Jump to content

  • Topics

  • Posts

    • Zapravo je smijurija da EPL fanovi doista vjeruju u nekakve mitove o ligi jacoj od icega ikad vidjenog dok rezultati klubova iz te lige protiv klubova iz ostalih liga petice redovno govore neku totalno drugaciju pricu. Nikad gori Bayern rutinira Arsenal u dvomecu al je to irelevantno, oni su rang Tottenhama ili Newcastlea koji ni grupu u LP nije mogao proci.    Sto se Levera tice, ti doista imas neku svoju paralelnu stvarnost. Ljudi su u 29 kola Bundeslige primili 19 golova. U kom je tacno to univerzumu puno primljenih golova? Prije toga protutnjali grupom EL sa 18 bodova i 3 primljena gola u 6 meceva. Taj dvomec s Qarabagom je jedino gdje su primili vise golova nego sto su trebali. Onda su oni takvi koji nemaju poraza u sezoni i koji ce vrlo izgledno osvojiti sva takmicenja u kojim ucestvuju rang nekakvog BHA ili Tottenhama dok je Liverpool kojeg sesta ekipa Serije A ponizi na Anfieldu mega jaka ekipa. Ah da, tu ide onaj argument svih argumenata nije im bilo stalo, fokusirali se na ligu. Fudbal koji je Lever prezentovao ove sezone je najbolji u citavoj fudbalskoj Europi. Brzo, direktno i bez puno meljanja lopte pri tome su nazad izuzetno stabilni i golove postizu na sve moguce nacine. Oni ne da nisu rang nekakvih Tottenhama nego su bukvalno svemirski brod za takve ekipe. I oni i Inter kojeg je samo nesposobnost u realizaciji u prvom mecu u Milanu sprijecila da rutinski prodju Atletika.    EPL je pricu o konkuretnosti gdje svako svakoga moze dobit mogao prodavati dok se nisu pojavile prve elitne ekipe nakon pada Fergievog Uniteda. Kad su Pep i Klopp dosli i od Cityja odnosno Liverpoola napravili masinerije koje gaze sve redom ko sto su Real i Barca radili u CR-Messi eri sva ta prica o konkurentnosti je pala u vodu. 
    • Upravo je i zbog toga Čović nervozan. Vrhovni vođa ne voli talasanje na tribinama, koje može u slučaju dužeg trajanja da se usmeri i ka njemu. Toga je Čović svestan i zato ide po medijima u pokušaju da smiri situaciju.
    • Jos nesto, samo Premijer liga najcesce nema ekipe koje su zalutale. Ove sezone ima Sefild Junajted koji ce ovakav sa unistenim samopouzdanjem i timom kojem je potreban kompletan remont verovatno da se muci i u Cempionsipu sledece sezone, ali i pored toga ne moze svaka ekipa da udje protiv njih po fazonu lako cemo.   U Bundesligi imas Darmstat koji je pobedio dve utakmice u sezoni i iskreno mislim da je slabiji od Radnickog iz Kragujevca lagano i generalno sve ispod nekog desetog mesta je trening mec za Bajer i Bajern. Oni imaju mogucnost tog NBA load managementa i zbog toga nemacke ekipe uglavnom dobro prolaze u Evropi.   U Spaniji imas Almeriju sa jednom pobedom i jedno 10 ekipa koje kad gledas pitas se kako mogu da daju gol. Nikada nije bilo da u Spaniji 5+ ekipa imaju manje od gola po mecu u proseku, i to ne zbog dobre odbrane, nego zato sto su stvarno raspad. Nikad manje talenta, Barselona iskreno izgleda kao neki Hetafe od pre 5-6 godina, ekipa za sredinu tabele kojoj kad se poklope kockice moze da dobije nekog jaceg ali to je to.   U Italiji isto imas 10-ak ekipa koje su prosto nesposobne za kompetitivan mec na vrhunskom nivou, Salernitanu koju sam gledao dva puta sticajem okolnosti ove sezone i izgledaju kao amaterski tim, bukvalno Radnik iz Surdulice nivo. Ne znaju da sutnu loptu ljudi, gol ne mogu da daju da im zivot zavisi od toga.   I imas Inter kao jedinu dobru ekipu u ligi, Milan i Juventus kao drugi i treci izgledaju kao Udineze od pre 10-ak godina, za njihove standarde smesni timovi i smesna igra.   A u Premijer ligi dodje Kristal Palasa koji nije dobio 5 utakmica uzastopno i dobije Liverpul u gostima i verovatno im zavrsi nade za titulu. Apsolutno 90% meceva zahtevaju vrhunsku pripremu i intenzitet.   To nijedna druga liga nema ni blizu.  
    • Kvalifikacije:   https://racer.com/2024/04/20/verstappen-scores-red-bulls-100th-pole-in-china/       Hamilton krivi sebe za ispadanje u Q1:   https://racer.com/2024/04/20/hamilton-takes-blame-after-massive-changes-cost-him-in-chinese-gp-qualifying/     Aston Martin ulaze protest protiv Sainsa i Ferarija: https://racer.com/2024/04/20/aston-martin-protests-qualifying-results-over-sainz-crash/    
  • Popular Contributors

  • Most Contributions

×
×
  • Create New...