Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/24/2020 in all areas

  1. Ako neko ne vidi koliko je Rocesti i ovako los kako se pise, rasteretio nasu spoljnu liniju, onda ima problem sa elementarnim poznavanjem kosarke. Polako, zasto uvek moramo imati zrtvenog jarca? Ne mogu svi dati 20 poena. Pobedili smo CSKA.
    21 points
  2. Kako je ono pao forum, ja se uplašio da mi nije ni objavio slavljenički desetarac-post pa sam brzo napisao šta mi je bilo u glavi. Sad sam ga malo proširio za pun ugođaj: Saša sreće Itudis Dimitrisa U najvišem zamku moskovskome, Bitku kuje Dimitris Itudis. U brk osmeh kad mu gavran stiže, Vajber gavran Vatutin sultana: "Dobro pazi, slugo Itudise, Tamo sudi ludi Lamonika, Njega ne mož' ni za sto dukata! I još ima nova đenerala, Nit' onoga Tomića bundžiju, Nit' starca Šaku od stotinu ljeta, Već fajtera Obradović Sašu." Kada to ču Itudis Dimitris, Gord se smeje, još gordije kaže: "Niš' ne brini, sultan Vatutine, Dvaput razbih Sašu ćelavoga." Stigli tako gordi moskovljani, U Pionir bez ijednog sužnja. Povedoše, brzo 'pred odoše, U drugom za četrnaes' kopalja. Al' da vidiš Sašu ćelavoga: Svojim zubom svako koplje slama! Bože mili, čuda velikoga, Tak' polete i dvanajs' junaka: Kak' crn Volden zlatno šutira, Kak' pretrča Lojd Rusa svakoga, Kak' Davidovac njine zaključa, Kak' izvuče nas junak-Kuridža, Kak' pobedi tim Obradovića! P.S. Itudisu pade mrak na oči, Još devojče mikrofon mu gura: "Kakav poraz, to ti ne priznajem, To ti beše u drugoj Areni!"
    20 points
  3. Smrtnost od kovida je najnebitnija stavka u vezi ovog virusa. Bilo bi sjajno da je jos niza, niza i od gripa i drugih respiratornih infekcija, ali i onda ne bi bila manje opasna nego sto jeste, a za ponavljace, evo i zasto: Bolest je nova. Moguce da je ona visoka smrtnost i haos na pocetku bila uzrokovana time sto nismo znali da je lecimo i sto smo je lecili i pogresno i jos vise pogorsavali situaciju. Ali sigurno je da je bolest cudljiva i da nema normalan tok zbog cega "laksi oblik" moze da predje u tezi pa i da nastupi smrt vrlo brzo. Zbog toga su restriktivne mere opravdane. Drugi razlog zbog kojeg su mere opravdane je sto ne znamo posledice prelezanog kovida. Postoje neke studie koje upucuju na ozbiljne posledice cak i lakseg oblika. Moj poznanik koji je u ranim tridesetim je umro pre dva meseca. Prelezao je koronu (imao jako blage simptome, znaci laksi oblik), izasao je posle nekih mesec dana u grad, popio par pica, skocio mu je pritisak i umro je od infarkta. Bio je gojazan, ali nije imao dijabetes niti bilo koju drugu bolest a da je znao. Sto se uklapa u pricu da korona ostavlja posledice na srcu i krvnim sudovima. Dalje, problem sa koronom je pritisak na zdravstvene ustanove, koje su nama svakako u raspadu. Mnogi su umrli kod kuce, bez nege, skracen im je zivot ili su cak umrli bezveze, zato sto oni koji imaju neizdrz pa moraju da izlaze i pijance i sire koronu na taj nacin blokiraju ili direktno ili indirektno bolnice. Znaci sve dok za ovaj virus bude bila potrebna bolnicka nega, pa da ne umire bukvalno niko, mi cemo imati problem. Tek kada se to resi i kada korona bude samo jos jedan od "gripova" koji ce nas kaciti u ovo doba godine, mi mozemo da kazemo da se vracamo u normalu. Ali i onda bi bilo jako pametno da ovo sto znamo o sirenju tih respiratornih infekcija nastavimo da primenjujemo, nosimo masku pogotovo ako smrkljamo gde god da idemo, jer je ocigledno ne samo da maske pomazu oko korone nego pomazu i oko drugih vrsti respiratornih infekcija - nikad manje smrkljavih i bolesnih ljudi nije bilo krajem oktobra, apsolutno nikad. I sve to na dohvat ruke, sa komadom platna koje stavljas preko brnjice, ali nekima je i to suvise tesko i vide u tome neku svetsku zaveru i psiholosku taktiku za potcinjavanjem nas posebnih pahuljica i individualaca koji smo poslednja brana novom svetskom poretku. A u realnosti ih marketari brisu iz registra pracenja i nece niko da ih ima u bazi jer su beskorisni, ili nema kuce za sta da ih ujede i zickaju cigare od komsije u 40 godina ili su toliki idioti da bi im i ovako i onako prodao najvecu glupost bez ikakvih problema. Pozdrav svima i mislite svojom glavom.
    16 points
  4. Volden i Lojd su usli u problem sa licnim greskama, sa jednim ballhandlerom manje u ekipi preksinoc, izgubili bi 10-15 razlike, da ne govorim koliko bi ih vise izraubovali. Covek je bacio dva alejupa produzetku u dva napada, koji godinama igramo ispod svakog nivoa, mozete li zamisliti koliko je to diglo moral ekipe i skinulo tegove sa clanaka? Previse povrsno gledamo na kosarku, nekad se doprinos daje sa 30 poena, nekad dobrom asistencijom u pozicionom napadu, nekad krvavim kolenima. Mi smo sve to imali onaj dan i opet nismo srecni. Naravno i da se gresi, ne igramo protiv zlatokose, nego protiv najboljih ekipa na kontinentu.
    13 points
  5. Za Teri jevih 18 minuta pobedili smo 20 razlike. Bez njega na parketu za 27 minuta izgubili smo 18 razlike
    10 points
  6. Loyda ne treba ogranicavati, zbog slobode u igri je i dosao ovde. I nije lik koji ce to zloupotrebiti i ispucati svoju kvotu suteva na silu.
    9 points
  7. Već sada se može naslutiti da najveća vrednost koju donosi Teri nije u tim sky-high završnicama na obruču već prvenstveno u odbrani pika, versatilnosti kod preuzimanja i generalno zaštiti koša. Teri se i ovako nekalibrisan prilično usrao moskovljanima u pik...dve lopte smo im uzeli njegovim udvajanjem nakon odbranjenog pika...odustali su od još 3-4 pozvana pika zato što je bio na pravom mestu, jer teško će njemu iznad glave proći pas ka visokom kada ga nogama isprati i kada je u balansu. Zato je Itudis, kada smo i Heketa zaustavili, krenuo sa izolacijama jer je sigurno računao na veći procenat uspešnosti kada James probije...bar bacanja da izvuku. Da podsetim...za razliku od Heketa, James nam je za preko 33 minuta dao 9 poena od toga 5 sa penala...i završio tekmu sa PIR 9. Nije to slučajno...odbrana je izginula na njemu. A neće svaki tim imati Heketa ''on fire''...sve i da imaju bogatiji smo za taj propust. Saša je u završnici odličnim rotacijama pokazao timu da zna šta radi i da ima zadatak za svakog. Izvuk'o je forte segment iz većine igrača, podigao im je samopouzdanje i fokus i nisu se pogubili u tesnoj završnici. Jedna od najvećih pobeda KKCZ sa glavom i repom, sa vraćanjem iz vellikog minusa i protiv ekipe koja nas na papiru šije na svim pozicijama...a u stvarnosti bar ovaj put:...šio mi ga Djura.
    9 points
  8. Sasa deli uloge, i po ovoj prvoj utakmici (namerno kazem prvoj, ono s Mornarom se ne broji) deluje da ne zeli microwave skorera s klupe od Rocestija, vec jos jednog vojnika u spoljnoj liniji. Vojnika u smislu da se sa njim ne gusi flow u napadu, nekog sposobnog da udje i podeli pas napolje. Ne nuzno da je njegov ulaz prvi potez u napadu, ne nekog ko je prva opcija, vec nekog ko ce koristiti ono sto se otvori. Ne nuzno pleja u standardnom smislu (shvatili smo valjda vec do sada da kod Sase necemo igrati kao pod Radonjom sa Jovketom), vec jos jedan, prekopotreban kosarkaski pismen igrac spolja, sa koga nema skupljanja, koji ce svako udvajanje na Lojdu kazniti na neki nacin. Pa oba pasa za kucanje Teriju su u nekoj meri posledica sto je lopta kod Lojda vec "pomerila" odbranu, a Roch to realizovao. Korak po korak, gradimo, ovo ce biti samo bolje. Praticemo kako cemo ubuduce napadati mismecheve kao posledica svidzovanja na piku. Nego, ono sto je meni glavni hajlajt utakmice kako mozemo sve i spremni smo za prekratko vreme i kako vidno napredujemo. Kako jasno sa Kuzom branimo pik u zoni, dok sa Terijem switchujemo. Kako Rocesti ne upada u zamku da ostane sa visokim u odbrani. Kako je Lazic odigrao jednu impresivnu utakmicu iz ugla timske, pa i solidnu individualnu odbranu. Kako zamke Simonovog i Lazinog ekstra pasa su otklonjene (sutni kad si sam, ne znas da procenis da li je neko u boljoj poziciji). Kako Sale hokejaski moze da vadi centra za beka i obratno, i da se niko ne pogubi. Kako smo probali s Kuridzom na 5 u duzim intervalima protiv Zalgirisa i opekli se, pa se sad ne bojimo da probamo da izvucemo maksimum iz Terija i Rita na toj strani parketa. Kako koristimo sve igrace i svako ima ULOGU. Sve mi to daje nadu da cemo i OBrajanta brzo ubaciti u mashinu, kao i da ce spoljni (pravi spoljni, 4 Amera) imati na umu da nema uvaljivanja lopte npr. Lazi u zadnjih 5s napada. Za kraj - bravo za Dekija i Kuridzu. Deki je bio diskretan heroj, i na 3 i na 4 se makljao sa premocnim igracima CSKA, da bi ih na kraju kaznio. Mnogo bolja partija nego sto kazu brojke. A sto se Kuridze tice, ponovicu se, pravi basketas sa svim vrlinama i manama tog pojma, sve zna po malo, nista preterano. Al srca i mu*a ima povise. Ipak, treba imati na umu da nije idealan parnjak na poziciji Dzoniju, tako da ja Simona itekako vidim ne samo u 12, vec kao i prvu izmenu, pa ako se zapali super, ako ne rudarimo sa Kuridzom. Takodje, Sale je pokazao da ne voli da smo inferiorni, tako da dani Simona na 3 nisu proslost (sifre Ulanovas, Klajburn, pa bice Kalinic, Dek...)
    9 points
  9. ''...Jedan detalj iz prošle sezone iz druge ruke, čovek koji je jako dobar sa Šakotom još iz staaarih vremena pitao ga zašto Simanić ne igra više, ovaj mu odgovorio - dođi jednom na trening da vidiš šta mu Kuridža radi pa me to više nećeš pitati. ''
    8 points
  10. Simonović u ovom trenutku ne poseduje bukvalno ni jedan kvalitet koji bi ga držao u 12.
    6 points
  11. Trinki izgleda kriv sto nam je potrosio svu srecu. Sns alibi vokabular (ovi skuplji, pa se protiv njih nije moglo, gebelsovski mediji). Obraza bez
    6 points
  12. los je to potez miska mozes da ne volis, ali ne mozes da ga zaobidjes
    6 points
  13. Kako ste sigurni da drugi virusi ne ostavljaju posledice? Uzmimo grip- kao odrasla osoba, otprilike ga fasuješ na svaku sedmu godinu. Ja pamtim svoja dva ( u srednjoj i kao apsolvent, posle toga se vakcinišem). Nikad me niko nije slao na grafiju pluća, pošalje me izabrani lekar, fazon, pušač sam, imam 2 ožiljka od pneumonija, bez posledica. Ali, sestra ima aritmije i blokove nekih grana, onesvešćuje se na višim nadmorskim visinama- posledica gripa. Drugarica ležala svinjski, nakon toga u avgustu neobjašnjivo teška pneumonija završena drenažom grudnog koša i operativnim uklanjanjem priraslica, posledica pada imuniteta zbog štitne žlezde koja je pobrljavila nakon gripa. Da ne pričamo o epštajn- baru ( infektivna mononukl) okrivljenom za hočkin i non- hočkin limfome. Potom o HPV virusima, ređem koksakiju, varičeli. Uglavnom, čujem da je neko mlad egzitirao, kako da znam da nije sekvela bilo kog random virusa?
    4 points
  14. To su samo igrice ... druže se oni redovno.
    4 points
  15. Linijske sudije vs kamere (+ kompjuteri): osim toga što na "Sinsiju" 2020. nije bilo linijskih sudija, takođe nije bilo ni publike, odatle utisak dehumanizacije. Što je manje sudija u nekom sportu, to je kvalitet igre bolji. Poređenje sa fudbalom nije odgovarajuće, broj sudija se povećao sa uvođenjem VARa, tenis ima mnogo manji teren (i 11 puta manje igrača), sve se svodi na to da li je loptica udarila u teren ili van njega (+ egzotika tipa futfolt (koji se rešava time da igrači prilikom servisa stanu 20 cm dalje od linije) ili da li je loptica pala dva puta pre udarca). Boksi je u pravu, na šljaci je ivica terena (mnogo) manje vidljiva, ali na betonu, sa jasnom belom linijom, 6 (ili koliko već) linijskih sudija koji su tu samo da bi utvrdili gde je loptica udarila, u 2020+. godini je nepotrebno. Tehnologija i brzina rada IKT uređaja je uznapredovala toliko da vrhunske (najskuplje) kamere u realnom vremenu mogu da odrade jednostavnije kompjuterske animacije u toku snimanja filmova ili serija, a kamoli da snime i u trenutku jave gde je loptica udarila. Možda, uskoro, 4 visoke šipke na ivicama terena i 4 mobilna telefona rade posao umesto 6(+!) linijskih sudija. Beton: kamere. Šljaka: obavezni čelendži. Trava: još nek(ol)i(ko) Vimbldon(a) za Noksu.
    4 points
  16. siguran sam da razumes razliku izmedju komentara da je roc bio los, da je ocito van forme, i da su i on i sale naglasili da su mu trenutno noge teske...to je vise ljudi ovde konstatovalo, medju kojima i ja ...i vredjanja igraca nakon sto je napravio prvu gresku na utakmici a mozda i ne razumes...svejedno
    4 points
  17. Da...James je odmah nakon promašaja zapalio preko reklama pravo u tunel... utripovao da je Kuridža krenuo da mu i bukvalno uzme skalp. Sa Vatutinom na grbači Itudis se sada opasno opekao tom NBA rutinom bez crtanja specijala za zadnji napad, već raširi i daj James-u, za šta ga plaćamo suvim zlatom. Ipak mi je to neshvatljivo sa pozicije jednog o tri najmoćnija rostera Evrope i aktuelnog šampiona. Za nas i razumem...kraj regularnog dela...desetkovani faulovima sa dušom u nosu...igraš protiv babaroga kojima se teško ili nikako prodaje jeftin trik u zadnjem posedu i prilično je smisleno bilo dati Lojdu koji gori. Plus...promašaj nas vodi u produžetke. Nije James hokejaškim izmenama dvadeset puta povučen iz igre samo da mu se sačuva svežina...već je to extremno luda glava na telu high-class trpača koji kada mu krv uzavri prešalta se u sekundi na tu svoju impulsivnu košarku, lako udje u problem sa ličnim greškama i zaboravi sve smernice trenera. Sinoć je po n-ti put pokazao da tom prodoru može samo Larkin u top formi biti egal a James nije usporio evo već 4-5 sezona. Ubistveno je fatalan za neuigrane petorke ali ne haje ni za top odbrane. Buši ludak rupu i tamo gde je nema. Da ima telo Vase Micića već bi pokupio prsten preko. Uzgred...Lojd mačka je sinoć takvu zverku uzeo sebi za meru i još dva produžetka je bio spreman za rokenrol da nije nabio tries i nešto minuta i aktivno učestvovao u svakoj odbrani. Lako je sada biti James...budi Lojd bajo.
    4 points
  18. Ubi Whittaker Cannoniera, ne znam koju rundu su mu dali uopste, bas ga je rutinirao
    3 points
  19. Gledam neki klip, hvali se gospodja iz Sidneja kako su na pragu da izbace brzi test (part 342) koji daje rezultat za 15 minuta, bris iz usta valjda. Voditeljka sva ushicena pita kada da ga ocekuju na trzistu, a ova mrtva ladna "Pa nadamo se u drugoj polovini naredne godine". Voditeljka samo sto ne pade sa stolice, ja da sam bio tamo gadjo' bi je mikrofonom. Zeno gde ti zivis?!
    3 points
  20. Lojd je nakon trideset minuta na parketu odradio zadnja dva vezana prodora sa savršenim polaganjima kroz trojicu igrača u reketu. Vojtman oba puta nemi posmatrač...zato Itudisu izrasla još dva zaliska.
    3 points
  21. kae sto je loyd dosao.. u valensiji u el, od 18 tekmi, samo na 6 uzeo 10 ii vise suteva, a nikad vise od 12.. kod nas u prve cetri utakmice, uzeo 68 suteva, prosecno 17 😄 ocigledno voli slobodu sto bi se reklo, a po prikazanom i zasluzio ju je.. u svakom slucaju napravio je dobar izbor, nakon ove sezone cenim da ce pokusati da se vrati u nba, a u najgorem slucaju, ne ginu mu opasne pare u cska-u ili tome slicno..
    3 points
  22. velika greska je sto od Jirke nisu pokusali da naprave beka. bilo je materijala. za pocetak bio bi bolji i od gajica i od gobeljica.
    3 points
  23. Ako jos jednom procitam nesto afirmativno o Dangubicu, ranicu se i to tupim nozem
    3 points
  24. Ok je da se tebi ne svidja i da imas utisak da ce tenis zadrzati dusu ako 2-3 coveka stoje iza igraca, to je skorz legit ali sto se poente tice ovde masis ceo fudbal. Poeni u tenisu su se i do sada odlucivali u milimetar tako da ako postoji tehnologija koja u real time-u prati i donosi nepogresive odluke onda stvarno ne vidim nijedan valjan razlog da se na najvecim turnirima ti ljudi zadrze i da im se mogucnost da s vremena na vreme naprave neko sranje koje moze da kosta nekog igraca i meca (u najgorem slucaju cak i pobednika turnira ako se tako nesto desi pred kraj neizvesnog finalnog meca). Sto se paralele sa VAR-om tice, bukvalno nikakve veze s vezom nema jer iako je tehnologija uvedena u fudbal i dalje pijani engleski sudija sedi u sobici, zaustavlja usporeni snimak i crta linije. Znaci tu nije samo nepogresiva tehnologija koja ce da odredi da li je neko u ofsajdu za milimetar ili ne, nego i dalje covek koji koristi tu tehnologiju. Taj covek mora da zaustavi snimak u pravom trenutku (a da pokusava 50 puta nijednom nece zaustaviti na istom frejmu) a onda kada to uradi mora da povuce po dve linije za odbrambenog igraca i napdaca gde bukvalno zavisi od pixela da li ce na kraju biti ofsajd ili ne. Tako da, kad sve saberes vidis da taj covek koji koristi VAR ima 4-5 mesta gde moze da napravi gresku (dovoljno da bude i na nivou pixela) i da to direktno moze da utice na ishod akcije i promeni/odluci tok meca. Zbog toga, konzistentnosti VAR-a je dovedena u pitanje jer razliciti ljudi rade razlicite meceve sto je samo dodatan nivo za gresku jer iz primera gore ti je jasno da zbog svih promenljivih tesko da i jedan covek moze dva puta da sprovede identicno merenje za istu akciju. To je glavni razlog zasto ljudi imaju probleme sa VAR-om a ne ofsajdi zbog zanoktice. Kada bi tehnologija mogla sve sama da odradi sa 100% tacnosti niko se ne bi bunio zbog milimetarskog ofsajda jer je pravilo tako, ili je crno ili je belo, nema sive zone. Ako si htela da povuces paralelu sa fudbalom onda ti je primer za to goal-line tehnologija gde je sve automatizovano i covek nema nikakvog uticaja. Ako lopta nije presla za 1mm neces videti nijedan klub ili igraca da se zali na taj sistem jer je to napravljeno kako treba i tu nema prostor za diskusiju i trazenje greske. U slucaju da i tu imamo coveka koji sedi u sobici, zaustavlja sliku pa onda izvlaci linije da vidi da li je lopta presla ili ne, i tu bi imala istu pricu kao i sa VAR-om.
    3 points
  25. Realu treba ozbiljna rekonstrukcija, bukvalno je istekao rok trajanja timu, na celu sa Lasom, koji apsolutno vise ne zna sta radi. Koliko je dobro zadrzati okosnicu tima i istog trenera 7,8 godina toliko u jednom trenutku dodje do nemonovnog pada, i ekipi treba sveza krv. To se desilo prosle godine Feneru, ove godine se desava Realu, pa i Efesu, za koji cu ipak imati zadrsku, dok ne vidim kako ce izgledati kad se vrati Larkin. Od tih velikana, cini se da ipak CSKA najozbiljnije shvata koncept osvezavanja tima, pa su samim tim celu istoriju EL u samom vrhu (sem one jedne godine😉). Kod njih jednostavno nema nedodirljivih i dozivotnih ugovora (videti pod Fridzon i Voroncevic-koji jos nema klub, pa i pod De Kolo)
    3 points
  26. U metro ne zalazim - po Parizu idem peske a ako treba da idem van Pariza idem kolima. Cujem od drugih da je u vreme kada ljudi idu na posao ili se vracaju sa posla guzva a izmedju sasvim ok. U prolazu pogledam situaciju u autobusima koliko vidim ista situacija, oko 8-9 ujutro i 17-19h guzva, inace OK. Sto se Univerziteta tice tu mi je radno mesto mogu samo da kazem da se trudimo koliko mozemo da postoje predavanja i vezbe i uzivo a ne samo preko ekrana a da ne bude pretrpano, da je lako organizovati se, nije.
    3 points
  27. Ima nesto i do protivnika. Protiv Mornara je izgledao 5 godina mladje. CSKA je ponajbolja ekipa u Evropi i igrali su bas ozbiljno. I opet je bacio 3 izuzetna asista kad se lomilo, ima u njemu kosarke jos dosta. Nego je li se Dzoni testirao, sta kaze centrala?
    3 points
  28. Htedoh jos tad da ti odgovorim, ali reko' nema veze. Ne mora uvek da se ispostavi tacnim, ali tako to rade veliki treneri. Ostavis mladog igraca kad se lomi, po cenu i rizika da nesto ne uradi dobro, pa ti se vrati kasnije visestruko. Tako se postaje igrac, a ne da ulazi na 20-30 razlike, kako neki nasi treneri vole. Vatra je kad je gusto. Evo danas 30+ minuta protiv Reala, odigrao dobro koliko vidim.
    3 points
  29. https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/2948/smatracnica/4122645/zvezda-cska-kuridza.html Gorislav Papić, sjajan tekst
    3 points
  30. Lepo se pokazao i ovaj decko sinoc. Dobra blokada na kraju : D
    3 points
  31. Džaba i Kudidža i svi prašinari da je Loyd ubacio "samo" 20. Ne treba sad leteti, CSKA je imao značajno bolji indeks korisnosti na timskom nivou i mogla je lako da uđe ona Jamesova u poslednjoj sekundi. MJK je sinoć sjajno "otvarao kapiju" ali zna se ko vozi traktor u ovoj ekipi i tako treba i da ostane.
    3 points
  32. Pričamo o ljudima koji su 2 meseca na početku prošle sezone svaki korak Lorenca Brauna gledali kroz duple naočare i kritikovali svaku greškicu dok im debeli čvarak nije smetao na terenu. Pa ih posle bilo sramota kad su videli šta Lorenco sve radi na terenu. Neka tako i sada bude.
    3 points
  33. Baš bitna pobeda. Dve utakmice, jedan primljen gol od VAR-a, to isto raduje. Salah je bog, u jednom trenutku si fasciniran koliko je tehnički brutalan igrač, u drugom te podseti koliko je sebičan i koliko zicera je u stanju da promaši. Mada sveukupno gledano, mnogo je bitan za igru u napadu.
    2 points
  34. Slicno i ja razmisljam, nema sanse da bi Wilco izgubio toliko na Stelviju da je Hindley bio uz njega. Verovatno su racunali da je Hindley jaci od Harta i da ce moci i njega da otrese na nekom brdu, mada mu nije poslo za rukom. Off topic, odmah posle Gira se ES prebacio na Vueltu, kad ono u begu Zulijan Martin a na celu glavne grupe Geshnik, umalo da me strefi slog.
    2 points
  35. Beretini je tek 33 prema rezultatima od ove godine (prava race lista https://www.openerarankings.com/Home?Race=1 ) i bilo bi totalno nefer da se kvalifikuje na WTF. S druge strane Rubljov je 3. po rezultatima ove godine, a jos se nije oficijelno kvalifikovao. Beretiniju bi trebalo bar QF u Parizu da prestigne Svarcmana (uz uslov da ovaj ne prodje danas u finale Kelna) i SF da pretekne Rubljova (ako Rubljov ne prodje bar u SF u Becu). Ako Svarcman i Rubljov jos dodaju bodove u Parizu onda Beretiniju treba jos bolji rezultat.
    2 points
  36. Sedmorica domaćih, pola rostera ... stranci i tako nisu njegovi (saradnja sa excel agencijom) zastupa njihove igrače u Evropi. Propast je zavisiti od jedne agencije, koja god je u pitanju.
    2 points
  37. Ne bi ni meni a zapravo ima smisla, vide se vise u prenosu od glavnog sudije.
    2 points
  38. Moglo bi ovo da se premontira, jel naopaki ovo radio?
    2 points
  39. ne vidim sta je tu sporno danga i igra mozli type odbranu na spoljnim pozicijama
    2 points
  40. Draga Andjo, pa je l' ti hoces da zapocnemo prepucavanje? Napisao sam da je vecina komentara ideoloski obojena. Ne svi, nego vecina od 20-ak koje sam procitao. I nista posebno ne ocekujem ni od koga, samo sam preneo komentar. Nisam ga ocenio ni pozitivno ni negativno, samo mislim da je zanimljiv. Vredi i za sve ostale: je l' moze da razmenimo informacije, pa i misljenja, ali bez da utrpavamo sagovornika u torove i decidirano "znamo" sta misli o svemu?
    2 points
  41. Ako mislite da je profesionalna kosarka, pogotovo protiv najjacih timova Evrope, isto sto i basket iza zgrade bez zagrevanja, onda ste sve u pravu.
    2 points
×
×
  • Create New...