Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/14/2020 in all areas

  1. Btw, samo da prijavim, pre dva dana sam se testirao jer mi nešto bilo loše, pa da ne rizikujem da zarazim sve oko sebe. Testiranje kod kućnog lekara, nije toliko neprijatno koliko sam očekivao, iako su mi suze išle na oči 😁, ali na kraju negativan test (PCR iz brisa ždrela).
    14 points
  2. Ali nismo ni mi veverice, mi ionako nikad ne plaćamo to što on napravi nego koristimo piratske verzije. Siši ga Gejce.
    13 points
  3. Pa da, nije Gejc budala da napravi virus pa onda vakcinu koju proda samo jednom. Nego svake godine.
    12 points
  4. Nikada mi neće biti jasno insistiranje na toj famoznoj domaćoj osnovi, radije ćemo na silu dovoditi/vraćati neadekvatna domaća rešenja, nego odraditi kvalitetan skauting i napraviti selekciju po košarkaškim kriterijumima.
    11 points
  5. Gledao malo Sergeja i Tadića u nekoj emisiji na N1. Mislim da Vučić komotno može da otvori sve televizije za opoziciju i da ih pusti slobodno da pričaju, neće promil da izgubi. Sergej being Sergej, ne može suvislu rečenicu da sastavi, a besni i plače kad god mu voditeljka ne aplaudira na to što kaže. Tadić u wannabe Mićun izdanju, tu je da kao star i iskusan političar pomogne, a u stvari se polomio objašnjavajući kako je njegova ideja o bojkotu ne izbora nego parlamenta različita od iste ideje koju je imala 1 od 5 miliona.
    11 points
  6. "This bear either has obsessive-compulsive disorder or is above average citizen"
    8 points
  7. Politika u Srbiji je kao ligaski sistem - ako uzmemo da imamo cetiri lige, za vreme DS - SPS smo bili u drugoj i onda smo se kroz dve godine strovalili u cetvrtu. Kako iz cetvrte lige nema ispadanja, jedina moguca gora solucija je da se ne takmicimo nigde - anarhija ili gradjanski rat. Apsolutno ne postoji realisticna vlast koja se bira na izborima nakon SNS koja ce biti gora od SNS. Bukvalno sve vlasti od 2000. do 2012. su bile bolje od SNS koji je samo moderna reinkarnacija SKJ. Program u kome pise da je Kosovo deo Srbije je program skoro svih stranaka u Srbiji. Medjutim, cak i da uzmemo u obzir situaciju iz 2010. - kada su postojale partije koje su insistirale na Kosovu u sastavu Srbije, postojale su i partije za koje si mogao da glasas, a koje su naglasavale da moramo prihvatiti realnost na Kosovu. Sada, paradoksalno imas Vodju na vlasti koji jedan dan kaze da je Kosovo izgubljeno, a drugi dan da je NATO bombardovanje bio zlocin. Imas Martinovica u SNS koji u skupstini pokazuje kako je DS u skolama sirio gej propagandu, a Gojkovic mu govori da se smiri jer je "tu Ana". Ti ne vidis sto bi menjao Vucica jer je on formalno protiv dosta stvari protiv kojih si i ti. Otud i "sledeci moze da bude samo gori". To je kao da neko priziva komunisticku diktaturu jer ce uloga nacionalizma, konzervativizma i religije u drustvu biti minorna. Problem sa diktatorima i njihovim biracima je isti kao i problem sa fundamentalistickim vernicima - postoji the Authority koji je uvek nepogresiv, sta god da kaze, pa makar to bilo i kontradiktorno sa onim sto je rekao juce. Zasto ne bismo isli dalje? Zasto se ne bismo pitali sto smo rusili Milosevica da bi dobili veronauku u skolama? Da li se isplatilo, jer sistem ne da nije promenjen, nego smo imali povratak SPS nakon 4 godine, pljackanje zemlje, partijsko zaposljavanje. Ja kazem da se isplatilo jer je pitanje vlasti isto kao i pitanje morala - ne postoji savrseno i dobro, samo bolja i losija varijanta. Naravno, uvek mozemo fatalisticki da razmisljamo da je svejedno da li smo izabrali bolju ili losiju varijantu, ako smo daleko od "bas dobre varijante", ali kuda nas vodi takav izbor? To je Ad hominem. Samo zato sto je DSS pustio neku pricu, ne znaci da ona nije istina. Jovanovic i Popovic su od 2014. pokazali svoje pravo lice i oni su sada samo deo oligarhije koja parazitira na racun svih gradjana.
    8 points
  8. To što imamo značajno manje para, znači da smo u startu u neravnopravnom položaju i da nam je izbor sužen. Nažalost, kod nas postoje i još neka ograničenja, što zbog politike, što zbog toksičnog odnosa sa večitim rivalom - dakle pool igrača koje možemo/smemo da dovedemo se dodatno prazni. Ako pored toga sebe još dodatno ograničimo pričom "ne više od 3, ili 4 stranca", ja ne vidim na koju foru mi mislimo da sastavimo funkcionalan i kompetitivan roster na EL nivou. Uvek bi se isključivo vodio košarkaškim kriterijumima prilikom sastavljanja tima, a ne ispunjavanjem nekih kvota koje smo sami sebi nametnuli (jer ograničenje ne postoji ni u EL, ni u ABA). Što se tiče ovih vrhunskih igrača - takve je ubedljivo najteže dovesti, posebno sa novcem kojim mi raspolažemo. Mislim da je naša šansa pre u nekom kompaktnom, uigranom i dobro selektiranom timu, nego u nadi da ćemo nabosti neke mamojebe koji će junački da povuku grupu random nabacanih domaćih mediokriteta. Stranaca imaš najrazličitijih klasa i profila, zašto ne dovesti i nekog vrhunskog role player-a stranca, sa specifičnim kvalitetima koje nijedan domaći igrač nema, a potrebni su timu (npr. Mozli)? Ili nekog mladog i talentovanog stranca na višegodišnji ugovor (Veseli)? Za mene bi recimo pre to bio pokazatelj neke vizije, nego recikliranje jednih te istih imena i biranje po državljanstvu. Kamo sreće da je problem prethodnih par sezona bio veliki broj stranaca i da je magično rešenje samo smanjiti taj broj... Problemi su mnogo dublji, na strance je samo najlakše prebaciti fokus i svaliti krivicu. Mi jesmo zemlja košarke, ali nemamo neograničenu bazu igrača, posebno ne kvalitetnih. Sastavi listu od 16-17 najboljih domaćih igrača i videćeš da nijedan od njih nije trenutni igrač Zvezde, niti je realno da bilo koga od njih dovedemo. To što je neko "najbolji domaći dostupni" ne znači ama baš ništa, šta će ti 5. ili 6. najbolji srpski plej, ako je to igrač skromnog kvaliteta/potencijala? I kada sam već kod potencijala, mi ne samo da ne možemo da dovedemo 15-ak (a verovatno i više) najkvalitetnijih domaćih igrača, mi više ne možemo da dovedemo ni najtalentovanije naše igrače, jer oni sve ranije odlaze u inostranstvo i preskaču stepenice - imamo primere Smailagića, Petruševa, Pokuševskog... Imajući to u vidu, kao i generalno sve tužnije stanje naše klupske košarke, smatram da je potpuno besmisleno na silu forsirati priču o domaćoj osnovi, jer jednostavno ne postoje uslovi da takav tim bude konkurentan na nivou na kome mi želimo da igramo.
    7 points
  9. Ne, perkose, upravo i ta priča jeste za ovaj forum, jer nacionalistički i hegemonistički uticaji Srbije na svoje okruženje itekako žive i aktivni su, npr. kroz delovanje te iste MCP koju zdušno braniš. A priče kako zli Diktator Milo želi da uništi ubogi srpski narod u CG i njegovu bogougodnu crkvu su više za forum srpskinacionalisti.com, ali nema veze, razgovaramo o tome i ovde. Poenta - ne određuješ ti šta će i o čemu na ovom forumu da se piše.
    7 points
  10. U Srbiji ima rešenje za sve...
    6 points
  11. Japan, Nagoya. Biciklom, prođem pored naše bivše kuće. Tamo, radnici izvlače iz njih (vrata, prozore, tatami, wc šolje, kupatila, kuhinje) i nose u svoje kamione za smetlište. Slikao sam prvo sa druge strane ulice Kada me je video da slikam i da nisam Japanac, poslovođa mi se obrati na engleskom. Ni on nije Japanac. Balkanska šema, odmah me ispita koji mi je posao (da nisam možda nastavnik engleskog, onda primeti majicu sa logom firme), vidim i ja tu "našu" žicu. Rekoh mu da sam Srbin, koji je u toj kući živeo od juna 2011. I šta ja radim u Japanu. On i svi radnici su - Turci. Malo počnem na turskom, što se sećam iz godinu dana rada u Istanbulu, pridruži se razgovoru jedan mladić, isto Turčin, odličan engleski. (I Žarko Laušević, glumac, je u Americi radio i kao fizikalac i kao moler) Pita "Što se ove kuće ruše, izgledaju kao nove", tu im objasnim kako to ide u Japanu. Kuće jesu "Panahome", Panasonic je u tom biznisu, ne samo elektronika. Pravljene da traju 30 godina. Nastavim svoju bicikl turu pa se vratim. Radnici na pauzi za ručak. Pitam tog mladića, da li su već razvalili i izneli vrata? Jesu. Rekoh, na jednima je bio poster iz Arashiyama, Kyoto (često na slikama iz naše bivše kuće), da nije možda još u kući? Nije, vrata odneta ali evo tog postera ovde, nama se svideo, hteli smo da ga uzmemo i odnesemo kući. Izvolite, evo vam ga nazad. He, evo tog postera nazad u našem posedu, u novom stanu, danas. Posle radnog vremena, odem opet biciklom. Kuće (sve 4) nemaju više ni vrata ni prozore. Doći će "wrecking ball" kran da ih sruši. Do nivoa da je to kao poslužavnik čista parcela bez gasa, struje, kanalizacije, vode, ničega. Ko šta hoće tu da pravi, ide iz početka. U toj kući se živelo, stvaralo, učilo, bolovalo, veselilo, kuvalo. Mada smo srećni da smo u novom stanu, nemoguće je da se neka žal za tom kućom ne oseti. Sutra ću opet proći biciklom, ako je ta turska ekipa još uvek tamo, pitaću ih gde su radnje da se kupi turska hrana, pre svega njihov hleb i lepinje.
    6 points
  12. Izgleda mi da su ove rasprave bezvezne. Posto se virus brzo siri a mnogi prodju bez simptoma, treba da prvo razlikujemo inficirane od obolelih. Nije svako oboleo, nisu ni svi testirani, pa broj inficiranih nikada necemo znati. Vise me zanima opsta smrtnost. Ili, sta kazu u medijima, "excess deaths". Ako u aprilu 10 godina unazad umire 1000 ljudi (negde, odokativno), a ove godine 5000 dok je jedina stvar koja se promenila ova pandemija... - heb'o gojaznost. Ima vise smrti od necega, a manje u saobracaju. Pa pripisi cemu hoces, ali se okvirno moze reci da je zbog promenjene situacije. Morbidnost od razlicitih uzroka se razlikuje izmedju drzava, pogotovu u razlicitim delovima sveta, ali se razlikuju i kulture. Ako je nekome propao posao koji zavisi od gomile musterija u guzvi i svi planovi pa se ubije, je li to samoubistvo (obicno, metkom) ili je uzrokovano virusom? Najgora stvar i najveca greska u statisici je kad se selektivno izabere minimum parametara. Tokom moje mladosti, pojavila se kontracepcija, tzv. anti-bebi pilule. Nakon godinu-dve dana, pojavila se i sumnja da ubijaju ili izazivaju rak jer su korisnice imale povecanu smrtnost. Eh, naknadna pamet: prve korisnice su bile prostitutke i zene sklone promiskuitetu, a to je ukljucivalo i druge oblike rizika: pusenje, alkohol, nasilje, polne bolesti itd. Tek kad je upotreba oralne kontracepcija postala mainstream pa su je koristile i verne domacice, videlo se da su pilule bezbedne. Ovaj virus je toliko nov da niko nista ne zna, tj. sve se svodi na nagadjanja. Dok se ne uvede masovno (kompletno stanovnistvo!) testiranje na anti-tela, necemo znati ni broj ili % izlozenih virusu. Pa tako ni stvarnu smrtnost ili dodatne rizicne faktore. Ja se cuvam koliko umem i mogu, a vi svi prema svojoj glavi...
    6 points
  13. A na tim vanrednim izborima će se, jelte, pojaviti volšebno neki novi, ispravni, moralni i učeni ljudi, koji će napokon povesti Srbiju u bolje sutra... Ja ne znam kako vi zamišljate te izbore, kao iz bajke o uspavanoj lepotici i princu?
    6 points
  14. 6 points
  15. Ova ispravna elita koju pojedini spominju i koja bi trebala da menja sistem u Srbiji postoji samo u naznakama...Ako cemo po ps-u da menjamo Vucica sa svim etickim i moralnim nacelima i da pazimo da ne uvredimo niti jednu tananu dusicu...pisi propalo. Sa tim korpusom glasova moze da se dobije vecina ali u San Marinu...Srusiti diktatora kako god, lustracija i to nemilosrdna, pa onda angazovati tu elitu da radi na promeni sistema...Zelenovic se cini kao dobar primer kako gradjanski pokret moze da funkcionise, mogli bi i drugi gradovi da se povedu tim primerom...
    5 points
  16. Ko nije bio u Sunčev breg i u Nesebar...nezna šta je letovanje
    4 points
  17. Ma jok, kako ne kontaš da se Sector sprdao i pisao o Čovkinsu 😄
    4 points
  18. Nisam tako siguran da smo u cetvrtoj ligi. Ja vidim mnogo scenarija po kojem je ovde gore i bez anarhije i gradjanskog rata i pod Vucicem i pod nekim drugim. Prvo mislim da vecina vas, a i generalno vecina ljudi u ovoj zemlji svoj ocaj zbog toga sto se nista ne menja bazira na pogresnim pretpostavkama. Mnogi ce ovo stanje okarakterisati kao "neizdrzivo". Problem je u tome sto je ovo stanje daleko od neizdrzivog za veliku vecinu ljudi u ovoj zemlji. Podseticu vas da je Slobodan Milosevic pao tek kad su mu bezbednjaci otkazali poslusnost (pa posledice zahvalnosti njima placamo i danas). Slobodan Milosevic nije pao devedesetih ni zbog hiperinflacije, ni zbog krvavog raspada Jugoslavije, ni zbog naglog osiromasenja ogromnog procenta stanovnistva. Srbenda je tada prkosno hteo da jede korenje na pravdi boga, jer je Srbenda Kalimero u pravu, a ceo svet nije. Mi se sustinski nismo promenili. Da iskoristim tvoju analogiju - ako smo trenutno u cetvrtoj ligi, beton je negde u devetoj. Mnogo mi jos imamo da padamo pa da dodjemo do "najgoreg". Sto se Kosova tice, svi oni znaju da je izgubljeno, ali nece to da kazu jer po istrazivanjima tog javnog mnjenja vide da bi izgubili podrsku, a grcevito se drze za svaki procenat. To znaci da su skoro sve skoro stranke u Srbiji populisticke i demagoske, a one su takve jer Srbi vole populizam i demagogiju, piju to kao bozanski nektar i mozes da ih vrlo lako "podmitis" i prevaris iznova i iznova, sa tom pricom o visokoj politici. Kako ce onda bilo sta da se promeni, ako se taj narod, to stado, ne promeni? Skidanje Vucica bi u ovom trenutku donelo samo psihicko olaksanje jer ne moras vise da ga gledas, jer se smucio svakome, pa i onima koje je ucenio i kupio. Da ne gledas taj teatar apsurda koji pominjes svaki dan. Umesto skidanja Vucica (odnosno posle skidanja Vucica), ovde treba da se razmislja o skidanju Vucicevica, Vesica, Mitrovica. Da li mislis da bi oni tek tako nestali sa lica zemlje da Vucic padne? Da li mislis da nece biti trulih kompromisa, ako ne sa njima, a ono sa nekim igracima koji nisu toliko upecatljivi? Da li je to to nuzno zlo o kom cemo da pricamo? Koji djavo onda skidamo Vucica, ako cemo opet da imamo privilegovane, partokratiju i lapanje u rukavicama? Slazem se, bolje je, samo da ga ne gledam, ali cemu to vodi? Novom krugu zutih lopova i nekom novom spasitelju Vucicu. Da li nam je bilo bolje posle Milosevica? Naravno. I sada je bolje. Samo sto poredis neuporedive stvari. Kada je dogorelo do nokata i kada je masa izasla da rusi Milosevica po cenu krvi, ta masa je verovala da ce da posle njega tece med i mleko. Vodila se nekim idealima, obecanjima da ce Evropa da nam sipa pare jer nas voli, da cemo odmah da udjemo u EU, da ce plate da nam budu kao u Svajcarskoj i slicna sranja. Pa kad nisi dobio sve i odmah, razocarenje. Sada to ne postoji. Sada prvo ne postoji opozicija kojoj mozes da verujes, svaki dan je gledas sludjenu i raspravlja se ko je Vucicev placenik koji glumi opoziciju, a postupci su im toliko retardirani da ispada da svako moze da bude placenik. Cak i da to ignorisemo, i da se vodimo tom devizom hajde mi da ga skinemo pa cemo posle lako, narod sada nema iluzije da ce poteci med i mleko kad se skine Vucic, vec ce biti manje vise isto. Zbog toga pitam, u cemu je poenta menjanje faraona, kada treba da pricamo o rusenju piramide? Nije ad hominem, niti je to tacno. Ako ste zaboravili, a vidim da jeste, Kostunica i ljudi oko njega, cija ce se uloga u ubistvu Djindjica nadam se jednog dana rasvetliti, su negovali Milosevicevu aparaturu zla kao svoje cedo i koristili je protiv politickih protivnika. Ovo sto ti i sto je Fender napisao je bukvalno isto kao kada bismo danas napisali to sto je nesto izbacio Informer ne znaci da nije tacno. Tehnicki u redu, formalno se nadam da vidis problem sa takvim narativom.
    4 points
  19. 4 points
  20. POLITIKA je svojevremeno tvrdila da je Los Angeles glavni grad Kalifornije, ali ovi su mu i ime promenili.
    3 points
  21. Sve je to odlicno, osim sto tu fali malo pojasnjenja: 1. Sta da radimo sa Nemackom (3 x manje) i Kanadaom (2x manje) u tom poredjenju? 2. Da li se pristalice neuniverzalne zdravstvene zastite zapitaju koliko kosta njihova zastita? Kako to da ih kosta duplo vise po glavi stanovnika nego u zemljama koje imaju univerzalnu zdravstvenu zastitu (za koju niko ne pita koliko kosta), a da pri tome ne dobijaju nesto bolju zastitu? (Imali smo vec diskusiju na tu temu) 3. Kako to da uvek popiju pricu da nece (nisu duzni) da placaju za druge dok placaju duplo vise od mene (koji placam za druge), a da pri tome i nemaju bolju zdravstvenu zastitu (i Anglelia se slozila da su Kanada i USA uporedive po nivou ZZ)? (da to pitanje postavimo i ovako) Pored toga u borbi protiv Covid-19 je mnogo bitnije mere za suzbijanje sirenja epidemije, i njihovo efikasno sprovodjenje, od kvaliteta zdravstvene zastite. Kada ti broj obolelih prevazidje kapacitet bolnica tada, ni da su sve Mayo klinike, nema puno pomoci.
    3 points
  22. Mitrovica ne bih voleo da vidim medju povratnicima. Svaka njemu cast za sve, ali pored Kuridze potreban nam je drugaciji tip igraca od Mitrovica.
    3 points
  23. 7/1603/0 na respiratoru 7 ... kod mene 0/149/0 vec sesti dan bez novozarazenih ... btw. ako ovaj virus ima jos ikakve potencijale u ovoj proljetnoj sezoni, obzirom na upravo drasticno nepostivanje propisanih mjera u Osijeku od strane gradjanstva, ocekujem nagli skok u broju zarazenih za nekih tjedan dana.
    3 points
  24. Poveci itv sa Zil Simonom glede nastavka sezone RG itd, pa je Zil malo istracario - kaze da je veliki rat i svadje izmedju svih organizatora, ATP, ITF GS organizatora i ostalih, glavni problem je sada izmedju USO i RG jer i USO i RG bi da se odrzi turnir u svakom slucaju, medjutim to je vrlo tesko ako bude i dalje bio obavezan karantin za putovanja takoreci nemoguce, tako da razne ideje postoje - USO bi takodje rado pomerio termin ali ne mogu mnogo da pomeraju. Postoji ideja da neki igraci igraju USO a neki RG kako ko hoce zbog putovanja karantina. Na sve to tu su i englezi koji bi da se ne odrze ni jedan ni drugi, ali kaze Zil lako je njima da sole pamet kad su se setili da uzmu osiguranje za pandemiju, odrekli bi se i RG i USO vrlo lako da imaju osiguranje i oni, ali cela francuska federacija zivi takoreci od RG a i tesko mogu sebi da dozvole da ga se odreknu. Pitali su njega da li bi vise voleo da se igra RG bez publike ili da se ne igra on kaze - naravno da mi svi najvise volimo da igramo na centralnom terenu sa publikom koja navija ali ako je izbor da li da igramo bez publike ili da ne igramo uopste naravno da cemo radije da igramo, https://www.20minutes.fr/sport/2776871-20200514-coronavirus-chaque-grand-chelem-veut-sauver-peau-coin-gilles-simon-remonte-contre-gouvernance-tennis
    3 points
  25. Dobili ste Ricija...uzivacete Meclarenovci. Neverovatno gotivan lik. Nek je sa srecom!
    3 points
  26. Zanimljivo je da kad pricate o ovom zanru, uglavnom se prica vrti oko Wire-a i Homicide-a. Ja bih tu dodao i The Shield. Izuzetna serija takodje. Prva epizoda me kupila, nakon toga je teklo ko po loju.
    3 points
  27. Sinoć mi je u određenim trenucima bilo teže da slušam Sergeja nego nekad Vučića. Tadić koliko god grešio ranije je barem pristojan i ne predstavlja mi napor da pratim emisije u kojima učestvuje, slagao se sa njim ili ne.
    3 points
  28. prvo da te odmah zamolim da se ne služiš podmetanjem, ta milovska kampanja o zlim Srbima koji vrebaju da pokore nezavisnu CG je ipak za neki montenegrocafe a ne za ovaj forum. da pratiš pisanja na ovom forumu znao bi da sam ja jedan od onih koji najviše kritikuje pojavu podrepaša u CG ( Mandić očiti primer) i veliki pobornik nezavisne CG tako da ova podmetanja u stilu prištevca nemoj više da koristiš. Ovde na ovoj temi piše se o problemima najveće verske zajednice u CG koji su nastali iz želje diktatora da se dočepa imovine SPC u CG i napuni svoje džepove prodajom tog zemljišta. Hapsili su i tukli sveštenike te crkve i bez korone a preporuka SZO nikako nije da se zabrani kretanje građanima, uostalom ako si poreklom iz CG odlično znaš kako i koliko se te mere poštuju od kompletnog građanstva. No neće ni korona trajati doveka baš kao što to neće ni diktator uspeti, niko na svetu ko je podizao pušku na goloruki narod nije dugo opstao.
    3 points
  29. Ma po Perkosu Milo sklopio savez sa Koronom da satre SrBstvo u Crnoj Gori. Nadam se da sudstvo Crne Gore izreći ovim crkvenim Kmerima zaslužene kazne zbog kršenja vanrednih mera zbog pandemije. No mene čudi da Perkosu ni posle 30 godina, nikako da iz debelog mesa ne dođe u glavu da je odavno kraj njegovoj borbi za srBstvo ( po potrebi i Makedonstvo) došao kraj.
    3 points
  30. Ja sam 100% ubedjen da bi Hamilton u Ferariju uzeo titulu 2018 i to pod bilo kakvim uslovima, da je te godine tokom veceg dela sezone Ferari bio bolji bolid od Mercedesa. A mozda cak i 2019 (ovo pod uslovom da se direktno rotirao mesta sa Fetelom cak iako je Mercedes bio za nijansu bolji, ako uracunamo standardnu kolicinu Fetelovskih gafova po sezoni Hamilton bi ~mozda~ mogao da prevakne za Ferari). Ove dve sezone nisu bile u tolikoj meri osvojene titule Mercedesa koliko izgubljene titule Ferarija. Mozda bi jos i Maks imao sanse za titulu u Ferariju u zadnje dve godine.
    3 points
  31. Exactly. A ako pričamo teoretski, osim lustracije sadašnje vlasti, treba lustrirati i opoziciju, a sve polazi od jedne stvari koje su skoro sve ex komunističke zemlje uradile - rastavljanje svih bezbednosnih službi na subatomske čestice i gradjenje istih od nule. Bez toga možemo da prdimo do ujutru. Možda će biti bolje u smislu da nemamo vladaoca koji će nam vredjati dostojanstvo i inteligenciju svaki dan, možda će se lapati u rukavicama a ne ovako bezobrazno i otvoreno, ali suštinski, mi se nećemo civilizovati. Ako izuzmemo lične (ne)kvalitete i korupciju (znam, teško je) i pogledamo suštinski ovu vladavinu sa stanovišta fundamentalne unutrašnje i spoljne politike, ovde je sve podređeno održanju statusa kvo. To je Tadiceva politika, to je bila Kostunicina politika, samo je jedan to maskirao legalizmom, drugi sa četiri stuba politike, a ovaj neprestanom borbom za narod i nacionalne interese. Samo da imamo tu stabilokratiju, vreme prolazi a mi smo i dalje na vlasti - super!
    3 points
  32. Ponovo kod kuće [emoji240] Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk
    3 points
  33. Ne bocka Radonjica, nego njegovog managera. Vec sam jutros pisao o cemu se radi. Misko smatra da Dejan moze bolji klub da nadje od KKCZ. Covic salje poruku i u ovom intervjuu da jos nije vreme za pregovore i da ne mogu svi uspesi za KKCZ da se pripisu samo DR. Na Sasu Obradovica je mislio kada je spomenuo poziv u Novembru a ne na Radonjica kao sto B92 zeli da prikaze.
    3 points
  34. Srbljanovicka je olos nad olosima.... kao protiv je Vucica dok je u isto vreme najbolja drugarica Ane Brnabic koja joj gura pare u dzep kroz vise projekata. Zamerati bilo kome sto nije majka Tereza i napadati ga za to sto je otimao uzinu u osnovnoj skoli, a u isto vreme gospodja Srbljanovic javno priznaje da je narkomanka i nastavlja da radi kao profesor. Moralni cin nula bodova. Kada vidim ko su isplivali kao perjanice gradjanske opcije posle ubistva Djindjica, stvarno mi dodje da odem da strajkujem pored Boska i trazim drzavu koje vode patriotske snage. @Krava kaze mu Videh da si me pitao za Brankicu Insajderku. Posle one sarade na Pinku ostrvila se na Cecu kao saradnica zemunaca prica o moralu, dok pored nje dva mesta sedi lik koji je posecivao te zemunce a i dalje pokusava da proda pricu kako nista on nije znao i nije imao pojma. Za Insajderku sam vise puta pisao, drugarica Bebe i Cede koja rec ne sme da izusti protiv njih. Sto je ok, al onda ne pravis emisiju o ubistvu Djindjica svakih par godina i ne preskaces drugare. Il pravis emisiju sa drugarima i nezgodnim pitanjima ili cutis i smrdis. A emsije Kostunica znao, Seselj pobegao, Vucic se napio, general Tomic podrzao, Tijanic slavio, pa red Zarka Koraca koji place, pa red nekih pateticnih secanja... samo nigde Cede i Bebe... doduse i jos nekih. Ceca je zasluzila zatvor ali nista manje godina raobije od tog lopova iz emisije....i sa leve i sa desne strane.
    3 points
  35. Sada pokusavas da me uvuces u besmislenu raspravu o necemu sto nisam ni pomislio, kamoli pomenuo pa cu ti pozeljeti ugodan dan i dovidjenja.
    3 points
  36. Upravo zavrseno ns SK1 2012/2013 Partizan - Barcelona 67:68 posle produzetka I tad sam pizdeo na Duleta sto je pravio faul, i opet sam popizdeo 😞
    2 points
  37. A sta je problem? Tvrditi da za ubistvo Djindjica osim Kostunice i DSS ima jos odgovornih? Amnestirati Cedu i Bebu? Zbog njihovog "evropejstva"? Istina je istina samo kada nama odgovara? Ocekujemo normalno drustvo ,a smatramo da je ok amnestirati osobe od odgovornosti za najtezi moguci zlocin,zbog njihovog politickog opredeljenja?
    2 points
  38. To sam ja vec stavljala ovde (ili na drugom topiku ne secam se) da je proracun da bi vakcina bila efikasna oko 45 nedelja tj tacno tako, vakcinisanje svake sezone ako vakcina bude nadjena. Citam da je najvece investicije za vakcinu francuski Sanofi dobio od amera koji su ulozili silne pare - na slepo a pod uslovom da ako Sanofi bude prvi koji bude dosao do vakcine ameri imaju prednost da prvi budu vakcinisani - pisu ovde kako francuzi nece time biti zadovoljni - ja naprotiv vrlo happy sa tim, ameri ulazu silne pare a rizik postoji posto uopste nije sigurno da ce vakcina ikad biti pronadjena, a sem toga ako i bude, neka budu ameri prvi da je testiraju masovno - ja saglasna. Dok dodje do nas taman ce se znati eventualni sekundarni efekti i sl
    2 points
  39. To su tvoje projekcije, ne nesto sto je on rekao. Baska to sto fast food i soda nisu nikakav hedonizam, nego odraz siromastva. Cinjenica je da se siromasni Kinez hrani relativno zdravije od siromasnog amerikanca, a zdravstvena zastita je pristupacnija. To su fakti koji se tesko mogu pobiti. Da se razumijemo, ne ulazim u to gdje bih ja ili bilo ko radije zivio, ovdje pricamo o rizicnim grupama u USA vs China.
    2 points
×
×
  • Create New...