Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/22/2019 in all areas

  1. Nedelju dana posle npr. Ja zovem Vujičina i kažem mu, Vjui, treba mi Zvezdin igrač. On ni pet ni šest, nego kaže, "za tebe je Billy". Hoću, super, 'ajde da peglamo, kaže Vjui, obradiću ga ja imamo tu neku proslavu večeras, samo da ugovorimo termine. Neverovatno ali sve pogodimo optimalno, sve bude po dogovoru, Billy dođe, odradi svoj posao ma-es-tral-no, još pritom oduševljen studiom, atmosferom, sve mu je leglo. Priprema? Kolega Ognjanović mi je dobacio da je Patsfan, malo bacanje forica na konto rugla koje se zove Charleroi, tu očas posla neki bonding, sve ostalo je standardan "culture shock" intervju koji sam vam podvalio već x puta (Marcus Williams npr) i koji vam uvek zvuči novo i sveže jer ga niko drugi ne radi sem mene. I da, hvala. Laskate mi, svi.
    11 points
  2. 11 points
  3. Pritom, nešto underrated. U studiju u kojem ja radim se snima još fazon pet podcasta, jedan fudbalski, jedan astrološki, jedan popculture, jedan filmski, itd itd. Odmah pored se snimaju one Mondo "Pitali smo Kiju Kockar o njenim instagram slikama" i "guglali smo Gazda Paju" zezalice. Imamo čini mi se jednog DPja i još par kamermana. Rade se i filmovi, tu je montaža, tu je sve. U takvim uslovima, ja bukiram studijski termin u najgorem slučaju sedam dana unapred (sve ispod sedam dana je frka jer drugi uzimaju termine), a pošto još uvek nisam Bill Simmons niti ću biti, niti je ovo emisija fazon "U Obruču" koja ide na TVu tad i tad, opcija da ja zovem nekoga i da mu kažem "Miki mi snimamo u petak u 11" je nerealna jer prosto, kako odgovara gostu tako će i tebi. U celoj toj atmosferi da ja nekako zategnem Zvezdinog igrača između dve tekme, da se ispoštujem sa PR službom kluba, da mi se producentkinja znoji jer čeka da joj javim jel termin OK ili tražim last minute alternative, i da se na kraju sve desi onako kako smo najbolje jebeno isplanirali - e to vam je "dobro novinarstvo". Ono što se posle desilo u studiju kad stavimo sluške i krenu ton i kamere, to je lakši deo priče.
    8 points
  4. Posto je Pefi inace oduvek bio igrac ciji se ucinak moze gledati kroz statistiku.
    6 points
  5. Ti si prvi centar Raduleee....
    6 points
  6. Zaista neverovatno kvalitetan intervju. Odgledao sam ga tri puta, iako nemam obicaj da radim takve stvari. Mairosu zna da nema dobrog intervjua ako ti sagovornik nije inspirisan i nema sta da kaze, koliko god da se dobro pripremis. Ovde se sve pogodilo i leglo kako treba, vrhunska novinarska priprema i vodjenje kroz Bilijevu licnu istoriju, decentan i otvoren sagovornik, aktuelnost trenutka (cini mi se da se intervju pojavio brzo nakon finalne serije), izuzetna atmosfera izmedju sagovornika. Bukvalno mi ni jedne sekunde nije bilo dosadno, iako su me neki delovi vise a neki manje zanimali. Ono sto je mene posebno impresioniralo je ujedno i ono sto je obicno najteze izvuci iz intervjua, da kroz licni primer targetiras neke kljucne elemente fenomena za koje smo svi zainteresovani (tranzicija iz americke u evropsku kosarku, razlike u organizaciji i kulturi dozivljaja sporta izmedju SAD i Evrope, vidjenje stranih igraca fenomena koji su karakteristicni za nase terene). Ja sam licno stekao utisak posle gledanja ovog intervjua da mnogo bolje razumem sve te elemente kroz Bilijevo iskustvo. Strasan posao, narocito u odnosu na danasnje standarde u novinarstvu.
    6 points
  7. Gledam Bilijev intervju, i ono što mi je barem malko ulilo nadu u funkcionisanje našeg kluba jeste sledeće: Bili je više puta jasno i nedvosmisleno podvukao da je profesionalac, i da je košarka njegova ljubav, ali pre svega posao. Posao od kojeg zarađuje, od kojeg izdržava porodicu, ali od kojeg treba i da obezbedi porodicu -- jer ne zna šta budućnost nosi, ni u pogledu mogužih povreda / forme, niti u pogledu biznisa kad završi karijeru. Vidi se da dosta pažnje i promišljanja poklanja tome šta mu je najisplativija opcija -- kako u kratkom (kroz platu), tako i u dužem roku (kao odskočna daska). U jednom trenutku napominje i da mu je jako teško palo kad nije dobio dve plate koje je zaradio u Turskoj. Parafraziram -- "ispada da sam dva meseca proveo u centralnoj Turskoj, bez ikakvog razloga -- poklonio sam im svoje vreme i košarkaško umeće". Ukoliko je jedan pametan, odmeren, i profesionalan dečko odlučio da ostane u klubu, to ipak znači da je i finansijska situacija koliko toliko ok -- da dobija i da veruje da će dobijati pare, te da ima poverenja u sportski sektor. Naravno, svestan je on i da je EL najbolji mogući izlog, tako da bi ostao sve i da situacija nije idilična, ali sumnjam da bi ostao da smo se ponašali neprofesionalno prema njemu. Intervju je super -- i meni je skroz interesantno koliko je Bili uspeo da ogoli da je košarka ipak jedan posao, kao i svaki drugi. Fascinantno je koliko su Ameri profesionalniji i koliko pažnje pridaju i detaljima (deo kada priča o razgovoru sa Tibodoom i timom Čikaga). Sa druge strane, jasno je i koliko je u Evropi sve poluamaterski, na osnovu priča iz Litvanije i Turske. Treba imati na umu i kroz kakvu ipak golgotu mogu da dođu stranci koji prvi put dolaze u Evropu. Očigledno svi prođu kroz manju ili veću depresiju, i dosta zavisi od saigrača i trenera, a nekako je esencijalno da oni odmah razumeju svoju projektovanu ulogu i da imaju vremena da se u istu uklope. Posle svega, drago mi je što je Bili produžio i žao mi je što ja nisam imao razumevanja i strpljenja za njega negde u februaru. To mi je pokazatelj kakav sam duduk i svakako nauk za ubuduće (neće mnogo pomoći, ali ostane ipak urezano 🙂 ).
    6 points
  8. Bio sam u Zvezdi pre desetak godina... i unistio sam sve sto sam mogao. Al' sve vreme mi neki osecaj kao da sam nesto propustio. I poceo opet da dolazim, sedim sa Nebojsom, pricamo, pitam jel ista ostalo... ne mozemo da se setimo ni on ni ja. I sine mi, pre mesec dana - Pionir, krv ti jebem! I evo, sacu da dokrajcim i to, da mi ne stoji nad glavom.
    6 points
  9. U 1/4 finalu Srbija dobila Francusku sa 20:12. Francuzi fizička sila, ali jako sirovi. Fantastična odbrana Srbije, i taktički, ali i energetski. Baš, baš je teško igrati sa nama. Kakav god da je ovo nivo igre, kakvi god da igrači igraju ili ne igraju, mnogo je teško igrati sa Srbijom. U polufinalu USA-POL i SRB-LAT.
    5 points
  10. Kako komšije komentarišu ovu nesrećnicu, šta li bi tek bilo da stigne WC... Sevap bi bilo obezbediti hitnu pomoć na forumu.
    5 points
  11. Milicic i Radule su naoko slicna prica, ali sa zapravo dve kljucne razlike. Braduljica, je za ono sto je njemu bilo najvaznije u karijeri (nacionalna selekcija) se I vise nego pokazao I dokazao. Njemu niko (osim Meklise) nece moci da ospori monstrouzne partije tokom njegovog staza u dresu Srbije, cija cista esencija je onaj fatality nad Saricem na OI. Ludi Radule, lenji Radule, debeli Radule, smotani i mekani Radule... koji je bio apsolutno sve suprotno kada je trebalo, i to kada nije igrao za pare vec iz ljubavi I usled nekih drugacijih potreba. Zapravo lazem. Nikada nije prestao da bude ludi Radule. Zato za mene on I jeste hodajuci rokenrol. I to je ono sto razlikuje Darka I Radulju. Darko I za ono sto mu je bilo bitno I za ono sto nije, nije izdrzao I pobedio (kad je kosarka u pitanju). Dare nema taj bljestavi trenutak, taj isecak u vremenu I prostoru, koji bi pokazao makar na trenutak kakav uragan sile, vestine I inspiracije lezi u njemu, I kakav je on titan kosarke mogao da bude. A iz te razlike, proistice jedna druga. Radule nece zaliti ni za cim, cak I da sutra zavrsi svoje bivstvovanje na parketu. Darko, meni se cini, jos duboko zali, I zalice mozda potajno jos drugo vremena, za svojim mladalackim izborima.
    5 points
  12. 5 points
  13. Niđe veze. Ono što mu je bilo važno on je odigrao, uspehe do kojih mu je stalo je ostvario (a i još će ih biti, nadam se), davao sve od sebe kad mu je bilo bitno, a usput je živeo život, što reče Horium.
    4 points
  14. Sa tim što je Milicic budala, a Radule normalan dečko
    4 points
  15. Jel rekla za koga bi navijala da igra 11 Hitlera protiv Zvezde... ko zemo il drugojacije?
    4 points
  16. Stvarno ste preterali. Dosta je bilo. Treba oboje da vas banujem 🙂 Da je Sasa Radulovic na forumu odmah bi lajkovao ovo, Dosta je bilo...
    4 points
  17. - ... i onda je odavde jedan, dva, tri, četiri i koooooooooooš, nebo se otvorilo, krov je popustio...
    4 points
  18. Ali, kakva kuknjava zbog prodaje Pavkova. I sa ovih 30% koliko smo castili Tonceva (valjda ce sad da odjebe na neko vreme da nam uvaljuje igrace) Pavkov je jedan od najboljih poslova u poslednje vreme. Nikakav igrac ali je zablistao kad nam je najvise bilo potrebno da nam utera 2.7 miliona u dzep, na kraju cemo jos uzeti skoro dva miliona za njega. Pozeleo bih da nam svaki posao bude takav ali nema svrhe, posto klub ionako nece videti neku vajdu od tih para. Sto se njegovih licnih uslova tice, svaku srecu zelim tom momku i ne mogu da opisem koliko mi je drago sto se obezbedio igrajuci fudbal. Posten i simpatican momak, trudio se koliko je mogao i pored opste zajebancije i izdrkavanja na njegov racun. On dobro prosao, klub dobro prosao, da su stvari normalne trebalo bi svi da budemo zadovoljni.
    3 points
  19. Ne diraj mu u Grifina molim te.
    3 points
  20. Razmisli još jednom, ako počne i trojke da šutira, biće sigurno u top 5 pikova na fantaziju.
    3 points
  21. Tito 15 dana, kacenje uvredljivih rsb pamfleta.
    3 points
  22. Ako nista Nateklini barem mogu da naprave klip, za Simmonsa jos uvek ne postoji materijalni dokaz da je odradio suterski trening u zivotu.
    3 points
  23. Ti si moj prijatelju promašio, em epohu (ovo si šezdesete) em ne želiš snagom volje da razumeš šta sam hteo da kažem, a to je poprilično jednostavno: 1. Danas nema doktorske disertacije sa bilo kog univerziteta bilo gde gde ne ide referenca dve na robotiku iz doba SFRJ 2. U to vreme je SFRJ tehnološki držala korak sa savremenim svetom u to doba Ima li primera osim MTU da se danas neguje ono što je SFRJ postigla? I zašto ne? EDIT: pa nisam ti linkovao "Houston we have a problem" HBO sapunicu nego ozbiljan projekat svetski priznatog instituta.
    3 points
  24. ma jok, to je slack za peru i mene ❤️ RJ Barrett and the Knicks open their Summer League against Zion Williamson and the Pelicans on July 5 in Las Vegas.
    3 points
  25. Edit drugim rečima, idu na duranta i to je to. i ok.
    3 points
  26. Написати овако нешто кријући се иза неког ника. Ајде прочитај шта си написао мамлазе... Срам те и стид било.
    3 points
  27. Srbija je, ne iz iskustva nego gledano iiz rezultata uspela nešto što ostalih 5 republika nisu, i to je za standarde Srbije urađeno neobično metodično i dosledno: Sve što je u SFRJ iole valjalo upropastiti satrati, ukloniti. Sve što u SFRJ nije valjalo - negovati, zalivati eskalirati.
    3 points
  28. Ono sto mi se najvise svidjalo u ex-YU je to sto su svestenici bili u crkvama, a ne na TV.
    3 points
  29. Mora da ubacis, "javljaju mi iz rezije..." :) :) Sent from my Alcatel db using Tapatalk
    3 points
  30. jel mora ova detinjarija da se postuje na, ipak, ozbiljnom forumu? mislim, nismo debili da se na ovo lozimo?
    3 points
  31. Ako postoji nagrada za Zemljaka Godine, Vlade Divac je doživotni laureat. Kud mi ne pošaljemo Nešu Ilića u neku Atlantu da nam tamo žari i pali po potrebi...Vlajko sve radi. Baždari trenere po letnjoj, draftuje, časti ugovorima, kakav apsolutni jebeni bogotac.
    3 points
  32. Naravno da će proći, onomad je ministar policije pokazivao papir, optužnicu valjda, protiv Saše Jankovića, za slučaj koji bi i inače bio zastareo, ali pošto je procesuiran, Janković je oslobođen, ministar, svejedno, takvim papirom potkrepljuje svoje insinuacije da je Janković ubica. Sme li ministar, ili bilo ko, da koristi dokumenat iz dosijea građana za svoje političke ciljeve. Mariji Lukić su i medicinsku dokumentaciju pokazivali javno, oni čak misle da je to u redu, oni se bore za više ciljeve i ne sme zakon, moral ili pravilo pristojnosti da ih ometa, oni priznaju samo sud svoje partije, da ne kažem svog šefa.
    3 points
  33. On tu slovom p i oznacava verovatnocu da se loza koja krece od jedne amebe ugasi u bilo kojem trenutku - odmah, ili nakon prve, druge, stote, hiljadite generacije...zato i moze da se postavi takva jednacina, koja kaze da je verovatnoca da se loza ugasi u bilo kojem trenuktu (p) jednaka verovatnoci da se ugasi odmah (sto je 1/4) plus verovatnoci da ima jednog potomka i da se loza koja krece od njega ugasi NEKAD u buducnosti (1/4 * p) plus verovatnoci da ima dva potomka i da se obe loze koje krecu od njih ugase NEKAD u budocnosti (to je ovo 1/2 * p * p).
    2 points
  34. 2 points
  35. Turska likes vremenski kontekst. Pristupanje Turske Europskoj uniji (tada Europskoj zajednici) proces je koji je službeno započeo 14. travnja 1987. godine.
    2 points
  36. Sve dok imam izbor, raditi 8h, kupati se po morima i banjama i voziti se Yugom, ili raditi 18h da bi nekog seljačeta iz bilo koje vukojebine napravio multimilionerom ... biram Yugo i kupanje, pa makar Yugo išao na konjsku zapregu, a ja se kupao u lokalnim rekama, neprijatnog mirisa (o Bože) kako to već neko reče, i ostade živ. Hteo bih, posthumno, da se zahvalim svim Osmanlijama,Habsburgovcima,Obrenovićima,Karadjordjevićima, i drugu Titi ... što su me, na barem neko vreme, spasili tostera, kadilaka, John Deere i ostalih proizvoda koje su pravili ljudi koji su radili 18h dnevno. Jbt, kakvo ispiranje mozga...
    2 points
  37. Kada se priča o nepriznavanju Kosova, ja sam mislio da ce Aci Srbinu dati varijantu DDR-a, tj da se Kosovo samo ne prizna zvanicno, da bi on sa tim mogao da maše pred domaćom javnosti da je to najveća pobeda posle 1389. I da bi to bilo samo za domaću upotrebu a na Kosovu bi bila neka SZO tipa folklornog društva takodje samo za upotrebu u Srbiji. Medjutim, u pravu je Abraham, ovde se ispravljaju i neke medjunarodne krive Drine, pa ovo više nije opcija. Ali istorija nas uči da smo mi tu uvek donji, uvek nam je sledeće delenje karata bilo lošije od onih koje smo imali prethodno. Zato mi je opcija statusa kvo poprilično loša. Šta da čekamo, promenu u medjunardnom odnosu snaga? Naznake za takve promene koje će ići Srbiji u korist ne postoje ni u najavi. A i da se u nekom čarobnom scenariju dese, naprimer sutra, Srbija nema kapacitet da integriše Kosovo ni na jednom nivou. Ni ekonomski, ni institucionalni , ni demokratski. E sad, status kvo odgovara vladajućim elitama i u Srbiji i na Kosovu, pa se zato i provlači kao realna opcija. Zato bi rešenje ovog čvora bilo bliže ako bi imali ona silna EU poglavlja ne otvorena, nego primenjena u praksi. Ovako ako idemo sa onom sledi trag novca, očito ko je na dobitku sa nerešavanjem, a očito da je gubitnik kao i uvek sirotinja raja. Sad imamo priču da će se US uključiti u punom kapacitetu u pregovore.( kao da su do sada bili na godišnjem odmoru). To bi moglo da bude naznaka kraja ovog mučenja, pošto će oni kao velika sila da ponude sofisticirano kompromisno rešenje, tj. seča sekirom pa kako kome bude, to vam je to. Elem, šta hoću da kažem? Najebali smo kako god. I Srbi i Albanci. I veliki i mali.
    2 points
  38. Koji je bio jaci od zapada ove sezone.
    2 points
  39. ili niste gledali Pefija skoro ili se sprdate kvalitetno... Prosek mu je 4-5 poena uz jezive procente za dva i ispod 30% za tri i 3-4 asista po tekmi za dvadesetak minuta. Sada već znatno sporiji u odbrani što je i razumljivo. Ume još uvek da bljesne u tranziciji mudrim rešenjem i da proda po koju foru mlađima ali to je otprilike sve...za ozbiljno preterane novce. Michael Eric iz D-Fake je dostupan.
    2 points
  40. Kao i na prethodnom forumu, stalkovanje i vredjanje moderacije, jer im se fiksira forum, nothing new. Elem, moderator i treba da diskutuje, to sto je moderator ne znaci da treba si staviti lepak u usta, da bi ga neko skidao sa mikroskopskih aparata. Pogotovu Eddard, koji je bio skroz kul lik na ex forumu, a i ovde je isto tako kul. Psi laju, karavani prolaze.
    2 points
  41. Ovaj deo "XXX je neki bunt prema svemu što se dešavalo" je tako template izjava, koju mnogi akaju. Ljudi su jednostavno išli da slušaju neku novu muziku i da se gudriraju, nikakav revolucionaran efekat tu nije niti postignut niti bio u planu.
    2 points
×
×
  • Create New...