Jump to content

Forums

  1. O Forumu

    1. 2k
      posts
    2. 5.8k
      posts
  2. Vox Populi

    1. 84.3k
      posts
    2. 133.6k
      posts
    3. 5.8k
      posts
    4. 2.5k
      posts
    5. 5.4k
      posts
    6. 3.8k
      posts
  3. Sport

    1. 130.9k
      posts
    2. 625.8k
      posts
    3. 94.1k
      posts
    4. 25.8k
      posts
    5. 8k
      posts
    6. 9.8k
      posts
    7. 2.4k
      posts
    8. 42.6k
      posts
  4. KUL (Kultura, Umetnost, Lifestyle)

    1. 10.5k
      posts
    2. 17.3k
      posts
    3. 3.9k
      posts
    4. 1.7k
      posts
    5. 5.4k
      posts
    6. 3.8k
      posts
  • Topics

  • Posts

    • Sprint prognoza kolege JPM iz banovine:    
    • Da li si ikad bila sobarica i dali imaš neke pretke iz Francuske?
    • Ah, Dzudi... To je bio samo kraj legendarnog citata kralja Teodena, koji zaokruzuje brojna pitanja (u filmu kolektivne) introspekcije, kako se kroz nesmotrenost, slepilo i kuvanje zabe dolazi u bezizlazne i beznadezne situacije, u kojoj ostaju samo bes, strepnja i zbunjenost.   "Gde su konj i jahac? Gde je zvuk roga? Sve je to proslo kao kisa na planini, kao vetar na utrini. Dani na Zapadu su se spustili u senku iza planina. Kako je doslo do ovoga?" xD Tacno znam kako se kralj Teoden osecao. Beznadezno, uplaseno, bezizlazno, u neverici, pitajuci se kako sam (smo) dopustio da dodje do ovoga, jer u istoj takvoj situaciji se i ja sada nalazim. Sa strepnjom cekam svaki naredni dan, ne znam ni koliko cu dugo jos poziveti. Kralj Teoden je doduse imao stvarnog carobnjaka i neke izuzetne ratnike na svojoj strani, pa su protivno svim prognozama, uz visoku dozu hrabrosti i srece, pobedili zlo i svetlo dana je ponovo zasijalo u srednjozemlju. Ja pak nemam nikog, a u predikament u kojem sam samog sebe doveo.   Pre oko 4-5 godina sam prolazio kroz doba najgorih emotivnih lomova uzrokovanih potentnom kombinacijom depresije i frustracije. Nznm ni sam kako, ali ima vec vise godina kako sam prebrodio taj period i delovalo je da sam konacno nasao svoju Itaku, mladalacke radosti, ali poleteo sam previse kanda. Tada, u tom pomenutom kriznom periodu, sam bio ljut na sebe sto sam takva kukavica i sto ne smem da dignem ruku na sebe i razresim sa sobom. Sada, tj pre oko nedelju dana, jedno vece sam proveo oko 3-4h samo u mastarenju kako sprovodim u delo svoje samoubistvo. Iskren da ti budem, lepse se nisam osecao dugo vremena. Olaksano, katarzicno, oslobodjenih svih stega i bez balasta oko vrata. Mozda to i uradim. Ovog puta pak, nije depresija razlog, jer zelim da zivim. Drzim da mi je to plan B. Plan A je nazalost, neko natprirodno cudo.
    • To je apsolutno neutemeljeno bez obzira na bilo cije zelje i pozdrave u BiH. USA kao sponzori te rezolucije i tvorci Dejtona su mnogo puta naglasili da od toga nema nista. Citavo ludilo i Srbije i RS je iskljucivo jer ni jedni ni drugi ni 30 godina nisu u stanju prihvatiti cinjenicu da je u Srebrenici pocinjen genocid i da Mladic i Radovan nisu nikakvi heroji nego najgori zlocinci na europskom kontinentnu nakon WW2 nit su odustali od ideje Velike Srbije. Jedina stvarna prijetnja za gasenje RS je samo politicko vodstvo koje konstantnim guslanjem i provociranjem taj entitet vodi u svaku mogucu izolaciju, a taj referendum o nezavisnosti koji se stalno pominje bi nedvosmisleno doveo do gasenja. Nista ja nemam protiv toga da RS postoji ali itekako imam protiv toga da se i FBiH i RS posmatraju kao ekskluziviteti bilo kojeg naroda i da se sve drugo obespravljuje na sve moguce nacine. 
    • Na pravcu je kasarna na Panteleju, samo je NATO soldateska omašila za kojih stotinak metara. To je 1999. bio parking, odnosno bomba se zarila iza parkinga. Promašila je Elektronski fakultet....
  • Popular Contributors

  • Most Contributions

×
×
  • Create New...