Jump to content

  • Topics

  • Posts

    • Pendarovski je tu najnormalniji ali mu je moć tanka, uz to Makedonci se osećaju izigranim u raznim dogovorima pa im sad VMRO ostaje kao uteha i nada a tamo nema kvaliteta ni pameti. Osmani je već ministar u Vladi Makedonije ima iskustva ima solidno znanje i ono najbitnije u ovoj situaciji moć da zakuva situaciju ako treba do tačke ključanja, i ono što je meni posebno zapalo za oko ne udvara se kosovskim medijima i tamošnjem diktatoru.  Ovi što ih Kurti forsira oko taravarija su kao Srpska lista na Kosovu, poslušnici koji bi ušli i u koaliciju sa VMRO samo da skinu Osmanija tj Ahmetija njegovog vođu.  
    • Vidim da je Gangula već spomenuo Savu: https://n1info.rs/vesti/sapic-pozeleo-srecu-savi-manojlovicu-na-beogradskim-izborima/   Mislim da ovde SNS ima mnogo bolju strategiju nego što izgleda. Mnogi opozicioni glasači će to shvatiti kao znak da on zapravo sarađuje sa SNS-om i time se nanosi više štete nego da ga mesec dana razvlače na Pinku ili u Informeru.   S druge strane, nije loše ako se time sa scene ukloni još jedan nedavač Kosova.
    • Luka ima brojne prednosti što je debeo, tako da i ne shvatam kritike na taj račun. To mu je osnova što može lako da ulazi u reket i poentira. Sa tom kilažom ga je baš teško pomeriti što mu omogućuje i laganiji defanzivni skok, a odavno je poznato da kad plej uhvati skok, ekipa je mnogo opasnija u tranziciji.
    • Evo sad i zvanicno Kreni Promeni izlazi na izbore.   Politicki i strateski magovi Djilas, Jovanovic, Ponoš i Marsenic su se doveli u bezizlaznu situaciju.   Savo mnogo vise pogadja njihove glasace, nego glasace ZLF-a kojima se ne dopada previse njegovo potenciranje Kosova, mada sigurno ima potencijal da i njima otkine neki procenat.   Bice zanimljivo sta ce uraditi sada Cuta koji se 1 na 1 gadja sa Savom po birackom telu koje cilja, a tu negde je ugrozen i Aleksic. Ne znam kakav je stav ostatka SPN-a i da li su planirali da idu zajedno na beogradske izbore, ili ne. Ali nece im biti lako da smisle sta i kako.   Njima je kljucno da dogovore neki pakt o nenapadanju sa Kreni Promeni da ne bi tu krenulo vece krunjenje.   Sto se tice ove starije ekipe oni su u uzasnoj situaciji. Ako krenu da napadaju opoziciju koja izlazi ispasce kao da rade direktno za Vucica. Ako ostanu pri bojkotu prepustaju svoje biracko telo Savi, ako sad odluce ipak da izadju ni to ne izgleda dobro, steta je vec ucinjena i dosta otrovnih strelica su bacali ka ovima koji izlaze.   I tu se ponovo vracamo na njihovu moc procenjivanja i pravljena razlicitih scenarija. Mozda malo zvuci kao naknadna pamet, ali bilo je prilicno jasno posle onog Savinog mitingaskog govora ispred RTS-a da su jako blizu toga da krenu i zvanicno u politiku i izbore.   Ovi su mu samo otvorili vrata i pomogli da donese odluku.
  • Popular Contributors

  • Most Contributions

×
×
  • Create New...