Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/24/2019 in all areas

  1. 26 points
  2. Jbt da udjem na EL prvo moram da idem kod popa Peranovica da me bije lopatom, da nadjem put do gledalista kroz ventilaciju, i konsultujem modnu komisiju Asok Murti, Verica Rakocevic, Muta Nikolic... pre bih u Rijad usao obucen ko prase.
    17 points
  3. Evroliga danas objavila Euroleague In-Arena Code of Conduct za predstojeću sezonu Zanimljivo. Ima par delova koji nam bas ne idu u korist: Ostade Fender i bez ono malo mesta što je uspevao da uhvati Ništa od skidanja i dizanja vlažnosti vazduha
    16 points
  4. Dobro je, da osjeti malo I vas topik cari kablovskih operatera.
    14 points
  5. https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2019&mm=09&dd=24&nav_id=1595164
    13 points
  6. Jesi li ti probao nešto da otkupiš od nekog ko hoće da te uništi, ima neograničen budžet i političku podršku? Jasno je da korisnici najviše trpe, ali treba biti oprezan kada upreš prstom u krivca. Očigledno je da ćeš najebati ti i još gomila drugih koje ne zanimaju te velike igre, ali posmatrano sa strane i lišeno emocija ne vidim da imaju drugi izlaz. Meni je jasna strategija SBB-a da pri takvim napadima žrtvuje deo korisnika Sport Kluba koje je dobijao partnerstvom i tako navuče njihov bes (koji će biti pojačan propagandom lažovskih medija), u cilju da odigraju jako na ekskluzivnost ponude i time povećaju broj svojih čru korisnika. Ako je neko hteo rat, dobiće ga, ali zna se da u svakom ratu najebu i civili. Ako mislite da mogu da urade nešto drugo, izvol'te reći.
    10 points
  7. Sustina cele price je da stranka na vlasti pokusava na sve nacine da privuce sto veci broj korisnika SBB-a, da se pretplate na jedan od telekomovih provajdera na kojima sada imaju i mogucnost gledanja SK-a, a da otkazu usluge SBB- a. I to rade zbog N1 kanala i tv Nova na kojoj ide Utisak nedelje. Njihov glavni cilj nije zarada, vec medijski mrak. Zato SBB mora da pronadje nacin kako da se delimicno odbrani. Nazalost, sve ide preko ledja korisnika.
    10 points
  8. Evo zasto nam treba(m) ABA LEAGUE EUROLEAGUE IZDVAJAMO VESTI FAJE: NAVIJAČE OČEKUJE LUDNICA By redakcija / 24/09/2019 Šta god je potrebno da uradim kako bi pomogao timu – uradiću. To je bio moto Mohameda Fajea prošle sezone. Ništa se nije promenilo ni uoči početka nove. Potvrdio je to u razgovoru za „Basketball sphere“. – To je ono što ja radim. Šta god treba, biću tu. Boriću se i u to niko ne treba da sumnja – jasno stavlja do znanja Faje da je spreman da bude u službi tima. Nije bio siguran hoće li stići poziv iz Beograda, a kada je konačno došao, osetio je olakšanje. – Bila mi je velika čast kada su me pozvali i pokazali da me ponovo žele u timu. Nadao sam se da ću dobiti šansu da nastavim da se dokazujem i presrećan sam što se to dogodilo. Očekuje Senegalca velika konkurencija u reketu, mada tvrdi da mu to ne smeta. Naprotiv. – To je uvek dobro za ekipu. Sezona je duga. Čeka nas mnogo utakmica, ima dosta da se igra i svi moramo da radimo. Moraćemo da se pomažemo, ali da u isto vreme na treninzima teramo jedan drugog do budemo još bolji. Ko god da počinje meč, osoba koja ulazi mora da bude spremna da ga zameni na pravi način. Što se mene tiče, čeka me prva sezona u Evroligi i jedva čekam da debitujem u tom takmičenju. Imao je poruku za navijače. – Očekuje ih prava ludnica. Prošla sezona je bila samo kratak uvid u ono što možemo, ove godine će biti ono pravo. U ekipu su stigle novajlije poput Džejmsa Gista, Lorenza Brauna i Derika Brauna, kao i povratnici Čarls Dženkins i Ognjen Kuzmić. – Sve ide kako treba. Momci su bili sjajni na pripremama. Trudimo se da pomognemo pojačanjima. Najviše to rade Čarls i Odžo koji ih uče i neke reči na srpskom – nasmejao se Faje, pa nastavio u nešto ozbiljnijem tonu: – Dobili smo zaista sjajne iskusne igrače koji su nam neophodni. Došli su momci koji znaju kako se igraju veliki mečevi, tu su da nam pomognu i da uz njih postanemo bolji. Čekaju nas neke stvari na koje možda nismo navikli, a koje su oni prošli i tu su da nam olakšaju sve što sledi.
    8 points
  9. Друже комшија гол је чист као суза јер је Жандер одиграо главом прво а да голман није ни био скроз на лопти. Голманов петерац не штити голмана од било каквих дуела имаче би било забрањено ући у исти. Али ја опет кажем да је пораз заслужен јер нисмо шутнули на гол, Звезда је у питању. А ти осим што сам ти рекао да си са фудбалом танак, помало си напоран на овој теми.
    8 points
  10. Sparta je bila favorizovana na papiru, vidi se i posle naseg dvomeca u kakvom su stanju. Krasnodar prosao, svaka cast na igri, ali da, IMAO JE SRECE da sudija protivniku ne prizna cist gol, pola metra, znaci ne ovo od juce da li je mozda faul ili ne, nego lopta usla u gol za dva obima. Sta bi bilo posle tog gola ne mozemo da znamo. Na rezultatu u grupi mu cestitam, posteno je sve bilo i zasluzeno i tada je imao podrsku 100% navijaca, jer smo jebeno IGRALI FUDBAL. Sad ovaj drugi deo oko srece protiv Salzburga. Da, IMAO JE SRECE kakvu nije niko drugi. 2 gola za 68 sekundi, ako ne gresim, nakon sto su nas rastavili na delove. A golovi dosli ni iz cega za sta moze da se kaze - e evo ovo je pecat trenera, za ovo je trener zasluzan. Ove godine, prosao na penale koje smo bukvalno vec izgubili, imali su 2 penala za prolaz, ali da, Milojevic je opet IMAO SRECE i prosli smo. Gol Pavkova u BG takodje. Protiv Jang bojsa primimo gol odmah i potom dajemo skoro pa identican gol kao u Austriji, gde Degenek zvekne onako loptu i gol moze da bude samo ako lopta prodje onde gde je prosla. Opet, srecan gol, nista do trenera. Revans je bio dobar u vecoj meri i fino ga je odradio. Borjan jeste spasavao stvar, ali mozda i najbolja utakmica u kvalifikacijama. Ono sto ne mogu da mu osporim u vecini slucajeva je da ume dobro u kvalifikacijama da se brani kada ima rezultat i ovako, na prvu, cini mi se da kada priprema utakmice 90% taktike svodi na defanzivu, a u napadu - pa fudbaleri ste majku mu, napravicete nesto. Vidi se kad nemamo rezultat da mi umemo napred da odigramo, ali najvise zbog nekog individualnog kvaliteta koji trener ne zeli da eksploatise i kad je nereseno ili kad imamo prednost. Znaci, vodimo, bunker, primimo gol, vidi se da umemo i dajemo ga, pa opet bunker. Znaci samo do trenera je, ima ko da odigra. Kad mi budemo poceli da primamo golove kakve dajemo, ispacemo u prvom kolu kvalifikacija. Bukvalno. Ne secam se da smo u poslednje dve godine primili nesrecan gol u kvalifikacijama. I kad bude to doslo, pricacemo - eto, nismo imali srece, nije do nas. edit: Da dodam, niko ovu srecu ne bi toliko pominjao da mi igramo dobar fudbal u domacoj ligi. Bilo bi, ovde je lepo, jbg u Evropi se branimo i igramo na rezultat. A iz te dobre igre protiv Vojvodine i Partizana, doslo bi i do mnooogo bolje igre protiv raznih Kopenhagena, Jang bojsa, Olimpijakosa.
    7 points
  11. 'Koliko bi trebalo da nekima DAM da ne bi bio peder'. Sunce ti jebem, ovaj prisvojio drzavu i vise to ni ne krije, umislio da daje svoje pare.
    6 points
  12. Pepe ti je lepo objasnio u onom prvom postu posle tvog. Vrlo naivno gledaš na celu stvar. Sve ovo je i počelo kada je MTS krenuo sa državnim parama da kupuje sve manje konkurente, plus stvorili fantomskog novog provajdera koji ima oba sportska paketa, iako je bilo jasno da će to trajati samo godinu dana, ako i toliko. Ako se već bore sa maltene neograničenim budžetom, onda bar mogu da zaštite ovo što imaju.
    6 points
  13. Imam i ja druga programera koji radi na odrzavanju sajteva 😄
    6 points
  14. Kvalitet ABA lige se kod nas debelo precenjuje, rezultati prošle sezone su dobar pokazatelj gde smo: Budućnost se blamirala u Evroligi (6-24) i pokazala da je zalutala na taj nivo, a od 4 predstavnika u Evrokupu nijedan nije prošao među 8, kombinovano su imali skor 21-37, od toga najbolja Zvezda sa 8-8. Pritom liga nema nikakvu dubinu, ostali klubovi se mahom bore za puku egzistenciju, ulaganja mala, ambicije nikakve... U takvim okolnostima, ovi najjači bi morali da budu mnogo relevantniji i konkurentniji u evropskim okvirima, što već par godina nije slučaj (mada deluje da bi ove sezone Zvezda i Partizan mogli da naprave iskorak). Na ovoj listi bih jedino zamenio mesta Francuzima i Nemcima i možda stavio ABA ligu ispred ovakve grčke (bez Oly-a), mada je i to diskutabilno, ostalo mi je sasvim ok.
    5 points
  15. Gol cist kao suza. Vasa pobeda zasluzena al da je gol priznat a cist je bio, ko zna kako bi se zavrsilo.
    5 points
  16. Hahaha, Francuzi četvrti Liga koja 4 godine nema predstavnika u EL, a pre toga 7-8 godina nijedan njihov klub nije prošao grupnu fazu iste, jer su retko imali preko 20ak% učinka. Pri tome, čak i u Evrokupu jedini ozbiljniji rezultat je finale Strazbura od pre par godina. Po meni ni nemačka i italijanska liga nisu ispred ABA lige, ali ok, na tu temu se da polemisati. Objašnjenje je komično, jer je naslov poređenje ekipa po kvalitetu, a onda kažu "kvalitet je dobar, ali ostali uslovi nisu nešto".
    5 points
  17. Na temu licenci: Đordi pokušava da napravi prvu profitabilnu košarkašku ligu van Amerike. Na stranu šta ko misli o njemu i njegovim ljudskim kvalitetima, gledajući iz ugla Zvezde to je brod na koji se jednostavno moramo ukrcati. To je karta za bekstvo iz ove surove realnosti koja se svodi na neizvesnost oko finansiranja klub, gde kao i svaki drugi košarkaški klub van NBA, Zvezda pravi veći trošak od prihoda. Zato je ultimativni cilj KK Crvena Zvezda da dobije A licencu i postane trajno deo druge najjače lige na svetu. Nebojša Čović je već do sada dostigao nezamisliv uspeh i zaslužio mesto u prvom redu Zvezdinih velikana košarkaškog kluba. Ako uspe da obezbedi A licencu - verujem da će ga istorija pamtiti kao najznačajnijeg predsednika košarkaškog kluba u istoriji. Zato je možda ova sezona i ključna - da napravimo vanserijski sportski rezultat sa minimumom sredstava i pokažemo da Đordi može računati na nas. Jeste sigurno sportski nepravedno da ex-YU prostor ostane na jednom mestu, ali ako neki brend može i treba da bude stožer i predstavnik regiona u sportskom i košarkaškom smislu - onda je to Crvena Zvezda. Nadam se da će svi zvezdaši prepoznati ovaj trenutak, da je ključno da se usresredimo na velike stvari i ostavimo po strani neke međusobne razlike koje imamo. Da trasiramo Zvezdin put trajno u društvo Barse, Reala, CSKA, pa ćemo onda imati i mogućnosti da se bavimo "slatkim mukama". Nemojte misliti da podržavate Čovića zbog Čovića, nego podržite Čovića, Tomića i ostale zbog Zvezde. P.S. Ostaviću link za jednu dobro poznatu priču, koja sasvim slučajno ima veze sa košarkom, razumevanjem trenutne situacije, anticipacijom budućnosti i naravno parama. https://www.forbes.com/sites/monteburke/2011/05/12/revisiting-the-greatest-sports-deal-of-all-time/#66cf5ad76e4c
    5 points
  18. 5 points
  19. I stigao da prenosi Zvezdu - Olimpijakos posle.
    5 points
  20. Preterano. Mislim, moze da se kazni za ovaj post, ali nije mi za clan 8. Danas smo lepo prodiskutovali o pojedinim stvarima, ne slazemo se, ali je bilo ok i argumentovano. Deluje mi da moze s njim da se komunicira i da nije jedan od onih za koje je doticni clan eight. Ako nije problem da preispitate odluku i eventualno date neku vremensku kaznu. edit: uz, naravno, neki pm da mu se objasni da nema "svojih tema". mozda ne zna kako ovde funkcionisu stvari, ne secam ga se odranije.
    4 points
  21. @Milance Da se ne ljutis, ali ne bih nastavljao dalje jer se necemo sloziti za neke stvari. Ne omalovazavam uspeh (rezultat), ne pisem da je sve napravljeno srecom, tako da me i mrzi da odgovaram na te stvari. Meni cinjenica kako je on dosao do rezultata govori da je ovo njegov trenerski maksimum i da ne moze da napreduje vise i podigne nas na visi nivo. Znaci moze samo nizbrdo i tu gde je sad, sto i nije lose, s obzirom da smo u LS. Da imamo neku igru, verovao bih u probijanje plafona. Ovako, narednih godina nas ceka (ako ostane) ista stvar, defanziva + napred sta uradimo i nekad ce to dati rezultate, nekad nece, ali bukvalno ce se uvek svoditi na to da li cemo uspeti da se odbranimo i da li ce golman skinuti par zicera i tako nas pogurati u grupe. Ne bih bio fer da ne kazem da sam pre 3 godine kukao kako mi ne mozemo nekad bar srecno da udjemo u grupe, kao sto rade neki Karabag i Gabala. I sad kad smo to radili 3 puta, nekad sa manje, nekad sa vise srece, a u dosta utakmica i na cist kvalitet, ispada da sam nezahvalan a dobio sam sta sam trazio, pa i vise od toga. Samo zelim da vidim htenje da se napreduje, jer smatram da mozemo da se izdignemo za bar 2 koplja iznad ovoga, a ovakvim nacinom rada struke to necemo uspeti nikad.
    4 points
  22. Ajde lepo to u spojler, da se ne zagađuje topic neprikladnim sadržajem.
    4 points
  23. Може ли више карата ако довезу тенк?
    4 points
  24. klasicna zabluda ko i kod vecine grobara.. kad se pitaju zasto tamo neki prokom, zenit bla bla dobijaju pre njih, kad oni satro imaju tradiciju, publiku bla bla.. djordija interesuje trziste, tv prava, cist profit, a ne tamo 10k ludaka(tm) sto ce doci da skace i pravi sranja.. a fenjer ko fenjer, uvek ce neko morati da ga drzi.. tako da svakako da ce djordi pre birati towerse sa ogromnim trzistem i profitom koji donosi a sa 0:34, nego recimo nas sa 11:23..
    4 points
  25. To je borba protiv nepoštene konkurencije sa neograničenim budžetom i ništa više.
    4 points
  26. Ja mislim da Đordi hoće da napravi ligu od klubova koji već jesu bogati, a ne ligu koja će omogućiti klubovima da se finansijski konsoliduju.
    4 points
  27. moj osvrt na Nagetse posto sam njih najvise gledao poslednje tri,cetiri sezone. Kao prvo razvojni put ove ekipe mi se najvise svidja u citavoj ligi,i to je pravi primjer kako ljudi koji vode klub,vjeruju u odluke koje donose prilikom odabira igraca. Svakako za mala trzista kakav je Denver to je i jedini nacin da se preko pametne politike i dobrog izbora na draftu nadju u situaciji kakvoj su Nagetsi trenutno a to je da su sigurna plejof ekipa za narednih cetiri,pet godina.Njihov razvoj je postepen i prosle sezone su mozda i premasili ocekivanja sa 54 ligaske pobjede sto ce svakako biti cilj i ove i ako nece biti lako ostvariv,posto je zapad izuzetno ujednacen i tu povreda nekog bitnog igraca svakako moze odigrati ulogu koja te dijeli od npr 3.i 10. mjesta,gdje ce razlika izmedju te dvije pozicije biti u pet,sest pobjeda.Razlog zbog cega je Denver prosle godine dosao do visoke druge pozicije su te male utakmice i utakmice koje su se resavale u poslednja dva minuta,mnoge od njih doveli su na svoju vodenicu,sto nije bio slucaj prethodnih godina,sto se i najvise zamjeralo njihovom strategu Majku Melonu,koji je i pored brojnih kritika rastao zajedno sa ekipom i doveo je na nivo na kojem se trenutno nalaze.Njegove odluke su sve smislenije i raspored minuta po mom misljenju dosta bolji.Sve u svemu zasluzio je da nastavi svoj posao bez bilo kakve dileme. Nagetsi su ekipa koja je najmanje mjenjala roster i tu vidim njihovu najvecu prednost u predstojecoj sezoni.Veoma mlad tim,zeljan igre i nadigravanja i ukoliko bude slucaj kao i prosle godine da u svaku utakmicu ulaze sa zarom da pobjede mislim da plejof nece izostati.Ove godine imamo Lejkerse,Kingse i Dalas koji prosle godine nisu upali a ove ce to sigurno zeleti i svakako da imaju materijala da ispune svoje ambicije.Najvece pojacanje za Nagetse ove sezone je Grant koji je imao vise nego dobru sezonu za Tandere i mislim da je njegovo uvrstavanje u roster izuzetno dobar posao za Denver.Nevjerovatno je napredovao u sutu za tri poena(39% na 3,7 pokusaja po mecu)sto ce svakako doprinijeti spejsingu,doprinjece na atletici i zastiti obruca,bice dostojna zamjena Milsapu na pf poziciji koju Milsap nije imao prosle sezone i ocekujem da njih dvojica podjele minutazu.Svakako dva igraca koja ce doprinijeti cvrstini Nagetsa u odbrani i ako za Granta ne mozemo reci da je defanzivno na nivou MIlsapa. Sf pozicija je svakako najveca mana ove ekipe i tu se dosta krpe i nema nekog doprinosa a posebno ne konstantnog a tu prvenstveno mislim na Bartona koji kao igrac ima pojedinacne bljeskove gdje odigra odlicno ali mu je konstantnost najveca mana i generalno gledano ne zasluzuje da bude startni igrac bilo koje ekipe s obzirom na partije koje pruza.Tu poziciju takodje pokriva Tori Krejg koji je po meni vrsni defanzivac ali dosta skripi u napadu i to mu je velika mana ali prema novcu koji prima svakako igrac koji zasluzuje da bude deo ekipe.Tu je jos Hernangomez koji nije odigrao apsolutno nista prosle godine i ne vidi se neki napredak kod njega.Navijaci mnogo ocekuju od MPJ ali on ima ogromnih problema sa povredama,ne znam ni sam koliko dugo nije igrao bilo kakvu kosarku pa za mene kao i za vecinu je nepoznanica od koje ja licno ne ocekujem mnogo. SG tu ocekujem napredak i mnogo bolju igru od strane Herisa i Bizlija,Heris stagnira po meni zadnje dvije godine a vjerovatno su i povrede razlog pa ocekujem od njega neki bum ove sezone ukolko ostane zdrav.MIslim da mu se ozbiljno drma mjesto startnog beka jer mali Bizli napreduje i sve je bolji i bolji.Prosle godine osjetno je napredovao,sutirao za tri poena sa respektabilnih 40% za razliku od Gerija koji je bio na nikad losijih 33% sto je jedan od razloga sto su izgubili proslogodisnji plejof duel od Portlanda.Defanzivno svakako prednost ima Geri i jedan je od najboljih igraca na perimetru,drag mi je igrac i nadam se da ce ostati zdrav i pokazati sav svoj potencijal.Svakako dva beka od kojih se moze ocekivati napredak u igri u odnosu na proslu sezonu. pg Na ovoj poziciji se prevashodno vise ocekuje od Mareja,momak ima potencijal da svaku vece saspe 25 plus poena ali ga jos nije pokazao.Imao je neke utakmice gdje odigra nevjerovatno u rangu sa najboljim ali vec sledecu ga nema nigdje,kad je u zoni bas ga je tesko zaustaviti,ali ipak ima veoma losu selekciju suta i tu mora mnogo da radi,dosta je bolji suter nego sto brojke pokazuju i misljenja sam da ce ove sezone znacajno napredovati,ipak je osjetio plejof i dobio to dodatno iskustvo koje je neophodno svakom igracu da bi stekao samopouzdanje i vidio kako stvari funkcionusu u pravoj kosarci.Dobio je novi ugovor tako da mu je ova jedna od prelomnih sezona u nastavku karijere i odgovor na pitanje da li su Nagetsi sa njim zaista dobili ono sto se ocekuju ili je ipak igrac koji nije u stanju da vodi ekipu ka ozbiljnijim rezultatima.Sto se tice Morisa on je imao odlicnu sezonu i kao bekap opcija po meni sasvim korektan igrac,s obzirom za novac koji dobija,tesko da mogu naci bolju zamjenu. C Tu se nema sta mnogo pisati,svi ste upoznati sa igrom Jokica,koji je iz godine u godinu sve bolji,napredovao je i na defanzivnom kraju terena,problem ce biti sto ce sada svi proucavati njegovu igru i sto ce se truditi da sto je moguce vise izbace njega iz komforne zone a samim tim i ekipu Nagetsa koja ce svakako i ove godine zavisiti najvise od njegove igre i njegovog zdravlja.Mora raditi na sutu za tri poena jer je tu prosle godine poprilicno zakazao a svakako da je uticalo i to sto su ga bolje upoznale i protivnicke ekipe,ipak veliki je pad sa skoro 40% na veoma slabih 30%.Plamli korektna bekap opcija. To je to u kratkim crtama,jos u rosteru imaju potpisane Vanderbilta i Cancara ali ne vjerujem da ce oni dobiti neke vece uloge u narednoj sezoni.Po meni uspijeh bi bio da ponove proslu sezonu,a od zelja da Jokic ostane zdrav i zadrzi magiju u rukama,koja odavno nije vidjena.
    4 points
  28. Pocela je 270. nedelja kako je Novak broj 1 na ATP listi. Od narednog ponedeljka bice usamljen na 3. poziciji po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste .
    4 points
  29. Pita mali indijanac oca šta je dobro a šta zlo. - Dobro je kada upadnemo u selo kod komšija, pokrademo im konje, muškarce pobijemo i silujemo žene. Zlo je kad oni to urade nama.
    4 points
  30. ... jedan od razloga zašto Odžo ne spušta loptu na parket.
    4 points
  31. Braun: Ne plašim se nikoga Svega šest mečeva tokom pripremnog perioda bilo je dovoljno da navijači Crvene zvezde sa oduševljenjem pričaju o kvalitetima Lorenza Brauna. Američki plejmejker je odmah pokazao šta donosi, a Čarls Dženkins ga je opisao kao „igrača koji ima eksplozivnost Rasela Vestbruka“. – Hvala mu na takvom komplimentu, cenim to, ali moraćete da sačekate i da vidite na terenu. Mada, mislim da je to rekao zato što sam imao jedno sjajno zakucavanje pre nekoliko dana – priča Braun na početku razgovora za „Basketballsphere“. U dosadašnjim utakmicama je moglo da se vidi da Braun voli da razigrava saigrače više nego da šutira i postiže veliki broj poena. – Znate kako, mogu da dam i 20-30 poena ako za to bude potrebe. Mi smo pre svega grupa ljudi koja mora da se drži zajedno. Ako neko od njih nije srećan kako možeš da očekuješ da će da „gine“ na terenu? Kao organizator igre moram da kontrolišem takve stvari i da budem lider. Naravno, svestan sam da su tu iskusniji igrači koji će biti lideri, ali sam tu da pomognem i da budem u ulozi koja je potrebna. Do sada je igrao uglavnom u Americi i Kini, tako da će mu ovo biti prvo evropsko iskustvo. – Sve je zaista sjajno ovde. Drugačije je. Vremenska razlika je nešto na šta se još privikavam. Konkurencija u timu je žestoka i trudim se da napredujem postepeno. Još učim i polako se navikavam na sve. Otkrio je i neke detalje koji su mu pomogli prilikom donošenja odluke o dolasku na Mali Kalemegdan. – Razgovarao sam telefonom sa trenerom Tomićem, posle toga sam se raspitivao kod nekih igrača koji su bili u Evropi. Svi su mi rekli – idi tamo. Kazali su mi da neću naći ovakav grad, ekipu željnu pobeda, trofeja. Već sam to primetio, svi žele pehare, pa tako i ja. Radićemo naporno da oni završe u našim rukama. Amerikanac naglašava da je spreman za napornu sezonu i da se nada da će navijači biti zadovoljni. – Ono što od mene mogu da očekuju jeste energiju, naporan rad i veliku borbu. Ne plašim se nikoga. Znam da ću prvi put igrati u Evroligi, ali mi nije bitno ime ekipe. Igram za Crvenu zvezdu. Mi smo sjajna ekipa i drugi bi trebalo da se plaše nas – samouveren je Braun. U istom dahu je nastavio priču o navijačima. – Znam da je mnogo drugačije nego u NBA ligi, ali da su slični navijačima na koledžu. U NBA je kao na filmu, nisu toliko glasni. Moram da priznam da sam pre odluke o dolasku gledao razne snimke sa utakmica i da je to bio jedan od bitnih faktora prilikom odlučivanja. Jedan od novih saigrača ga je posebno impresionirao – Bili Beron. – Bili je neverovatan šuter. Biće veoma težak za čuvanje. Mogao bih da ga uporedim sa Džej Džej Redikom. Ima takvo kretanje, probijanje kroz blokove i onda šut koji ulazi bez problema. Pogađa tako lagano, mnogi će morati da se paze. Nije želeo da nastavi da upoređuje saigrače sa NBA zvezdama. – Svako ima drugačiji stil, još ih upoznajem. Igrali smo samo na pripremnim mečevima. Kasnije tokom sezone ću moći da odgovorim na to pitanje – zaključio je Braun uz osmeh.
    3 points
  32. Kreten....grešio sam password. Uporno sam pokušavao sa starim, sa B92...inače...radi. Trebalo je samo pričitati zašto neće Hvala...pa svratite na pivo...šta da vam kažem drugo
    3 points
  33. Ako cemo posteno SK je pukao kad ga je napustila Kosjerina i otisla za pustim RTS parama 😄
    3 points
  34. Reče Savo danas da će propustiti Javor sutra ali da nije ništa ozbiljno.
    3 points
  35. Glupo mi je da ulazim u ovakve diskusije koje su zasnovane na zameni teza pa čak i pomalo spinovanju ali ajde. Kontradiktoran si u prvom pasusu, kažeš lepo sam matematički objasnio, a ako si me razumeo a pretpostavljam da jesi posto kažeš da sam “lepo objasnio”, objašnjavao sam i dokazao da nije moguće da su se uspesi Milojevića desili zbog sreće, a onda kažeš kako nisam dokazao da nije bilo sreće. Šta si hteo da kažeš nije mi jasno. Jel jesam ili nisam “lepo objasnio”? Btw, teret dokazivanja je na tebi i Panticu koji tvrdite da je Milojevicev uspeh zasnovan na sreći (meni je neverovatno da ovo napise navijač Crvene zvezde a ozbiljno bih se zabrinuo da imam stavove kao dotični Pantić). Onda kažeš trebali smo da igramo sa jacima po koeficientu ali nismo pa je to sreća. Pa ti “jači” su ispali nedelju dana ranije od tih “slabijih” sa kojima smo igrali. Kakva je to sreća igrati sa boljim iz dvomeca odigranog nedelju dana ranije? Ne igraju koeficijenti fudbal. Napisah da ne možeš fudbal da gledaš kroz jednu situaciju u kojoj smo imali ili nemali sreće već celu utakmicu. Neosporno je da smo u ovim utakmicama koje si naveo imali sreće u pojedinim situacijama koje si tačno napisao ali si zaboravio druge situacije koje su se dešavale tokom tih dvomeča. Protiv Krasnodara smo imali sreće u situaciji kada im nije priznat očigledan gol na 2:1 ali takodje si zaboravio da smo posle 5 min ipak primili 3. gol i kasnije uspeli da se vratimo zahvaljući izmeni (ulazak Pesica kao drugog špica) koju je je srećnik Miloje napravio. Da li bi taj njihov treći bio i cetvrti ne znamo jer se tok utakmice posle gola menja. Sto se Salzburga tiče u pravu si, bili su bolji veći deo druge utakmice. Ali ne znam šta je srećno kod naših golova? A bilo je nesreće u prvoj tekmi kada smo promašili dve šanse u poslednjih 5 min. Da je to ušlo ko zna kako bi bilo u revanšu, možda bi ispali a možda ne bi (to su uslovljene verovatnoće). Više je sreće imao Suma kome je lopta prešla pre noge i završila tamo gde već dve godine ne može da je pošalje ni protiv Ivicine Mačve iz Šapca. Protiv Kopenhagena tamo smo imali sreće koju su izazvale dve veće nesreće, (opet uslovljeni dogadjaji) 1) pokradeni za čist crveni karton protivniku u 28. min prve tekme koji bi ko zna gde odveo tu utakmicu i ceo dvomeč a takodje 2) i za penal i direktan crveni karton protivniku (igraču koji nije ni trebao da igra jer je trebao da dobije crveni na prvoj) na samom početku druge tekme. Ne znamo kako bi ta druga tekma izgledala da nije bilo tih nesreća. Takodje, imali smo nesreću (ili oni sreću) kod bacanja novčića da prvi sutiramo iz onog kratera. Da su oni prvi šutirali a mi promašili 3 penala za prolaz i prošli na kraju, po tvojoj logici pričalo bi se o našoj nesreći i herojskom prolazu uprkos nesreći. Mogao bih i o dva žuta Milunoviću..... Protiv YB tamo smo imali i nesreću u prvoj da ne damo treći gol na 1:2 (Rodić glavom) i rešimo dvomeč. A imali smo sreće da ne primimo 2-3 komada u prvih 15 min. U revanšu si tačno primetio da smo imali nesreću kod autogola ali i sreće da isti ne primimo iz izglednih sansi mnogo ranije. Pravilo gola u gostima je pravilo fudbalske igre kao i svako drugo. Kakve to veze ima sa bilo čim i zašto kada bi se ukinulo Miloje može u penziju.? To je kao kada bi rekao da trener ekipe koja daje dosta golova posle kornera bi mogao u penziju kada bi se to pravilo npr izmenilo da se izvode rukom. Pravila su upravo to sto jesu - pravila a ovo postoji već više decenija pre nego sto se Miloje rodio. Da nije tog pravila možda bi Real imao npr 8 a ne 13 titula prvaka Evrope. Miloje je znao da ga iskoristi više puta kao sto si sam naveo bilo da je prvu ili drugu igrao kući i to vise liči na znanje nego na sreću. Poenta je ne gleda se fudbal kroz par izolovanih situacija a svakako se najuspešniji trener u poslednjih 25 godina ne omalovazava tumacenjem svih njegovih uspeha srećom. Posle te Trnave posle koje si pisao o lošoj igri Miloje nas uvede u LŠ prvi put u istoriji i pobedi buduceg prvaka Evrope sto nismo uradili od 1991. I na kraju da me ne shvatiš pogrešno, užasno sam nezadovoljan kako igramo i izgledamo i zbog toga mnogo ljut na Milojevića ali i na celu mafijašku strukturu iznad njega koju ocima ne mogu da gledam. Miloje po meni ima fore do zime da kroz prvenstvo i LŠ (u koju nas je uveo po drugi put) izvuče tim iz blata u koje ga je uvukao. Ako tako ne bude trebamo lepo da se pozdravimo sa njim jer je to u najmanju ruku zaslužio a nikako da ga etiketiramo kao srećnika i neznalicu.
    3 points
  36. vite vako.. u abi jedino kvalitet imaju zvezda i partizan, ceda i futura je boranija, a ostali su teska boranija.. u tom smislu, nemacka jeste jaca, jer takodjer ima bayern i albu, a ostali su boranija.. italija ima da kazemo jedan ozbiljan tim koji je u stvari boranija, a ostali su po rosteru svakako kvalitetniji od ostatka abe, ali timski opet je sve to boranija.. francuska ne moze biti nikako ispred, posto su svi boranija.. tek grcka ne moze ispred nas pogotovo nakon odlaska oly-ja.. tamo je sada samo pao a ostalo je ne boranija, nego teska boranija.. tako da ono, aba je tu negde 4-5..
    3 points
  37. Ma tako je, Miloje nema srece i uprkos tome ima dobre rezultate. Sve se urotilo protiv njega, ali on je kao opruga. Kao da neko dodje sad i kaze da nismo srecno dali drugi gol protiv Bajerna u revansu '91. Da ga dajemo sad svaku tekmu tako, ovde bi ovih nekolicina pricalo da to nije sreca, vec znanje. Kao da je lose sto neko ima srece. 25+ godina pricamo da je nemamo i kad dodje onda "pa nije to sreca". Isto kao sto smo kukali kad su gurali Partizan onih godina, pa sad kad to rade nama, onda "ma to je propaganda, nije tacno". Malo objektivnosti, ako nije frka.
    3 points
  38. Nije problem Poketino, problem je Savo Milosevic.
    3 points
  39. Naravno da može da se raskine ugovor ukoliko se neki kanal skine sa liste kanala koja je važila u trenutku sklapanja ugovora. Jebiga, kada neko sa parama građana preplati ostale kablovske operatere da bi bio konkurentan na tržištu, moraš se nekako boriti protiv toga. Da li je mene neko pitao da li želim da se mojim parama otplaćuje kredit kojim se opralo 600m €, gde Telekom kupuje 3. i 4. operatera u zemlji, i gde partijski drugar postaje vlasnik 2 televizije sa nacionalnom frekvencijom, gde se odjednom dobijaju prenosi Arene sport, koje niko nije mogao godinama da dobije.
    3 points
  40. Veliki problem je nedostatak pravog centralnog veznog kao što su bili Mičel ili Krstičić. Ako je neko u klubu očekivao da Jovančić može to da odigra na evopskom nivou debelo je promašio da ne kažem da blage veze sa fudbalom nema. Selekcija ekipe je užasna što i ne čudi kad se mita pitao više nego stručni štab. Ni Vuličć ni Ivanić ni Petrović nisu centralni vezni i zato nam je tranzicija veoma spora i veoma čitljiva što protivnici koriste. Kako će Miloje to da reši videćemo ali mora da reaguje što pre da ne bude posle kasno. Ako se grobari dočepaju prvog mesta nema tu više promena pozicije, to smo već više puta gledali.
    3 points
  41. Primetno je koji savezi u kolektivnim sportovima rade kako treba i imaju izgrađen i stabilan sistem, a koji su leglo....koječega... Rezultati, kontinuitet u radu, postepeno uvođenje u sistem mlađih igrača i igračica, kvalitetna struka i rukovodioci su ogledalo gore napisanog...
    3 points
  42. Eno ga Nole na Dorcolu na svojim terenima, trenira sve u sesnaest. Sve izgleda ok, bar ovako malo kada se pogleda trening, naravno, pitanje je kako to izgleda pod nekim vecim opterecenjem. Inace, vozim bajs danas i neka dva lika igraju tenis, pogledam prvog lika, kada ono Janko Tipsarevic. Rekoh sebi, u jebote, ladno Janko, daj da vidim malo kako igra, onda pogledam ko je sa druge strane mreze, kad ono Viktor 🙂 Nastavim par metara dalje kad sa leve strane, na keju, Novak trenira.
    3 points
  43. Rebraca je imao centarsku visinu, odlicnu gradju , skocnost, eksplozivnost , ne mogu oni da se porede .
    2 points
  44. Nije. Jeste. Kako? Pa tako sto moras da se prospes po travi da bi se racunalo... p.s. prastajte ako je vec bilo.
    2 points
×
×
  • Create New...