulogu, i odredjene komponente koje su potrebne da bi kao tim bili pokriveni za svaku situaciju i zadatke. Nije niko rekao da tim treba da igra za njega, nego da ce njegove vrline doci jos vise do izrazaja kako se budemo utrenirali i uhodali timske kretnje. Samo strpljenja malo.. Odglavice, odglavice 😉
    7 points
  16. Ne ume da se iznervira na engleskom.
    7 points
  17. Predlozi muzika za slušanje uz čitanje uvodne teme. 2020 sezona konačno dobija svoj epilog, možda najzanimljivija sezona bez ikakve borbe za naslov. Sve završava u nedelju, potpuno je nerealno da smo ipak dobili 17 trka bez obzira na sve nedaće uzrokovane Kovid-19 krizom. Ali samo kakve trke smo gledali, kakve teške situacije iz kojih su vozači izlazili živi bez većih povreda, neverovatne pobede Pereza i Gaslija i na koncu maestralne vožnje Luisa Hamiltona koji se izjednjačio s Mihaelom Šumaherom. Imali smo čak 13 različitih vozača na podijumu, bukvalno svi timovi osim Hasa, Alfe Romea i Vilijamsa su imali svoje vozače na podijumu. Bez obzira na sve, to je stvarno impresivno. Povrh toga F1 je posetila neke novo/stare destinacije a sve su donele unikatne izazove. Ajmo da ispratimo VN Abu Dabija u zdravlju i veselju pa da kažemo zbogom nevjerovatnoj 2020. Zone akcija Krivine 5 i 6 2010- Stravičan udes Šumahera i Liucija. Krivine 8 i 9 2018- Udes Grožana i Hulkenberga. Kompleks krivina 11-14 2012- Velika borba Vebera, Grožana, di Reste i Pereza. Pireli donosi najmekše setove guma za Abu Dabi. Kao što sam gore najavio bilo je dosta dešavanja ove godine bez obzira na to što je Hamilton vrlo dominantno osvojio naslov, nakon onog spektakla u Sakiru knjiga se manje više svela na dva slova kod konstruktora glede treće pozicije. Rejsing Point ima 194 poena, Meklaren je iza njih 10 poena u zaostanku što je itekako neizvesno a Reno 24 poena iza Pink Pantera. Dakle Reno je bukvalno ispao iz te borbe. Slična je stvar kod vozača, Perez je "najbolji od ostalih" odnosno ima tu 4. poziciju i jedini mu je konkurent Rikjardo koji zaostaje 13 poena. Sve ovo ostalo iza su borbe za prestiž. Recimo Sainc može preskočiti svog budućeg kolegu Leklera. Pa Noris Albona. Kvjatu fali samo dva poena da iskoči spred Fetela. Nekadašnje velike borbe za to treće mesto u konstruktorima te 4. u poretku vozača su se sad svele na dva slova. Biće to jako zanimljivo za ispratiti ali verujem da vatra nije splasla te da će i dalje sredina poretka biti jako zgusnuta. Vremenske prilike su jako povoljne, idealno vreme za trkanje. Šta očekivati od Abu Dabija? Hamilton bi mogao opet propustiti trku, sve je to na "možda". Abu Dabi ima rigorozne mere čak iako Luis ozdravi nije sve sigurno. Ono što je 100% zagarantovano je to da će Fitipaldi voziti svoju drugu utrku jer Grožan nije dovoljno oporavljen. I tako prošla je i ova godina apropo uvoda te trka, i ove godine moram vam zahvaliti na velikom poverenju koji ste mi ukazali te velikom strpljenju. Nemam kristalnu kuglu, ne znam šta mi 2021. donosi, uživao sam praveći uvode i mnoštvo grafika i nadam se da ću moći i iduće godine to raditi.
    6 points
  18. verujem da obojica jedva čekaju da zaigraju za zvezdu, samo ih tvoj sud sprečava u tome tebe bi tebratore ovde 90% topika ako zatreba žrtvovalo da teo odigra 15ak min po tekmi a marković 20. tako da nemojmo se kurčiti bez pokrića teo je više uradio u košarci nego zvezda od kad se sećamo gde smo bili a i pre toga
    6 points
  19. Da nam Megi pozivi bar do 100-te!! Verovatno gospodji dosadilo, pa rekla:"Ok, imam 90 godina, ko zna koliko cu jos, dajte vakcinu da mogu da vidim svoje najmilije!"
    6 points
  20. Nebojsa namestio Saloa i oslobodio cak 2 pleja na trzistu. Nema slucajnosti.
    6 points
  21. Bogovi otkaza čuli molitve od sinoć "smenite ćelavog Saloa" i...jbg.
    6 points
  22. Sto pre xy godina rece jednom jedna ovdasnja devojka: "Ja se za ispod 20.minuta ni ne skidam"
    5 points
  23. Ocigledno je da Maravich... ..a.k.a. SunZero zauzima pomalo ekstremne stavove po odredjenim pitanjima,ili ih tako iznosi. Setimo se nedavnog posta u kojem je Darka Rundeka (njegove tekstove) maltene direktno optuzio sto je jedan broj mladjih ljudi njegove generacije prerano bacio kasiku...slusajuci ih. Za mene je to preekstreemno razmisljanje ili previse iskljicivo..kako god - nisam se mogao sloziti,ali priznao sam coveku slobodu da tako misli. Sad je ponovo bio vrlo iskren u svom stavu oko Dzeja. Za mene je Dzej bio folker i izvodjac kafanskih pesama..neko ko je bio,u izvesnom smislu,i promoter tzv.kafanske kulture. Ja priznajem da nisam "kafanski" tip coveka. Ne zalazim u njih i ne nikad sebe nisam pronasao u njima. Ovo ne govorim kako bih sebe predstavio nekom "elitom" (jer to ni po cemu i nisam) niti da bih potcenio ljude koji vole kafane..respektujem pravu boemstinu cak. Da li je Dzej bio boem - pojma nemam. Meni je delovao kao jednostavan,narodski covek,koji nije umeo da se folira i to sam umeo da prepoznam. Kudos njemu za to. Da li je svojim radom zaduzio nase drustvo u meri da mu se vecni spokoj dodeli na nekoj Aleji..ja mislim da nije. Kao sto mislim da nije ni Shaban Shaulic..svaka cast obojici na karijerama,ali ne mislim da je broj pijanstava po glavi stanovnika najsrecniji kriterijum po kojem se jedno drustvo treba na takav nacin oduziti i zahvaliti. Svestan sam vrlo dobro gde zivim i kakav ja kulturni obrazac ovde dominantan. U pravu je tu u jednu ruku @SteveFrancis#3kada kaze da ne treba da zabijamo glavu u pesak i pravimo se da smo nesto drugo,ali opet..ne mogu do kraja to da prihvatim. Jer ako cemo se sloziti da postoji nesto sto se zove "kultura najsirih narodnih masa" (a postoji) naprosto mora postojati i kultura,ne elite,nego drustva..mora postojati makar minimum konsenzusa sta mi,kao drustvo,zelimo da promovisemo u kulturnom smislu.. Sta je taj "pozeljni" drustveni kulturni obrazac. Ne moze tu samo komercijalni efekat (popularnost,prodaja itd) da bude odrednica. Ne moze Jelena Bacic-Alimpic da bude ispred Filipa Davida samo zato sto je "prodavanija"..znaci,moraju neke drustvene ustanove pa i drzavne institucije da odrede kurs ka kojem treba da idemo..ne moze kultura u potpunosti da bude prepustena trzistu,a i retka su drustva u kojima ona (kultura) moze sama sebe u potpunosti da finansira.. Ako ovde prosecni svet prepoznaje Dzeja,Shabana i daje im vrednost,drustvo mora da afirmise umetnike iz raznih bransi koje nisu estrada i da im na znacaju. Mi imamo ili smo imali Ashen Ataljan,Isidoru Zebeljan,pa onda svetski priznate kostimografkinje kao sto su Bojana Nikitovic,Angelina Atlagaic..reditelji Goran Paskaljevic,Andras Urban,Dejan Mijac itd.. Ne smeta meni sto ljudi ovih dana tuguju za Dzejom. To mogu da shvatim i razumem. Ono gde mislim da se prelazi granica je to svrstavanje u neke velikane..ne znam..moguce je i da ja nesto ne vidim..a moguce je da ima i do onog ko je na cemu odrastao.. kakva se mjuza furala od decijih rodjendana do mini-diskaca,prvih zurki i sl. Ne zamerite mi na stavu. Nadam se da nikog nisam uvredio sa njim. Previse se raspisah..bolje da pustim nesto..evo neki moj blues
    5 points
  24. S.Jankovic je glumio zvuk sirene
    5 points
  25. proces pisanja je trajao tri sata, a proces provere trideset i tri sata...
    5 points
  26. Može Teodosić na jednomesečni ugovor, dok se ne oporavi Hall. Posle toga nogobulj.
    5 points
  27. @Crni Bombarder Nisam ja u onom postu ni pricao o popularnosti - broju prodatih ploca/kaseta/diskova, frekventnosti narucivanja po kafanama ili broju pregleda na yt. Da jesam, verovatno bih naveo neku Cecu/Micu/Jecu kao pikove za tu aleju. Bacao sam akcenat na specifican geo-sonicki prostor na kome zivimo - od Madjarske, Rumunije, pa preko nas, Bugarske, BiH, u dobroj meri i Hrvatske, Albanije, Sev. Makedonije, Crne Gore, do Grcke i Turske dominantan je taj folk sa nekakvim istocnjackim prizvucima. To nije tako od juce ili od 91e. Ima tu dosta nisa, pa ovakvih ili onakvih varijacija, ali uglavnom je ista supstanca i ona ocigledno 'gadja' dominantan procenat ljudi ovde. Nije sporno da treba afirmisati mnoga druga imena iz drugih oblasti koja siroj javnosti nisu poznata, a zaduzila su drustvo na ovaj ili onaj nacin, medjutim ja sam se ogranicio iskljucivo na muziku. Moze se zahvatati samo iz ovog bazena koji nam je na raspolaganju - nismo proizveli Cohena, Dylana, Mercurya... (ili koje god hoces drugo ime iz te uslovno receno mejnstrim price, svakako je vi daleko bolje poznajete od mene) iz rekao bih opstepoznatog seta razloga (pre svega taj socio-istorijski kontekst koji sam vec pominjao), pa mozemo ponuditi Sabane(x2), Lepe Lukicke, Tozovce, Zdravkovice ili Dzejeve. Stvarno ne vidim nikakav problem da se to prihvati i ne znam zasto bi to bilo shvaceno kao degradacija. Moramo shvatiti da to sto mi (bilo ko od nas ovde) slusamo neku vrstu muzike i sto je dozivljavamo kao pinnacle ljudskog stvaralastva i zlatni standard, ne samo da ne mora da vazi i za druge, vec cak ne mora biti ni objektivno blizu istine. Gde pise da npr. rock treba da bude dominantan u svakom drustvu i da to istovremeno signalizuje i stepen njegove razvijenosti i napretka? Nema li svako podneblje svoje specificnosti, pa i muzicke, folklorne? Kakva je scena sansone/kancone u Nemackoj, Ceskoj ili Rusiji, a kakva kantrija u Norveskoj ili Ukrajini? To sto je neko zamislio da je nekakav nuzan uslov da bi se dobio status 'muzicke legende koja zavredjuje mesto medju zasluznim gradjanima' to da su se bavili tipa dzezom ili soulom, ne znaci da je zaista tako.
    4 points
  28. to znaci da je lako ovde palamuditi sa uzmi platu od igraca x i platu igraca y i dovedi proper pleja u realnosti to ne ide bas tako lako kkcz nije jedini klub u EL koji kuburi sa tom pozicijom...a verovatno je medju siromasnijim
    4 points
  29. Drvlje i kamenje na PG-a samo da se zastiti load management guy Sta je sledece, prozivamo Svit Lua sto ima 2 zene ??!
    4 points
  30. Inače, ozbiljni klubovi su usvojili pravilnik ponašanja za vreme pandemije kojim su predvidjena ozbiljna pravila i ozbiljne kazne u slučaju kršenja istih. U slučaju uzastopnog kršenja istih postoji mogućnost za raskid ugovora, da ne pričamo da mogu i krivično odgovarati zbog ugrožavanja javnog zdravlja stanovništva. Kakav crni transfer, ko će za njega dati pare. Momentalni raskid ugovora u slučaju da ponove prekršaj uz drakonsku novčanu kaznu. Normalni klubovi imaju pravilnike i za slučaj da igrači dobiju crveni karton gde se u slučaju 2-3 kartona oduzimaju i mesečne plate, isto je i u slučaju kašnjeja na trening ili u slučaju izostanka sa istog, da ne pričamo o ekstremnim situacijama poput ove i bančenju u vreme globalne pandemije. Englezi su oterali Grinvuda i Fodena samo zato što su pozvali dve tinejdžerke da dođu u njihovu sobu, a ovde se radi o bančenju uz gomilu ljudi, cigarete i alkohol. Pa vi uporedite ozbiljnost te dve situacije.
    4 points
  31. Preliminarno 2 nedelje. Edit: onaj lik KKCZ insajder cak i izmislja traceve oko Sase i Covica🥳 Ono je Nebojsa licno.
    4 points
  32. Sale se mozda i izblamirao sa izjavom, bolje da je cutao. Evo kako ja tumacim. Ako je trazio faul, onda su ga igraci ozbiljno prodali. A imali su nekoliko sansi da seku napad. Bice da je skontao kakvu blamazu je sproveo pa sad izjavljuje ovo. Jer da je trazio faul, uskocio bi od nervoze u teren sam. Nujedom gestikulacijom to ne pokazuje a svi znamo njegov temperament. Ovom izjavom jos svaljuje gresku na igrace. Potpuno bezveze.
    3 points
  33. Kao drugo, ovi faširičići ili ti okruglice ili kako se već to zove se prave tako što se skuhani karfiol izgnječi, ubace se dva jaja, nešto prezli, vegeta, so, papar, može neko začinsko bilje, uglavnom dodajem i sir, zavisi koji imam, fetu, mozzarellu, parmezan...u tu muljevinu se polako dodaje brašno, dovoljno da se mogu formirati okruglice, ali ne previše da ne bude suviše testasto...onda se one uvaljaju u prezle i izprže... pošto ovo spremam iz glave ne mogu da dam tačne mere...i da, u muljevinu se mogu dodati komadi šunke...cela fora je da se skuhani i izgnječeni karfiol nekako "oplemeni" jer je on sam po sebi prilično "plain", a radio sam i kombinacije skuhani karfiol i brokoli, skuhani karfiol i krompir... uostalom, vjerujem da se na tubetu mogu naći recepti na tu foru, a početnicima u kuhanju toplo preporučam vizuelne recepte sa neta, a kad se savlada vještina na tu osnovu se lako dodaje i eksperimentiše po želji
    3 points
  34. Prosecna kosarkaska utakmica ima oko 10ak gresaka, tako da sve do 5, 6 gresaka na stetu 1 tima nista ne dokazuje. Kao sto rece jedan moj prijatelj PG, sigurno ima i 5, 6 gresaka na stetu Buducnosti. Eto jedan primer je Ivanovicev aut u zavrsnici koji nije bio. Ne treba biti kosarkaski ekspert i zakljuciti da sudije nisu bile faktor i da je jedna ekipa posteno i uz mnogo truda i zalaganja dobila mec. Tako da bi bilo kakvo skretanje na sudije bilo omalovazavanje protivnika koji to nije zasluzio....
    3 points
  35. mene je najvise zaboleo ovaj cist faul po ruci JOB-a koji nije sviran i ogromne batine koje loyd dobija
    3 points
  36. Početnu projekciju oko nove EL sezone i euforiju oko novog trenera, Nnoka i Pengosa jednostavno smo prekrstili u trenutku odluke da spletom okolnosti, EL par igrača za dve najbitnije pozicije u timu za koji smo bili spremni da izdvojimo ako mora i 700-800K... zamenimo EC parom u koji ćemo da uložimo ne više od 300K. Nakon uštede na Halu i Teriju apsolutno je nebitno koliko košta JOB. Jer evo nas sada u situaciji: ''ne puščaj Roča izlapelog, daj Kuze brate mili pomagaj.'' Obradović sada razumljivo nije sav svoj ali opet svojom pogrešnom procenom jer teško da su mu ova dvojica uvaljena. Ni opcija da je morao da se revidira i smanji budžet ne pije vodu jer JOB je teško ispod 300K. Sale je bolje prolazio u sastavljanu rostera u prethodnim timovima gde je i nivo takmičenja i pritisak bio manji ali je zasigurno imao i manje pehova u tom procesu, jer ovi njegovi bagovi i nerezonski potezi dolaze od frustracije sa kojom se očigledno jako loše snalazi. Ne treba očekivati pokušaje da se tokom sezone oslobodimo Hala ili Terija jer obojici je ugovor sa EL timom za sada kruna karijere...i teški su dvogodišnje obaveze. Da je uprava sav novac uložen u JOB-a i Roča usmerila ka pokrivanju pozicije No.1 sada bi najverovatnije imali nekog drugog Hall-a kao jednog od pismenijih back-up plejeva iz kog bi i mogli da izvlačimo maksimum na toj poziciji i sa tim stepenom odgovornosti i pritiska. Ovo je za njega očigledno živa vatra kao i za Voldena kada igra organizatora igre dok jurimo rezultat a usput mu u završetku uvale Lazu i ''nisam više stručnjak, al mogu da probam'' Simketa.
    3 points
  37. *insert feels good meme
    3 points
  38. Nema nikakve veze sto oni sto uvode mere rade suprotno, nego ljudska priroda. Sve da se lepo i smireno objasni uvek ce biti oni koji ce naci nacina da im se glas daleko cuje i da propagiraju suprotno. Evo pogledaj koliko njih postavlja pitanje o obliku zemaljske kugle, a svi do jednog su ucili u skoli kako zemlja izgleda. Veruju u sta zele da veruju i to je to, sve dok im ne zakuca na vrata, pa mnogi cak ni tada...
    3 points
  39. Kakve su vijesti oko Hall-a, sta je problem i koliko ce dugo odsustvovati? - Interesantno je viditi vaznocu igraca, cak i kad se misli da nema nikakav impakt na igru, a u stvari je jedan od vaznijih klipova u masineriji.
    3 points
  40. Ma pusti kupija, nek se zabavlja. Tim mu nece odbraniti nijednu titulu iz prosle sezone 🙂
    3 points
  41. Veliko hvala @Alen13ASC za sve uvode ove godine, nadam se da ces i dogodine da nastavis!
    3 points
×
×
  • Create New...