Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

  1. Past hour
  2. Dracarys

    NBA 2023-24

    Ništa im prisustvo Kavaja nije pomoglo, baš slaba napadačka predstava Klipersa. Harden opet najbolji u timu Klipersa. Što se tiče Dalasa, Luka skoro da nije izlazio iz igre, ali opet je izgledao sveže u poslednjoj četvrtini kada je prelomio zajedno sa Irvingom sa serijom od 14 poena.
  3. Dracarys

    NBA 2023-24

    Klipersi jako malo trica ubacili, ali opet imaju egal meč.
  4. Ubrzani rast ekonomije u Bangladeshu je dobra vijest, jer bi to trebalo znaciti da ce lokalno stanovnistvo biti u prilici da se korak po korak izvlaci iz bijede, ali je to dugacak put koji moze potrajati decenijama a do priblizavanja razvijenim zemljama i stoljecima. Relativna poredjenja rasta zemlje sa GDP po glavi od 2,500 i zemlje sa GDP po glavi 55,000 nisu moguca, osim u senzacionalistickim clancima koje neki dozivljavaju euforicno jer najavljuju "propast zapada" i "multipolarni svijet" i ne shvatajuci da 1% pad ekonomije u Njemackoj ili Kanadi znaci da ce prosjecna porodica odjaviti jedan od 4 streaming servisa koje ima ili da ce kupiti automobil sa celicnim felgama umjesto aluminijumskih... 5% rast ekonomije u Bangladeshu znaci da ce 35,000,000 ljudi imati na raspolaganju $2 dnevno za prezivljavanje umjesto $1.9 koliko imaju sada - i to pod pretpostavkom da je distribucija tog rasta ravnomjerna kroz sve grupe.
  5. Today
  6. Ništa tu ne bi trebalo da je nejasno. Kanada ima 38.00.000 stanovnika, bruto proizvod 2.139 milijrdi dolara odnosno 55.646 po glavi,a to je oko 2,13% svetske proizvodnje. Bangladeš proizvodi 460.201.000.000 dolara, ima 171.186.372 stanovnika, znači 2688 dolara po stanovniku, odnosno 0,0046% svetske proizvodnje. Uzmimo na primer da u narednih 5 godina proizvodnja Kanade ostane na istom nivou,a da proizvodnja u bangladešu raste 5% godišnje, Kanada će imati učešće u rastu od 0%, ali udeo u ukupnoj proizvodnji u svetu oko 2%, po stanovniku će imati isti iznos kao i sada, dok će u Bangladešu BDP po glavi porasti oko 20%. Kanađanima se neće drastično promeniti život, imaće visok standard, biće bogata država, dok će Bengalci i dalje biti siromašni, ali po njihovim merilima znatno manje, i dalje će teško raditi u lošim uslovima, imaće udeo u svetskoj proizvodnji oko 0,005% a u rastu svetske proizvodnje udeo može da bude i 5%, zavisi od rasta u ostalim zemljama. Ne plašim se za Kanadui sa minimalnim rastom živeće dobro a raduje me visoka stopa rasta u Bangladešu, biće manje siromašnih a to je dobro i za kanadsku privredu.
  7. doragan

    NBA 2023-24

    Eh,kad se samo setim..kako su neki stavljali Kamingu ispred Siakama...Iako nije Blez, jedan.je od boljih Paskala!
  8. Molina23

    NBA 2023-24

    Preskočio dva doručka i jedan ručkić. I eto 4 kg manje. Sad može se igra.
  9. Horium

    NBA 2023-24

    Gaforda nesto muce ledja, questionable za ostatak utakmice. Doncic ponovo u elementu. Izgleda da se otreznio, popio rasol.
  10. Luka noćas riješio da se pojavi od početka. Ovo malo što ih gledam u pauzama Bucksi djeluju užasno.
  11. Horium

    NBA 2023-24

    Sansi ko da jedva cekaju da se vrate u pustinju
  12. Jaden i Mika najbolji kod Vukova, Sunca se opet raspala. Minesota i Denver trenutno najbolje izgledaju u ovom plej ofu, na Istoku je teško procijeniti zbog neujednačenog (i očigledno manjeg) kvaliteta.
  13. gggggggg

    NBA 2023-24

    minnesota izgleda kao da mnogo vise zeli da pobede. mozda je jednostavno to ta razlika koja odlucuje. bar za sada. allen opet izvrnuo zglob
  14. gggggggg

    NBA 2023-24

    a-rod izgleda kao rodney kada je zaspao na kaucu za kvarcovanje.
  15. DameTime

    NBA 2023-24

    Baš užasna košarka u Fiserv forumu. Indijanština Indiane koja samo ispaljuje trojke i kupi odbitke. Odbrana im se svodi na udvajanje i utrajanje Dejma kad pređe centar. Kod Bucksa takođe ne vidim neki specijalan gameplan, ostavili su Pacersima dosta otvorenih šuteva. Biće zajebano ako krenu da ubacuju. Promukla konjina™ je na ivici da dobije tehničku, ali sami su krivi što odbrana puca toliko brzo.
  16. DameTime

    NBA 2023-24

    Šta je Haliburton pokušao sada i umesto da pogodi, on promaši zicer 😄 Brook 3/3 za 3 pts Middleton se povredio...
  17. DameTime

    NBA 2023-24

    Dame odlučio da se i noćas zapali
  18. Nurk i jeste bukvalno najvažniji igrač ove ekipe Sunsa. Jedini kvalitetni visoki, odličan defanzivac, plus meni njihov napad izgleda ubjedljivo najbolje kad ide preko Jusufa, posebno nakon beskrajnih i zamornih ISO setova velike trojke.
  19. Sve polazi od Nurkica veceras, on pravi razliku, tj. drzi ih u mecu. Bukeru ukrali talenat, kakvo je ovo resenje u kontri
  20. delgado

    NBA 2023-24

    @Miki28 Teoljub Pamtim utakmicu i svaku nasu gresku i losu sekvencu kao da sam je 3x gledao. Nijedan poraz nije ovako tesko pao, verovatno i zbog toga sto je ovo mozda i poslednji Bronov plejof run. Mislim da je mogao Prince da dobije vise minuta na ustrb Rivsa, ili mozda Dinvidija, ne znam ni sam, ali trenutno jeste u dobroj formi i Ham je to morao da oseti. Rui nas je prodao za sve pare, usrao se samo tako. Ajde i masenje otvorenih trojki i sve, ali brate covek je promasio DVA zakucavanja i JEDAN zicer. Na kraju je onaj broken play odlucio, i tu je Rui usrao jer je cekao u sredini i nije isao da pokriva MPJ. Znaci Rui je apsolutni tragicar utakmice. Ali ima tu i do trenera koji ga je ugnjetavao cele sezone i nije mu dao vecu ulogu i minutazu, pa sad ocekuje da u poslednjem trenutku sve profukncionise. Jbg, za neke stvari je potrebno vreme i ne moze bas uvek sa #7 da se napravi dobar rezultat, ipak RS seed dosta govori o kvalitetu bilo koje ekipe. Jednom igrali WCF, kako stvari stoje 2x ispali u 1R. Kad smo bili prvi na zapadu, osvojili smo. Ham je vise tragicar regularne sezone, ne mogu da ga okrivim previse za ova dva poraza. Alpaka stalno pominje setove, ali nasi igraci nekada nemaju fokus da se postave gde treba, odrade normalan boxout, onaj batica sa videa je primetio koliko puta igraci trce u prazno i ne pokrivaju nikoga, i sam AD je to izjavio. Nisu sve ekipe u stanju ni fizicki ni mentalno da igraju organizovano 48min, a Lakersi definitivno nisu ta ekipa i moraju da se oslanjaju na "indijanstinu" i hailmary desperation suteve, pa i da ih "prokenja" sut da bi pobedili. Evo gledam mucnog DLoa, covek sa onim pacjim nogama jedva je u stanju da trci, a kamoli sad da prati akcije na obe strane i bude prisutan tu gde treba. @alpaka Bereta Sida Kad diskutujes sa BB moras da provalis jednu foru a to je da on (kao i McL) misli da je jedan od najpametnijih, ako ne i najpametniji covek na svetu i uvek vidi nesto sto drugi ne vide. Tako u ovom slucaju ide spektakularna izjava oko LBJovog kosarkaskog IQ. Na kraju, ipak treba vise ceniti BBa posto ga smatra #2 igracem. McLu nije sigurno ni u 15 najboljih igraca..
  21. Magia

    NBA 2023-24

    Sve sto treba reci o Sunsima je da su imali 1.6 sekundi do kraja cetvrtine i nisu ni pokusali da sutnu na kos iz ubacivanja. Iako je mala razlika Minesota izgleda znacajno bolje, pravi vise otvorenih i kvalitetnih suteva a u odbrani tera Sunse na jako teske suteve.
  22. Upravo tako. Buker i bacanja masi. Mora da se sabere, ili nista od brejka KAT vec 3. licna, ovo moraju da iskoriste
  23. Ono što je radio lani nije realno i održivo. Ali i ovo što trenutno radi nije realno, krenuće njega u jednom trenutku. Veći problem Sunsa je što se ne vidi jasan timski gameplan. Očito ih muči i jaka defanziva Vukova, pa ako večeras bude nekakav blowout ne piše im se dobro...
  24. Yesterday
  25. Gaga

    NBA 2023-24

    Zašto se Buker epski raspada?
  26. Katastrofalno otvaranje utakmice od strane Sansa. Vogel vec uzeo tajmaut. Mozda ce mi olaksati, da se ne patim i odem ranije na spavanje
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...