Jump to content

Forums

  1. O Forumu

    1. 2k
      posts
    2. 5.8k
      posts
  2. Vox Populi

    1. 84.2k
      posts
    2. 132.2k
      posts
    3. 5.8k
      posts
    4. 2.5k
      posts
    5. 5.4k
      posts
    6. 3.8k
      posts
  3. Sport

    1. 129.6k
      posts
    2. 618.9k
      posts
    3. 93.9k
      posts
    4. 25.6k
      posts
    5. 8k
      posts
    6. 9.6k
      posts
    7. 2.4k
      posts
    8. 42.6k
      posts
  4. KUL (Kultura, Umetnost, Lifestyle)

    1. 10.5k
      posts
    2. 17.1k
      posts
    3. 3.9k
      posts
    4. 1.7k
      posts
    5. 5.4k
      posts
    6. 3.8k
      posts
  • Topics

  • Posts

    • Da bačim koju pošto sam deo izvesno vreme proveo na "njihovom terenu" (exSSSR)  .... Generalno ovde u Srbiji je primetno čudjenje zbog njhovog načina života,neke  vrste zatvorenosti itd, a to je pre svega posledica višedecenijskog trtljanja o nekakvoj "slovenskij duši" , "bratskim narodima" itd ,itd ... Pre svega prosečni Rus niti ima neku percepciju o nekakvom bratstvu sa nama niti oseća bliskost prema Srbima ništa više nego sa na primer Bugarima ... Da kažem ima izuzetaka, ali generalno njih zanimaju Srbi taman koliko nas zanimaju neki tamo Tunižani .... Što je u neku ruku i normalno i nije njihova krivica zato što se prosečna percepcija Srbe o njima ne poklapa sa realnošću ... Mi imamo neki "južnjački" mentalitet i nekako nam je normalno da brzo stupamo u komunikaciju,upoznajemo se itd, kod njih to baš i nije slučaj ... nije to neka odbojnost ili nepoštovanje, jednostavno to sklapanje poznanstava ili površnih prijateljstava nije nešto što im je svojstveno .... Sada, ima tu razlike od toga odakle dolaze, neki moj utisak je da je to naročito izraženo kod Rusa koji dolaze iz Moske,Pitera ili tih većih gradova iz evropskog dela, ja sam više imao kontakta sa ovima iz Sibira, bivših SSSR republika pa mi se čini da su malo komunikativniji ....  
    • Neverovatno je da smo mi na neki nacin u boljoj poziciji ako izgubi i Olimpija i mi, nego ako pobedimo i jedni i drugi. Efes sanse nema da ode na 3-0 do kraja.
    • U pravu je @Drug Crni da je ogromno vreme proćerdano. Juče sam išao autoputem prema gradu i lik kod Laste otvorio gepek i na onoj livadi pored Bramsa istovaruje smeće. U glavnom gradu ljudi bacaju djubre gde stignu. Jebem ti takav narod.   Onda saobraćajna kulutira nam je katastrofa, divlja gradnja svudge, kanalizacija ne postoji u većem delu države itd. Kaskamo za zemljama srednje Evrope jedno 20 godina i razlika se samo povećava. Mi smo država treće Evrope iskreno. Degradirani smo baš.
    • Treba biti pošten i reći da se nije Srbija sama pretvorila...mi smo je pretvorili-neko pogrešnim postupanjem, neko ćutanjem, a neko nepostupanjem.
  • Popular Contributors

  • Most Contributions

×
×
  • Create New...