Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/15/2019 in all areas

  1. Ovo jeste ozbiljan problem, tim pre što i sebe vidim kao deo "treće strane", u najprostijim crtama definisane kao 100% opoziciju režimu ali i takozvanoj opoziciji, sakupljenoj sa štapa i kanapa, koja ne vredi žižljivog graška. Gotovo svi u njoj su već bili u vlasti a "rezultate" smo imali prilike da vidimo za njihove nekompetentne, nesposobne i lopovske vladavine. Mišljenja sam da opoziciji trebaju isključivo novi ljudi. Oni će doći, ali će ovaj pakao nažalost potrajati jer je Vučić podigao letvicu na Sotomajorov rekord. Zadao nam je svima "domaći zadatak", što vidim kao mnogo dobru stvar jer, kad se konačno bude pojavio neko ko ga bude prejebao jer vredi, nemojte sumnjati kome će moj glas otići. Kad spomenuh glasove, nesumnjivo je i to da ću glasati SZS jer ovima neću da dam svoj potpis ni da mi golom guzicom na vrelu ringlu sednu. Da li je to moj izbor - nije, niti će biti jer sam prisiljen da od dva zla biram manje. Zlo, koje nije manje (štaviše, opasno je), s izuzetkom onog finog sveta koji je tamo jer nema izbora. Za dalje, što se tiče udela moderacije u celoj priči, postoji topik na kome se može i o tome pisati. Na ovom topiku važi pravilo (i važiće) da se prihvata svaka diskusija koja to zaista i jeste. Etiketiranja, optuživanja i trpanja u jedan ili drugi koš - ne. "Treća strana" definitivno postoji, vrlo je zastupljena i po svemu ravnopravna. Ako na jednom ovakvom mestu nismo u stanju da na delu pokažemo da je moguće postojanje više od dve boje, načekaćemo se još duže u rl. A to je, dame i gospodo, nešto za šta se ovde većina zalaže. Ne dozvolite da sami sebi ulećete u makaze.
    9 points
  2. Kako i za koga bi to bilo korisno? Pozivaš se na post broj 127 i onda svi moraju da skroluju ili se vrate nekoliko stranica unazad da bi videli post na koji se pozivaš, pa da se onda ponovo vrate nazad. Mnogo je lakše, brže i praktičnije da citiraš post i odgovoriš na njega i sve se vidi na istom mestu. Plus ovde imaš mogućnost da samo obeležiš deo posta koji hoćeš da citiraš i odmah uz obeleženi tekst ti se otvara mogućnost da ga citiraš. Ne znam šta može da bude praktičnije ili lakše od toga.
    9 points
  3. Ovo zvuci kao nesto sto bi Radule mogao da upotrebi u kampanji.
    8 points
  4. nemoj da si tako surov, pa zasto bi mucio sebe covek 😄
    7 points
  5. Ja ne razumem šta bi ti hteo, jednoumlje? Naravno da ćemo da tolerišemo drugačiji stav. Ti stvarno očekuješ da neko ovde promeni mišljenje? Pa kao što ga ti nećeš promeniti, neću ni ja najverovatnije. A to što ti to percipiraš kao botovanje, to je tvoj problem jer to de facto nije, ali je sagovornika najlakše tako diskreditovati. Da, na kraju se svodi priča na klin i ploču, ali ko tebi daje pravo da određuješ tapiju na istinu i nas prozivaš botovima. Meni je jasno da je tema Vox na ex92 na Košarci upravo zbog toga bila omiljena jer je prštala od jednoumlja, a kad se i pojavio neko sa drugim mišljenjem, bio je vređan (isto što spčitavaš gornjim spratovima, samo u suprotnom smeru). Ja vas molim da nastavite da diskutujete, a moderacija je tu da omogući normalnu diskusiju. A nepomirljivost stavova, to ne može nijedna moderacija da spreči. Pa ako je klin i ploča, neka je tako. Uostalom u celom srpskom društvu već decenijama imamo klin/ploča situaciju i vrtimo se u krug.
    7 points
  6. sve je malo tragikomično u ovoj priči, svakim danom sve više. Denver uslovljava Jokića? How yes no, što reče kolega gore, da neće možda da startuju Plumleeja, čovek nije cornerstone, čovek je jebena franšiza. Da tresne tamo pesnicom o sto doveli bi i Zvonka Bogdana da mu svira svako poluvreme u Pepsi Centru. Na uvce. NBA igrači su beli medvedi, a mi treba da verujemo da mali Nikola drkće pred Karnišovasom kad podigne glas. Akumulirani umor? Od poslednje četiri sezone tri okrećeš gume i sad si umoran, šta si koekurac radio uopšte. Nije umoran Simmons, nije umoran ovaj, nije umoran onaj. Na stranu dva metra dana do priprema. Debeli playbook? Stra' me i pitati šta ima u debelom playbooku Mikea Malonea. "Kad te Murray iznegira ti ga samo mrko pogledaj", i 20 varijacija istog. Ae bre. Sviranje kurcu, sve do jednog. Reci neću i da se ne ljubimo. Pa da se pošten svet na ovom forumu bavi repstacijom, a ne ovakvim slučajevima.
    6 points
  7. Snimanje gotovo, dakle u petak Milan Mačvan. Izuzetno prijatan lik, došao je dobro raspoložen, lepo pričao, ima po meni par baš interesantnih segmenata...imaće šta da se vidi i čuje, ukratko.
    6 points
  8. Nigde veze...Klasican efekat mase. Krenuo hate pa udri do kraja. Koliko su nekad preterivali u pohvalama i visokim ocenama, tako se sada preteruje u davanju 0 i keceva po sajtovima. Onaj raspad od seste epizode prosle sezone ima 84% a ova zadnja 47%...give me a break.
    6 points
  9. U Sloveniji finale će igrati Primorska i Olimpija, u finalun su sa po 2-0 pobedili u seriji Krku tj. Helios... U BiH finale će igrati Široki i Spars, takođe i naredne sezone ove ekipe igraće ABA2... U Hrvatskoj Cibona je sa 3-0 dobila seriju protiv Splita dok je Zadar smanjio na 1-2 protiv Cedevite. Nazor je odstranio Little iz ekipe uz komentar...
    6 points
  10. Imamo jos jednog da prijavimo
    6 points
  11. Na kraju majstorice tokom proslave titule na terenu ostrašćeni reporter pita Filipa kako mu je oteta titula MVP-a... Vučićev srbistan u svom punom sjaju bižuterije, poltronstva i licemerja. Još jedan razlog zašto se protiv ovakvih devijacija treba boriti od starta i nazivati ih pravim imenom. Filip dođe - prođe...ali ovi šićarijski motivisani modeli prodavanja duše i džukačkog zapišavanja elementarnih društvenih modela ponašanja teško se čupaju sa korenom. Iskreno mi je apsolutno nebitno nakon ovakvog uspeha trenera debitanta koja će biti uloga Filipa u timu, jer to će na nastupajućem nivou jednostavno okolnosti dirigovati. Neće Filip u napadu školovati Kalatesa ili Hangu samo zato što je Čović... već samo zato što mu je Mars te nedelje u trećoj kući a baš tog dana će gugutke leteti unazad od zore do podneva na celoj južnoj hemisferi.
    6 points
  12. da, poznato je da je lenon sjebao osmi album pa su ga ubili šta se dešava sa orchid nickom, jel neka skrivena kamera??
    6 points
  13. Doživljaj reprezentacije je uvek subjektivan. Imam puno poštovanje, ne i razumevanje, ali poštovanje za ljude koji ne jebu reprezentativnu košarku jer u njoj vide recidive raznih idiotizama koji su nas zaticali u minulim decenijama (nisu u krivu dodao bih). Ja, sa druge strane, kao i većina zablejalih tinejdžera devedesetih, mnogo držim do reprezentacije jer znam kako je meni bilo kad sam imao 15-16-17 godina, da smo čekali celo leto da se plavi ponovo okupe i gledali sve utakmice ne trepćući. Da, u međuvremenu su se promenile i dve države ali reprezentacija, makar košarkaška, je uvek bio neki stub na koji smo se mogli osloniti, neki safety blanket od terora dnevnih vesti na planeti koja sve više i više srlja u propast. I sada, kada uporedim nas koji bi tada pre 25 godina dali litar krvi da pogledamo trening, a kamoli rukujemo se sa nekim Đorđevićem ili Danilovićem, i nekog lika koji je svojim prisustvom u stanju da obogati i oplemeni nacionalni košarkaški tim ali neće jer ne zna "da li je to dobro za njega", šta znam, ne mogu da gajim emocije prema tom nekome. Jeste, slažem se da tu ima ambasadorskog posla a la Novak, ima tu do brendiranja, ali na kraju dana, u moj privatni ćitap ulaziš kao legenda srpske košarke samo preko balkona skupštine, a ne kroz all-NBA timove. Tako se ja osećam, a sad, da li sam u pravu ili nisam...kao što rekoh, doživljaj reprezentacije je uvek subjektivan. I ovo je moj, jebiga, for better or worse.
    5 points
  14. Nije korektno. Jednostavno, nije. Mi tebi možemo da poželimo Le Penovu, Orbana, AfD... (upisati odgovarajuće u zavisnosti od toga gde da se nalaziš), uz dodatak da razjebu sve institucije dotične države, pa da odavde pametujemo kako morate da menjate sistem koji je doveo takve na vlast i kako ništa osim savršenog nije dobro. Je l' bi to bilo fer? Ne bi. Apsolutno podržavam svakog ko je otišao iz Srbije i želim mu svu sreću ali vidim da jedan deo tih ljudi (ne svi jer ih imam mnogo u svom okruženju), ne vidi ili ne želi da vidi sa čim se ovde suočavamo a što je ljudima u uređenim zemljama nepojmljivo. Razumi, molim te, mi nismo u poziciji da izvoljevamo. Drugo, priče o tome da opozicija ne želi da promeni sistem i da je on isti kao i u vreme pre Vučića nemaju veze sa realnošću. Svestan sam svih loših stvari koje su tada rađene, gunđao sam i lajao maksimalno, ali sad bih potpisao da se vrnemo u npr. 2011. Upoređujemo dupe i oko. Da se razumemo, ne želim povratak na staro, ali ovo je neuporedivo. Prehlada i srčani udar. Plus što mislim da povratak na staro nije ni moguć, ali to je druga priča. Ne razumem zašto se poteže priča samo o SzS-u i sve se svaljuje na njih, kad i u protestima učestvuju i stranke koje nisu u istom. Eto, 13. aprila je pola govornika bilo van te priče, ali mnogi izgleda to zanemaruju. Zatim, kako se to tačno otimaju protesti? Podsetiću, protesti su i počeli nakon prebijanja jednog opozicionara. Na protestima su u početku lideri opozicije bili u pozadini ali su njihovi članovi davali logističku podršku. Dobro se sećam zahteva da se i opozicija uključi u protest, tj. uzme aktivniju ulogu. Pa se onda gusla o radikalizaciji protesta, ali se u isto vreme gnuša ulaska u RTS i blokade predsedništva. I tako dalje. Da se ne lažemo, ako je ta prokažena opozicija uspela da otme protest nekim FB likovima, kako bi se ti likovi tačno izborili protiv svih instrumenata kojima vlast raspolaže? Ne možete da se izborite sa ĐJO ali ćete da stanete na crtu Vučiću i njegovima. Važi. Da ponovim ono što reče kolega iznad, ni na jednom protestu nije bilo kritične mase, priča da je neko upropastio nešto veličanstveno je laganje samog sebe. Na kraju, što se tiče pomenutog jednoumlja, zamolio bih da se navede jedna stvar oko koje je postojao konsenzus na bivšem Voxu, a da nije u pitanju ocena da nas ovaj režim vodi u propast.
    5 points
  15. Pricamo ovdje o grupi muskaraca koja donosi zakon da se zenama zabrani pravo da abortiraju nezeljenu trudnocu i da ih tjeraju na robiju ako abortiraju. To je meni crno-bijeli issue, uopste me ne iteresuju Republikanci, Demokrate, procenti i njihov odnos prema abortusu, jesu li za ili protiv. Sta neko od nas misli o abortusu nije relevantno za ovu pricu uopste. Pokusavaju da proture ovaj zakon iz ko zna kog razloga, mozda nece ni uspjeti, nema potrebe da se dijelimo na partizane i cetnike, ne jos.
    5 points
  16. Nece. Nemamo mi slucajno ovakvu politiku, ona dolazi iz nasih porodica, nasih univerziteta, nasih poslova, nasih kafana, nasih firmi... Sto bi rekao Dzordz Karlin, garbage in - garbage out. Doci ce nova lica ali ce ta nova lica biti isti ljudi sve dok se fundamentalno ne promeni odnos prema bazicnim ljudskim vrednostima. A on se nece promeniti na bolje u nekom kracem istorijskom periodu jer globalni trendovi ne najavljuju bilo kakvu promenu tog tipa. Stalnom zloupotrebom, besomucnim ponavljanjem i savijanjem znacenja reci da bi odgovarale nasem interesu uspeli smo da dezavuisemo cak i najplemenitije civilizacijske vrednosti do mere da su ljudi poceli da sumnjaju u njih. O toleranciji govore najnetolerantniji, o demokratiji najgori despoti, o istini najveci lazovi, o ljubavi oni koji patoloski mrze, o pravdi zlocinci, o pomirenju nepomirljivi, o pameti glupaci, o mentalnom zdravlju teski bolesnici. Svi su kriterijumi izbaceni iz vinkla i danas svako moze da napise i izgovori sta god hoce jer nije bitno ni sta kaze ni sta uradi, vazno je samo da li uspe da to sto je uradio ili rekao nekako objasni. Nema tih novih ljudi, nemaju odakle da dodju i nema ih smisla cekati. To samo moze da odvede u totalnu apatiju i defetizam. Ono sto se u tom kontekstu moze uraditi je stalno menjati, stalno vrsiti pritisak, naterati politicare da se plase obicnog naroda. Ako je bolji za decimalu - dovedi ga, ako nije dovoljno - menjaj ga, jedno drvo se sece bezveze - deset hiljada ljudi na ulicu, jedan reality program se pusti na televiziji sa nacionalnom frekvencijom - dvadeset hiljada, jedno politicko ubistvo - pedeset hiljada. Nece nam doci benevolentni, zato treba isposlovati da nam neko vreme vladaju uplaseni. Kad strah od posledice postane navika on se pretvara u odgovornost, vremenom ce odgovorni i da zaborave kako su njihovi prethodnici to postali. Nema drugog nacina. Ljudi kazu "kasno je za mene, nemam vise snage da se zajebavam s tim". Pa sta? Uvek je kasno za tebe ako nesto prerano pokusavas ali ti i ne pokusavas zbog sebe vec zato sto u nesto verujes. Ako pokusavas zbog sebe i samo zbog sebe sta te razlikuje od onog ko je na vlasti i radi za sebe i samo za sebe? Ako je do tebe i do tvog interesa prikljuci se kompoziciji koja u teretnom vagonu vozi interese i privilegije i deli ih putnicima. Ako verujes u nesto drugo, rusi prugu, izvaljuj pragove. Nijednu politicku slobodu nismo dobili jer smo cekali neke nove ljude da nam je donesu. To se ne daje, to se uzima.
    5 points
  17. Starstopping guide to guarding Steph, Dame, KD, Giannis, and Kawhi
    5 points
  18. Pa, ako je covek od poverenja neka mu ostavi kljuceve od kuce da mu zaliva cvece dok je u Kini.
    5 points
  19. I opet dolazimo do istog mehanizma, svi su isti, izbori su za budale, ne može se ništa promeniti, trol, trol, trol, trol... Prijateljski savet moderatorima: vaš deo počivšeg foruma se osušio i postao jalovo isprskano ogledalo zbog tolerisanja i podsticanja ovakvih "diskusija", nije onaj drugi. Meni nije problem da dođem i da popričam sa formalno nepoznatim likovima, uvažim različito mišljenje i sve ostalo, ali - klin ploča funkcioniše samo do neke granice. Onda kreće ili nastavak tupljenja, ili neko svađanje, koje prelazi u vređanje ili jednostavno ignorisanje i napuštanje platforme. Lično sam uvek sklon poslednjoj verziji. Botovanje ume da poprimi i veličanstveno kompleksne oblike života, kao mikroorganizam koji se prilagođava okruženju, domaćinu i (sajber)ekosistemu. Ova cela priča, kao i barem 3 od 5 glavnih "političkih" pdfova su čisto trolovanje i skretanje pažnje i tupljenje dijaloga, ne sumnjam da ste upoznati sa ovom činjenicom. Ništa spontano.
    5 points
  20. i da kompletiramo
    5 points
  21. Poenta celokupnih protesta i, nesto pre toga, formiranja SzS, je da se na neko vreme sve ideoloske podele ostave da po strani i da se ujednimo oko onoga sto nam je zajednicko - zelja da zivimo u pristojnoj, barem donekle normalnoj normalnoj zemlji - jer se Srbija u ovom trenutku u buvkalnom znacenju te reči raspada i da sa vlasti ode ne jedna interesna grupa, vec organizovana kriminalna grupa koja je ukinula kompletan opus ljudskih i manjinskih prava i sloboda predvidjenih ustavom. Ako je vama pojedinima gadan neki tamo Obradovic koji nikada u politckoj karijeri nije uspeo da osvoji vise od 5% na izborima, ili neki Vuk Jeremic koji je "novi Kostunica i nije uradio ništa po pitanju evrointegracija", i to su vam toliko gadni da zbog njega pristajete da ovo zlo ostane na vlasti, po mom misljenju znaci da ste saglasni da organizovana kriminalna grupa nastavlja da zauvek upravlja Srbijom.
    5 points
  22. Eto prilike, zamolila hanuma da napravim gibanicu za sutra pošto imaju potluck na poslu, pa da imaju i nešto konkretno za pojesti pošto njene kolege uglavnom donose macaroni salad ili kupe fruit tray🙄
    5 points
  23. Najbolji lik ove serije, odlican video.
    5 points
  24. Srecan rodjendan uz zelju da se ova tema koristi u buducnosti.
    4 points
  25. Preko 90 postova je upravo splitovano na novi topik, koji se za sada nalazi na Društvu.
    4 points
  26. Ne fercera link, vajda ovako sljaka [emoji3]
    4 points
  27. Dogodine u finalu konferencije.
    4 points
  28. @Radnik Ti si odradio pravu stvar, potrazio si pomoc strucnjaka i dobio si je u vidu medikamenata i terapije 1:1 gdje pricas o problemu sa strucnim licem. Nisi bolje mogao nikako. To sto se tebi desava nije nista neobicno, desi se bilo kome u bilo kom zivotnom dobu. Ja sam neko vrijeme u mojim 20im imao slican period koji sam nekako prosao, a da nisam niciju pomoc ni trazio ali je proslo i vise se slabo i sjecam kako je bilo. Jedan dobar drug mi se zalio na to, a bilo mu je preko 40 godina. Prosle godine sam ga vidio, vedar kao ptica, razvio neki biznis, pravi odlicne novce, postuju ga i musterije i svi koji rade za njega. Hocu reci, ne brini previse, proci ce. Radis na tome, na dobrom si putu.
    4 points
  29. inače sam za filozofiranje, diskutovanje, i razmenu mišljenja, ali ovde moram da budem pritup, prost, i kratak. Ukoliko ne bude igrao, Jokić je obična sisetina.
    4 points
  30. zasto bi neko igrao za repku ako mu se a priori istresaju ovolika govna na glavu, i to na osnovu jedne recenice koncipirane na uobicajenim floskulama kojima se sportisti postapaju kada odgovaraju na pitanja vezana za topik o kome jos nemaju konkretno misljenje ko bi od nas na Jokicevom mestu uopste razmisljao o repki dok traje polufinale zapada, 7 tekmi (jedna sa 4 ot) u kojima igra po 45 minuta, odmah nakon eliminacije neko te smara o necem sasvim desetom ne bih iskljucio da se nakon ovog divljanja dokonih patriota diljem world wide weba kod Jokera zapati neki revolt i da odjebe reprezentaciju na duzi period
    4 points
  31. Pa nena sta da se misli. Dovesti trenera pocetnika na ovakav tim je kretenizan.
    4 points
  32. Ako ce vec krpiti Lucic i Kalinic po mom misljenju je bolje da ide Simanic nego Jelovac. Ionako ce Bjelica tu imati grdne minute. Koji ce nam andrak Jelovac, ne donosi nam nista sto vec nemamo a navikao je da igra velike minute i uzima veliki broj suteva.
    4 points
  33. Tuzan odgovor na jedan izuzetan post, bolje da ga nisi pisao. Pri cemu ne mislim na stavove, meni su svi politicki stavovi prihvatljivi sve dok ne ugrozavaju nikog drugog, mislim na nivo politickog i logickog rezonovanja. Meni je posle ovog posta savrseno jasno zasto bi ti da sedis kuci. Takodje mi je jasno da to nema veze ni sa protestima ni sa politickom ponudom, ima veze iskljucivo sa tvojom nesposobnoscu da prihvatis da postoje i drugaciji stavovi od tvog i da se oni, samo zbog toga sto su razliciti od tvog, ne mogu uopstavati i svoditi na par za diskusiju i argumentovanje zavodljivih radnji koje se ne mogu pripisati vecini politickih opcija, neki nijednoj od njih. Da objasnim plasticno, imas pet kvalifikacija u poslednjoj recenici unutar zagrade od kojih se jedna ne moze pripisati nijednom politickom subjektu koji ucestvuje na protestima, jedna ima nejasno odredjenje (sta znaci negirati, ako negirati znaci da se nije desilo onda videti pod prvu karakteristiku), dve su rezolutne jedino za Dveri. Ostaje jedna koja je zajednicka za sve jer je dogovorena i napisana u onih 30 tacaka i ta jedna je razlog, recimo, tvog i Denisovog pisanja. U njoj je, kako ti cesto volis da napises, sustina vase kritike protesta. Ta jedna stvar koja vam smeta toliko ocigledno da niste u stanju da je napisete bez emocija (Kosovo se pise Kosovo kad pises na latinici) je. naravno, otpor prema prihvatanju nezavisnog Kosova. Takodje je i razlog zasto se na starom, nekada izuzetno liberalnom forumu odjednom pojavila tolika podrska Aleksandru Vucicu, notornom sovinisti, ratnom zlocincu i mentalno nestabilnom diktatoru, neko je umislio da ce on priznati Kosovo i odjednom postaje nebitno sve drugo sto on radi u politici (ako se ono sto on radi uopste moze nazvati politikom). U psihologiji se to zove tunnel vision, ljudi se ponekada toliko fokusiraju na jedan aspekt iz skupa radnji da postaju nesposobni da razumeju kontekst i svi drugi aspekti im blede i postaju nevazni. U politici, pak, se to zove podrska velikoalbanskom nacionalizmu i stvaranju objedinjene albanske drzave na prostorima Balkana. Sta je od toga relevantno za tebe ili Denisa ne znam i ne zelim da ulazim u to, vase je pravo i da vrednujete politicke radnje i da zagovarate politicke stavove kakve god zelite. Medjutim, ono sto zelim i sto se mora prokomentarisati je to da ne mozete zbog svog psiholoskog ili politickog profila. koji god da je, pripisivati drugim subjektima (pojedincima i strankama) ili fenomenima (protestima koji se trenutno odvijaju) licni, politicki ili javni karakter koji oni ili nemaju ili ga imaju ali ga vi ne mozete argumentovano dokazati. Naravno, vi to mozete da radite ali vas onda to diskvalifikuje iz ikakve ozbiljnije rasprave o politici. Ceo problem ovih diskusija i uopste starog foruma je politicko nasledje iz doba kada se u odnosu prema kosovskim Albancima odredjivao politicki portfolio i pravila gradjanska distanca prema jednom duboko sovinistickom, zlikovackom i nasilnom rezimu koji je bio na vlasti u Srbiji. Mnogi ljudi jos uvek misle da je to pitanje vododelnica izmedju pristojne gradjanske politicke misli i jedne zlokobne politike najcrnjeg oblika sovinizma i veruju da ako su na pravoj strani po tom pitanju to je dovoljno da ucvrsti njihovu poziciju kao zastitnika ovog prvog. Medjutim, u poslednjih dvadesetak godina stvari su se na terenu bitno promenile i svi politicki stavovi koji su bili utemeljeni samo na tome i ni na cemu drugom postali su redundantni, nesto sto srpsko biracko telo odavno ne prepoznaje kao relevantan kriterijum. Sto se tice zagovornika takve politike, oni su, nesposobni da razumeju sve te promene koje su se desile, bezeci od velikosrpskog sovinizma nesvesno postali veliki zagovornici velikoalbanskog. Ko zeli da proveri ovo sto govorim neka samo uzme izjave o Kosovu najtvrdjih zagovornika "gradjanske" opcije u Srbiji i Ramusa Haradinaja i uporedi ih. To je cela prica. Ove skaske o tome kako je neko preuzeo protest pa ja ne bih da se cimam jer je to sve DB, porazena politika i nacionalizam su smesne. Ne idem redovno na proteste ali sam bio nekoliko puta, ono sto je vidljivo na prvi pogled je da je u pitanju grupa ljudi koja nema jedinstven politicki stav i vezuje ih jedino otpor prema ovakvom nacinu vrsenja vlasti. Niko tu nikog nije preuzeo, niti onaj ko ode na proteste preuzima obaveze ni prema jednoj politickoj opciji, ovakvoj ili onakvoj. To se ionako ne radi na gradjanskim protestima vec na izborima, uveren sam da ce ljudi koji zajedno protestuju iz subote u subotu na izborima glasati za radikalno drugacije politicke opcije.
    4 points
  34. Žao mi je igrača i publike ali bilo bi u tome neke pravde kad bi organizatori morali da pljunu nazad očekivanu duplu zaradu
    4 points
  35. Zato je organizatore nagradila vremenska prognoza
    4 points
  36. Ma jasno je zašto su digli cene ali mi je najsmešnije što su to pokrili pričom da hoće da "nagrade" ljude koji su kupili karte ranije
    4 points
  37. Moja matora. :) Nekako slika ide uz naslov topika :)
    4 points
  38. Poznata mi je pro-choice vs pro-life borba. Pokusali su i ovdje pro-lajferi da maltretiraju zene pred klinikama pa su otjerani u p**** mile majke, dugo ih nisam vidio ili cuo da prave gluposti. Meni su ti kreteni oduvijek bili prilicno ogavni i veliki sam libtard po tom pitanju, bez pardona. Prvo, smatram da pojacavanje individualne odgovornosti treba raditi kroz obrazovanje o subjektu u skolama i porodici, od malih nogu. Nema drakonski zakon o abortusu nikakve veze sa individualnom odgovornoscu, tad je vec kasno. Posto se propustilo obrazovati mlade ljude, (a jeste, tamo u tim Georgiama, Alabamama i drugim Afganistanima) onda je malo nevjerovatno ocekivati da svako zna 'da jedna posjeta ljekaru i 20-30 dolara mjesecno za pilule, pa ako je tako, onda je bilo kakvo kaznjavanje tih ljudi cisti sadizam. Drugo, prilicno je supacki kaznjavati samo zenu, zar 'trpac' nije ama bas ni malo kriv sto je ona zatrudnila? I trece, degutantno je da su muskarci donijeli taj zakon kojim se kaznjavaju (samo) zene. Ja se apsolutno slazem s tobom da to treba biti izbor zene, a slazem se i da ne bi trebalo da bude nakon 3. ili u rijetkim slucajevima i 4. mjeseca i kada je zdravlje ploda ili majke u pitanju. Zakon o abortusu to ne dozvoljava. U Alabami donesen zakon, zabranjen abortus u bilo kom stepenu trudnoce, osim ako je zdravlje zene ugrozeno.
    4 points
  39. Koja ironija Kuzma na lutriji, verovatno sebi potpisuje smrtnu presudu
    4 points
  40. Hahaha al su pelikani izjebali Lal. Izjebali ih za Davisa pa poceli da tenkuju i uzeli 1 pika. #uinisorry
    4 points
  41. jbg, uzima me kultura americke povrsnosti pod svoje a nekad sam bio dobar pravoslavni srbin i slusao samo nacitane tv reprezentere Tegija, Milojka, Andjusa danju zivim u srbiji a nocu gledam nba, narucujem burgere, slikavam pizzu i zajebavam car dilere telefonom
    4 points
  42. Ja navijam samo za ove sto su jaki, eno vec sam poceo da pripremam teren za Buckse na starom forumu.
    4 points
  43. Za viši nivo ball handlinga ipak treba ozbiljniji ciljani rad tokom dužeg vremenskog perioda sa jačom minutažom i samim tim i većom ulogom u timu. Ne mogu da dozovem mladog igrača koji je u tom segmentu vidno napredovao za manje od dve - tri sezone, posebno na toj poziciji. Boriši nedostaje ono što se i očekuje od igrača sa takvim fizikalijama a da ne mora da vuče kontre, prodaje rolinge i ukrštene korake...a to je ulaz po čeonoj liniji nakon pre toga hiljadu puta navežbane finte šuta aka Pero Antić...sledi jedno tapkanje lopte, dva koraka...skok i egzekucija sa ''statue of liberty" zakucavanjem. Ne samo zbog stepena atraktivnosti takve završnice već ne postoji način da mu blokiraju loptu u skoku na cirka 3 metra visine. Možda kada sutra - preksutra naleti na Durenta to bude manji problem. Ako može buckasti Vasa Micić to da prodaje frontalno kroz ceo reket...Boriši jači trademark ne treba. Gledao sam zagrejavanje pre par sezona u Pioniru ispod našeg koša i bio šokiran šta su u stanju da izvedu Boriša i Dangubić onako opušteni a obojica u to vreme tanani ko slamčice...ali koji je to level skočnosti kada gledaš lajv sa par metara udaljenosti. Zakucavali su naizmenično jedno 2-3 serije ali sa takvom lakoćom i sa onom zadrškom u vazduhu pre egzekucije da je Pionir buknuo dok Radonja nije shvatio šta rade...naravno ispizdeo i pozvao ih na ribanje. Kasnije sam čuo priču da je Danguba nakon druge povrede navukao veliki strah od skokova u napadu iz drugog plana gde je uvek bio efikasan jer umesto u loptu on gleda gde će doskočiti...sve ga je manje bilo u tom segmentu. Ti zglobovi su jednostavno preuski i nemaju krtine da bar malo ublaže eventualni nesretni doskok na patiku nekog igrača i istegnuća mu prave maksimalnu štetu. Boriša je od tog perioda ozbiljno napredovao u definiciji i tonusu...ima znatno jaču kosku od Dangube i sada već dovoljno zaebano izgleda. Masa pretpostavljam dođe tek sa par godina ozbiljnog angažmana u Evropi (Gudura) ili za jednu sezonu u NBA (Rebrača). Samo da nam ga ne lome klošari ima on municije i vremena i za Zvezdu i za reprezentaciju...i za oba kontinenta...Bože zdravlja.
    4 points
×
×
  • Create New...