Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/09/2019 in all areas

  1. Ocigledno ne kapiras kako funkcionise ucenjivanje.
    15 points
  2. Mislim da treba igrati napad kroz Jokica, ali kroz pnr, ponekad low post, neki handoff iz kojeg sledi pnr (iz pune kretnje npr., Teov omiljeni pik). Ono da on stoji na kapici i bekovi trce oko njega nema smisla jer niti imamo takve igrace, niti ima potrebe za time jer su nasi bekovi mnogo kreativniji i sa boljim pregledom igre od zunzara iz Denvera. Jokic je odlican pnr igrac, ali to u Nuggetsima cesto ne dolazi do punog izrazaja jer ti bekov, npr. Jamal, ne mogu da iskreiraju nista iz pika osim nekog suta za sebe. Narocito kad je tvrdo, kao u playoffu, pa je bila vise puta situacija da Jokic rola do kapice, Murraya udvoje na piku, ali on ne vidi taj pas koji bi isekao odbranu. Dodji ti udvoji Tea/Jovica/Vasu/Bogdana/Guduru i svako od njih ce podeliti pas i onda imas 4 na 3 i loptu kod Jokica, to je otvoren sut za nekoga. Generalno ce nas pik biti mnogo tesko braniti. Imas Jokica koji ume sve, Bobija koji je jednostavno Bobi i Milutinova kao lob pretnju. Plus su svi bekovi dobri dodavaci i realno samo Jovicu mozes da ides ispod bloka. Na to dodaj da na krilima imas Lucica i Bjelicu + jednog beka, i koga ti sad tu da pustis? Najezim se kad pomislim koliko cemo dobri napadacki biti ukoliko Sale to postavi kako treba, to ce biti rang Spanije u najboljim danima.
    9 points
  3. odakle ta prica da je Plumlee neki retard? nije most skilled ofanzivno ali je i tu solidan, odlican je dodavac za centra i prilicno je pokretljiv, defanzivno je sasvim ok a za ovo Milcrap sto su progurale ogranicene nugetlije koje gledaju kosarku 2 godine bih poceo da banujem
    8 points
  4. Divim se ljudima koji su u stanju da na uzorku od jedne/dve utakmice procene kvalitet pojacanja i proglase ga promasajem/pogotkom...bez uvida u trening ili bilo sta drugo...Nema zime za fudbalsku buducnost ove zemlje pored toliko selektora...
    8 points
  5. Nisam siguran koji bi topic za to bio pogodan pa pisem ovde. Zeleo bih samo da pohvalim jedno turisticko udruzenje- Globetrackere iz Vrsca- https://globetracker.rs/ ( mozda ih Realni i zna ) . Bio sam sa njima na putovanju Kenija, Tanzanija, Zanzibar i ispostovali su sve od prve do poslednje sekunde, priredili i neka pozitivna iznenadjenja, svake sekunde bili dostupni, trpeli razne gluposti od putnika i sve sa osmehom na licu. Prvi put da me neka nasa agencija ( mada ovo i nije agencija u pravom smislu te reci) odusevi i "natera" da je promovisem po bespucima interneta :)
    8 points
  6. Od kada je moj pradeda upoznao jednog finog gospodina u Transilvaniji niko nam vise i ne umire u familiji 🧛‍♂️
    7 points
  7. Oce da se jebe sa vodoinstalaterom, vidim ja fino
    7 points
  8. Vec smo pricali o nacinu. Nacin je evolucija. Zamijeniti ove nekim malo pristojnijim. Pa onda pristojnije nekim malo sposobnijim. Pa onda sposobnije nekim malo emancipovanijim. I tako u krug.
    7 points
  9. Jasno, vidis kako je mrak progutao sve ucesnike decenijske diskusije...
    7 points
  10. Juce sam bio bolestan, pa uzeh da pogledam ono cuveno finale iz Indijanapolisa protiv Argentine. Bio sam (blago receno) sokiran rotacijama koje je Kari pravio 🙂 Tokom prve 3/4, postava je uglavnom izgledala ovako: Plej (menjali je Vujanic i Jaric, otprilike ravnopravno). Gurovic Peja Divac Kotur Da, Chicha i Peja na 2 i 3. Povremeno je ulazio Bodi da zameni jednog od njih dvojice kao i Tomasevic na 4/5 umesto Divca ili Kotura. Prosecna visina petorke u najvecem delu cca 205 cm 🙂 Tek u 4/4 igramo samo sa jednim centrom, i to verovatno uzrokovano Koturovim problemom sa licnim greskama. Mogli smo da vidimo Divca kako uguzava Skolu kad mu se digne, sto je uglavnom imalo za posledicu dodavanja na otvorene pozicije (ko je rekao Jokic?) Onda udje Bodi madjija, umesto nekoga na poziciji 3 koga cuva Nocioni i napravi mu malu decu u 2 napada dok njihov trener stigne da reaguje. I pored svega toga, ova ekipa Argentine je jedna od najboljih reprezentativnih kosarkaskih ekipa u istoriji, tako da nije sve islo bas glatko. Dakle sta smo imali: - rotacija od 8 igraca (trojica preko 30 minuta, petorica 25-30) - ogromna petorka - Divac 0 poena iz igre, plus masi ona famozna bacanja - Celu 4/4 smo u zaostatku 5-8 poena I onda dolazi jedan od najjacih takeovera koje sam ikada gledao: Bodi u 4 napada (za cirka 100 sekundi) daje 9 poena (2 + 3 + 2 + 2 bacanja) da bi na kraju regularnog dela imao 25 poena uz 8 od 11 iz igre!!! Naravno, svi znamo koliko se kosarka promenila, ali gledajuci onu petorku od gore, neki pandan u ovoj sada ekipi bi bio: Plej, Lucha, Bjelica, Jokic, Milutinov. Mislim da bi pola foruma dozivelo nervni slom da to vidi 🙂 Drugim recima, mi ovde drvimo da li je mnogo 5-10 minuta Jokic + neko a onomad smo osvojili SP sa daleko vise minuta u slicnim kombinacijama. U svakom slucaju, i dalje stojim pri onome sto je i Realni rekao: neka se drugi prilagodjavaju nama.
    6 points
  11. Mnogo ste dosadni sa Partizanom i njihovim pojačanjima. Neka im je sa srećom, šta koji moj ima da se ravnamo po njima i kakvi su oni. Bitno je kakvi smo mi. I jebote odigrali smo dobar meč u utorak, nije bilo sreće i pravde, ali to je fudbal, videćemo revanš. Pojedini postoju kao da smo izgubili od predstavnika Malte na svom terenu. Ne razumem. I taj lik koji je postao član, pa šta me boli ona stvar ko dobija članske karte i zbog čega je to. Pravi se neverovatno loša atmosfera bez razloga. Kanjas opljuvan, a čovek je imao sasvim solidan meč u utorak, odlično odradio defanzivno, možda je mogao bolje u napadu, ali hej ovo mu je tek treći meč, i totalna je nebuloza da se zove promašaj, a ja bih samo da podsetim da su se iste ovakve stvari, ali iste, pisale i za Degeneka kada je došao. Ima još forumaša koji su se odrekli Zvezde iz ovog ili onog razloga, pa ok je momci, niko vas ne tera da gledate, ima toliko klubova liga, sportova....Ja sam rođen kao Zvezdaš i umreću kao Zvezdaš, i ne postoji sila koja će to promeniti. Padnu i meni crne misli na pamet, razočaran sam i ja često i igrom i nekim ljudima u klubu, ponašanjem navijača...ali da se odreknem Zvezde - nema te cene. Sa druge strane sasvim je legitimno da se neko drugi odrekne. I ta mantra Kokeza, sudijska organizacija, klasičan primer namernog podizanja tenzija na temi, bez ikakvog razloga.
    6 points
  12. I dalje je u crnini zbog poraza u finalu Vimbldona
    6 points
  13. Faye leads Senegal to prep win over Venezuela https://www.eurohoops.net/en/fibawc/917487/faye-leads-senegal-to-prep-win-over-venezuela/?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR08L9bRAnKiaFi2SVTs-w-d45kZdr1Uoqcq57iUlLMZmeoV7qbY0ADau0k Mo Faye, mo buckets
    5 points
  14. 5 points
  15. Evo ja cu da ti odgovorim. Moderacija na ovom forumu je preuzela na sebe ono sto veliki deo moderacije na prethodnom forumu nije zeleo, nije hteo, nije mogao, ili nije znao (potpuno nebitno) da u korenu sece besmislene rasprave i ocigledne provokacije koje su upucene drugim clanovima, koje su, strogo prema pravilniku, siva zona, ili ako ti je tako lakse, hod po zici. Tolerisu se i dalje malo cvrsci nastupi i diskusije, ali kada to predje u konstantan rat protiv nekog nika (pa makar se i ne spustala rasprava na licni nivo), blagi stalking i rastezanje pravilnika do krajnjih granica, takve stvari ce se seci u korenu, bas da ne bi kasnije eskalirale. U prevodu - vrcavima kojima je cilj forumasenja trolovanje, provociranje i razvodnjavanje svake diskusije koja im nije po volji na topicima koji ih zanimaju (ili ne zanimaju 😉 ) ce biti upozoravani i sankcionisani i brisace im se postovi za koje moderacija proceni da mogu dovesti do nezeljenih diskusija i sukoba, cak i ako su ti postovi gledano izolovano u skladu sa pravilnikom.
    5 points
  16. Вечерас Север да поздрави свог новог брата и страначког голегу Новака Недића. Ипак мора да се направи једна морална вертикала, хвала Северу што цени праве вредности у виду Вескета и Новака а што је отерао од клуба зликовце попут Драгана Стојковића Пиксија и Дејана Савићевића Генија. Увек треба знати ко су људи који воле клуб.
    5 points
  17. Eh, jesam budala, da te bog sacuva! Odem u sud ("courthouse"), tamo se ovde obavljaju razne stavari, nesto slicno kao "skupstina opstine" ili kako se vec zove kod nas. Oni treba da provere brojeve pre nego mi izdaju ppapire i tablicu, pa trazim nesto privremeno da vozim neregistrovani motor do njih. A covek se smeje, kaze da je ovo ruralni kraj, nece me niko zajebavati, samo neka se dovezem. Za registraciju se niko ne uzbudjuje, samo je bitno da imas osiguranje. Stvarno, odem i sve prodje po crti, bez problema. Dobijem papire i novu tablicu. Dodjem kuci i idem da stavim tablicu. A u 3PM, neoprezno se nekako naslonim - i prevalim motor. Sad, noviji motori su tezi nego stari, a i ja sam slabiji nego pre 30 ili 40 godina, i nisam mogao da ga podignem! Jbt, nikada mi se to ranije nije desilo. Sad, sta cu, ne znam da li da se smejem ili placem, pa nazovem rodjaka da dodje i pomogne mi, a taj kaze da mu treba par sati jer nesto radi. I jebiga, onako smesno jadan, uzmem pivo i zapalim cigaru, pa okinem "selfie". Evo ga: Covek je dosao, smejao se, mi podigli "testeru" i ja montirao tablicu. Od onda, presao sam motorom oko 1500 milja. Zazeleo sam se mora, pa mi je najduzi pojedinacni "djir" bio do Panama City, AL. Izabrao sam najkrivudaviju rutu, ovako: Jedan dan tamo, dobra vecera i pivo, pa drugi dan nazad. Ostalo su bile nesto krace voznje. Utisci: bogtemaz'o, motor "lezi" odlicno a ide k'o opareni panter. Nije cudo, vise od 50% je jaci od mojeg starog. Kocnice - da se smrznes! Jebote, ima ABS i servo - nikada ranije to nisam probao na motoru. Usjebace me to, a zena ce popizdeti - posla oko kuce koliko hoces, a ja ne stignem, moram da se vozim...
    5 points
  18. 4 points
  19. Na današnji dan, 1998. U Atini Jugoslavija je osvojila Svetsko prvenstvo pobedom nad Rusijom 64-62.
    4 points
  20. Ako moze da glumi Radju zasto ne bi Jokica.
    4 points
  21. Kako si uspeo da izjednačis Simonovicevu minijaturnu, najminijaturniju moguću rolu kroz sve ove godine u reprezentaciji sa Raduljicom koji je bio prvi centar i jedan od trojice najefikasnijih i najboljih igrača u najvećim uspesima novije istorije srpske košarke (SP 2014 i OI 2016) ? Ja te podržavam kad lupetas kojesta i nastavicu, ali kako si ovo uspeo da odvalis? [emoji1787]
    4 points
  22. Sin dobio poziv. Slijedece sedmice se ukrcava kao kadet na Trade Navigator u luci Rouen, Francuska. To ce biti njegova kuca iducih 5 mjeseci, a crew familija. Koliko god sam ponosan sto mu skola ide dobro i sto zeli da radi ono sto voli jos od malena, meni je ipak cudan i tezak taj osjecaj da cu ga opet vidjeti tek u januaru 2020.
    4 points
  23. Blindersi startuju 25.(subota)
    4 points
  24. Nebitno, poenta je u tome da je ova sadasnja opozicija sredstvo, ne cilj.
    4 points
  25. Statistika na kojoj bi i jedan veliki Filip Covic pozavideo.
    4 points
  26. Za celu gajbu trebaće nas 10ak, ko to i kada da okupi. Neka bude jedno lepo točeno za bilo koga sa foruma na koga naletiš u gradu i kaži da je od Kupera.
    4 points
  27. Meni se na onoj postavljenoj slici čini da je zamrznuta nešto pre nego što je igrač sa krila napravio dodir sa njom ali ovako gledajući snimak ipak moram da priznam da je bio ofsajd. obećanje za pivo ostaje samo se vi braćo grobari organizujte i javite se.
    4 points
  28. samo sam dijagonale k'o tito preleteo diskusiju, pa je moguće da tripujem; čini se da mašite poentu sa tim fokusiranjem na plakanje lina. meni je i kod njega i kod mela smešno to kada tuguju ili se čude (kako ko) što nemaju ekipu. idi brate uživaj, radi nešto, igraj ili nemoj ali šta će ti to u životu. ovaj imao linsanity, jednu od najunikatnijih i najmagicnijih priča u sportu, ovaj drugi u top 20 nba svih vremena po broju poena, bio prvi strelac lige i whatnot. i sad kao godina ili dve je presudna. kapiram ja to zajebo te morey, nije ispalo kako treba ni u okc ni u rocketsi ali jebo rat, ima gorih stvari u životu a i drugih načina da se dokazes ako ti je to neki poriv.
    4 points
  29. Plemenska pripadnost u Srbiji nikada nije bila jako izražena, osim ako se uzme da su Srbi jedno pleme, a nisu. Život u porodičnim zadrugama je praktično nestao, zadruge su nestajale od 2. svetskog rata, danas ima slučajeva da dve ili tri generacije žive u istom domaćinstvu ali to su sada izuzeci, nisu pravila. Pre svega, nema više, ili su jako retke porodice sa više dece, posebno ne imućnih, siromašne se i inače brže razdvajaju zbog potrage za poslom, odlaska u gradove, u inostranstvo. Trenutno više vremena provodim u selu, poznajem mnoge porodice, nema slučajeva da dva brata žive u istom domaćinstvu a da su oženjeni, da imaju decu. Retke su i zajednice sa starim roditeljima, tek tu ui tamo, obično je dvorište zajedničko, s svako ima svoju kuću. Uostalom, seosko stanovništvo sve manje utiče na tokove života u Srbiji, ne računam da je seoski živalj oni koji žive u selima, na obodu ili u blizini gradiva, rade u gradu, školuju decu, poljoprivredom se bave uzgred, koliko stignu, uzmu bolovanje kad je sezona radova na njivi. Rekoh već, u neraz ijenim delovima sela, pa i gradovi, se prazne, nema mladih koji ostaju na imanju, sve više je praznih kuća i u okolini Beograda, da ne govorimo o Crnoj Travi, Majdanpeku, pa i delovima Vojvodine.
    4 points
  30. Koje decenije? One do 2021. ili ove do 2020?
    4 points
  31. Ukratko: Maxi - Lidl - Vero - Sunce - Aman Sent from my SM-N950F using...
    4 points
  32. A ovo nije trolovanje a kad moj brat @Miki28 mene pita kako sam jeste ??? Stop aparthejdu!!!!
    4 points
  33. Moram malo da prelomim ovu diskusiju jednim mimom.
    4 points
  34. Da plati i putovanje za Finsku
    3 points
  35. @Magia, Kinik je napisao: Ovde rec idiJoti moze da se odnosi na vlast, "kremljanski defenerik" je ocigledno Putin, a "pomijara" je naziv zemlje. Iako licno ne koristim takve reci, to je pravilnikom dozvoljeno (kao sto bi i nazivanje USA i Trumpa/Obame/Busha/Clintona pogrdnim imenima bilo dozvoljeno). comandante je napisao: Sto je iznosenje stava da su svi drzavljani (ili velika vecina) USA kreteni kojima mozes da prodas bilo sta. To je u rangu iznosenja stava da su svi muslimani gluplji od prosecnog stanovnika planete ili da su sve mladje zene iz Istocne Evrope prostitutke. Mora da se napravi razlika izmedju nacina kako se iznosi neki stav i samog stava. Mozda se (sigurno se!) ovde nekima ne dopada sto Vucica nazivam Sarumanom, a SNS orcima i to jeste grublje iznosenje stava, ali je to legitimno. Da sam napisao da su Srbi kreteni koji su predodredjeni da glasaju za lopove sigurno bih zasluzio brisanje takvog posta i ban.
    3 points
  36. Realno. On loptu nije ispustio iz ruku za 4 godine, a gde kljuceve nece sacuvati.
    3 points
  37. Znamo se, Kinice. Svi su dobili sansu ovde, pa i oni trajno banovani sa proslog foruma, da pokazu da su naucili lekciju i da probamo da funkcionisemo normalno. Ali pojedini ocigledno razumeju samo jezik kojim govore kaznene sankcije.
    3 points
  38. Retki su krsteni strani fudbaleri koje smo u zadnij ko zna koliko godina doveli za starinski receno pozicije od 7 do 11. Onako, na prvu ruku, Kanga, Dauda, Boaci iz prve ture. Najvise sto se moze reci za Borhu, Kadua, Evandra je da su bili solidni igraci. Verovatno sam nekoga zaboravio. Ali, zato bila hrpa promasaja. Prvi mi je na spisku Onjilo koga smo doveli za 700000 evra, cini mi se, samo na osnovu toga sto nas je razbio u jednoj utakmici. Nekakvi Edgari, Babalji... Sprega kriminala i neznanja vec duze vreme je vezano za svaki nas prelazni rok. Nase sportsko novinarstvo je uzasno. Naklonjeni nama ce nas velicati do neukusa. Isto vazi i za komsije koje napravise od Sava Gvardiolu, a od Partizana Krojfov Ajaks. Madridski.mediji naklonjeni Realu razapinju ih cim zatreba. Nekada i preteraju, ali drza tenziju stalno i ne daju opustanje. Kod naa nema niti jednog novinara sa mudima koji ce Terzu priupitati zasto je doveden taj Vidic, zasto onog idiota uclanjuju u klub...
    3 points
  39. I što se tiče sinoćne utakmice, možda i najpozitivniji utisak je napadanje svih 99 minuta. A za to je najzaslužniji... Dosta je bilo onog Filipovića...
    3 points
  40. Teoretski moguće. U praksi, Bjelica je izuzetno inteligentan igrač koji jako retko ulazi u probleme sa faulovima. Prošle godine dva puta izašao zbog ličnih, na 77 tekmi. Ovo je ono o čemu sam ja juče pričao. Uvek se gledaju samo problemi koje neka postava može ima, a nikako benefiti. Sa čime će da brani ta ekipa dvojicu centara? Primera radi, igraju Jokić i Bobi ili Milutinov. Protivnički trener ostavlja u igri neku brzu i laganu četvorku koja može da kazni naš "size" i ok, ta četvorka može da se izvuče, šutne trojku, katuje ili nešto, sve stoji. Ali ok, onda se vrati u odbranu i čuva koga? Jokića? Super, srećno sa time. Jokićeva realizacija protiv takvih je oko 75%. Mogu da probaju i da udvoje, Jokić baš ne voli te situacije 😄 Drugo, skok - ne treba objašnjavati ko će biti u prednosti. Preuzimanje bekova jeste problem, i to mora koliko toliko da se ublaži timskom odbranom. Ipak, treba uzeti u obzir sve minuse/pluseve, pa videti na uzorku od 2-3 minuta i videti rezultat. Osim toga, ako je jedan od dvojice Milutinov, to uopšte neće biti lako za realizaciju. E jbt, od svega što si napisao, ovo ima najmanje smisla. Pa šta? Znaš li da u timu imamo još dvojicu vrhunskih plejmejkera, od kojih jedan igra dobru, a jedan vrhunsku odbranu? Teo u ovom stanju i godinama svakako nije igrač koji treba da bude na terenu više od 20ak min.
    3 points
  41. Očigledno ti nisi gledao. Išao je pas u trenutku na slici ka igraču u ofsajdu i Urošević je uklizao u poslednjem trenutku nakon čega su Turci dobili korner. Čist ofsajd pre gola.
    3 points
  42. U svakom kutku Europe se mogu pronaci tragovi raznorazih cudnih obicaja vezanih za porodicne odnose, i sve su one uglavnom nestale negde u toku XX veka. Zivot u porodicnim zadrugama je samo jedan od njih. Taj obicaj konkretno govori o relativno velikoj gustini naseljenosti, na relativno ogranicenom plodnom zemljistu, zbog cega se nastojalo da se imanje odrzi kao celina, jer je samo takvo moglo da prehrani veci broj ljudi. Cim je taj faktor nestao, postao nebitan nakon sto su se ljudima otvorile druge mogucnosti, i zadruge kao i ostali oblici velikih porodica, otisli su u legendu i forumske price. Isto se tako moze gledati i na jos cudnije obicaje iz drugih delova Evrope (da bas ne idemo po svetu, nego da se drzimo uporedivih sistema vrednosti). Samo obicno o njima ne znamo nista, pa verujemo da su sve te razvijene zemlje oduvek bile takve, a samo nas Balkan zaostao i primitivan. Sta reci o tome da je u Svedskoj i dalje po zakonu dozvoljen brak izmedju polubrace i polusestara, dakle jedan zajednicki roditelj, a o ostalim rodjacima i da ne pricamo. To je imalo svoju svrhu, na ogromnom i retko naseljenom prostoru, gde se partner bas nije mogao birati. Danas vise nema i desi se jedan do dva takva braka godisnje, iako zakon i dalje omogucava, nije se promenio. Isto to sa zadrugama i ostavljanjem jednog ili vise sinova na imanju. Obicaj se izgubio kad je izgubio svrhu. Ako ga i dalje negde ima, to je kod imucnijih porodica, koje imaju imanje koje valja cuvati. No to je njihova odluka, nikakva prisila ili tradicija koja ljudima oduzima slobodu.
    3 points
  43. ne radi se ni o kakvoj bezosecajnosti, ovo je bezobrazluk, niko mu ne brani da pusti Frozen od Madone, skine se go, sisa palac i roni suze unutar 4 zida jer zla NBA organizacija ne zeli vise da zauzima mesto boljima od sebe, ovo pizdenje selebritija je nepristojno prema ljudima koji se suocavaju sa stvarnim problemima jer skrece fokus na razne drama kraljice
    3 points
  44. Ne znam druze, moram priznati da nisam skontao fazon, iako predosjecam da je bas dobar, ali jbga.. Nesto kao sta je brze ili auto?
    3 points
×
×
  • Create New...