Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/23/2020 in all areas

  1. Moram da se pohvalim, supruga i ja smo prvi put u životu kupili svoju nekretninu, uskoro se selimo u svoju kuću 😎. Da mi je neko pričao pre samo 6 godina, šta sve čovek može da postigne i stekne za tako kratko vreme u normalnom društvu, ne znam da li bih mu verovao. Lep osećaj.
    15 points
  2. nula (0) ... 0/953/0 6 na respiratoru, 121 na lijecenju ... kod mene 0/95/0 1 u bolnici, 13 na kucnom lijecenju ... Slovenija takodjer nula novozarazenih
    13 points
  3. U životu se stalno sve vrti u krug....
    6 points
  4. Izadjem jutros u ful opremi, maska, rukavice, sprej u dzepu kolica za pijac...biblioteka ne radi subotom, tu mi vec krene gastritis i kao da to nije dovoljno za propali vikend kad - evo 2 ispisnice, krenule u kafic na kaficu i trac partiju. Kako su me videle, osmeh do uva, upiru prst u mene i smeju se - "Pa gde si ti krenula tako maskirana, nema vishe korone, pobogu, gde ti zivis"? Ne znam da li su mi rekle istinu tek, od samog pocetka pandemije i vanrednog stanja nisu postovale ni jednu meru osim policijskog casa, nista dezifekcija robe unete u kucu, obuce, odece, n]ikad maska, nikad rukavice, nista alkohol, asepsol, u kupovinu 4 izjutra nisu isle iz principa....i tako, gledam ih i osecam se kao budala, ja sam sve to radila i...? Dobronamerno mi kazu da osim cestog pranja ruku nista nije potrebno, kakava crna distanca, mere zastite.....odoshe njih 2 vesele kao vrapci. Stojim tako na ulici i osecam se kao budala....da skinem masku i rukavice ili ne? Kao onaj jadni Buridanov magarac.....dokle, bre? P.S. Kod kuce sam......u glavi su mi slike iz bolnica diljem planete, brojke umrlih, statistika....sva ta tuga koja je trajala danima, strepnja za mile i drage rasprshene diljem planete u raznim fazama pandemije, kod jednih tek pocinje, kod drugih na vrhuncu....i, sta sa tim sikustvom? Gde da ga smestim na svojoj vremenskoj liniji, kako dalje? Moj svet je mali, dobro poznat a opet, gde je taj 21 vek, sva ta nauka, da mi objasni sta nam se desilo i kako dalje....
    6 points
  5. Pa mi znamo da ce oni propasti bez nasih jabuka, nece imati gde da prodaju svoje proizvode itd. Oni to jos ne znaju ali polako ,strpljivi smo mi.
    6 points
  6. kad vidim novi cooperov post na partizan temi
    5 points
  7. Ja sam lepsa!!! I nisam bas tooliiiiikooo matora😊 Nisam se uplasila dijagnoze maligniteta pa tako ni korone. U pitanju sam ja kao gradjanin - zakon, uredba, sta god, kaze - mosi masku, ja nosim. Problem je sto je sad sve okruglo pa na cose, moz da bidne, ne mora da znaci, bukvalmo. Ako je sve tako relativno, zasto nisam mogla da vidjam unuka 2, 5 meseca? To nije bila moja odluka nego preporuka struke .Meni je ovo otvaranje teze palo nego zatvaranje. Pitanje: nosite li masku i rukavice, drzite li distancu - danas, sutra...?
    5 points
  8. Ne mogu , izjava gradonacelnika Filadelfije: “Next week, our Administration will release more on what Philadelphians need to know when we move to the Yellow phase on June 5. In the meantime, remember our Stay at Home Order is still in full effect. Please stay home to stop the spread. The next two weeks are critical—if we see a spike in cases it will jeopardize any hope we have of beginning to reopen.”
    4 points
  9. Nisam upratio šta je HB napisao moderaciji ali ga razumijem s obzirom da ste opet iste ljude pustili da danima orgijaju i zakenjaju 90% tema. Uz to je čovjek na krompir dijeti, što bi se trebalo uzeti kao olakotna okolnost. 😂
    4 points
  10. Bio je i Tadic predsednik drzave, vlade, stranke, svega. Nemoj mi samo reci da Tadic komanduje svima njima po toj tvojoj logici? Jer, napisala si - on je nekad bio nesto pa moze da komanduje drugim ljudima. Zasto SSP ne bi profitirao ako bi usao u anti - SNS koaliciju. Pa sad nije pitanje ideologije, to je ukinuto. Pitanje je da se sto pre srusi rezim SNS, kao sto su se 2000. neke stranke ujedinile i srusile Milosevica i SPS. Cini mi se da samo pises svoje, a ne osvrces se na primer sa 5. oktobrom koji sam vise puta naveo. Nista, trebalo je Milosevic da vlada minimum do 2010. jer sta ce te raznorodne stranke zajedno? Jednostavno, ovo je samo jos jedan stav - Vucic je dobar jer anti - EU stranke nemaju ni 5% podrske, dajmo mu da bude dozivotni diktator. Kako ima ime i brend ako je dobila 2,2 % na proslim izborima u Beogradu (znaci ne u nekom selu ili na Kosovu - u Beogradu!)? DS ovakav kakav je su srusili njihovi funkcioneri koji malo nece u SZS, malo im i ne smeta toliko Vucic, malo bi izlazili na izbore i dobijali tih svojih 5% i sedeli u skupstini - pa dokle vise?
    4 points
  11. Ja sam se nadovezala na tvoj post koji kaze da je HB napisao 3 - 4 losa posta i na pitanje koje je postaivo @uini. Pritom mislim da on na drugim temama veoma doprinosi pozitivnoj atmosferi. Takodje i Yoyogi.
    4 points
  12. U martu je kriva rasla, a u maju pada. Ne mora se biti ni virolog, ni ekspert u bilo cemu da bi se znalo da to nije isto. Npr ja mogu imati istu sumu novca, recimo nesto sitno tek koliko za cigare, ali nece biti isto ako je to dan nakon sto sam primila platu i celu je propila iste veceri, ili ako sam utanjila dan pred platu, pa mogu da se strpim do sutra, stagod da mi treba. Ili neka slicna analogija, kad naoko iste cifre nemaju isti smisao. I jos sam htela da te pitam na temu slobode, one koju si gore pominjao, zrtvovanju za istu i tako to. Kad vozis auto i crveno na semaforu ti ogranici slobodu kretanja, da li svejedno projuris, usput zgazis par pesaka na prelazu i odas im postu jer su pali za tvoju slobodu? Ili im ipak postedis zivot i umesto toga zrtvujes par minuta tvog vremena i tvoje slobode? Pazi, ne govorim o krivicnoj odgovornosti onog ko gazi pesake na prelazu, nego samo o moralnom aspektu. Inace, volem i ja slobodu, ko je ne bi voleo 😀?
    3 points
  13. Šećer i voda da se obezbede za ponedeljak. Pojedinci već prave odstupnicu.
    3 points
  14. Mislim da ti se provuklo par imena koja nisu igrala za Lejkerse, proveri još jednom.
    3 points
  15. 3 points
  16. Prvo bi ti trebalo da nečim argumentuješ taj stav da je Srbija kriva za najnovija događanja u CG. Tek onda očekuj da iznesem argumente protiv toga. Ovako dok prenosiš svoje lično mišljenje ničim potkepljeno mogu samo da apelujem da to ne činiš na ovoj temi koja je o problemima SPC u CG.
    3 points
  17. Cestitke, i da uzivate, taj osecaj kad se prvi put useljavas u kucu koju si zaradio je neprocenjiv.
    3 points
  18. baš na primeru sns-a možeš da vidiš koliko ime & brend znače na domaćoj političkoj sceni. nikada ga niko nije izgradio sa pozitivnim konotacijama, pa je lakše osnovati nešto novo nego objašnjavati građanima šta je tačno promenjeno na bolje kod starog. što se demokratske stranke tiče, ona je teško ali i sa promenljivim uspehom gradila svoj identitet i kredibilitet. na kraju krajeva, jedini pozitivan a značajan pomak se desio zbog đinđića (pa i ta brojnost u podršci koja je došla nakon njegovog ubistva). isto tako je sav taj kredibilitet jako davno potrošen i uništen, tako da ja lično ne vidim ni naročitu korist za građane od postojanja tog brenda ni naročitu štetu od nestajanja. bilo kojoj političkoj opciji ovde treba respektabilan roster i jasan sistem igre, da se izrazim basketaškim floskulama. ni dobar coach ne bi bio na odmet a da ne pričamo o nekom front officeu i savetodavnom telu koje omogućava infrastrukturu i priliv ideja i novca. ništa od toga demokratska stranka nema ovih dana. na kraju krajeva, nije to uopđte ni čudno, demokratija tj "demokratija" ovde traje svega tri decenije i to u tri različite etape od po desetak godina. nema ovde bukvalno ni jedne stranke koja ima izgrađeno svoje ja u stranačkom smislu. kao što ga nema i sns. sve je isključivo vezano za vučića i bez njega ta stranka ne postoji.
    3 points
  19. 1. Ja sam radio isto sto i ti, ali ne treba upadati u paranoju - pa ne vreba virus iza svakog ugla, nije pala atomska bomba pa da je kao radijacija on svuda i na svemu oko nas. Treba se cuvati virusa, ali treba se cuvati i straha. Istina je negde na pola puta. 2. Veltsmerc. Da ne zaboravimo da su bolnice pune svaki dan i bez korone, da mimo nje ljudi svih doba, od 0 do 100 godina umiru svakodnevno od raznoraznih bolesti mnogo razarajucih od korone, da milioni umiru od gladi...Dobro je ako je ova pandemija u nama probudila empatiju, ako pocnemo da malo vise razmisljamo i brinemo jedni o drugima, ali na zalost - mi ne mozemo da resimo sve probleme sveta.
    3 points
  20. Tema o USA je tema na kojoj će se sučeljavati ideje i mišljenja sa (gotovo) svih strana političkog života u USA, osim onih najekstremnijih. Ta tema nije ni neće biti anti-Trump niti pro-Trump tema. Ko sa tim ima problem, i želi jednostranost, sabornost i sl., može slobodno da je zaobiđe. Kao što je i politički život u USA polarizovan, razumljivo da je polarizovan i ovde i to je u redu. Ono što nije jeste način na koji se ti polarizovani stavove zastupaju. Retki su forumaši koji zaista argumentovano brane svoje stavove, takve hoćemo da zaštitimo, pa makar ih ostalo dvoje. Oni koji samo znaju da troluju, vriskaju, etiketiraju, podmeću, spuštaju raspravu na lični nivo - takvi će od sada, što se vidi na gornjim kaznama, imati nulti nivo tolerancije. Nema više ni onog što stoji u Pravilniku, da su dozvoljene lakše uvrede - na ovoj temi nisu. Moderaciju pdf Politika još niko nije uspeo argumentovano da ubedi da je Trump i njegova politika fašistička, diktatorska i ekstremistička. Polovina glasačkog tela u USA je podržava, ko smo mi ovde da tvrdimo da su svi oni fašisti i ekstremisti. Neće moći. Prema tome svi oni koji je zastupaju odnosno brane imaju mesto na ovom forumu, dok se gornja teza i definitivno ne pokaže i dokaže. I nemojte da mi poredite ovu situaciju sa AV i Srbijom jer je poređenje političkog života i zrelosti demokratije u ove dve zemlje uvreda za zdrav razum. Neprimenljivo. Isto se odnosi i na one koji brane ideje leve strane političkog spektra u USA, tipa Sandersa, AOC i slično, ideje socijaldemokratije, pa i demokratskog socijalizma. I oni imaju mesto na temu o kojoj se raspravlja o mogućim promenama i poboljšanjima aspekata političkog i socijalnog života u USA. Kao što nećemo dozvoliti da se prvopomenuti nazivaju alt-rightistima, fašistima, trumptardima, tako ni ovi drugi neće smeti da se etiketiraju kao komunisti i libtardi. Ne samo na ličnom nivou (to ste relativno dobro apsolvirali) već i na onom zakukuljenom, na koji ste se odlično navikli, pa umesto da sagovornike direktno uvredite sagovornika kao što bi priličilo zrelim i odgovornim osobama, vređate ih i etiketirate posredno. Neće moći. Moderacija će primenjivati široku lepezu subjektivnog tumačenja takvih postova i na najblaži oblik gorepomenutog kažnjavati. Zabranjivanja suprotnog mišljenja (osim onih ekstremnih) na ovoj temi i proganjanja istih će biti strogo zabranjeno. Dakle, svima onima sa obe strane, koji su zamišljali temu kao oazu u kojoj će deliti svoja mišljenja i tapšati se po leđima, a druga mišljenja proganjati - neće moći. Ili ćete naučiti da argumentovano sučeljavate svoja mišljenja ili teme neće ni biti. Ovakav svinjac je nedopustiv i mi kao moderacija se izvinjavamo svima koji su morali to da gledaju, jer nismo na vreme reagovali. Da li je već kasno, ne znamo, ali ovo je poslednji pokušaj da se dovedemo svi zajedno u red. Hvala na pažnji.
    3 points
  21. jel to neki content koji je obrisan pa se ne može videti ili ono što može, opaska da je ceo moderatorski tim i administracija odron & da treba da vas bude sramota u kompletu?
    3 points
  22. Sve je to dobro dok ne pocnu da se vijore zastave sa likom predsednika saveza na tribini...kao onomad sa bata Toletom ili da raspojasani "objektivni novinari" vrte majice u znak podrske voljenom klubu...😄
    3 points
  23. ispravna analogija bi bila da su zbog tebe hipotetickog takvog napravili zakone i kazne u saobraćaju a ne da su ukinuli saobraćaj bar se meni tako čini.
    2 points
  24. da, izvinjavam se, u svoju odbranu mogu da kažem da je moralni aspekat pandemije nadrastao moje skromne sposobnosti, i da sam sasvim sigurno svaki post pisao iz uverenja. Nisam naročito vešt, očigledno, u konzistentnosti rasprave, ali probaću da sublimiram, ako bude kraja ovoga. Očigledno je da se nešto promenilo u društvenom aspektu i društvenom pogledu na stanje stvari. I da je mene mimoišlo, i da gledam sa zastarelih etičkih normi neprilagođenih modernom društvu. Mea culpa. I dalje, nakon svih argumenata (valjda očekivano) mislim da je sloboda kao vrednost u društvenom smislu iznad pojedinca i da je društveno ispravno da se očekuju i slave žrtve za slobodu. I dalje mi je nepodnošljiva ideja da se sloboda može silom oduzeti društvu, bez obzira na sve. Verovatno sam dinosaurus 🙂
    2 points
  25. to je kada demokrate bez mnogo razmisljanja veruju da mogu da rade po starom i da izbace bilo kog kandidata i da on bude valjan, jedan automatski pobednicki kandidat samo zato sto je njihov...i stvarno su u pravu - trenirane simpanze nisu tu da postavljaju pitanja, rade po automatizaciji (zao mi je sto se simpanze uopste i pominju u ovakvom degradirajucem kontekstu) A ima i ovo: just imagine the media reaction if Trump said “ain’t” when speaking to black people?
    2 points
  26. uljudno sam postavio pitanje a zatim nakon 4 sata još jednom. s'obzirom na prvi (uljudan) deo tvog posta, nisam loše postupio što sam ponovio pitanje. a ovaj drugi deo je veoma nadmen i u njemu leži jedan od razloga zašto se stvari odvijaju tako traljavo. nisam ja sužanj koji treba da pogne pogled i izvinjava se što se usudio da priupita nešto na potpuno primerenom mestu i primerenim stilo & tonom. moderacija je ovde zbog nas, korisnika a ne obrnuto. što se kazne od 15 dana za honey badgera tiče, kao što sam i pretpostavljao, a tvoj odgovor i potvrdio - ona nije racionalna, već se temelji na uvređenosti jer vas je nazvao odronom i napisao da treba da vas bude sramota. što se mene tiče pre svega treba da vas bude sramota što niste potrčali da popravite nešto što je narušeno u odnosu sa tako kvalitetnim članom foruma, zvali ga na fiksni telefon, poslali gavrana, javili se putem vudu magije. umesto toga, on vam je poslužio kao delić za još jedno ravnanje rupčaga na putu, tako što se zaliju te rupe jednako vez obzira na uzroke, pa se nakon par meseci otvore nove, još veće. izvini na uznemiravanju, nemam potrebe da traćim tvoje vreme a ni bilo koga drugog in charge sve najbolje u životu ♥️
    2 points
  27. mislim da smo blizu povratka podcasta, nešto tipa jul.
    2 points
  28. Kao sto rekoh, jedina dva igraca iz Graficara za prvi tim Crvene zvezde. Jeste Erakovic pogresio kod prvog gola, ali mora da mu se ukaze poverenje, dosta je ojacao, pozitivno je bezobrazan, ne plasi se, a zna fudbala, jebali ih i Babic i Milun. S druge strane, Odada je sve ono sto su hteli od Racica da naprave, dugonogi zadnji vezni koji ne gresi u startovima i koji pasovima i kontrolom diktira tempo. Igrac za par miliona, i ozbiljan ubod nase OS. Jug tanak, nije on igrac za ovaj nivo fudbala. Marong takodje, zujalica koja igra desetku, to valjda samo mi mozemo da kupimo, decko nema nikakav izrazen kvalitet. Krstovic posvadjan s loptom, a i Cvetkovic isto, iako ima atletiku za lige petica. Definitivno su Erakovic i Odada za prvi tim igraci.
    2 points
  29. Nije da me ne interesuje, nego je to cist ekonomski aspekt, ali ne mora da znaci da je i zdravstveni. Mislim da gledamo stvari iz drugacijeg ugla. Ti si vise okrenuta ka ekonomiji, ja mislim da ako se razbolim onda mi ekonomija nista ne predstavlja, pogotovo ako mi virus ostavi neke trajnije posledice ili hronicnu bolest. Ekonomija se spasava i gradi zdravim ljudima i sve je to nadoknadivo. Zdravlje i zivoti nisu, a ja nisam u fazonu da cu zauzeti stav da eto neki treba da se zrtvuju da nekim drugima bude bolje. Jer ko sam ja da odredjujem ko je taj koji treba da bude zrtvovan.
    2 points
  30. Ma, u retkim trenucima kad dajem savet, ne mislim sta bih ja na njegovom mestu nego sta njemu odgovara... Ja imam svoje felere i opsesije, a za njega bi bilo najbitnije da uziva i ne muci se i a prodje cim jeftinije. Tako, za mene Triumph 650 Bonneville iz '68., ali za njega noviji. Ja sam lud pa volEm da cackam, a njemu je bitno da vozi i bude cool. BMW je porodicno nasledje, i deda i cale su ih vozili. Zato jer su se drugi vise kvarili, a ispod svakog parkiranog Engleza je bila lokva ulja. Danas, nema veze, nemoguce je kupiti nesto lose (izuzev, mozda, nekih kineskih novotarija). Samo je stvar licnog ukusa.
    2 points
  31. @alberto.ascari Predivan je pas. Verujem da si dobio sve potrebne informacije posle kastracije- dijeta i ostalo.. Kada sam sterilisala moju mačku rečeno mi je da sam joj produžila život. Pored sterilizacije i svih vakcina mačke, a verujem i psi, mogu dugo i srećno da žive..i definitivno su manje agresivni ( to znam jer dobro poznajem moju mačku )...
    2 points
  32. Lockdown i nije neka strasna mera jer kretanje nije bilo zabranjeno, ali je problem sto vecina nije radila. Radili su uglavnom oni koji mogu da rade od kuce i esencijalne usluge tipa lekari/bolnice, apoteke, samoposluge... Cela stvar je sto je doslo do pada ekonomije i masovnog otpustanja ljudi. Da se reagovalo malo ranije, verujem da bi se vec sve privelo kraju i vratili bi se na normalu, a ovako se virus prosirio i trenutno ima dosta pozitivnih, a mere se popustaju. Kako ce ispasti, videcemo. Ja smatram da lockdown ili bili koje mere koje su drzave uvodile bile neophodne zato sto da toga nije bilo, sigurno bi rezultat bio mnogo gori nego sto jeste. Do zakljucka sam dosla posmatrajuci kako se ljudi ponasaju po ukidanju mera. Velika vecina njih se ponasa previse nonsalantno, kao da se nista ne desava i kao da nije jos uvek epidemija.
    2 points
  33. @Down With The Sickness iliti Denis Jašarević 60 dana i poslednje upozorenje pred trajni ban Način komunikacije koji ti neguješ na ovoj temi je apsolutno neprihvatljiv. Konstantno trolovanje, potpaljivanje svađa, flejmovanje, parolašenje, etiketiranje, vređanje itd. jednostavno mora da prestane. Ili sa tvoje strane, ili sa naše. Nema dalje. Tvoji stavovi nisu problematični, već način na koji ih zastupaš, koji odvodi svaku raspravu u apsurd. Tužno je da se ja za ovih godinu dana ovde ne sećam nijedne diskusije koju si vodio, a koja je zaličila na diskusiju. @Yoyogi 60 dana i poslednje upozorenje pred trajni ban Tvoje pisanje se takođe vodi samo na naganjanje sa Denisom, trolovanje, flejmovanje, parolašenje i dokazivanje kako si najpametniji i najcool lik na svetu. Argumentovane diskusije ne znaš da vodiš i ne pokušavaš. Šteta zbog tvog doprinosa na temama o Aziji, ali ovo konstantno hvatanje u kolo mora da prestane. @melankolic 60 dana i poslednje upozorenje pred trajni ban Dokazano si beskrupulozno lagao u više navrata, podmetao što moderaciji, što drugim forumašima, konstantno navlačenje na ban, svađanje, etiketiranje svakog ko ima za nijansu suprotne stavove od onih za koje si ti umislio da su jedini ispravni, tvoja nesposobnost da vodiš bilo kakav oblik rasprave, te čini, kao i prethodnu dvojicu, apsolutnim otrovom za svaki forum, pa i ovaj. Pri tome si izrazio želju za pravljenjem novog, pa izvoli. @mrd 15 dana 90% postova se svodi na trolovanje i kačenje sa određenim forumašima @Hamilton 15 dana Isto kao i mrd @Honey Badger 15 dana Vređanje moderacije @Darth Bane 60 dana i poslednje upozorenje pred trajni ban Nastavak prethodne prakse trolovanja i besmislenih upisa. @Amigo 15 dana Do pre dva dana bi ostao zbog kazne, u poslednja dva dana uobičajena prepiska i trolovanje na koje smo navikli.
    2 points
  34. Lex Specijalis za temu [USA] SJEDINJENE AMERICKE DRZAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja Imali smo priliku u poslednjih par nedelja da vidimo kako funkcioniše kada se jedna zapaljiva tema ne moderiše, odnosno kada se pusti da je forumaši sami vode. Ne kažem da nam je to vila namera, nije, ali je dalo poprilično dobar uvid u neke stvari. Ovde se ne radi o tome ko je prvi počeo jer ta priča, na ovoj temi, nema ni početak ni kraj, svi počinju i svi se u kolo hvataju. Pre zaključavanja teme je prštalo od anti-trumpovskog vriskanja i histerisanja, nakon ponovnog otključavanja je druga strana krenula da sere i popišava temu kako stigne, izvinjavam se na ovakvim kvalifikacijama, ali to je tako, ta tema nije mesto gde se vodi argumentovana rasprava, već jedan najobičniji svinjac. Niko od nas iz moderacije ne beži od sopstvene odgovornosti za takvo stanje, stoga ćemo pokušati da još jednom preuzmemo odgovornost. Međutim, pitanje je koliko je tu temu uopšte moguće moderisati. Meni je prosto neverovatno da odrasli ljudi, manje-više obrazovani, manje-više normalni, mogu da pokazuju takvo odsustvo sposobnosti za argumentovanu raspravu. No, ima nas svakavih, pa ako oni koji pišu na toj temi ne znaju kako to treba da rade, više nećemo biti tako fleksibilni kao do sada. Krenućemo od kazni, one se ne vode postojećim Pravilnikom, individualno su sastavljene na osnovu celokupnog lika i dela i adekvatno izdiskutovane unutar moderacije pdf Politika: @Down With The Sickness iliti Denis Jašarević 60 dana i poslednje upozorenje pred trajni ban Način komunikacije koji ti neguješ na ovoj temi je apsolutno neprihvatljiv. Konstantno trolovanje, potpaljivanje svađa, flejmovanje, parolašenje, etiketiranje, vređanje itd. jednostavno mora da prestane. Ili sa tvoje strane, ili sa naše. Nema dalje. Tvoji stavovi nisu problematični, već način na koji ih zastupaš, koji odvodi svaku raspravu u apsurd. Tužno je da se ja za ovih godinu dana ovde ne sećam nijedne diskusije koju si vodio, a koja je zaličila na diskusiju. @Yoyogi 60 dana i poslednje upozorenje pred trajni ban Tvoje pisanje se takođe vodi samo na naganjanje sa Denisom, trolovanje, flejmovanje, parolašenje i dokazivanje kako si najpametniji i najcool lik na svetu. Argumentovane diskusije ne znaš da vodiš i ne pokušavaš. Šteta zbog tvog doprinosa na temama o Aziji, ali ovo konstantno hvatanje u kolo mora da prestane. @melankolic 60 dana i poslednje upozorenje pred trajni ban Dokazano si beskrupulozno lagao u više navrata, podmetao što moderaciji, što drugim forumašima, konstantno navlačenje na ban, svađanje, etiketiranje svakog ko ima za nijansu suprotne stavove od onih za koje si ti umislio da su jedini ispravni, tvoja nesposobnost da vodiš bilo kakav oblik rasprave, te čini, kao i prethodnu dvojicu, apsolutnim otrovom za svaki forum, pa i ovaj. Pri tome si izrazio želju za pravljenjem novog, pa izvoli. @mrd 15 dana 90% postova se svodi na trolovanje i kačenje sa određenim forumašima @Hamilton 15 dana Isto kao i mrd @Honey Badger 15 dana Vređanje moderacije @Darth Bane 60 dana i poslednje upozorenje pred trajni ban Nastavak prethodne prakse trolovanja i besmislenih upisa. @Amigo 15 dana Do pre dva dana bi ostao zbog kazne, u poslednja dva dana uobičajena prepiska i trolovanje na koje smo navikli. Da ne bude dodatnih pitanja, banovi kraći od mesec dana su sprovedeni kao restrict posting, oni duži kao restrict access. Zato ovi prvi mogu da lajkuju. Sutra sledi deo o pravilima za tu temu, pa onda i njeno otključavanje.
    2 points
  35. Ako se dobro secam, u pocetku topica si govorila da mere uopste nisu bile potrebne, i navodila si Svedsku kao pozitivan primer. Ovo je ipak nesto drugo, konstatovati da su restriktivne mere ipak neophodne, a najveca mudrost primeniti ih na pravi nacin, znaci uvesti ih i ukinuti u najboljem mogucem trenutku, i naci pravu meru, ne preterivati ni u restriktivnosti, ali ni u nonsalanciji. Da li je Danskoj to uspelo bolje nego drugima jos je rano reci, ali sve ukazuje da bi moglo biti tako. Ali nakon dva meseca prilicno ozbiljnog lockdowna, koji je dao vidljive rezultate. Posto pratim nordijske susede na worldometeru od samog pocetka, mogu da kazem da je Svedska prilicno zaostajala za Norveskom i Danskom negde pocetkom marta, da bi ih do sada visestruko prestigla, posebno po broju mrtvih. Sta drugo zakljuciti nego da ovdasnji eksperiment nije uspeo, mada si bila medju onima koji su ga hvalili. I nisi bila jedina, naravno, ali neke stvari se ipak bolje vide iz neposredne blizine. Koliko dugo vec traje lockdown kod tebe? Cini mi se da ste vi krenuli kasnije nego veci deo Evrope. Ili se varam?
    2 points
  36. Ja bih ipak rekla gledaj slobodno, sem ako trenutno nisi bas, bas u raspolozenju za skroz neopterecujuce price. Ne znam sta je pravi izraz. Mozda sam ja malo licna, jer mi je zivot u nekim periodima bio fajt, a kome od nas odatle nije. Tacno vidis iz cega su se radjaju svi populizmi. Potpuno uzimanje jednom sloju ljudi svake sanse za dostojanstvenim zivotom, i nade za napretkom koliko god da se trudili i cinicno prebacivanje odgovornosti iskljucivo na njih. Sever Engleske je u pitanju, Njukasl. Ocigledno godinama ekonomski zapostavljen deo zemlje. Vidi poslednje @Radoye -ve postove na nekom od uvodnih pdf o forumu sa osvrtom na korene slicnog u SAD. I kad sam vec ovde, preporuka za ovaj ako ga nadjes, ali ne moras odmah jedan za drugim. 🙂 Svedski je sa slicnom pozadinom u prici, ali nazad u sedamdesete. Scenario je adaptacija istoimene autobiografske knjige svedske spistateljice Ose Lindberg. Osim socijalnog momenta i dirljiva prica o ljubavi cerke prema ocu. Mig äger ingen (2013) https://www.imdb.com/title/tt2196017/
    2 points
  37. Pomesao si me sa Kronosom [emoji22]
    2 points
×
×
  • Create New...