Jump to content

  • Popular Now

  • Topics

  • Posts

    • Fali Majamiju organizator igre ko budali samar. 
    • Dobar hustle i prilično loš kvalitet u drugoj četvrtini. Da su imali bolji šut Bulsi su već mogli da uhvate Heat. Neće se oni predati...
    • Aj ne, zna se ko bi trebalo da se preseli u EC sledece sezone.   Sto se tice Play In, utisak je da je Baskonia sve podredila poslednjem mecu za koji se znalo da ce igrati kod kuce. Jednostavno su bili druga dimenzija u brzini u odnosu na potroseni Virtus i oduvali ih u trecoj cetvrtini.   Kako god, fenomenalan uspeh Baskonie i Duska Ivanovica, ali pre svega kluba koji pociva na guranju manje poznatih evropskih kosarkasa od Baltika do Egejskog mora i od Pirineja do Kavkaza. Mnogi poznati kosarkasi koji sada blistaju u drugim klubovima su u svojim pocetnim evroligaskim godinama nastupali bas za ovaj klub. Na primer, Shengelia, Voigtmann, Causeur, Hanga, Bertans, Polonara, Giedraitis, Marinkovic, CMM, Howard, Sedekerskis, Poirier, James, Adams...   Sto se tice Efesa, nisu imali trenera pa je cak i ovo 10. mesto na kraju za njih uspeh. (ili 9. ako gledamo kraj regularnog dela sezone). Para imaju, morace da promene pola tima i da privuku zvucno ime na klupu.
    • Mislim da bi imao Heat i protiv Bostona šta da kaže ako se vrati Rozier, def im fali igrača koji mogu da kreiraju 1 na 1.
    • Otuzno sve ovo izgleda oko ABA lige ove sezone, igra sa tek toliko da se otalja posao. Prakticno jedino pitanje je da li ce finale biti vredno gledanja (ako samo prvak ABA lige igra EL) ili ce biti revijalno kao i prosle sezone gde se u svih pet meceva gost nije ni potrudio da bar malo podigne puls navijacima domaceg tima. A to sto se ne zna ko igra EL je tek posebna sramota ove organizacije i tako iz sezone u sezonu.   Crvena zvezda - Studenstki centar: Uzas od meca, bukvalno sam se osecao kao da gledam Real - Crvena zvezda, kao da domacinu ni ne treba pobeda nego igraju revijalno. Na kraju sam bio siguran da ce na +10 za SC Derby 5 i po minuta pre kraja da najpre bude egal 2 minuta pre kraja i onda ce domacin da ubaci dva suta za pobedu i to ce biti to. Cak i da su gosti dobili, razlika u kvalitetu je ogromna i rezultat bi bio totalno nerealana. Sto znaci da bi ili Crvena zvezda razvalila SC Derby u 2. i 3. mecu ili su vec sad dobili mig od EL da je ABA liga nebitna pa se sezona otaljava. U svakom slucaju, klasicna "a ponadali ste se" utakmica u kojoj se za sve pitala Crvena zvezda.   Partizan - Igokea: Ne znam ni kome je u interesu da se ova serija uopste igra? Promasaj je bio plasman 7. i 8. ekipe u cetvrtfinale, nema ABA liga vise od 4-5 ekipa koje imaju za koga da igraju, ostalo su Igokea, Mornar, dve filijale i Mega.   Buducnost - Zadar: Tuzan kraj dve price koje su obecavale - sa jedne strane, Buducnost je svoju prvu i poslednju pobedu u sezoni u ovom sastavu ostvarila bas protiv Zadra, jos jednom se izborivsi da sluzi kao dzak za udaranje bilo KKP bilo KKCZ u polufinalu. Zadar je na kraju digao ruke od ABA lige, prebacili su se na mnogo manje zahtevno takmicenje forsirajuci nosioce protiv Alkara u hrvatskoj ligi. Izgubili su i od Borca i od FMP i od Partizana i na kraju posluzili kao lagan trening za Buducnost. Kazem tuzan kraj, zato sto ova dva kluba deluju kao jedina koja imaju potencijal da u blizoj ili daljoj buducnosti podignu pehar regionalnog takmicenja.   Mega - Cedevita Olimpija: Kad se primi 120 poena u cetvrtfinalu ABA lige onda je jasno da tu ni E ekipe nema. Sto se tice kluba, mislim da sledi polagano gasenje ovog mrtvorodjenog projekta koji je imao jednu dobru sezonu u EC sto je premalo za sva nadanja i ulaganja. Mega je samo simbol raspada regionalne kosarke i klubova u njoj - ako izuzmemo tri kluba koja od svojih drzava dobijaju nepristojan iznos, sampion bi bila ekipa koja igra skoro sa juniorima i uopste nema takmicarske ciljeve nego sluzi za razvoj talenata.
  • Popular Contributors

  • Most Contributions

×
×
  • Create New...