Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/15/2019 in all areas

  1. Sorry zbog politike, ali moram: vidim da je potpuno nezapaženo prošlo Saletovo "hvala Đilasu". Reći to u Srbiji danas kada se Đilas blati sa najviših položaja u zemlji a sa svih položaja čuje "hvala predsedniče" je jedan prilično velik gest. P. S. Nisam Đilasov fan.
    26 points
  2. ova tema zraci, treba je zaliti betonom kao Cernobilj
    18 points
  3. Zvezda se postaje na razlicite nacine, to sto je Boban i zvezda i vrhunski igrac u isto vreme ne znaci da je to slucaj kod svakog igraca. Na primer, opste je poznato da je Bogdanovic najpopularniji nas igrac kod zenskog pola vec godinama, sto nema veze samo sa kvalitetom vec sa izgledom. Gledajuci random snimke iz Ulker Sports Arene na tribinama se moze videti puno devojaka. Pa je to sigurno delom doprinelo njegovom kultnom statusu u Istanbulu, pogotovo imajuci u vidu kakvu konkurenciju u toj kategoriji je imao u Fenerbahceu.
    11 points
  4. Kolicina negativne energije na ovoj temi je zaista zapanjujuca.
    10 points
  5. Meche i Nedovic je lijep. Mogli bismo potencijalno da imamo najljepsi bekovski par na planeti, mislim da bi 2 Ulker arene bile male.
    9 points
  6. Preteške reči. Protiv Španije i Argentine je uzeo manje šuteva nego protiv Italije, Amera i Čeha. Šut protiv Španije 9/14, protiv Argentine 6/13. Protiv Španije i 6 asistencija, protiv Argentine 2.. Šut ostalih igrača protiv Španije zbirno 12/38 - 32%. Protiv Argentine 22/54 - 41%. Protiv Španije je imao jednu od naših 17 a protiv Argentine jednu od timskih 16 izgubljenih lopti? Koga je on to ugušio i kako je tačno nabijao statistiku? Tako što su ostali promašivali zicere i otvorene šuteve, gubili lopte u serijama ili dodavali jedni drugima da ne bi morali da šutnu? Koji je to tačno raspad protiv Slovenije? 22 poena uz šut 9/21 (od čega je par promašaja je usledilo na kraju kad je već umrEo). 5 asistencija i svega jedna izgubljena lopta (od timskih 9). To baš i nije definicija raspada. Ovde na forumu se pisalo da je Bogdan nestajao u nekom periodu. Sad ispada da je gušio. Zbog čega su se primećivali prazni minuti u njegovoj igri? Pa zato što niko nije iskočio da ih popuni. Gudura treba da se izbori za svoje mesto. To se ne radi promašajima otvorenih trojki ili zicera, fintiranjem vazduha ili dodavanjem prvom do sebe ili protivniku. Na dva takmičenja se našao u situaciji da je manjak bekova u timu i nije istupio iako je bilo prostora koliko hoćeš. Najmanje je njemu Bogdan problem. Od igrača koje je poveo Sale se jedino ogrešio prema Milutinovu, jer ga je loše koristio u tim ključnim utakmicama. Ostale greške vezane za utakmice su više usmerene ka timu u celini.
    9 points
  7. Ne može da bude nabijač statistike neko ko šutira 50%, od čega veliki broj trojki, ima jednu izgubljenu loptu i 5 asistencija u proseku, a pritom nema ogroman procenat uzetih timskih šuteva. Imaš ubicu u timu, koji ne maši i ne greši, kako da ne gradiš igru oko njega? U bukvalno svakom timu na SP bi on imao sličnu ulogu. Protiv slabijih protivnika je po 20 minuta provodio na klupi, imali su ihahaj vremena da se uigraju bez njega i nađu sebi ulogu. Ali treba istupiti, jbg. Protiv Slovenije je promašio na kraju jer je ceo svet znao da idemo na njega i da će sve da urade da ga spreče. Nije se sakrio, par promašaj ana kraju nakon vrhunskog prvenstva i solidne utakmice nije definicija raspada. Preuzeo je odgovornost u osakaćenom timu. Kao što je preuzimao odgovornost protiv Rusa u polufinalu ili davno protiv Batuma. Raspao se u onim finalima sa Amerima, ali to je druga dimenzija priče. Nešto drugo je u pitanju, zbog čega se stiče takav utisak. Ona autističnost njegove igre koju je meda pomenuo. On nije sebičan niti samoživ, nego je nekako izolovan od amplituda tima (ne 100%, naravno). Njegove dobre ili loše igre su rezultat njegove borbe sa sobom i svojim demonima, ne pada zato što se tim pogubio niti ga podiže rapsodija igre ostalih. On registruje loše periode tima, ali to mu je samo signal da treba da pokuša da ga izvadi iz kanala, dodatnom snagom, ali ne utiče na to u kojoj je fazi njegova igra. Tačnije, utiče posredno jer mora da se dodatno troši, ali zavisan od frekvencije tima. Zato i mislim da nije materijal za kapitena, jer mu treba neko kome će da veruje a ko će opet da više oseća i diše u ritmu tima. Kao što je bio Teo (ili Gagi u KKP), koji je imao Pefija kao dodatni sopstveni korektivni faktor. Ali to je neka druga priča.
    8 points
  8. Bogdanovic prosto nije lider i nikada to nece biti. On je dobar volume scorer, kada ga krene spasavaj se ko moze. Nije ni koriscen dovoljno dobro i nije dovoljno svez na kraju kada nam najvise treba da ubacuje svoje suteve (za to nije kriv). Odigrao je vrhunski turnir, ali osecaj kao kad gledas Hardena protiv GSWa - znas da ce da natrpa i znas da ce da izgubi. Mi smo ovo mogli da osvojimo sa Jokicem Betmenom i Bogdanom Robinom, i uz giljacku rolu ostalih, mnogo stvari je nedostajalo, ovo peto mesto cak i maskira koliko smo mi zapravo bili daleko na mora se reci verovatno najslabijem Svetskom prvenstvu u kosarci po kvalitetu u 21. veku.
    8 points
  9. @Vredni mrav Gde si pronasao tu Bogdanovu izjavu? Koliko sam ja shvatio na utakmici protiv Argentine, covek je jedva dolazio do daha u 4. cetvrtini, naslonio se na reklame, nikad ga takvog nisam video. Normalno je da ce ga Sale izvesti iz igre. Takodje bih voleo da znam, kakvu ulogu Bogdana vidis u reprezentaciji, sa samo jednim plejom, jer je Vasa bio skroz u autu? Za kog igraca tacno mislis da je ostao uskracen i da je vise morao da drzi loptu u rukama? Doziveo sam transfer blama.
    8 points
  10. Lep dan za sve ljude koji su od 2014. pa na ovamo pljuvali Djordjevica, čestitke. Da se ne lazemo, sve i da je osvojio ovo prvenstvo bilo bi: 1. Ako je protiv Amera u finalu ili u eliminacijama: Nikad slabiji Ameri, gde je bio kad je igrao Durant. 2. Ako je protiv nekog drugog: Večiti srećković, nije se ni sastao sa Amerima, drugi ih rešili pa se isforsirali. Ovaj turnir je bio vrhunska stvar za sve nesimpatizere i stručnjake, prosto nisu mogli da omanu u ovakvom rasporedu stvari, ispadanje od ARG im je samo došlo kao kec na deset da puste svoj rant. I ne, ja uopste nisam zadovoljan kako je odradio ovo prvenstvo, nadigrali su ga kao da je stigao iz juniora, drvio je paju na nekim stvarima bez potrebe pa evo ti ga sad. Ali, za razliku od vas sto ste pali nekoliko tiketa zbog njega, meni ovde ceo dan i vece na svadbi 4 Španca "trpaju mooda u usta!" (Oprostite dame), pustaju mi snimke Ljulja kako pogadja preko Bogdana, Brikija, Marka, salju mi snimke u instagram, ako osvoje usrace mi se u zivot. To mi je bata Sale poklonio e bas mu hvala. Nevertheless, napravio je ogroman rezultat sa reprezentacijom, doneo velike sportske radosti, hvala mu, ali vreme je da se pozdravimo.
    8 points
  11. Rubio najbolji na svetu, svaka cast.
    7 points
  12. Prime Teo > prime Rubio Svaki drugi Rubio > svaki drugi Teo
    7 points
  13. Jel' si ti gledao Nedovića poslednje 2-3 godine, ili pišeš na osnovu sećanja iz reprezentativnih akcija? On u ovom trenutku nudi vrlo konkretne kvalitete, jer je igrački sazreo i značajno unapredio svoju igru. Odličan je i raznovrstan skorer, sposoban da poentira na različite načine, kreira iz driblinga, igra od lopte... Naš je najbrži, najatletičniji i najprodorniji bek, na obruču završava sa obe ruke, a i zabijanja u gužvu je smanjio, jer je usavršio flouter, pa sada nakon što probije prvu liniju odbrane ne ide na silu do kraja. U poslednje 3 sezone u svim takmičenjima ima 2.0 pogođene trojke po meču uz 38% realizacije, naspram Gudurićeve 1.2 pogođene uz 40%, pritom ima brži izbačaj od Gudurića, pa mu nije potrebno toliko vremena i prostora da uopšte uputi šut. Kreacija za druge: 5.8 asistencija per 36, naspram Gudurićevih 4.1, uz to Nedović ima za nijansu bolji odnos asistencija i izgubljenih lopti. Gudurić je značajno unapredio igru u odbrani i tu je lagano bolji od Nedovića. Nedović je bukvalno vukao onaj limitirani tim Unikahe, bio ubedljivo najbolji igrač te ekipe, trpao najkvalitetnije evropske timove... Što je još važnije: sa njim su imali odličnih 12-11, bez njega 1-6, da se nije tradicionalno povredio u toku sezone, verovatno bi uspeo da ih uvede u plej of EL, pošto su i ovako završili na 9. mestu. Od poslednjih 39 utakmica u EL, na 22 je ubacio 15 i više poena, pokazao da kada je u ritmu uopšte nije važno ko ga čuva, jer lasom nisu mogli da ga uhvate ni Tejlor, Hanga, Lazić... 31 poen i 8 asistencija protiv Fenerbahcea: 25 poena protiv Reala, dva puta: 26 poena protiv Barselone: Da ne kačim sada sve klipove, Broseu je u dve utakmice sručio 52 poena, Himkiju, Makabiju, Armaniju, Valensiji, Oliju 20 i više... Da ne nabrajam šta je radio ekipama u Endesi. Nekonstantan je, ima utakmice na kojima se raspadne u šutu, odbrana mu je slaba, hoće i sada povremeno da isiluje... I da, i sa tim manama je 2. najkvalitetniji srpski bek i bolji fit za reprezentaciju od Gudurića, odličan za ulogu 6. igrača, koji sa klupe može da donese preko potrebne poene, igru sa loptom, brzinu, promenu ritma. Poslednje takmičenje na kome je on igrao za reprezentaciju su OI 2016. to je bilo posle prve sezone u Unikahi, kada je imao 25 godina... U odnosu na tada je jednostavno mnogo bolji igrač, ko ne gleda utakmice neka makar uporedi statistiku. Ponavljam, nemam nikakvu dilemu da je to igrač za 12 reprezentacije kada je zdrav. Na sledećem takmičenju priželjkujem above the rim drugu petorku: Jović, Nedović, Lučić, Simanić, Milutinov. Startna petorka je nadam se očigledna...
    7 points
  14. Sale Djordjevic kao trener ce zauvek biti upamcen po povratku bajke u nasu kosarkasku stvarnost. Sa njim se ponovo u nasu kosarku vratila 1995. godina, sa njim smo ponovo dobili onu dozu drskosti i bezpbrazluka kojom smo svima mogli na crtu da stanemo i kazemo: "Kosarka je nas sport. Da, na celu nam pise da cemo sve da vas rasturimo!" Izranjavani porazima poceli smo da gubimo veru u ono sto smo decenijama smatrali da je nase. Vise i ne pamtimo ko je sve igrao u tim mucnim godinama. Onda je dosao Sale. Imao je svojih gresaka, malih i prilicno velikih. Ali, zasluge ponovnog vracanja ubedjenja da je kosarka nasa igra su nesto najvrednije i predstavljaju odlicne temelje za buducnos Sasa Djordjevic, uz Dejana Bodirogu zasigurno najveca legenda srpske kosarke.
    7 points
  15. Mnogo sam se obradovao kad sam video da je Bogdan u petorci. Za mene najbolji igrac na turniru, samo njega ekipa nije ispratila kao neke druge. Zao mi je sto nije dosao u priliku da igra samu zavrsnicu, da igra dok je Kobe tu u prvom redu i ko zna, mozda da mu njegov idol uruci MVP nagradu.
    6 points
  16. Da nađem curu da me voli kao Mek Bobija. ❤️
    6 points
  17. Pa ne znam sta da ti kazem, Bogdanovic jeste bio lider u Partizanu, u Feneru svakako nije, a u Sakramentu je izgubio rolu i minutazu koja mu je namenjena. Lider u reprezentaciji ne moze da bude, ali ja ga ne krivim zbog toga, to je jednostavno tako. On je ovde bio ubedljivo nas najbolji igrac i svaka mu cast na odigranom turniru koji smo zavrsili na petom mestu.
    6 points
  18. Ili ga je sklonio posto je kancerogeni Drkos
    6 points
  19. Samo nas činjenica da ne igramo Euroligu može zaustaviti u osvajanju iste
    5 points
  20. Ljulj da kos preko Skole i komentator kaze: "Eto sta je iskustvo" 😄
    5 points
  21. Do jaja, jos jedan koji cita knjige i voli to da naglasi.
    5 points
  22. Ne samo to... nego i ovo glupavo sns politicko podmetanje koje je trajalo od odluke za Kalinica pa kroz celo prvenstvo je konacno dozivelo potpuni fijasko, pa se nadam da vise nece trovati ove stranice.
    5 points
  23. Значи за јучерашње издање на терену против гиганта из Инђије до сада као кривце имамо управу и културу навијања... Срамота је да сте заборавили неповољан хороскоп.
    5 points
  24. Budući da se rastajemo od selektora, vreme je za ad hok rekapitulaciju. Đorđević je, predvodeći nacionalni tim, uzeo tri srebra na sva tri najveća reprezentativna takmičenja (OI, SP i EP), što ga u ovom veku čini uspešnijim od Moke Slavnića, Duška Vujoševića i Dragana Šakote, kao i od Željka Obradovića i Dušana Ivkovića u njihovim drugim selektorskim mandatima. I kako to obično biva, njegovi protivnici pokušaće da dezavuišu rezultate koje je napravio čitavim spektrom stigme koju će mu nakačiti na leđa, mereći kakav je igrački kadar imao i u kakvim uslovima je radio, koga je zvao a koga nije i da li je lepši bez kose ili sa njom, što će ipak biti manje važno od činjenica. A one kažu da je u 21. veku samo Pešić dobacio dalje od Đorđevića. Možda je i najvažnije to što je, kao nekada zaslužni as, založio svoje ime i uložio vlastitu harizmu kako bi vratio kult reprezentacije na velika vrata... Pa kad je već tako, pošteno je pružiti mu ruku i zahvaliti se na svemu što je učinio za našu košarku, i kao reprezentativac i kao selektor.
    5 points
  25. Evo, završilo se. Bukvalno se još nisam oporavio i pomirio sa ispadanjem u 1/4 finalu, sigurno jedan od najtežih poraza i najbolnijih momenata kada je reprezentacija u pitanju. Jebena tuga, jer se stvarno moglo više. Drago mi je što su momci vezali na kraju ove dvije pobjede, prije svega zbog njih samih, i nadam se da će možda i te pobjede (posebno protiv SAD) poslužiti da se iscijedi i neka mrvica pozitivne energije iz svega ovoga, i već sljedećeg ljeta opet napadne medalja. Dosta toga je već ispisano o selektoru, iskren da budem nekih upisa me je bukvalno sramota, ali to sam samo ja, ili bolje reći to smo samo mi. Pošto se ovdje odmah dobija mjesto u timu čuvara vatre, da bih to izbjegao, odmah da kažem da je selektor u ovoj iteraciji napravio greške u više oblasti svojih zaduženja, i da je najodgovorniji za ovaj neuspjeh. Sa druge strane, ovolika količina toksičnosti, i sada, i uostalom tokom 95% njegovog boravka na poziciji selektora, je potpuno suluda i odavno je prešla granice dobrog ukusa. Da krenemo sa selekcijom, i naravno neizostavnim oplakivanjem Kalinića i Nedovića. Mislim da je svakome od prvog dana potpuno jasno da je Nikola Kalinić kvalitetom i pristupom prva petorka reprezentacije i da je izostavljen iz nekošarkaških razloga. Da li je ta odluka bila lično selektorova, da li je u pitanju pritisak "sa strane" ili je možda čak i igrački kadar imao svoj uticaj, možemo samo da nagađamo, i sada u suštini i nije toliko važno. Da li bi Kalinićevo prisustvo nešto promijenilo, isto tako niko ne može da garantuje, u svakom slučaju to ide na Saletovu dušu i bez dileme je njegova odgovornost, a možda će i vrijeme tu dati neke dodatne odgovore. Sa druge strane, moje lično mišljenje da je Nedović izostavljen iz taktičkih i košarkaških razloga, i sad možemo da svi izigravamo kapetane posle bitke i da zanemarujemo da su dva sigurna putnika otpala 10ak dana pred prvenstvo (koji se u dobroj mjeri preklapaju pozicijom sa Nedovićem), ali to neće promijeniti činjenicu da je ta odluka imala svoj rezon i smisao. Na kraju, moram i da prokomentarišem mnoge komentare koji se ovih dana provlače a vezani su za Vasu Micića. Opet se vraćamo na mnoge kapetane posle bitke i ideje kako je neke stvari trebalo preduhitriti/predvidjeti ili šta već. Na prvom mjestu, degutantno je uopšte u istu ravan stavljati košarku i gubitak sa kojim se Vasa sreo, a na drugom, ako neko misli da sa Vasom nije pričano na tu temu prije prvenstva i da odlazak nije prije svega njegova odluka, ili da je neko trebao da mu kaže "E vidiš, imao si izuzetnu sezonu, ali ipak nećeš ići jer...", slobodno neka takvo govno od mišljenja zadrži za sebe. U suštini, selekcija je bila takva kakva je, krojena je povredama i selektorovim odlukama, od kojih neke definitivno nisu bile dobre, ali to je i suština selektorskog posla i sasvim je prirodno da to bude predmet kritike/pohvale, dok god se držimo objektivnih i istinitih činjenica, što ni na forumu ni u javnosti često nije slučaj. Sa taktičke strane, ova ekipa sigurno nije dostigla pun potencijal. Opet, to jeste odgovornost stručnog štaba na čelu sa selektorom, ali isto tako tu odgovornost nosi i svaki pojedinac na terenu. Došli smo u situaciju da je selektor kriv za svaki promašen zicer i svaki propust u odbrani. Ne ide to baš tako. Kriv je ako predugo ostavi Milutinova na klupi, ako nije spreman da u trenutku odreaguje sa nekim prilagođavanjem protivniku, ako ekipa psihički nije spremna da odigra meč i za mnoge druge stvari, ali ne i kada Bobi napravi faul u napadu, Gudura fintira vaduh, Lučić ne može da pogodi otvorenu trojku... Jednostavno se u svoj ovoj negativnosti izgubio osjećaj za realnost. Što se igračkog kadra tiče, odjednom smo sada svi u fazonu kako nam se košarka urušava i kako nema budućnosti. Prizivaju se neka podmlađivanja i totalni reseti. Šta koji kurac? Ova reprezentacija ima minimum još jedan olimpijski ciklus u nogama gdje će biti sposobna da napda medalju i bude među glavnim favoritima, a do tada će stasati i neki novi momci, kao što je oduvijek slučaj sa košarkom kod nas. Sada, kada je već jasno da je ovo kraj njegovog mandata, još mi je žalije što nisamo došli do medalje. Sale je, uz sve svoje mane i vrline, od 2014. vratio našu reprezentativnu košarku u sami vrh, donio nam (zajedno sa ekipom) 3 medalje, i navikao nas na to, da nam ovo 5. mjesto od danas predstavlja razočarenje i stvara mučninu u stomaku. Donio nam uzbuđenje i radost kakvu samo reprezentacija može da pruži. Učitavaju se sada i mnogi sukobi selektora sa igračima, loša atmosfera, već opjevana sujeta...u suštini, uglavnom laži i zlonamjerna podmetanja da bi se furala neka svoja priča i teorija. Za 6 godina, minimalni broj otkaza igrača, bezbroj isticanja pojedinaca da je reprezentacija kao porodica i da se uspjesi upravo temelje na tom zajedništvu. Ostaje žal, što iz ovog perioda nemamo i najsjajniju medalju, ali siguran sam da će svako ko želi realno da sagleda stvari, ovaj ciklus reprezentacije pamtiti po mnogo radosti i loženja, prošaranih sporadičnom tugom, ali apsolutno u svakom trenutku ispunjen ponosom. Selektore hvala, i sve najbolje u daljoj karijeri. ❤️
    5 points
  26. Sale nije vrhunski trener, verovatno nikad nece ni postati ali ovih 5 godina lozenja je bilo lepo cak i sa ovim krajem. Sve najbolje
    5 points
  27. 🤣 Neki ne bi prepozali zajebanciju da ih rokne nogom u muda.
    4 points
  28. Kazi da sam ti donirao 300k Igraj Indjiju iz 2 u 1 I nasmej se malo covece
    4 points
  29. Kada pricamo o tome da je Rubio na ovom svetskom dokazao da je bolji igrac, nije lose podsetiti se da je Milos na prethodna dva ova prvenstva bio u idealnoj petorci.
    4 points
  30. Nije sporno da je Guduric odigrao vrlo slabo prvenstvo i da kod njega postoje izvesni problemi sa samopouzdanjem. Sa druge strane, jednako je fakat i da je znacajno napredovao u Feneru i da je sada kompletniji igrac nego sto je to bio pre godinu, dve, tri. Nazalost, na ovom SP nismo dobili od njega ono sto smo ocekivali, alo to jednostavno nije dovoljno da bih prednost dao 10x manje kosarkaski inteligentnom igracu koji ima brzinu koju ne zna da iskontrolise, promenu pravca sa kojom ne zna sta ce, skocnost iz koje ne uspeva da izvuce prednost... Ne vidim zasto bih Guduricevu izgubljenu loptu zbog oklevanja menjao za Nedovicevu koja dolazi nakon idiotskog slaloma posle neke od 1na5 epizoda. Defanzive da se ne doticem. Ovde se ne mozemo sloziti. Niti je on za mene najkvalitetniji nas bek posle Boba, niti ZAISTA nudi nesto drugacije. Kao sto rekoh, kod njega je sve u domenu ideje, koncepta - kao super, evo sad ce da pretrci ove kad nas stegnu u odbrani i oduzmu prostor i dace nam dodatne opcije, a na parketu se to svede na mozga bez jurnjavu i festival brzo prodatih lopti koji userava momentum. Ne, i da je bio ovde sada umesto ili zajedno sa Guduricem, apsolutno nista se ne bi promenilo. Nikakvih garancija nema da bi izgledao ista bolje od Marka, to je samo puka pretpostavka i wishful thinking jer > kazes postao odlican EL igrac, super, isto, a kudikamo i vise vazi i za Gudurica i sta smo dobili u Kini..? Kao da svi ovde ne znamo da bi se po forumu isto tako kukalo za Markom da su kojim slucajem uloge bile zamenjene i pisalo kako je on MORAO da ide jer nemamo boljeg beka and so on. Ostavimo to. Nikako ne moze biti. Gudurica nikad nije pratio hajp nikakav, za ovo sto je postigao izborio se sam, iz relativne anonimnosti. Uz sve svoje limite, Gagi bi kod mene takodje dobio prednost (povrede da apstrahujemo, svakako da je sada veliko pitanje i kad se vrati sta ce od njegove igre koja je vec pretrpela decline zapravo ostati). Raznorazne Vanje je neozbiljno pominjati sada. Daleko od toga da je Nedovic najgori bek sa nasim pasosem, tu je u najuzoj konkurenciji za 12, no naprosto nije neizostavni core piece ili siguran putnik na svako veliko takmicenje. Ako se vec Guduricu pamti svaka greska koju je ikad napravio u dresu repke, hajde onda da budemo toliko posteni i ne pravimo se kao da i tog Nedovica nikad nismo gledali u reprezentativnim akcijama i imamo selektivnu amneziju.
    4 points
  31. Sin mi igra EL sa 176 cm. Zvezdan(Palma) Terzic:300k za gospdina.
    4 points
  32. Ja za Zvezdu navijam pre nego sto si plivao u tatinim mudima. Ne bih pratio da prizeljkujem poraz. Pljuvali smo toleta Karadzica citavu deceniju a sad mudro sutimo a gori smo od toga. Miloje uzima titule kao i Stanoje.
    4 points
  33. Riki doktor.Apsolutno zasluženo. Bravo i za Bogdana.
    3 points
  34. OK. Na pet takmicenja Djordjevic ima skor 29-14. Protiv reprezentacija poput Grcke, Brazila, Francuske, Spanije, USA, Italije, Argentine, Australije, Litvanije, Rusije i Slovenije skor je 10-14. Preostalih 15 pobeda je zabelezeno protiv Irana, Egipta, Angole, Filipina, Portorika, Ceske, Venecuele, Kine, Hrvatske, Turske, Nemacke, Islanda, Finske, Velike Britanije, Belgije i Madjarske. Premalo pobeda u 24 sudara sa velikima. Na OI 2016, od velikih je pobedjena samo Australija, sto je uz ukupan skor 4-4, donelo srebro na turniru. I svetsko srebro 2014 je osvojeno uz prosecan skor 5-4. Velikom razlikom su porazi od Litvanije u SF 2015, ovo u Kini sada, oba poraza ubedljivo. Cinjenice, nista drugo...
    3 points
  35. Posteno bi bilo da nas sad vodi malo neki zvezdas.
    3 points
  36. Gleda se čisto kvalitativno, Simanić je već sada bolji igrač od Birčevića i kao takav je trebalo da ima mesta u 12. Ne za kraj klupe nego da igra, najmanje onoliko koliko je Birčević igrao, sigurno ne bi imao takav negativan impact na ekipu kao što je imao Birčević.
    3 points
  37. Rubio debituje u ACB ligi u dresu Huventuda sa 14 godina. Već sa 16 godina se nadmeće protiv Partizana u EL. Sa 17 godina kao plejmejker se nadmeće u finalu OI protiv superstar USA tima. (Ima snimaka gde ga u nekim napadima brani Džejson Kid). Sa 19 godina osvaja EL nastupajući za Barselonu i to kao prvi plejmejker ekipe. (Btw, u tom finalu je pojeo Teodosića u odbrani, što za posledicu ima lagan poraz Olimpijakosa). Nakon toga odlazi u NBA i već, skoro, čitavu deceniju tamo uspešno igra. Deo je prvih petorki ili vrlo važan igrač u rotaciji. Ovakvu istoriju igranja još od detinjstva na najvišem nivou nije imao ni Luka Dončić. Rubio je svoje vršnjake u mlađim kategorijama raznosio i osvajao prvenstva kao da senior igra protiv kadeta. (Proverite istoriju). Vunderkind kakav se retko rađa. Pritom, nije imao telo i atletiku koja bi mu omogućavala da se izdigne u odnosu na svoje vršnjake i na taj način ostvaruje prednost - čista košarkaško/intelektualna superiornost. Razlog zašto njega ljudi omalovažavaju je što nije bio u prvom planu svih ovih godina, što je i razumljivo kada ti u reprezentaciji igra jedan Pau Gasol, verovatno najbolji Evropljanin svih vremena. (Za moj ukus a i zbog igranja vrhunske odbrane ispred Dirka). A koliko je ta Španija bila dobra, govori i to da i ovi njeni ostaci sutra, lagano, mogu da opet budu prvaci sveta. Pravo je pitanje da li bi i naša zlatna devedesete generacija uspela da tuče prajm Španiju. Drugi razlog zašto ljudi omalovažavaju Rubia je taj što je loše šutirao za tri poena, što više nije slučaj, otkako je poslednjih nekoliko godina radio na tome u Americi. Vrhunski pregled igre i sposobnost organizovanja napada, čak i na najvišem nivou takmičenja. Sposobnost igranja vrhunske odbrane i na najvišem nivou takmičenja. Taj isti Rubio je poništio Teodosića u onom meču u grupi na poslednjem SP 2014. Da Rubio ima vrhunski šut spolja, verovatno se, uopšte ne bi vodila diskusija da li je bolji od Teodosića jer bi to bilo jasno kao dan.
    3 points
×
×
  • Create New...