Jump to content

Forums

  1. O Forumu

    1. 2k
      posts
    2. 5.8k
      posts
  2. Vox Populi

    1. 84.2k
      posts
    2. 132.3k
      posts
    3. 5.8k
      posts
    4. 2.5k
      posts
    5. 5.4k
      posts
    6. 3.8k
      posts
  3. Sport

    1. 129.6k
      posts
    2. 619.3k
      posts
    3. 93.9k
      posts
    4. 25.6k
      posts
    5. 8k
      posts
    6. 9.7k
      posts
    7. 2.4k
      posts
    8. 42.6k
      posts
  4. KUL (Kultura, Umetnost, Lifestyle)

    1. 10.5k
      posts
    2. 17.1k
      posts
    3. 3.9k
      posts
    4. 1.7k
      posts
    5. 5.4k
      posts
    6. 3.8k
      posts
  • Popular Now

  • Topics

  • Posts

    • Nema sumnje da pokusavaju da modifikuju ono sto imaju i modernizuju, mislim da to niko ne spori.   Licno sam pisao o tome iskljucivo zbog narativa da je to sad neki gamechanger Ukrajinci kukaju NATO kadar nevera, Rusi sjebali ceo zapad, niko nema resenje za njihov genijalni dizajn (FOTO) (VIDEO) sto mozemo videti online, a to je na mala vrata pocelo da se uvodi i na ovaj forum, nazalost.   Te bombe su stare 70 godina (u smislu osnovnog dizajna) i ne predstavljaju apsolutno nista epohalno niti neresivo, stvar je iskljucivo u lokalnoj vazdusnoj nadmoci koju su Rusi imali, a ako to imas mozes da uskocis u avion Amelije Erhart i bombardujes Ivo Dzima stilom ako nema ko da te obori.   Sto verujem i oni koji pisu te gluposti znaju, ali jbg, mora narativ da se ispostuje. Pod uslovom da nisu placeni ruski botovi.
    • Procitah, ali stvarno onako preko qrtza prvu knjigu od ovog, aj ne znam kako da ga nazovem. Ova knjiga nije u tvom spisku, ocigledno je njegova najgora,ali se meni nekako naslov dopao, ili mi je bila prva pri ruci pa zato bas ta. On pise za pare i sto vise stranica napise cak i ako nemaju veze sa radnjoim ( a ni s mozgom) to vise para. Run away ( ili na srpskom Ne trazi me)  tesko je smaranje jer autor tu na mozda 400 stranica lupeta o zivotu lepih i bogatih koji stanuju preko puta Central Parka i nose Hermes kravate i uopste su jako uspesni i u porodici, drustvu i onda mrtav ladan prelazi na droge, sekte, trgovinu decom, a citalac se sve vreme pita zasto to uopste cita i odgovor je da cita jer je knjigu kupio. Katastrofa!!! Takve knjige su bestseleri, o takvim se knjigama prica, vidim da se snimaju i filmovi, ali te necu bijem, Nisi ti kriv za ovaj sumrak sveta.
    • Jako tesko, ali voleo bih to da vidim, jer je i ATP finale osvojio tako sto mu se sve ocistilo, bukvalno je dobio samo Tima od jacih, a i Sinsinati mu se otvorilo, samo Del Potra je dobio.   Uglavnom na ostalim turnirima gde je igrao dobro i izbacivao jake igrace (tipa Big 3 ili neko blizu) sledeci jak igrac ga je izbacivao.
    • Malo sam potrazio po netu, izgleda da Rusi taj njihov kit za jedrece bombe zovu UMPK, ima vise na ovoj stranici: https://storymaps.arcgis.com/stories/e4f0a90ddd7d4cd6b1d889704f6b2396   U sustini, vidi se da agilno rade na dizajnu jer dva uzorka koja su pregledana pokazuju znacajnu konsolidaciju elektronike i prelazak sa off-the shelf resenja na proizvodnju svoje stampane ploce na koju se redjaju elektronske komponentne. Dizajn je vrlo prost sa ogranicenim brojem senzora pa su upravljivost i preciznost vrlo upitni. Pogotovo vertikalna preciznost, jer se u tekstu ne spominje da postoji bilo kakav air data senzor ni kompjuter koji je neophodan za fino upravljanje performansama.   Domet je nepoznanica, ne bih nagadjao brojeve jer previse faktora igra ulogu, od visine i brze otpustanja, meteo uslova, kontrolnog sistema, profila krila, Rejnoldsovog broja.
    • Elita nije stalna kategorija, ali se isto tako ne može postati elita preko noći, a to je danas izgleda moderno.   Ja kad vidim da se nakrca 20 000 ljudi u Areni da gledaju Partizan, i pojave se Dino Rađa i Toni Kukoč, jednostavno imam poštovanje, jer to je tradicija i nit jednog kluba. Ne nužno trofeji, već kultura kluba, poštovanje.    Naravno, ta ista publika nije mnogo reprezentativna kada šalje poruku Čoviću i ciganima, ali je privrženost klubu i onome što za njih predstavlja jako lepa stvar za videti.    I moj klub ima tu privrženost, u manjoj meri naravno, ali svakako smo miljama iznad tradicije jednog Londona. Sami Englezi, kao tradiconalno drušvo, bi to razumeli mnogo lakše nego mi ovde, očito.
  • Popular Contributors

  • Most Contributions

×
×
  • Create New...